User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
55 sonuçtan 39 ile 55 arası

Konu: Herkes galerici oluyor

qwertynord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı serkanokan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç satan insanın dolandırıcı,çakal,sahtekar v.s olmaması için illaki dükkan mı açması lazım?
    5 parmağın 5 i hiçbir zaman belli olmuyo, Ankara'da nice köklü,trilyonluk araba satan galerilerin yurt dışından ikinci el getirtip burda sıfır diye satmasına ne denmeli peki?
    Sahtekarlık insanın kanında varsa dükkanı varmış,yeri sabitmiş hiç önemli değil bence.
    Söylediklerinde tamamen haklısın ne galericiler var arkadaşında dediği gibi günde 5 vakit namaz kılar onlarca insanın hakkına girer ne eskiler var piyasada haram lokmalar geçmiş boğazlarından dükkan açma olayı sadece bi söylem dükkan açmak derken vergi vermek anlamında deniliyo empati yaparsan haklı olunduğunu anlarsın örneğin x kişiyle aynı işi yapıyosun ama x kişi devlete vergi veriyor sen vermiyosun sence adilmi bu durum?

serkanokan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok kucuk yaslardan beri galeri sektorunun icindeyim, dediklerinizi anlayabiliyorum
    Alan memnun satan memnun olayi olduktan sonra zarara giren tek taraf devlet oluyo.

Baran^ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla galeriden ne araba alırım nede araba veririm.Galericiler oldum olası güven vermiyor bana tabi aralarda güvenilir olanı vardır ama yetkili bayi varken galeriden araba alanı anlamam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Type-r ı satan galerici oluyo arkadaş
    sende eski galericilerdendin dimi pampa =)
    Hayırlısı be gülüm

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O kadar cakalliklar varki galericilerin dunyasinda diger isini hakkiyla yapmak isteyende ekmek yiyebilmek icin onlarin yoluna gidiyor ya da cok cok az kazaniyor..

Mesela yuksek kmde temiz boyasiz arabayi km si yuksek diye piyasasinin altina sehirdisindan getirtip km dusurup piyasasina satiyorlar ama helal ekmek pesinde olan galerici bunu yapmadigi icin haksiz kazanc elde edemiyor hatta musterisi kaciyor belkide..

H22Power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla kusura bakmasında galericilerin alayı böyle :
    Kolpaçino - Mini Cooper Satın Alma sahnesi - YouTube
    Bireysel satanların dükkan kirası, vergi ,muhasebe ,elektrik-telefon-su faturası giderleri olmadığı için cüzzi karlarla araba satabiliyor olması bunların işine gelmiyor araba alırken zaten baktırıyorsun adam sonra yok olsa ne olur? adama nikah mı kıyacaksın? sanki kendi sattıkları arabalar çiçek hepsi belden aşağı ÇİZİKten dolayı boyalı
    ..::PASSATURBO1::..

dragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı qwertynord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dürüstlükten laf edip sonrada başkalarının üstüne araç alıp satmak zor olmasa gerek diyosun ne yaman çelişki...

bu işi ticaret şeklinde yapıyosan senede 5 ve 5ten fazla araba SATIŞI yaptıysan evet büyük harflerle yazdığın gibi ÇAKMA GALERİCİSİN tabi bu saydıklarım bi ticarethanen yoksa bu satışların üstünden vergini vermiyosan geçerli

2 Yıldır istoç oto centerda dükkanımız var müşteri menuniyetimiz kötü ihitmalle söylüyoum %95 her işin iyisi kötüsü var yazdığım gibi,ayrıca müşteri menuniyeti ile muhasebe farklı konular iyi o zaman ben herzaman iyilik yaparım çok iyi insanım efendiyim adamım vergi vermiyim diye bi mantığın geçersiz olduğunu çok iyi biliyoruz.

sonuç olarak söylediğin işin normal taksi ile korsan taksicilikten hiçbir farkı yok veya bunun gibi örnekler çoğalabilir yapılan işi meşrulaştırmaya çalıştırman çok garip olmuş bende dükkanımı kapatıp syyar çalışyım o zaman başlarım devletinede vergisinede niye ödüyorumki ben develet vergi..

ayrıca söylediğim lafa bu kadar alınmana gerek yok bu işi seyyar vergisini vermeden ticaret şeklinde yapan adam çakma galericidir daha başka bi açıklaması varsa açalım konuyu konuşalım??

herşeyin kötüsünü örnek alarak hareket etmekte yanlış her iyinin içinde kötüler her kötünün içinde iyiler vardır banane yalan söyliyen galericiden boysaız deyip pert arba satandan banane ben kendimne bakarım

o yüzden galericiler şöyle böyle derken genelleme yapmassanız sevinirim
    Yazdıklarımı iyi oku istersen. Yapmak zor olmasa gerek yazdım. İş dürüstlüğe gelince; Son feyz alacağım insanlar galericilik mesleği adı altında faizle para satan,zora düşmüş insanların arabalarını ölü fiyata alıp para kazanan kişilerdir..

Dükkanı olmadan araba satanı korsan taksiciye benzetmek ne demek?

Vergi veriyorlarmış ne vergisi? Kim kime ne anlatıyor yaa burda??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarımı iyi oku istersen. Yapmak zor olmasa gerek yazdım. İş dürüstlüğe gelince; Son feyz alacağım insanlar galericilik mesleği adı altında faizle para satan,zora düşmüş insanların arabalarını ölü fiyata alıp para kazanan kişilerdir..

Dükkanı olmadan araba satanı korsan taksiciye benzetmek ne demek?

Vergi veriyorlarmış ne vergisi? Kim kime ne anlatıyor yaa burda??
    Siyasetçi gibi cevapalr veriyosunuz

istediğiniz yerden stediğinizi çıkartıp cevap vermişsiniz..

1-feyz al yada alma demedim beni gram alakadar etmez umrumdada değil zaten galericiler iyi adamlardır demedim sadece hepsi sizin anlattığınız gibi değildir dedim bunda anlaşılmıycak ne var?

2-korsan taksi örneğide gayet açık onlarda gayri resmi yolcu taşıyo oysa resmi bir şekilde yolcu taşıyanda var ticari taksiler.. ticarilerin ne suçu var burda? gayriresmi galericilik yapanlarda aynen bu şekil benim ne suçum var ben her sattığım arabada bide devlete vergi veriyorum bunu bana açıklarmısınız?

ayrıca dükkan olmadan araba satanıda demedim ticaretini yapanları söyledim yoksa alıp kullandığın arabanı tabiki günü gelince satıcaksın yada illa bi galeriye vermek zorunda değilsinki.. dersin ben arabayı alıyorum bi kaç ay kullanıyorum satıyorum kimi zaman kar ederim kimi zaman zarar ben bu işin ticaretinde değilim o başka tabiki o adama kimse bişey diyemez zaten vergi dairesi sana bunun açıklamasını soruyo açıklama isityo

3-Galerici dükkanına alıp sattığı her arabada devlete vergi veriyo ticaret yaptığı için tabi işini dürüst bi şekilde yapan galericiler..

yani benim derdim bu işin ticaretini yapıp haksız bi şekilde kazanç sağlıyanlarla yani herkez arabasını ticaret amacı gütmeden alıp satabilir bu durumda karda eder zararda orası kimseyi alakadar etmez
    inşallah sorularınıza net cevaplar verebilmişimdir

dragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı qwertynord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siyasetçi gibi cevapalr veriyosunuz

istediğiniz yerden stediğinizi çıkartıp cevap vermişsiniz..

1-feyz al yada alma demedim beni gram alakadar etmez umrumdada değil zaten galericiler iyi adamlardır demedim sadece hepsi sizin anlattığınız gibi değildir dedim bunda anlaşılmıycak ne var?

2-korsan taksi örneğide gayet açık onlarda gayri resmi yolcu taşıyo oysa resmi bir şekilde yolcu taşıyanda var ticari taksiler.. ticarilerin ne suçu var burda? gayriresmi galericilik yapanlarda aynen bu şekil benim ne suçum var ben her sattığım arabada bide devlete vergi veriyorum bunu bana açıklarmısınız?

ayrıca dükkan olmadan araba satanıda demedim ticaretini yapanları söyledim yoksa alıp kullandığın arabanı tabiki günü gelince satıcaksın yada illa bi galeriye vermek zorunda değilsinki.. dersin ben arabayı alıyorum bi kaç ay kullanıyorum satıyorum kimi zaman kar ederim kimi zaman zarar ben bu işin ticaretinde değilim o başka tabiki o adama kimse bişey diyemez zaten vergi dairesi sana bunun açıklamasını soruyo açıklama isityo

3-Galerici dükkanına alıp sattığı her arabada devlete vergi veriyo ticaret yaptığı için tabi işini dürüst bi şekilde yapan galericiler..

yani benim derdim bu işin ticaretini yapıp haksız bi şekilde kazanç sağlıyanlarla yani herkez arabasını ticaret amacı gütmeden alıp satabilir bu durumda karda eder zararda orası kimseyi alakadar etmez
    inşallah sorularınıza net cevaplar verebilmişimdir
    Bütün ticeret yapan insanları bir kenara bırakalım ve sadece ama sadece sahibinden.com sitesini bir inceleyelim,incelerken de otomobil ve evleri hiç incelemeyelim.

Bir bak orada kimler neler satıyorlar?? İlk mesajımda da yazdım 40 a yakın otomobil değiştirdim. 5 kazandıysam 10 zarar ettim. Bu işi ticaret olarak yapmıyorum. Öyle olsa 8 liralık arabadan 20 lira zarar etmem. Bu benim hobim. 3-4 araba değiştiriyorum diye vergi ödemem kadar saçma birşey olamaz.. Zararım da zararımın bir kısmını iade alabileceksem kar ettiğim zamanda bir kısmını veririm..

İşte bu zararlarım yüzünden ÇAKMA diyebilirsin bana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün ticeret yapan insanları bir kenara bırakalım ve sadece ama sadece sahibinden.com sitesini bir inceleyelim,incelerken de otomobil ve evleri hiç incelemeyelim.

Bir bak orada kimler neler satıyorlar?? İlk mesajımda da yazdım 40 a yakın otomobil değiştirdim. 5 kazandıysam 10 zarar ettim. Bu işi ticaret olarak yapmıyorum. Öyle olsa 8 liralık arabadan 20 lira zarar etmem. Bu benim hobim. 3-4 araba değiştiriyorum diye vergi ödemem kadar saçma birşey olamaz.. Zararım da zararımın bir kısmını iade alabileceksem kar ettiğim zamanda bir kısmını veririm..

İşte bu zararlarım yüzünden ÇAKMA diyebilirsin bana
    siyaset sahnesinde değilsiniz hemen giriş yapabilirsiniz laflar sözler bakış açısı çok iyi

şaka bi yana benim bütün sinirim ve derdim haksız ticaret yapanlarla sizide yanlış anlamışım bu sinirlen kusura bakmayın

cdc70
    Misafir
    Alıntı PASSATURBO1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla kusura bakmasında galericilerin alayı böyle :
    Kolpaçino - Mini Cooper Satın Alma sahnesi - YouTube
    Bireysel satanların dükkan kirası, vergi ,muhasebe ,elektrik-telefon-su faturası giderleri olmadığı için cüzzi karlarla araba satabiliyor olması bunların işine gelmiyor araba alırken zaten baktırıyorsun adam sonra yok olsa ne olur? adama nikah mı kıyacaksın? sanki kendi sattıkları arabalar çiçek hepsi belden aşağı ÇİZİKten dolayı boyalı
    kanka harun kızılkurt neci peki çözemedim bende

H22Power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cdc70 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kanka harun kızılkurt neci peki çözemedim bende
    Oda neyin peşinde olduğunu bilmiyor
    ..::PASSATURBO1::..

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    km geri alanları toplasalar tıksalar 3-4 sene içeri de rahatlasak
    Built to fall....

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    km geri alanları toplasalar tıksalar 3-4 sene içeri de rahatlasak
    Ohoo Nerde İlk başta km yi geri ceken yerleri tespit edip onları iceri atmaları lazım
    Km yi istedikten sonra her türlü geri cekerler adam cıkma gösterge alır tamam yürü =) Allahtan Yetkili servislerde km kayıtları dökülüyor Antalya Renaulta 5 tane ekspertiz icin araç götürdüm 5 i de km 50 bin ile 150 bin km arasi geri cekilmişti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı slowmotion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    büyük konuşuyorum:galeriden araba almam, çevremede aldırmam
    kesinlikle katılıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alım satım işi yapan birinin açtığı bir ilana denk gelmiştim araba bildiğim araba, ilanda kazasız boyasız garaj arabası yazıyor, fotolar eski fotolar ve ilan açıldığı tarihte araba komple boyanıyordu sanayide, km'side 100k düşük yazıyordu. Araç satılmış ama ne şekilde ne söylenerek satıldı bilgim yok. Bu ve bunun gibi neler dönüyor bu sektörde. Böyle şeyler yüzünden insanlar da güvenemiyor galerilere haklı olarak.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    geçenlerde benim a5 ile takas için bir galerici aradı 300c dizeli varmış dedimki perti kazası belası km de oynaması varmı yok dedi vallah billlah etti araç bebek gibi dedi.. bir gittik araç diri duruyor beyaz bir şey servise sokalım dedik adam mırın kırın etti kıllandım yok bizim tanıdığımız yer var falan dedi neyse ikinci günü amcam dedik ustamızı getirdik ustamız aracı kontrol etti 2 parça değişmiş 4 parça toplamda boyalı artı dedi motor üfleme yapıyor olabilir dedi neyse buraya kadar sorun yok zaten vazgeçdik.. ama bizim ustaya vazgeçdiğimizi söylememişdik oda gittiğinde ruhsattan şase no motorno her bir şeyi almış tramerden bir sorgulatıyor araç pert kayıtlı sonra tesaüdf bir tanıdık aracı tanıtoyr araç araba kiralama şirketinde kullanılmış yıllarca.. yani km side hikayedir çekilmişdir kesin neyse vazgeçdik konusu denk geldi yazıyım dedim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)