User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
46 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Dogal Gaz tuketimi hakkinda soru?

OmeR-FE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Dogal Gaz tuketimi hakkinda soru?

Dogal gaz tasarruf icin tuketim hakkinda 1-2 sorum olacak.

Esim ve ben calisan insanlariz. Aksamlari cok soguk olursa kaloriferi aciyoruz oda 2, kademede en dusukte yani.Gunduz yakmiyoruz ev bos oldugundan. Gecen ay faturam 80tl geldi. Bu ay gecen ay yaktigimiz kadar yaktik hemen hemen 230tl fatura geldi, sasirdik valla.

Kalorifer sistemi yerden isitmali, petek fln yok. Birde kaloriferi yakincada butun odalarida yakmiyoruz, salon, banyo, mutfak, y.odasi yaniyor.

Sorum su;

birkac kisiden duyduguma gore kapat ac'larda sarfiyat daha fazla oluyormus, o yuzden devamli en dusukte yanmasi daha makul dediler. Sizce boyle bisey dogru mu, ben kombiyi 2.kademede biraksam 1 ay boyunca fatura daha az gelir mi?

Cunku orneklerde var cevremde, kayinvalidem ve cok samimi bi arkadasim 1 ay boyunca hic kapatmadi kombiyi hep en dusukte calisti 140 civari gelmis faturalari. Bu konuda deneyimi olan varsa fikirlerini paylasirsa ona gore tedbir alacagim.

Tesekkurler.
    Merdo'm Seni Unutmayacağız...

wekoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence bütün odalar yerine sadece yatak odası ve oturdugunuz odayıı yakın derim kullanmadıgınız odayı kapatın.

en kısık ayarda tutun ve sürekli yakın ama kısık ayarda olsun bunu ortalama hesabınıda söyle yap derim 24 saatte kaç kılovat gaz yakıyorsun ona bak hesap et bence bu daha mantıklı olur.
    gariban 106 gti....

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapat ac sifirdan sicaga gelene kadar daha cok hariyor sanirim.bizde yogusmali kombi ar 45 dereced yaniyor ev dublex 280 geldi saga sola soruyoruz 3+1 evlerde 300 tl gelen var

volkan_gs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizde sürekli ama kısık yakıyoruz, aç kapat yapınca daha çok geliyor fatura.

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu olay içten yanmalı motorlar içinde geçerlidir, ısınana kadar daha fazla yakıt harcarlar. Bazı kombilerde uyku modu var tam senin istediğin gibi kanka. Atıyorum eve 7de geliyorsunuzdur kombinin saatini 6ya ayarlarsın, en kısık konumdan istediğin konuma geçer. Hem geldiğinde evin sıcak olur hemde tasarruf edersin.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 7/24 yanıyor.Aksam 8 den gece 3 e kadar max da yanıyor (80°).Onun harici hep orta da (55°). Bu ay 240 tl geldi.Toplamda 2 büyük petek (biri salon biri oturma o.) , 2 orta petek (yatak od.) , 2 tanede küçük petek var. (mutfak-banyo)
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

bora1311 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni tasindigimiz evde bosch un kombisi var, 1. kademede kullaniyoruz. 45-50 derece arasinda ısı veriyor.
    kasim ayinda hic kapatmadik, tum odalar acik, 4+1 ev, 323tl geldi.
    aralik ayinda geceleri yatarken kapatmaya basladik, gene tum odalar yaniyor, 199tl dogalgaz faturasi geldi...
    fordfocus2st-diesel edition-
    suzuki swift GL

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Gündüz en kısık ekonomi modunda, akşam işten geldiğinizde ise daha sıcak istediğiniz bir modda yakarsanız daha tasarruflu olur açık kapatmayın özellikle Yoğuşmalı kombi ise.

Ayrıca eve dijital bir termostat alırsanız programlı (bilmiyorum her kombi destekliyormu) saatlik program ile siz hiç ayarları dokunmadan o kendisi otomatik ayarlar sıcaklığı.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amcamın evi 2 katlı , etrafı boş..Hiç kapatmadan devamlı 20derecede yakıyorlar aylık 180-200 arası geliyor..

Ama ev hep sıcak..

ykavcioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ömer biz daha önce denedik, kapat aç daha ekonomik oluyor..
    sürekli en kısıkta yansa bile daha çok fatura geliyor.
    bu arada dış cephe gerçekten çok işe yarıyor, hem ev sıcak hemde fatura eko.geliyor...
    Seyyar Tayyar

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim evde de kimse kalmıyo ama hiç kapatmıyoruz makul bi ayarda duruyo sürekli

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sürekli yakarak daha çok geliyor bizim eve

160 m2 ev sürekli yanınca yaklasık 2 katı geliyor çok net. Bizde sabahları ve aksamları yanıyor ev güney cephe. Gündüz güneş tepedeyken çok soguk hariç ekstra ısıtma gereği olmuyor. Gece atıyorum saat 01.00 de yatıcaksam 11.45 gibide kapatıyorum kombiyi özellikle krom kaplı paneller çok çok geç soğuyor. Ev adam akıllı soğumuyor yani.

kolaylı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanka sana anlattım ozelden gene dıyorum dogalgaz faturası tamemen evın konumuna ısı kaybına baglı etkenler.
    Petek kullananlar ıse termostatık vana kullanırlarsa tasarruf saglıyabılırler.
    Alıntı VTİ1035 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka bu gidişe bi son ver artık King olmaktan vazgeç

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cagri-35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sürekli yakarak daha çok geliyor bizim eve

160 m2 ev sürekli yanınca yaklasık 2 katı geliyor çok net. Bizde sabahları ve aksamları yanıyor ev güney cephe. Gündüz güneş tepedeyken çok soguk hariç ekstra ısıtma gereği olmuyor. Gece atıyorum saat 01.00 de yatıcaksam 11.45 gibide kapatıyorum kombiyi özellikle krom kaplı paneller çok çok geç soğuyor. Ev adam akıllı soğumuyor yani.
    İzmir'de gerek olduğunu düşünmemiştim hiç 2 sene kaldım izmir'de ama en soğuk gecelerde bile en düşük kademede ufo yeterli geliyordu

h.guroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi sende benim gibi kullanıyorsun bende eşimde çalışıyoruz ve bizde senin gibi minumumda yakıyoruz

ancak

ben kombiyi komple kapatmıyorum komple kapatınca daha çok yakıyor bizzat bunu deneyip ölçmüş biri olarak sölüyorum

ben sadece petek ayar düğmesinden kapatıyorum öbür türlü kombi devamlı açık benim en son faturamda 78 tl geldi geçen gün,

bu arada ev 2+1 95 mt2 toplamda 8 petek var 2 petek büyük
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japonlar 2 tur atıp soğutmak için kenara çekilirken bmw ler tapagaz dönüyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapat açlarda daha fazla kalori sarfiyatı olur düşük derecede sürekli yanması mantıklı olanıdır ve sadece sürekli kullanmadığınız odaların vanalarını kapalı tutun mesela gündüz yatak odasına ihtiyacımız yok orası gündüz kapalı akşam gelince açalım derseniz daha fazla sarfiyat olur azda olsa vana açık olmalı kullanmadığınız yerlerde de çünki odanızı ısıtıcak olan materyal geç ısınır geç soğur bu yüzden tam manada soğuduğunda kombiniz onu ısıtmak için normalde 10 dk yanıp otomatiğe geçiyorsa açtığınızda 20 25 dk yanıp otomatiğe geçicek .kombiyi de aynı şekilde aç kapa yaptığınızda 0 dan ısıtması bi hayli güç olur tüm gün kapalı ortam (normal hava şartları ve yapının rüzgar alması cephe giydirme durumu vb) burayı sıcak tutmaası için çok çok az kalori harcıyacaktır. merkezi sistem ısıtma işi yapıyorum umarım anlatabilmişimdir başka merak ettiğiniz birşey warsa cevaplayabilirim..
    ER teknik ısıtma sistemleri

Kat kaloriferi&brülör&hidrafor

sistemleri montaj tamir bakım..

7/24 servis hizmeti..

ev ve işyerlerine mazot ve fuel oil servisi yapılır..
    0553 227 39 55

SeRKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanka bizde de her zman acik kombi sadece salonun petekleri kapatiyoruz orayi kullanmadigimizdan dolayi..kisik ayarda surkeli acik ve ev sicak oluyor kapat ac yapmiyoruz

h.guroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Germanian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kapat açlarda daha fazla kalori sarfiyatı olur düşük derecede sürekli yanması mantıklı olanıdır ve sadece sürekli kullanmadığınız odaların vanalarını kapalı tutun mesela gündüz yatak odasına ihtiyacımız yok orası gündüz kapalı akşam gelince açalım derseniz daha fazla sarfiyat olur azda olsa vana açık olmalı kullanmadığınız yerlerde de çünki odanızı ısıtıcak olan materyal geç ısınır geç soğur bu yüzden tam manada soğuduğunda kombiniz onu ısıtmak için normalde 10 dk yanıp otomatiğe geçiyorsa açtığınızda 20 25 dk yanıp otomatiğe geçicek .kombiyi de aynı şekilde aç kapa yaptığınızda 0 dan ısıtması bi hayli güç olur tüm gün kapalı ortam (normal hava şartları ve yapının rüzgar alması cephe giydirme durumu vb) burayı sıcak tutmaası için çok çok az kalori harcıyacaktır. merkezi sistem ısıtma işi yapıyorum umarım anlatabilmişimdir başka merak ettiğiniz birşey warsa cevaplayabilirim..
    peki ben sana bir soru sorayım

ben geçen sene senin dediğin gibi yaptım aynı odalar aynı kombi ve faturam ortalama 150 tl geliyordu

bir üstte yazdığım gibi kullanınca faturam yarı yarıya düştü buna nediyeceksin peki
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japonlar 2 tur atıp soğutmak için kenara çekilirken bmw ler tapagaz dönüyor

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ömer gecen bizim eve takıldı 200 liraya bir alet en cok kullandıgın odaya takılıyor o oda sıcaklıgını baz alarak kombı acılıp kapanıyor.

ilk ay o takılı degıldı 230 tl odedık kombı devamlı 55 te idi.

cihaz takıldı derece 70 e cekildi 180 tl ödedik ki tüm ev hepsi acık sekilde ama bizimki petekli metekli merkezi ısıtma degil sızde nasıl olur o olay bılmıyorum bır arastır ıstersen .

Cihaz takılmadan önce gecede atıyorum 25 tüketiyorsak cıhaz takıldıktan sonra 18 19 lara kadar dustugunu gordum..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)