User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
46 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Dogal Gaz tuketimi hakkinda soru?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M power Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki ben sana bir soru sorayım

ben geçen sene senin dediğin gibi yaptım aynı odalar aynı kombi ve faturam ortalama 150 tl geliyordu

bir üstte yazdığım gibi kullanınca faturam yarı yarıya düştü buna nediyeceksin peki
    benim açıklamamdada sizin kullanığınız olayı anlatmaya çalıştım sürekli kısık ayarda yanması en makul olanıdır

edit petek ayar düğmesinden kapatıyorum demişsiniz .. hangi konuma alıyorsunuz ve kullandığınız vananın markası nedir
    ER teknik ısıtma sistemleri

Kat kaloriferi&brülör&hidrafor

sistemleri montaj tamir bakım..

7/24 servis hizmeti..

ev ve işyerlerine mazot ve fuel oil servisi yapılır..
    0553 227 39 55

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Günkut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ömer gecen bizim eve takıldı 200 liraya bir alet en cok kullandıgın odaya takılıyor o oda sıcaklıgını baz alarak kombı acılıp kapanıyor.

ilk ay o takılı degıldı 230 tl odedık kombı devamlı 55 te idi.

cihaz takıldı derece 70 e cekildi 180 tl ödedik ki tüm ev hepsi acık sekilde ama bizimki petekli metekli merkezi ısıtma degil sızde nasıl olur o olay bılmıyorum bır arastır ıstersen .

Cihaz takılmadan önce gecede atıyorum 25 tüketiyorsak cıhaz takıldıktan sonra 18 19 lara kadar dustugunu gordum..
    oda termostatı takılmıştır büyük ihtimalle .bunun haricinde peteklerin ağzında olan vanalarda termostatik vana ile değiştirilirse daha iyi olur siizin için hangi oda kaç derecede olmasını istiyorsanız o sıcaklıkta sabit kalır..

7/24 servis hizmeti..

0553 227 39 55

h.guroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Germanian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim açıklamamdada sizin kullanığınız olayı anlatmaya çalıştım sürekli kısık ayarda yanması en makul olanıdır

edit petek ayar düğmesinden kapatıyorum demişsiniz .. hangi konuma alıyorsunuz ve kullandığınız vananın markası nedir
    petek ayar derken kombinin üstünde bulunan petek derecesini ayarlıyan düğmeyi off konumuna getiriyorum yani petekleri komple kapatıyorum ama sıcak sı açık kalıyor
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japonlar 2 tur atıp soğutmak için kenara çekilirken bmw ler tapagaz dönüyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o düğmeyi kapattığınızda peteklere sıcak su gönderen devirdaimin durması lazım . kombi sadece kendini sıcak tutmak için çalışır . fakat kombinin serpantininde bulunan sıcak su ısındığında hareket ediceğinden bi nebze olsa su dağılır.

7/24 servis hizmeti..

0553 227 39 55

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yani..........

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M power Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani..........
    aynı kapıya çıktık

her kombide devirdaime müdahale düğmesi bulunmuyor

7/24 servis hizmeti..

0553 227 39 55

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Germanian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı kapıya çıktık

her kombide devirdaime müdahale düğmesi bulunmuyor
    aynı şeyi farklı yollardan anlatmışız ozmn

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öyle olmuş biraz

7/24 servis hizmeti..

0553 227 39 55

volume81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim evde oda sıcaklığına göre kendisini ayarlayan bir kontrol paneli var

genelde evin içi 20-22 derece felan oluyor gittiğimizde felanda 16-17 derecelere çekiyoruz

önceden alt kat'da pencere dahi yoktu ve etrafımızda katlı hiç bina yokken çok fazla geliyordu
    alt kat'a pimapen yapıldı ama kimse oturmuyor dediğim ayarlarda 3-4 aylık fatura geldi 300 küsür lira

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FaBeRgE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İzmir'de gerek olduğunu düşünmemiştim hiç 2 sene kaldım izmir'de ama en soğuk gecelerde bile en düşük kademede ufo yeterli geliyordu
    Yani İzmir'de zaten eğer ev yeni değilse yada ısı kaybı çok olmuyorsa fazla doğalgaz gelmez. Gerçi bizim apartmanda kuzey ağırlıklı cephelerin faturaları komple 150 üzeri

Ya doğalgaz çok büyük rahatlık şu yüzden , eski evimde kat kaloriferi vardı mazotlu başta güzeldi ama mazot artmaya başladıkça maliyetlerde arttı artık son 2-3 yıldır elektrik ile klima ısınır olmuştuk. O şekilde elektrik genelde 150-225 arası geliyordu. Ee evde yemek için tüp, yıkanmak için gene kombiden mazot harcıyorduk. Şimdi ocak,duş ve ısınma komple doğalgaz ile sağlıyoruz ki annem çok ciddi yemek yapmayı seven ve mutfakta ciddi vakit geçiren birisi Şu durumda bile evdeki doğalgaz faturası 100 ü geçmedi. Genelde sabahları 2 saat kadar geceleri de 6 saat kadar yanıyor derece çok yüksekte olmuyor. Sadece kışın en soğuk geçtiği 1 ay civarı derece biraz yüksek. Mesela halen açmadım ama muhtemelen yarım saate açarım tahminimce 46-47 derecede.

Anlatmaya çalıştıgım daha önce bir ay denedim ki bu kadar soğuk olan dönem değildi sürekli açık tutun daha az yakar diyenleri dinledim Fatura 90 küsür geldi Bir ay sonra açıp kapamaya başladım bu şekilde faturam 42 tl ye düştü

edit : bu arada geçtiğimiz ay 52 tl doğalgaz harcamışım alt katta aynı cephede sürekli düşük derecede yakan komşumuza 122 lira gelmiş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sarfiyat tasarruf aç kapa bunlar birazda kombiden kombiye değişken şeyler. Mesela ben 3 kat 290 metrekare binayı kışın en sert günlerinde 14-15 metreküp gaz ile ısıtıyordum, gündüz 18-19 derece gece de 22-23 derece ayar ile. Gündüz komple kapatsam 20 metreküplere çıkıyordu günlük harcamam. Hafta sonu şehir dışına çıkarken bile 18-19 derece ayarda bırakırdım.

deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bızedede full 7-24 acık
    derece kısmı bızde 1-5 kadar kademelı
    devamlı 0-1 arasında 1 bıle degıl ev sıcak
    260 tl geldı bu ay gecen ay 230 gelmıstı yıne aynı sekıldeydı dısarının soguylada alakalı sanrım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evin yalıtımı çok büyük etken bu konuda
    bizim ev 4 yanıda boşken 7/24 yanarken 250tl civarı geliyordu .
    şu anda 2 yanına bitişik ev yapıldı bu sene 140 dan yukarı çıkmıyor ve 7/24 yandığı halde ayrıca evde 5 kişi sıcak su falan dahil.
    birde alt ve üst komşuların yaktıklarıda çok önemli oda etkiliyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evin cephe giydirmesi,dışardaki hava derecesi,rüzgarın yönü evin önündeki rüzgarı kesen bir ağacın kesilip atılması bile sarfiyatı değiştirir .ben merkezi sistem sıvı yakıtlı sistemlerle ilgileniyorum (fuel oil,mazot vb ) fakat teorik olarak herşeyimiz hemen hemen aynı doğal gazla şu günlerde gittiğim çoğu arıza izmirde kazanım otomatik yapmıyor yani istenilen dereceyi yakalıyamıyor diyor kapıcılar görevliler çok rüzgar var diyorum geçen senede soğuktu bi problem yoktu diyorlar iş sogukta değil yani &40 soğukta %60 rüzgarda şu aralar izmirde öyle saçma bir rüzgar warki korunaksız bir binaya bi tokat atıyo 5 10 derece birden düşürüyor o derece bunların hepsinin hesaba katılıp bu şekilde düşünülmesi lazım beyler çok kurcalamayın astronomik rakamlar gelmediği sürece en uygun ısınma şekli doğalgazdır şuan fuel oil in litre fiyatı 2.80 insanlar sadece ısınabilmek için yaz kış 400 tl aidat ödüyorlar

7/24 servis hizmeti..

0553 227 39 55

by serçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önceleri bende senin gibi kapat aç yapıyordum doğalgaz faturası epey bir yüksek geldiyordu ev ısınana kadar baya faturaya yansıyordu şimdi ise ben kombiyi en kısık dereceye getirip bütün odaların peteklerini çalıştırıyorum 2 aydan beri 150 tl geçmiyor oda sıcak su fazla kullanılırsa biraz daha yükseliyor fiyat ama birde böyle birşey var benim evin içi komple izolasyonlu şuan en kısık derecede bana fazlasıyla yetiyor sana tavsiyem en kısık dercede bırak o şekilde kalsın aç kapa baya bir zarar çünkü. Bu arada sadece yatak odanı açıp öbür odalarıda kapamayıda deneme hastalık sebebi sıcak odadan çıkıp soğuk salona yada mutfağa geçmek fena hasta yapıyor yaşadığım için söylüyorum

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bu konuda işin özü şu ki,
    evin konumuna ve sıcaklığına göre kullanım belirlemek lazım.

oturduğum ev o kadar enterasan ki, güney cephesi; bizde eşimle beraber çalışıyoruz.
    ama biz aç kapa yapıyoruz.
    tüm gün evde yokuz, eve geliyorum salonda derece var, ona bakıyorum ev 22 derece falan oluyor (kalorifer tüm gün kapalı)
    kaloriferi açıyoruz en düşükte evin içi genelde 24 derece falan oluyor, akşamdan sabaha kadar yanıyor. hiçbir odayı da kapatmıyoruz. 3 oda 1 salon 140metrekare ev, ayıptır söylemesi boxer ve tshirt le yatıyorum geçen gün geldi fatura 70TL

ama evde dış cephe koruması var, hem üstüm dolu, altım dolu, yanım dolu, ev güney cephesi...
    benim evim çok korunaklı olduğu için aç kapa yapmak bana çok mantıklı. ama tutup ben bütün gün en düşükte açık bırakırsam 24 saatte 10birim harcıyorsam, akşamdan sabaha kadar açık bırakırsam 3-4 birim harcıyorum...

ama evi çok soğuyanlar aç kapa yaparsa daha fazla yakarlar diye düşünüyorum. hem çok soğuyan evi ısıtana kadar da kendiniz de ısınamıyor olursunuz.
    bence eve bir termostat derece alın, akşamları eve geldiğinizde salonunuz kaç derece oluyor, sabaha kadar yaktığınızda sabah kaç derece oluyor ve bir gecede kaç birim harcıyorsunuz bakın, sayacınız zaten kapının önünde. Bir de bütün gün açık bırakın kombiyi, evin içi kaç derece oluyor o zaman kaç birim harcıyorsunuz ona bakın... ona göre zaten kararı verirsiniz...
    Loading...

d.berkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu seneye kadar hep lojmanda kaldık hep sabit öderdik yakıt parasını cayır cayır yakarlardı Be sene lojmandan dublex eve çıktık 5+1 250metrekare falan bi ev.Birde evin tüm odaları banyolar da dahi petekli ve hepsi açık. Ayrıca çift teras var ve ikiside açık sayılır. Yani evin büyük kısmının üstü açık. Baya bir gözlemledim. 24 saat açıkken sabah 8'den akşam 8'e min. ayarda sonra ise biraz açınca en iyisi oluyorki babam soğuğu hiç sevmez iyi yansın ister. Termometre gibi 1 derece soğusun anlar hemen Kombiyi kapatıp sadece sıcak suya alırsam ev çok soğuyor akşama doğru. Akşam tekrar yaktığımda baya uzun sürüyor ısınması. Ekim ayında 1500 metreküp'e yakın doğalgaz almıştık 1000TL karşılığında. Şu an 350metreküp kalmış. Yani 3.5 ayda 5 kişilik ailenin sıcak suyu ocak ve ev ısınması için toplam 800TL'lik doğalgaz harcamışız. Yani aylık 260TL'den biraz daha fazla. Tabi bunun içinde kombiyi çözene kadar ki acemilik kısmı da var.

esimsir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi kimi insan vardır 22 dereceye ısıtır evi kimi insan vardır 30 derece ısıtır evi 23 ile 30 derece arasında çok fark vardır kombi vtec acmış gibi olur yani ha bide şöle demiş arkadaşlar sadece kullandığın odayı aç diye böle bi olay yok sıcak hava her zaman soğuk havanın olduğu yere akar bunuda unutmayın faturanın ucuz olmasının çok etkeni vardır kombinin markası binanın yalıtımı en güzeli bunu deneyerek sorunuza cevap bulursunuz 1 ay kapat aç yapın 1 ay sürekli sabit ısıda kullanın en güzel kendiniz çözüm bulusunuz...

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapat aç yapmak daha avantajlı
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)