9,15
10,15
11,15
12,15
bu saatlerde kan verdim sonucları yarın alıcam baska sorunuz varsa buyrun sadece beklemekten sıkıldım bugun arabayla giderseniz o 1 saat arada uyuyun benim gibi![]()
9,15
10,15
11,15
12,15
bu saatlerde kan verdim sonucları yarın alıcam baska sorunuz varsa buyrun sadece beklemekten sıkıldım bugun arabayla giderseniz o 1 saat arada uyuyun benim gibi![]()
hocam bu önce açken sonra şekerli su içirip test yapılmasının amacı vücudun şeker mekanizmasında bir sorun olup olmadığının bulunması..şöyleki açken kanda şeker düşünce pankreastan salgılanan glukagon hormonu kan şekerini belirli bir seviyede tutmak için salgılanır ve kan şekeri tekrar normal değere yükselir..yoksa herdaim glukoz enerjisine ihtiyaç duyan beyin pert...sen yemek yediğinde de yine pankreastan salgılanan insülin hormonu yüksek olan kan şekerini düşürerek normal değerler arasına getirir..yoksa böbrekler başta olmak üzere bir çok yerde yüksek şekerden sıkıntı çıkar..işte sana şeker yükleyip test yapmalarının amacı bu mekanizma çalışıyor mu yoksa conta mı yakmış onu öğrenmek...buna insülin direncide denir...
değerlerde fazla bi yükseklik yok o yüzden acil çok önemli bi durum olmaz ama diyetine dikkat et hocam mazallah sıkıntı çıkmasın..gizli şeker normal şeker hastalığına çevirir ve gözle başlar sıkıntı...geçmiş olsun...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)