User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Otomotiv mi Pc Programcılığı mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Otomotiv mi Pc Programcılığı mı?

Arkadaşlar ben meslek lisesi makina bölümü okuyorum.***** seneye okuldan mezunuz.Liseden mezun olduğumda açıkta kalmamak için 2 yıllık okumayı düşünüyorum.Başlıkta belirttiğim gibi her 2 alandan birini düşünüyorum.Fakat bir türlü karar veremedim hangisi daha tercih ediliyor.iş imkanı maddi ve manevi yüksek beklentisi v.b yardımcı olursanız sevinirim

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Otomotiv mezunu olarak otomotiv derim. myo diplomanla mesleki egitim merkezinden otomotiv ile ilgili ustalik belgeside alirsin. ister kendi yerini ac ister herhangi bir otomotiv fabrikasina lastik fabrikasina isci gir. isci olmak kolay deme. Her fabrika kolay kolay isci almiyor alsada kadro vermiyor. bu belgelerle isin daha kolay olur

edit: isyeri acma belgesi alirsin. ustalikla ayni seviyede olup sinavsiz alirsin

ykavcioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pc yazılım okuyarak asla önermiyorum
    hiç sevemedim..

tabii yapabilirsen pc yazılım güzeldir....
    Seyyar Tayyar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ykavcioglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pc yazılım okuyarak asla önermiyorum
    hiç sevemedim..

tabii yapabilirsen pc yazılım güzeldir....
    Hacı ne dersen öyle ama.Türkiyede iş imkanı yok bir sürü sıkıntı okursamda boşuna zamana yazık otomotivi düşnüyorum

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    temiz iş olsun dıyorsan pc işe gittiginde kıyafet degiştirmek istemiyorsan pc haftanın her günü işten dönüp duş almak istemiyorsan pc ellerinde bazı zamanlar çıkmayacak lekeler olmasın istiyorsan pc kışın soguktan donmamak istiyorsan pc
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

ykavcioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MaXo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hacı ne dersen öyle ama.Türkiyede iş imkanı yok bir sürü sıkıntı okursamda boşuna zamana yazık otomotivi düşnüyorum
    aslında iş imkanı var, benim liseden arkadaşlarım bursaya kocaeli'ne yerleştiler, güzel firmalarda çalışıyorlar, kendi imkanlarıyla başladılar, referans vs.olmadı..

anladığım kadarıyla bu meslekte sağlam eleman aranıyor, 5 yıllık bankacıyım benden fazla maaş alıyorlar..
    fakat yeri geliyor gece gündüz çalışıyorlar..
    Seyyar Tayyar

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 yıllık pc programcılığıyla çok iyi bir yere geleceğini sanmıyorum.ben 4 yıllık mühendislik okuyorum buna rağmen fazla birşey bilmediğimi hissediyorum.yazılım dipsiz kuyu.ama başarırsan inanılmaz paralar kazanırsın.çalışma ortamıda daha rahat

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı redbaron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 yıllık pc programcılığıyla çok iyi bir yere geleceğini sanmıyorum.ben 4 yıllık mühendislik okuyorum buna rağmen fazla birşey bilmediğimi hissediyorum.yazılım dipsiz kuyu.ama başarırsan inanılmaz paralar kazanırsın.çalışma ortamıda daha rahat

2yıllıktan bana göre hiç bi cacık olmaz.Ki kendimde aynı bölümü okuyorum hiçbirsey bilmiyorum ögretmiyolar ögretemiyolar..kendini gelistirirsen ciddi anlamda üstüne düşersen cok iyi seyler yapılabilir ama gayret olmazsa hiç yönelme derim direk otomotive yönel

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende yazılım mühendisligindeyim(4 yıllık) , otomotivden haberim yoktu olsa oraya girerdim biraz daha fazla dikkatimi cekiyor otomotive gir

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

2yıllıktan bana göre hiç bi cacık olmaz.Ki kendimde aynı bölümü okuyorum hiçbirsey bilmiyorum ögretmiyolar ögretemiyolar..kendini gelistirirsen ciddi anlamda üstüne düşersen cok iyi seyler yapılabilir ama gayret olmazsa hiç yönelme derim direk otomotive yönel
    2 yıllık otomotivde aynı hiç fark yok
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

GokhanE. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    programcılığa ilgin yoksa programcılıga bir hevesle bulaşma derim,zaten kod yazıyorsan web tasarımı vs. meraklıysan programcılık.Bunun dışında otomativ güzel bi tercih olur.Kolay gelsin.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen cok fonksiyonlu incpection a girmissin 3 5 kere uyandirmak zorunda kalicaz seni belli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten otomotivi düşünüyorum.Pcden en çok ayırdığım ilgilendiğim bir dal.Otomotiv sektörü ile ilgili çok olumlu şeyler duydum.Çoğu kişi gir diyor

SLH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben okuyorum kaç git sakın gelme ben evime bilgisayar sokmıcam emin ol yazılım falan artık beni bıktırdı
    Alıntı ridwan_1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cocuklugumuz neydi be panpa

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 yillikta ogrenmek isteyen ogreniyor diyelim. Kou myo mezunu olarak cok ciddi bilgi ve tecrube sahibi yaptilar beni. Biodizel bile uretip denedim

SLH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 yillikta ogrenmek isteyen ogreniyor diyelim. Kou myo mezunu olarak cok ciddi bilgi ve tecrube sahibi yaptilar beni. Biodizel bile uretip denedim
    sormadık işte gittik kou pc prog. okuyorum bitecek gibi değil ve tam bir çile
    Alıntı ridwan_1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cocuklugumuz neydi be panpa

rapstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rapstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilgisayar programcılığı okuyup sakın iş aramaya kalkma hele askere gitmediysen hiç başvurma bile o derece ben pişmanım 4 yıl teknik lise üstüne bide bilgisayar programcılığı keşke derim hep 4 yıllık bi fakülte için çabalasaydım diye. Tabi bu söylediğim benim bölümüm için geçerli. Bahsettiğin birazda kendinle alakalı tercihini o yönde yapmalısın. Sevdiğin bi iş varsa yada okumak istediğin bi meslek varsa çok zamanını almaz gir kariyer secretcv gibi sitelere oradan istediğin işle ilgili ilanlara bak önlisans mı istiyorlar yoksa lisansmı ona göre üniversite tercihini yap. Ha dersen çevrem var her türlü iyi iş bulurum söylediklerimi dikkate alma. Hakkında hayırlısı olsun.
    Alıntı rapstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizi yanlış yönlendirmek istemem ben olsaydım bi daha çalışıp çabalayıp 4 yıllık bi fakülte okuyup mühendis öğretmenlik gibi şansımı artırırdım. Yoksa 2 yıl okuyup kardeşin çok çok büyük hayaller kurmasın. Ha insanın birazda kendinde var çok iyi bi kanal yakalayıp ( Bi tanıdığınızın iş yeri olabilir ona x bi programlama dili bilen birisi her daim yanında olucak vs vs ) ona göre bi programlama dilinde "uzman" olursa iyi kötü bi iş bulabilir ordan devam edip yükselmeye başlayabilir ama bu süreç baya bi yavaş olur. Ama iş çevreniz varsa eğer dediklerimi unutabilirsiniz. Zira benim öyle bi çevrem olsaydı 15 saat çalıştırıp asgari ücret sigorta yemek bile vermeyen kısacası beni sömürmeyen bir iş bulmuştum. Yada ben çok şansızım yada benden adam olmaz vs vs diye uzar gider. Beni kıstas bile almayabilirsiniz biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Ki bana göre bilgisayar programcılığının sadece adı ( oo tamam bilgisayar programcısı size iş çoktur la ozaman siz varya parayla oynuyosunuzdur) kulağa hoş, teknolojik geliyor.
    edit: küçükken pilot olmak isterdim.
    edit2: inşallah bigün bu hayalimi gerçekleştirip ufakta olsa bir uçak kullanırım.
    İlgili konu:
    http://www.techturkey.com/forum/sohb...orsunuz-8.html

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Programcılık adı güzel diye okunacak bölüm değildir. Merak ilgi ve zaten ufaktanda olsa bir temel varsa okunabilir ancak. Yoksa size Çince gelir.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Programcılık adı güzel diye okunacak bölüm değildir. Merak ilgi ve zaten ufaktanda olsa bir temel varsa okunabilir ancak. Yoksa size Çince gelir.
    Aynen, yeni bir dil öğreniyorsunuz sonuçta, o da yazılım dili

Ben henüz o dersi almıyorum ama okuldakilerin java dersinden nasıl nefret ettiklerine şahit oluyorum her hafta

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merakin varsa pc oku, altyapi yap sonra yanina guzel bi programdan sertifika koyarsin (bilge adam vs.)

benim kimya okuyan daha bitirememis arkadasim 2 sene ugrasti sistem muhendisi oldu, ruyanda gorsen inanmayacagin bi maasi var - diplomasiz ve askerligini yapmamis genc bi turk erkegi olarak dusunursek hatta bicok diplomali kadrolu plaza insaninin gelirini 2-3 e katlar (kendimden biliyorum ) sirf kendi ilgisi + aldigi sertifikalarla bugunku konumunda.

ama tabi ben olaya cok uzagim benim tavsiyem yerine tecrubeli birinin tavsiyelerini dinle

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)