Mehmet Asci Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle herkese iyi akşamlar sevgili Tech Ailesi,
Buraya birçok sorunumu yazdım, paylaştım. Hepinizden Allah razı olsun yaşadığınız tecrübelerinizi bana anlatıp yardımcı oldunuz. Şimdi ki konu ise "Üniversite".
Bazı abilerim diyodur belki neden buraya açıyor bu başlıkları işi gücü yok mu vs. diye. Açık konuşmak gerekirse etrafımda bana tavsiye verebilicek bi büyüğüm yok.(Anne-Baba harici) Benim abilerim, amcalarım akıl hocalarım sizlersiniz. Sizin tecrübeleriniz, fikirleriniz gerçekten benim için altın değerinde. Yardımcı olan, yardımcı olucak olan abilerime şimdiden teşekkürler.
Bu sene liseden mezun oldum. Sayısal(FM) bölümünden sınava girdim.
Totalde yaptığım puan hesabı falan biraz karışık. Net olmak gerekirse 165,000'ninci oldum. Yani İstanbulda adam akıllı bir bölüm okumam biraz zor. İstanbul dışı adam akıllı bi bölüm okumamda zor. Anca okursam Fizik Bölümü falan okurum diye tahmin ediyorum.
Şimdi sizden akıl istediğim konu şu;
1 sene daha dişimi sıkıp adam akıllı bir bölüm mü kazanmaya çalışayım, yoksa iyi kötü seçmeden gideyim mi bir üniversiteye ?
Şehir dışında okumak için gerekli özveriyi açıkcası kendimde göremiyorum. Sonuçta burda, yani kendi evimde çok şükür eksiğim yoktu. Ütüsü, yemeği, çamaşırı vs. Şehir dışına gidersem bunların hepsiyle benim uğraşmam gerekicek ve altından kalkabiliceğimi zannetmiyorum.
Evet sevgili abilerim; ne yapayım ne edeyim de bu işin içinden çıkayım ?