Arkadaşlar bir kaç araç bakarken karşıma çıktı CVT şanzuman diye. sahibinden.com'da teknik özelliklerde CVT 0 vites yazıyor bunu biri bana açıklarmı Mini cooperda CVT nasıl birşey yani?![]()
Arkadaşlar bir kaç araç bakarken karşıma çıktı CVT şanzuman diye. sahibinden.com'da teknik özelliklerde CVT 0 vites yazıyor bunu biri bana açıklarmı Mini cooperda CVT nasıl birşey yani?![]()
Mini de var mı bilmiyorum ama CVT sürekli değişken oranlı şanzıman demektir. Yani sabit oranlı vites dişlileri yoktur. Yerine iki adet çapı değişen hidrolik hareketli kasnak ve bir adet çelik halat vardır. Yumuşak sürüş sağlar. Bazı araçlardaki uygulamaları biraz sorunludur. Ama genel olarak yakıt ekonomisi ve konfor açısından en iyisidir.
Şu vidyolar gayet güzel açıklıyor;
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Peki bu aynı zamanda manuel diyor + - olarak aynı normal triptonikteki gibi attırabiliyor muyuz? merak ettiğim o.
CVT tek tip değildir. Çoğu CVT'de +- yapabilirsin. Ama bu önceden belirlenmiş oranlar arasında olur. Yani aslında vites değiştirmiyor, oran değiştiriyorsun. Normal D'de iken de sonsuz oran arasında geziniyorsun. Şahsen benim CVT şanzımanlı arabam olsa D modundan hiç çıkarmazdım. Gazla birlikte deviri sabitleyip sabit devirde sürekli hızlanmak gibisi yok.
Yani CVT normal Otomatiğe göre iyi mi diyorsunuz?
hafif güclü güzel bir arabayla cvt çok başarılı
zamanında honda hrv vardı cvt çok keyifli bir araçtı sabit devirde tatlı tatlı çok güzel hızlanıyor araç
aslında çalışma mantığı bu bisikletlerdeki vites sistemine benziyor nerdeyse
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Varsa yoksa HONDA Promatec şanzıman.... CVT DSG SMG bozuyor beni![]()
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
bana sürekli debriyaj kaçırıyormuş hissi verip tuhafıma gitmişti.
piyasadaki en iyi aktarım sistemi olduğunu düşünüyorum ama garip bir hissi var
Hiç CVT şanzumanlı araç kullanmadım. nasıl kullanım açısından hızlanışta normal şanzumana göre kötü yanları varmı? + - kullanırken normal şanzuman hissi veriyormu? mini cooper gibi bi araç için iyi midir?
Yukarıda bahsi geçen CVT şanzıman 2013 Honda Jazz da kullanılan şanzıman ile aynımıdır?
i-shift sanzımanda yasanan sıkıntılardan dolayı yeni kasa Jazz'larda kullanılmayacağını öğrendim.
Yani uzun lafın kısası yeni Jazz'ın CVT şanzımanı bahsedilen kadar kullanışı rahat ve keyiflimidir?
Eski kasadaki 7 ileri olarak bilinen şanzıman CVT idi. Yeni kasadaki i-shift balatalı, otomatikleştirilmiş manuel şanzıman. Balatalı tip otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlar genelde tüketimi düşürmek için tercih ediliyor.
CVT'nin kullanımı rahattır. Ama vites geçişi olmadığı için gaza yüklendiğinizde boşluk hissi verebilir.
Bu Ford focus2 cmax vss deki cvt de bundan mı? Cok sorunlu diyip sattirmislardi bı tanıdığıma ustaları.
Şimdi baktım da internet sitesindede değişken zamanlı CVT şanzıman olarak geçiyor, bahsedilen gibi kullanışı ve performansı başarılı ise akılda soru işareti barındırmanın bir manası yok demektirEski kasadaki 7 ileri olarak bilinen şanzıman CVT idi. Yeni kasadaki i-shift balatalı, otomatikleştirilmiş manuel şanzıman. Balatalı tip otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlar genelde tüketimi düşürmek için tercih ediliyor.Teşekkürler bilgi için
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)