Mercedes'teki koltuğunu Lewis Hamilton'a kaptıran Michael Schumacher, geleceği hakkındaki son sözü söyledi. Schumacher, sezonun bitimiyle birlikte yeniden emekli olacağını açıkladı.
Rekorları alt üst ettiği parlak kariyeri boyunca 7 dünya şampiyonluğu kazanan Michael Schumacher'in 2010'da Mercedes ile yeniden pistlere dönmesi Formula 1'de büyük heyecan yaratmıştı. Ancak efsanevi pilotun ikinci Formula 1 macerası hiç de parlak geçmedi.
Ferrari-McLaren ve Redbull gibi takımların sahip olduğundan daha kötü bir otomobille yarışmak zorunda kalan Schumacher, sadece 1 kez kürsüye çıkabildi. Ancak asıl sorun, genellikle genç takım arkadaşı Nico Rosberg'in gerisinde kalmasıydı. Mercedes'in gelecek sezon için Lewis Hamilton ile anlaşması üzerine Schumacher'in nasıl bir karar alacağı merakla bekleniyordu.
Alman pilot kararını Japonya Grand Prix’si öncesi açıkladı ve sezon sonunda yeniden emekliye ayrılacağını duyurdu. Hala genç pilotlarla başa baş mücadele edebileceğine inandığını söyleyen Schumacher, "Formula 1'de kalmak isteseydim bunu yapabilecek seçeneklerim vardı. Ancak bir noktada en iyisi artık 'hoşçakal' demek" ifadesini kullandı.
Schumacher, "Şüphesiz kazanan bir takım yaratmayı başaramadık. Bazen yenilgiler, zaferlerden daha öğretici olabiliyor" sözleriyle Mercedes'te planladığı başarılara ulaşamadığını da kabul etti.
Mercedes dogru duzgun bir araba veremedi ki schumi bekleneni yapabilsin. Sadece motoru iyiydi arabanın. Lastik dusmanı rezalet bir şasisi var. Rosberg gibi genc bir pilota schumi bu sene gerek yarıs, gerekse sıralamalarda ustunluk de kurdu. Sadece motoru iyi olan bir arabanın bu ozelligini kullanarak Monza'da Hamiltonu arkasında tutabilmesi, bu sene Monaco'da pole pozisyonu alması sene sonunda sonlandıracagı ikinci kariyerinde akıllarda kalacaklardan birkacı...
Geri donmesi bence cok iyi oldu bana yeniden F1 heyecani verdi.
3 sene aradan sonra 41 yasindaki bi adam orta siralardaki aracla ne yapabilir ?
ilk sene pasliydi ama ondan sonra durmadan ilerledi.Bu sene 9-6 onde siralamalarda Rosberg e karsi ve Monaco da pole u aldi bu berbat aracla.
Schumacher in altinda zirveye oniyan arac olsa ilk basta saydigim tum engellere ragmen yinede kazanirdi bunu gosterdi.
...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...
Senna dediğin kişi senin doğum yılında vefat etti.Çok biliyosun sanırım da böyle küstahça bir cevap veriyosun.Neyini hatırlıyosun da değildi diyosun ????
Senna vefat ettiğinde ya tohumdun ya yeni doğmuştun..
A.k benim anlamadığın sanki F1 şampiyosunuzda abuk sabuk yorumlar yapiyorsunuz. Senna nın yeride farklıdır Schumacher yeride.
Bir kere sennayı izlemişliğiniz yok lan sizin yaşınız yetmiyor sanki kanlı canlı izledinizde burada profesör yorumları yapiyorsunuz
İkiside F1 e çok şey katmış hiç bir zaman unutulmayacak efsane şöförlerdir.
F1 şampiyonu değiliz de, sen schumacher ile aynı takımda 3 sezon şampiyonluk yaşadın galiba? İzin mi alacaz senden fikrimizi söylerken? Atatürk'ü de görmedim babam kadar seviyorum kime ne ?
F1 şampiyonu değiliz de, sen schumacher ile aynı takımda 3 sezon şampiyonluk yaşadın galiba? İzin mi alacaz senden fikrimizi söylerken? Atatürk'ü de görmedim babam kadar seviyorum kime ne ?
Yaşadım tabii ekran başında hemde. O sezon tüm F1 Racing koleksiyonum bile var. Sen belki bu derginin adını bile duymamışsındır. Hayır şu konuya Atatürkü karıştırmak ne demek onu anlamadım. Beyin yaşını merak ettim doğrusu. Beden yaşın küçük ama beyin yaşın nerelerde kimbilir.