tam yazmıstım diger konu silinmis, bosa gitmesin diye copy paste ile yeni konu actım.
wrx, sti, gc8 hepsini kullandım hala da kullanıyorum.
wrx gunluk olarak kullanıma cok uygun sti a gore daha az yakan bir arac. yol tutus olarak stiın cok gerisinde kalmıyor (cadde kullanımı). drag yapmaya musati degil. 378 hp dyno verili wrx ile sıfırdan kalmak haric 1,5 sene gazladim hicbirsey olmadı ama icimde ufakta olsa bir tedirginlik yaratıyordu. gundelik kullanıma 300 hp civarlarına cok cok uygun bir arac.
STI safkan sporcu, gunluk kullanımda hakkaten insanın biraz icini sallıyacak kadar sert yapıya sahip. inanılmaz saglam, bunca zamandır usta ve kullanıcı hatası dısında kırılan bir sti gormedim. sanzıman kıran hic gormedim pilotaj hatası yuzunden 3 ve 5 in senkromecini bozan ve o sekilde 50.000 km giden bile gordum. sti icin sunu diyebilirim sti kırılmaz eger kırmak icin caba sarfetmezseniz ki o sekilde bile cok ugrasmanız lazım.
sti apayrı bir makina ama eger gunluk kulanım icin, ise gidip gelecek seyahate cıkacak bir araba alacak olsam ben wrx alırım. cunku hakkaten konforlu ve keyifli bir araba. bir keresinde STI ile antalyadan geldim, garajdan wrx i alıp onunla havaalanına gittim. hic durmadım direk indim bindim, stidan sonra wrx S500 gibi geldi serefsizim oh be dedim![]()
yani maksat onemli, WRX inde uretilme amacı zaten gunluk kullanıma daha uygun yumusak ama sportif karakterede sahip bir arac tercihi yaratmak. yani bakıs acısını ve istenilen kullanım acısını iyi degerlendirmek lazım. misal bel fıtıgı veya boyun rahatsızlıgı olan bir insanın sti a binmesi mumkun degil ama wrx e pasa pasa binebilir ve uretici bunları da hesaplamak zorundadır marketing research yaparken.
umarım aydınlatıcı olmustur.