Öncelikle herkese merhaba,
Olayı daha iyi anlamanız için hikayeyi kısaca anlatıyorum.
Ofisimizde kullandığımız bazı programlar var (Polisoft,SKPS vs bilimum ofis programları) ve bu programlara ara ara zamanlarda uzaktan yardım almak
durumunda kaldık. Bunun içinde LOGMEİN ve TEAMWİEWER gibi programlar kullanıldı.
Şirketimizle ilgili hatası telafi edilemeyecek tahsilatlar vs. önemli belgeler olan bir çok dosya mevcut.
Şimdi problem şu. Bir kaç ay önce yıllardır burada çalışan birisi işten tatsız şekilde ayrıldı. Bu arkadaşımız bilgisayar konusunda ofisteki herkesten daha bilgili olduğu için program kurulumundan tutunda bilgisayarla ilgili her işlemimizi kendisi yapıyordu. Ve tüm ofisin sistemlerine de bilgi olarak hakimdi.
Aman aman bir bilgisayar bilgim yok onuda belirteyim.
Sorusunu soracağım olayda şöyle gelişti...
Yanlış hatırlamıyorsam LOGMEİN bilgisayarım açıldığında otomatik olarak açılmıyordu. Öğlen sıralarında ekranın üst kısmında logmein in açıldığına dair ufak bi kutucuk gördüm ve hemen ekranı kapatarak sağ altta açılan LOGMEİN programını kapattım.
Çok şaşırdım ve kıllandım epey..
Aradan 1 saat geçti ve daha önce işten uzaklaştırılan arkadaş direkt beni arayarak bilgisayardan dolaylı bir şekilde tarif ederek bu programı sistemden kaldırmamı rica etti. Bende hiç bozuntuya vermeden tamam kaldırdım dedim fakat kaldırmadım ve telefonu kapattım.
Şok oldum açıkcası..
Ve şu anda program bilgisayardan kaldırılmış durumdadır.
Şimdi bu durumda bana uzaktan bağlanan bu kişinin İP adresi vs.sini benim bilgisayarımdan tespit etmek mümkün müdür ?
Tespiti durumunda ne gibi işlemler yapılabilir ?
Şikayet durumunda olaylar nasıl gelişir ?
Mevcut durumla ilgili net bilgisi olan, mantıklı tavsiyeleri olan arkadaşlar var ise yardımlarınızı bekliyorum.
İyi forumlar..