Leon'la clio'yu mukayese etmem ben...
Leona gelirsek , edindiğim tecrübelere dayanarak ,
-uzun yolda cruise ile 5 litreye kadar düşüyor yakıtı...
-şehir içinde normal kullanırsan 8-9 litre...
-dikkatli olarak sürekli 2000-2500 arası vites değiştirirsen 7 litreyi yakalamak zor değil...
-Gaza basayım dersen , dipgaz gideyim dersen 11-12 litreler işten bile değil...
-Yol tutuşu çok iyi...Süspansiyonları biraz sert geliyo bana , 17'agra jant ile bozuk yolda rahatsız ediyor.
-Hızlanması , t-jet bravoya kıyasla zayıf geliyor bana...ama yinede iyidir...
-İç mekanı biraz cansız gözükebilir , normaldir , fazla özenmemişler ama yinede iç mekanın tasarımıyla ve bazı kötü kullanılmış malzemeleri saymazsak (ki çoğu araçta böyle ) durumu kurtarıyor...
-İç ışıklandırmasını seviyorum birde , buz mavisi aydınlatmalarla , kırmızı ışıklı multimedya geceleri güzel ambiyans oluşturuyor..
-Sunrooflu almanız ferahlık açısından yararlı olacaktır.
-Görüş açıları biraz sıkıntılı , araca alışana kadar..
-geri vitese taktığında leona özgü küt diye bir ses geliyor

Sağ ayna aşağı iniyor geri vitese taktığında , (c5'tede olsaydı bu özellik keşke)
-Plus paketli almaya çalış kesinlikle , esp ve hill holder ve 17' agra jant var pakette ,
-Ayrıca aynaları elektrikli katlanır yapmışlar , aracı kilitlediğinde afili bir şekilde kapanıyor aynalar

-Son olarak sahibinden almaya çalış alacağın leonu , neticede turbo motorlu araç , kullanımına dikkat edilmiş olması önemli...ve 30 k km'yi aşmış leona bulaşma...kronik sorunu yok ama genel olarak kullanan tipler sorunlu.