Herkese öncelikle merhabalar,
Spor bir araç alma arifesindeyim ve halen ne alacağıma karar veremedim. Sizlerden gelecek fikirler daha önce düşünmediğim konuları farketmeme yardımcı olabilir. 3-4 ay öncede böyle bir konu açmıştım ama işlerimden dolayı ertelemiştim bu satın almayı.
Bütçem: max.80.000 TL
Ailemizin 1 ad. dizel sedanı olduğu için bu araç biraz daha eğlence amaçlı olacak. Yine de günlük kullanımı olacak. İşim gereği fazla km yapmıyorum.
Spor bir araç alıp limitlerinin sonuna kadar gitmeyeceğim. Ufak tefek egsoz,filtre,yay gibi light tuning işlerine bakacağım. Hatta yapılmış bir araç varsa tercih sebebim olacak.
Olmazsa olmazlarım:
1)Arka koltuğu olmalı 2) Krediye uygun olmalı.
Adaylarım:
Audi TT
Bu araç görünüş olarak beni en çok cezbeden aday. Hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim sadece yolda gördüğüm zaman beni etkiliyor. Bildiğim kadarıyla en büyük eksisi 2.elde baya yavaş gidiyor.
Audi S3
Bu aday galiba en hızlı seçenek. Bunun en büyük handikapı verilen paraların karşısında A3 den bir farklı duruşu olmaması. 4*4 olmasından dolayı yanlamak gibi minik oyunlara şans vermiyor. Fakat ufak tefek oynamalar ile 320ps güç elde ediliyor.
Mazda Rx8
Kafamı en fazla kurcalayan adaydır kendisi. Arkadan çekiş olması en büyük artısı. Standart donanımı oldukça tatmin edici. Tasarımı çok hoş. En fazla şikayet edilen yönü yakıt sarfiyatı. Motoru konusunda da çok titiz olunması gerekiyor.
Mini Cooper JCW
Diğer adaylarımın gerisinde kalsada bu araçta da beni çeken garip bir durum var. Özellikle JCW lerin manuel olması ve 211ps güç üretmesi kulağa çok hoş geliyor. İtiraf etmek gerekirse şu anda en zayıf adayım. Fakat net bir şekilde de aklımdan atamıyorum.
Uzun bir mesaj oldu. Vakit ayırıp yardımcı olursanız çok sevirim.
Şimdiden teşekkürler.