User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
56 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 28.04.2013 Nurburgring Maceram

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

28.04.2013 Nurburgring Maceram

Merhabalar, ne yazacağımı bilmiyorum açıkçası. "Şu an sadece bu cümleyi yazımın sonlarına doğru ekliyorum ve gerçekten yazıyı okumanızı ve orayı hissetmenizi isterim." Yıllardır hayalim olan bu piste gitmiş olmanın duygusunu tarif edemem. Bazılarınız facebooktan bazılarınız da Murat abinin fotolarından gördünüz. Onun olduğu son gün ben de oradaydım ama numarası olmadı için ulaşamadım, bir kere kırmızı sciroccoda gördüm ama emin olamadım.

Biraz uzun yazıp sizi fotolar ve kendi kısa videomla başbaşa bırakacağım istemezseniz okumayın tabi Bana göre uzun yazıyı hakeden bir konu. İlk Nurburgringi belki 12-13 yaşımda videolardan gördüm tabi ki, ve o zamandan beri "Green Hell" hayalim vardı. Ama diyordum ki yurtdışına çıkmaya param olacak da, düzgün bir arabam olacak da, onu oraya götüreceğim de bilmem ne de çok imkansız görünüyordu. Dedim şöyle bi 30-35 de giderim heralde. Sonra bir şansla Hollanda'da erasmus yapmaya başladım ve sürekli benim gibi otomobile meraklı olan ve Almanya'da yaşayan kuzenimle görüşmeye devam ettim. Hem amcamı hem kuzenimi hem de Nurburgring'i görmek istiyordum. Sonra gün için anlaştım ve buraya geldim. Sonra önce kuzenimle amcama gittik ki Rinteln'de oradan da sabahın köründe yola çıktık 350 km araba sürdüm Nurburg'a.. Yolda tabi sürekli porşeler görüyordum ve piste yaklaştıkça hız sınırı olmayan otobanda arabalar değişmeye, M3 lere gt3 rs lere lotus lara geçmeye başladı. Bir ara durduk işemek için; 944 bizi karşıladı.

En sonunda Nurburgringin tabelalarını takip ettik, ve neden "Green" Hell dediklerini anladım, Hell kısmını sonra anlatacağım. Böyle bir doğa yok heryer yemyeşil ve Nurburgringe giden yol inanılmaz gaza getirici millet nasıl gaza geliyor anlayabiliyorum. Tabii ki hız sınırlarını aşamıyoruz ama sınırda giderek en sonunda varıyoruz.

Güzel yollarda Porsche arkamızda,

Ağzım açık şekilde daha 3 gün önce milletin sıfır çizdiği göbeğe kocaman Nurburgring yazısına bakıyorum, kuzenime bakıyorum o bana bakıyor, saate bakıyorum hasss... geç kaldık dedim araba kiralamamız lazım. Tabi geçen arabalar işte lambolar porşeler yine devlet dağıtmış zaten subarular koenigsegg.. Lan koenigsegg ccr geçiyor hay anasını diyip peşine gittik nordschleife nin ünlü girişine doğru.. Tabi yaklaştıkça sesler artmaya orantılı olarak kalbim hızlanmaya başladı.. Sonra da ünlü benzin istasyonunun önünden geçtik tabi süpersport doluydu.. O adam paranın altında kalmıyor ya ona tabir yok öyle diyeyim

Roller coaster, nurburgring içinde dolaşıyor

Herşeyin başladığı an Kalbim çok hızlandı..

Kuzenim;

Ben zaten suratımdan belli

Aşkımmm

Arkadaş ingiltereden gelmiş

Çok şükürr Nordschleife girişteyiz.. Pazar günü, hava kapalı olsa da yağmursuz olduğu için inanılmaz dolu ve hayatımda ilk defa o kadar kalabalıkta park yeri aramak yerine arabaları izliyordum boş boş parkta dolandık ve nereye park ettiğimize bile bakmadan arabadan indik ve bir sürü foto çekmeye başladım.

Yanlış girdik de geri dönüyoruz tam girişi burası baya elim ayağım titredi heyecandan

Eski arabamın Type-R'ın görünce bi özlem olmadı değil
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Koenigsegg CCR!

Koenigsegg CCR @ Nurburgring - YouTube

BORKED

Clio V6.. Görünce bu kadar güzel geleceği aklıma hiç gelmemişti.. Bana göre çirkindi ama değilmiş

Şimdi araba kiralamanın vakti gelmişti. Sadece 1 tur dönecektim ama güzel bir araba olmalıydı. Murat abi gibi ben de Swift hem uygun hem ucuz dedim. Ama stage 1.. Tabi 1 tur için "RentRaceCar" rezervasyon yapmıyordu. Erken gelin en fazla 30 dk beklersiniz sonra tur atarsınız demişti. Gittik ve bize dediler ki hava güzel diye en az 2 saat beklemeniz lazım ve garanti vermiyoruz dedi. Türkiye'den geldim dedim bunun için farketmez dedi. "Rent4Ring" ki Murat abi nasıl beğenmiş bilmiyorum bu adamları, biz bugün çok para kazandık araba vermiyoruz dedi.

Resmen kafamdan kaynar sular döküldü. Taa Hollanda'dan bunun için gelmiştim, hem de Almaya'da bir gün önce 250, geldiğim gün ise 350 km araba sürmüştüm. Neyse dedim birazcık bekleyelim sorarız. Yaklaşık 1 saat kadar piste giren arabaları izledim, Murat abinin o sırada çektiği videolara baktım o arabalar girerken ben de oradaymışım ama araba izlemekten ne video çektim ne kendisini gördüm kusura bakmasın. 1 saat doldu ve napsak Meriva'mızla mı girsek falan diye düşünürken dedim olmaz 1-2 turda fren debriyaj kalmaz bunun dedim. O sırada bir tane Twingo Sport geçti ve üstünde "RSR Nurburg" yazıyordu. Abi dedim bunu bulalım ucuz araba satıyor gibi dedim.. Sorduk ve çok azıcık uzakta tam Nordscheliefe ye girdikten sonra köprünün altından geçiliyor yokuş aşağı, onun üstüne yakın bir yerde bulduk araba kiralamayı. Bu Allah'ın lütfu diyebilirim çünkü diğer 2 şirkete para kazandırmadığım için çok mutluyum. Oraya girer girmez uzaktan arabaları gördüm ve yok ya dedim dışarıda porsche ler, f458, f360, lancia delta integrale, gtr, lotuslar, alfa 75 ler ve clio rs duruyordu.. Dedim swifte 100 euro istedilerse sıçtık oğlum gitti paralar Derken kendisi de yarışçı ve instructor olan Domenico Solombrino ile tanıştım.. Kendisi çok samimi ve çok güzel bir şekilde herşeyi anlattı ve Clio RS'i sadece 125 euroya kiraladıklarını söyledi. Hemen atladım tabi Özel bir odada brifing verildi ingilizcer olarak gayet ciddi bir şekilde. Bunu oyun değil gerçek hayat olduğunu anlattı bana. Kesinlikle araba kiralayacaksanız bu firmaya gidin! Önce biraz foto ve en sonunda pist videomu biraz yazıyla koyacağım, sıkılmayın bu hayatta en az bir kere yaşanması gereken deneyim

Rent-a-car araçları ve kişisel bazı araçları şirketin

Veeeee hayvanı teslim aldık.. Clio RS 3, en boşu yani en hafifi, motor vs. stock tahminimce sadece yay lastik vardı, 200 hp 215 tork, esp,tcs,abs kapatmak yasak tabi öyle bir niyetim de yoktu

Tam biz kiralarken kaza olmuştu ve onu bekleyip heyecanımı atarken foto çekelim dedik.. Ellerim buz gibi bacaklarda hafif titreme var..

Ve piste giriyoruz, gişelerden geçmeden önce, tam konsantre, oturuş pozisyonum tamam, koca burnum yerinde sorun yok..

Piste girdik, sakinim ve çizgimde gidiyorum 5000 de vites atıp, heyecanlanıp yanlış vites atarsam kurtarabileyim diye, biri gelince sağa sinyal verip yol vermesini beklemek, tabi birini asla sağından geçemezsiniz çünkü orada da hala otoban kuralları geçerli.. O yüzden sağa sinyal verip seni gördüm buyur demek lazım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Şimdi videoyu koyuyorum, ama sadece son kısmını onu da 2 parçaydı birleştirdim. Kuzenim video konusunda acemi, kamera kiralamaya dediklerine göre en başa dönmek gerekiyormş ondan kiralamadım ama keşke yapsaydım. Kendi kameranızla video yasak o yüzden marshall gördükçe kamerayı kapattık yeniden açtık. Şimdi videoyu koyacağım sonra da biraz bilgi..

Facebookum herkese açık olmadığı için youtubedakini koydum, facebookta herşey türkçe açıklamalı yanlış olmasın..

My First Nurburgring Experience Clio RS 200 - YouTube

BORKED

Pisti ezbere biliyorum, ama bu benim ilk gerçek pist deneyimim. Ve bunun bu pistte olmasına ne kadar mutlu olduğumu anlatamam..

Şimdi videoda anlayabiliyorum herkes çok yavaşsın falan diyecek ama ezbere bilenler bilir ki bu pistin sonu ve en basit yerlerinden.. Aslında tüm pistte böyle değildim ama yüzde 90 ında böyle olduğumu söyleyebilirim.. Nedenleri çok fazla şimdi onlardan bahsedeyim..

Bu benim ilk pist deneyimim ve bunun Nurburgring'de olması benim için çok önemli. Çok yavaş ve dikkatliydim çünkü bu oyun oynamaya benzemiyor. GT de Forza da tam gaz gittiğim yerlerde frenle gittim, çünkü ne arabayı ne de pisti aslında gerçekten tanıyorum. Her virajı ezbere biliyor olmak, G kuvvetini yiyince çok farklı hissettiriyor.

Clio RS pert edersen 8000 euro,

Bariyere vurursan ki her parça 4 metreden oluşuyor 1 metresi 1000 euro ve genelde bu bariyerler üst üste 4 katlı yani tek vuruşun genelde 4000 euro demek!

Başkası senin yüzünden kaza yaparsa onun da parasını ödüyorsun. Senin yola döktüğün yağ yüzünden bir F458 kaza yaptğını düşünürseniz yavaş gitmek için nedeniniz var yeterince.

Düşük devir yüksek vites, çünkü debriyaj ya da dişli doğrarsanız motor kırmadağınızı düşünürsek 1500-3000 euro arası masrafı var..

Bunlar dışında çok basit ama ölebilirsiniz. Geçen yıl pistin 180 gün açık olduğu zamanda 7 kişi öldü sadece 4 gün kaza olmamış.

Bu kısmı gerçekten "hell" kısmı.. Çünkü o güzel doğada böyle acımasız bir pist var. Bu pist gerçekten yaşanmalı, ama tarihiyle beraber yaşanmalı.. Burası sadece bir pist değil tamamen bir kültür..

Herkese nasip olur umarım, hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum.

Şimdi pistten çıkıp hemen Nurburg kalesine gitmek istedim bu güzel doğayı ve motor seslerini duymaya, tabi pistte naptğımı hatırlamıyorum rüya gibiydi.. Videolar fotolar olmasa kimseye anlatacak bir şeyim olmayacak kadar heyecanlıydım

Sonraki fotolar en tepedeki kuleden.. Kuleye çıkıp biranı alacaksın mangalı da o sesi dinle dur ya da pistin kenarına git tabi doğanın içinde..

Son kez bir otoparkı gezelim dedik..

Bundan sonra biz de o petrolden benzin aldık orası tam düzlüğün başında Audi tabelasının oraya denk geliyor ve pistin dibinde oluyorsunuz.. Ben de orada videolar çektim ama şu an galiba 3 saattir yazıyorum.. Eğer isterseniz o videoları da yüklerim tabi.. Sadece yolda geri dönerken çektiğim arabaları da koyayım..

Şimdilik benden bu kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim, inşallah herkese bu piste gitmek nasip olur. Ben gittiğim için çok mutluyum ve sizinle mutluluğumu paylaşmak istedim. Teşekkür ederim tekrardan herkese iyi forumlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mesajlarımı editleyemeyeceğim muhtemelen 15 dk lık kuraldan dolayı, aklıma gelen bir şey olursa daha sonra eklerim..

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Darısı basımıza diyelim heyecan ve mutlulugun bir arada oldugu yegane yerlerden olsa gerek..

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel bir deneyim olmuş.
    .

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin adına çok sevindim. Face'de gördüm daha önce fotoğraflarını da videonu da

Umarım bir gün bizlere de nasip olur.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    akşam akşam olacak iş mi bu
    komançero garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayalini gerçekleştirdiğin için senin adına çok mutlu oldum bende. umarım tekrar yaşarsın
    yazı çok güzel olmuş
    Bazı tsi lar doğuştan şanslı

tyMu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin kadar sevindik doğuş pist dünyasına hızlı bir girişle tepeden başladın
    pist resmen yaşıyor , darısı başımıza

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keske beni bulsaydin,4 gun kaldim. sana hizli bir Taxi yapardim
    Cuma Official Track Day vardi,aylar oncesinden dolmustu,sirf gazliyanlarin oldugu. bir dahakine ona katil,18 tur attim o gun.
    Pazar halk gunuydu ama o gune gore tenha idi,12 tur attim.
    İnsallah kendini gelistirirsin ve daha cokk keyif alirsin.

exvitermini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mutlulugun yüzünden okunabiliyor herkeze nasip olmaz kolay kolay

MECOO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mükemmel bir gün ve harika bir hatıra olacak anı yaşamışsın.

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Save the ring

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Valla okurken ben bile bi şapşallık yaşadım ne yaalan söyliyim malmal güldüm Hayırlı olsun mu denir şimdi ne denir bileemedim
    - K -

________
    Dr.Ecu

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doguscugum ellerine saglik sayende gitmis kadar olduk . Insanin hayallerini gerceklestirmesi guzel. Allah gtr, 458 ile gazlamayida nasip eder insallah.

Jerky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne güzel anlatmışsın, inşallah ilerde kendi aracınla doyasıya turlarsın

Darısı diğer gitmek isteyen arkadaşların başına...
    alıntıya HAYIR...

Ertug_T. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eylül ayında aynı keyifleri yaşadım...en kısa zamanda yine gitmek lazım =)

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fotoğraflar için teşekkürler.

Ben de 17sinde kölne gideceğim, gitmişken uğramak çok istiyorum fakat işlerim var. Umarım vaktim olur da ben de görebilir, piste çıkabilirim.
    Instagram: mutusgarage

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)