User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kredi Kart Sorunu Yaşama

MatraX_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kredi Kart Sorunu Yaşama

Öncelikle herkese Merhaba..Hayatımda ilk defa yaşadığım birşeyi sizlerle paylaşmak istiyorum ve bu tarz sıkıntı yaşayanlardan bilgi almak istiyorum...

Renault bayisinde 2.el satış danışmanıyım.Akbank ile anlaşma sağladık bunun üstüne kredi kartı gönderdiler.Bende buna şifre tanımlaması yapmadım.Kullanmadığım bir karttı çünkü aktif olarak tek kredi kartı o da Yapı Kredinin kartıydı.

Neyse kart nasıl oldu,nasıl kaybettim,nasıl çalındıysa bilgim olmadan Kartımdan
    31/05/2013te 30,00
    31/05/2013te 500,00
    1/06/2013te 300,00 tl harcama yapılmış.31'inde olanlar Bar'da diğeri büfede
    Neyse bunları bugün farkettim.Cep telefonuma Kredi kartı borcu ödenmediğinie dair uyarı aldım.Neyse yoğun telefon trafiğiyle işin farklı boyutta olduğunu öğrendim
    Yani kredi kartımdan alışveriş yapılmış ama şifresiz işlem yapılmış.Bende doğal olarak hakkımı aramak üzere Banka'nın Genel Müdürlüğüne fax çektim.Bankayla irtibata geçtim.Şuan da incelemeye aldılar.Bankacı arkadaşların dediğine göre şifresiz işlem yapıldığı için banka bu parayı karşı taraftan alırmış.

Ve en tuhafı'da Emniyet Teşkilatı idi.Sabahtan ifade vermek için,suç duyurusunda bulunmak için emniyete gittim.O ona bu buna göndere göndere beni dinlediler.Tam işi çözdük derken ne deseler iyi? Bugün bizim önemli bi dosyamız var onu halletmemiz lazım daha sonra gelin dediler.Neyse hafif tartısma yoluyla cıktım Karakoldan bi daha uğramamak üzere...
    Yani işin tuhafı böyle durumda Polisten yardım istememek

Neyse ben şuan her türlü hakkımı savunacağım.Bu konu ile ilgili bana bilgi verebilecek veya başına böyle birşey gelen var mı??

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    itiraz süreci faxın bankaya ulaşması ile başlar.FAxın ulaştığı anda harcamaları kesilecek ilk ekstrede görmeyeceksiniz.itiraz süreci 90 gün içerisinde yasal olarak sonuçlanmak zorunda.Alınacak karar lehinizde olursa ilk etapta harcamalar karttan düştüğü için sorun yok lakin haksız bulunursanız geçen gün zarfında gösterge tahvil faizin günlük getirisi dikkate alınarak harcamaların üstüne faiz yansıyacaktır.

Yukarıdaki yasal kısım.O bankacı arkadaşlar malesef yanlış bilgi vermişler.Tüm visa/visa olimpic ve master cardlar basıldıktan sonra ilk üç işleme şifresiz onay verir.Boşluk mudur kesinlikle boşluktur.Sebebini ben de bilmiyorum mail order çekim dahi yapılsa kartın güvenliğinin sağlanması kart sahibinin yükümlülüğündedir.Bankanın otorizasyon bölümü şüpheli ard arda çekimi görmüş ve kartı zamanında kapatmamışsa suç bankanındır.Kart posa fiziksel olarak takılmış mı bunu öğrenebilir misiniz ?

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah karakola ve mahkemeye dusenın yardımcısı olsun geçen sene hırsız girmişti utanmasalar bizi suçlucaklardı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı typh10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    itiraz süreci faxın bankaya ulaşması ile başlar.FAxın ulaştığı anda harcamaları kesilecek ilk ekstrede görmeyeceksiniz.itiraz süreci 90 gün içerisinde yasal olarak sonuçlanmak zorunda.Alınacak karar lehinizde olursa ilk etapta harcamalar karttan düştüğü için sorun yok lakin haksız bulunursanız geçen gün zarfında gösterge tahvil faizin günlük getirisi dikkate alınarak harcamaların üstüne faiz yansıyacaktır.

Yukarıdaki yasal kısım.O bankacı arkadaşlar malesef yanlış bilgi vermişler.Tüm visa/visa olimpic ve master cardlar basıldıktan sonra ilk üç işleme şifresiz onay verir.Boşluk mudur kesinlikle boşluktur.Sebebini ben de bilmiyorum mail order çekim dahi yapılsa kartın güvenliğinin sağlanması kart sahibinin yükümlülüğündedir.Bankanın otorizasyon bölümü şüpheli ard arda çekimi görmüş ve kartı zamanında kapatmamışsa suç bankanındır.Kart posa fiziksel olarak takılmış mı bunu öğrenebilir misiniz ?
    eyvallah kardeşim çok sağol ama mantıken şifresiz işlem yapılması yasal olarak suç.ama benim tarafımdan harcama yapılmaması neden bana maal oluyor ki? bu arada kart posa takılıp takılmadıpını bilemiyorum
    Alıntı dorukky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah karakola ve mahkemeye dusenın yardımcısı olsun geçen sene hırsız girmişti utanmasalar bizi suçlucaklardı.
    allah razı olsun kardeşim valla Polise ne güvenirim artık ne iş yaparım

umuttuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi yakınıma da oldu aynı olay ama kart çalınmamış sanırım kopyalanmış bi yerde.Hesap özetinde Almanyada bi otelde yaklaşık 600 tl harcama yapılmış ama kartın limiti az olduğundan devam edememişler limit dolmuş.Bankaya ekstre çıktısıyla beraber itiraz faxı çektiler 1 ay kadar sonra cevap geldi o tutar kredi kartına tekrar yatırıldı ama yapanlat bulundu mu noldu o konuda bilgimiz olmadı zaten arkasını da aramadık.
    IuIkIgI

ERDO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun umarım problemsiz halledilir.
    büfeye falan gidilse bir şey çıkar mı acaba? benim aklıma bu geldi....

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benım bıldıgım kadarıyla ımzalı ıslem yapıldıgından dolayı ıslem yapılan yerdekı ımzalı slıpler ıncelenıp ımza karsılastırmasıda yapılıyor eger mekan sucluysa onlar odemek zorunda kalıyorlar

gecen aylarda bızım magazada kopya kredı kartıyla 100bın tlye yakın alısverıs yapmaya calısan bır cete yakaladılar operasyonla ve oyle organızelerkı kartın sıfresı vs herseyı var

hala dava suruyor

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

zekky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Annemin hesap kartında aynı şey yaşadık.
    Gidip itiraz etti ve bi sıkıntı çıkarmadılar biraz araştırıp iade yaptılar
    Akbank.

Faruk'S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vakıfbank kredi kartımda 3 ayrı zamanda 3 farklı tutarda ABD farklı alışveriş merkezlerinden birşeyler alınmış.benim ara alışveriş yapmam yüzünden bankadan aradılar.önce abd sonra erzurum sonra tekrar abd.Bi bayan arayıp nasıl oluyor bilginiz var mı yok mu dedi olmadıgını söyledim.kart iptal oldu.bankaya dilekçe yazdım bilgim olmadığından ötürü 1 hafta sonra hesap dökümüne baktığımda o alışverişlerin olmadığını gördüm.

demek ki banka parayı biryerden temin etmiş ? benden etmedi.
    E hukuki işlem yürütülmedi dolayısıyla harcama yapandan da edemez.
    alışveriş merkezlerinden ne diyip parayı alacak peki ? ya da kendi mi ödeme yaptı. bende bunu merak ettim..
    #NeMutluTÜRKÜMDiyene!

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    banka her turlu yolunu bulur habersız kullanandan.1 lıra borc kalsa bıle 7/24 arıyo banka bırakırmı o parayı

TechTurkey SAYGIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kartin kaybolmasi demissin kart calindiktan sonra sen arayip kayip calinti islemi yaptirdigin takdirde direk banka sorumlulugundadir ondan sonra olabilecek risk.kopyalanma durumu farkli bir durumdur.kartin sifresiz islem yapmasi durumuna gelince banka inceleme yapmasi durumunda kullanimla ilgili a dan z ye detaylari gorur ayrica sifrenin aktif olabilmesi icin yada kartin cipi bozuldugu durumda magdur olunmamasi icin sifresiz belirli limit dahilinde harcamalara izin verebilir sistem.arkadaslarin dedigi gbi 30-90 gunluk bir surectir beklemekten baska bir care yok malesef.

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SaYgIn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kartin kaybolmasi demissin kart calindiktan sonra sen arayip kayip calinti islemi yaptirdigin takdirde direk banka sorumlulugundadir ondan sonra olabilecek risk.kopyalanma durumu farkli bir durumdur.kartin sifresiz islem yapmasi durumuna gelince banka inceleme yapmasi durumunda kullanimla ilgili a dan z ye detaylari gorur ayrica sifrenin aktif olabilmesi icin yada kartin cipi bozuldugu durumda magdur olunmamasi icin sifresiz belirli limit dahilinde harcamalara izin verebilir sistem.arkadaslarin dedigi gbi 30-90 gunluk bir surectir beklemekten baska bir care yok malesef.
    Kayıp çalıntı başvurusu yaptığımızda sadece bir kısmını karşılıyor banka..Tam güvende olamıyoruz yani.

TechTurkey SAYGIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SmT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kayıp çalıntı başvurusu yaptığımızda sadece bir kısmını karşılıyor banka..Tam güvende olamıyoruz yani.
    Bankanin musteri hizmetlerini aradiktan sonra kayip bildirimi yaptigin takdirde karsindaki musteri hizmetleri gorevlisi kartiniz kapatildi dedikten sonraki sureci belirttim.

volkan_gs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun umarım mağdur olmazsınız daha fazla. Konuyla alakalı benim de merak ettiğim bir şey var, belki sizin durumdada benzer bir olay yaşanmıştır;
    Şifreyle işlem yapan çipli kredi kartında, pos cihazında şifre giriniz ekranındayken numara girmeden sarı yada kırmızı tuşlardan birine basınca(hatırlayamadım şimdi) parayı çekiyor birkaç kez başıma geldi bu nasıl olabiliyor?
    diyemedim ya la

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim çok sağolun Olayı kendim bizzat çözdüm.Tüylerim diken diken oldu

Harcama Yapılan yer bi pavyon ve yanındaki market..Kredi kartını çalan şahış İŞ YERİNDEN MESAİ ARKADAŞIm!!! (En çok koyan da bu ya)
    Ben pavyon sahibine ve marketciye anlttım durumu.Adam sağolsun pamuk ipliği gibi çözüldü
    Bizim Arkadaş dediğimiz şahıs ve yanındaki bi şahıs Karı-Kızla yemiş içmiş,karı kıza içki ısmarlamış.Kredi kartının yanındakı şahısın olduğunu belirtmiş..Mekan sahibi şüphelenmiş slip'in arkadasına ismini ve araç plakasını almış.Facebooktan da gösterdim bu çocuk dedi.
    Bende patronla görüştüm bugün itibariyle işine son verilecek ve gereken yapılacak
    Bende şimdiden saf ayağına yattım bekliyorum

volkan_gs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yuhhh artık ya, geçmiş olsun valla kimseye güven kalmadı pes yani
    diyemedim ya la

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı volkan_gs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yuhhh artık ya, geçmiş olsun valla kimseye güven kalmadı pes yani
    valla tam yuhluk bi durum adam bizim parayla alem yapmış takılmış.Nasıl bi mide var anlamadım ki

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vay anasını iyi çözmüşsün abi geçmiş olsun

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben o yüzden sormuştum posa takıldı mı diye. Çünkü market-pavyon vs. aynı lokasyondalar.Siz parayı o elemandan almaya çalışın.Kendisini mahkemeye verebilirsiniz.Sadece bir şikayet dilekçesi yazacaksınız.Avukata vs gerek yok.Çünkü banka çirkinleşecektir.Bankaya da BDDK'ya dilekçe yazacağım şifresiz kart kullanımına izin veriyorsunuz vs diye sıkıştırın.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)