User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Sürtünmeyi 0 a indiren Türk Mühendis

  1. #1
    AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2011
    Yaş
    39
    Şehir
    Antalya/Baghdad/Adelaide
    Mesaj
    3.868
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Sürtünmeyi 0 a indiren Türk Mühendis

    Karbon kaplama teknolojisini icad ederek, bilim dünyasinda çigir açan ve ABD'nin "yüzyilin 100 bilimadami"ndan biri kabul ettigi Prof. Ali Erdemir''e, yillar önce is aradigi Türkiye'de resepsiyon memurlugu uygun görüldü.

    Halen ABD Enerji Bakanligi'na bagli en önemli arastirma - gelistirme merkezlerinden biri olan "Argonne Research" de çalisan Prof. Erdemir, 1977'de Istanbul Teknik Üniversitesi Metalurji Bölümü''nden mezun olduktan sonra lisansüstü egitim için ABD'ye gitti. Georgia Institutes of Technologies'te doktorasini tamamlayan Erdemir''in en büyük hayali, bilimsel ideallerini Türkiye''de gerçeklestirmekti.

    Prof. Erdemir, 1986'da Ankara'ya gelip is aramaya basladi. Ne var ki "kendisine uygun bir is" bir türlü bulunamadi. Bir gün tanistigi bir milletvekiline egitiminden ve hedeflerinden bahsetti. Milletvekili, Erdemir'in issiz olmasina üzüldü ve su teklifte bulundu "Madem Ingilizce biliyorsun. Büyük Ankara Oteli'nin resepsiyonunda çalis."

    Bu tekliften sonra Türkiye'de kalamayacagini anlayan Erdemir ABD'ye geri döndü. 1987'den itibaren 4 bin 500 bilim adaminin görev yaptigi Argonne Research'e kabul edildi. Erdemir, burada yaptigi çalismalarla bütün dünyaya adindan söz ettirdi.

    Erdemir'in en önemli çalismasi ise otomotiv dünyasinda dönüm noktasi olarak kabul edilen, "karbon kaplama" adinda bir alasimla, sürtünme katsayisini binde bire kadar indirmesi oldu. Motor ve motor aksamlari bu alasimla kaplandiginda, motorun ömrü iki kat artiyor, yakit tüketimi yüzde 20 azaliyor.

    Karbon kaplama yapilan motor, kükürtsüz benzin kullanimina da olanak sagladigi için otomobilin çevreye olan zarari en aza inmis oluyor. Erdemir, karbon kaplama bulusuyla bilim dünyasinin en önemli sekiz ödülünü pesi pesine aldi.

    Prof. Erdemir, bulusunun sadece otomotiv degil, uzaydan beyaz esya endüstrisine kadar sinirsiz alanda kullanilabilecegini söylüyor.

    Ancak, bulusun ilk taliplileri otomotiv üreticileri oldu. Üç binin üzerinde yan sanayi firmasinin yani sira General Motors, Ford, DaimlerChrysler, Toyota, Isuzu ve Honda "karbon kaplamanin" patentini almak üzere basvuruda bulundu.

    Bulusun 21'inci yüzyilda tüm otomotiv sektöründe kullanilacagini belirtiyor.

    ABD ARGON LABORATUVARLARI: ``DR. ERDEMIR`IN BULUSU, ENDÜSTRI UYGULAMALARINA YAKLASTI"

    CHICAGO - ABD Enerji Bakanligi ile Chicago Üniversitesi`nin ortak kurulusu Argon laboratuvarlari, Türk bilim adami Dr. Ali Erdemir`in karbon atom kaplama bulusunun, endüstriye hazir hale geldigini web sitesinden ilk haber olarak duyurdu.

    Argon laboratuvarlarinin haberinde, bulusla ilgili olarak son dört yilda 3 binin üzerinde basvuru oldugu, endüstri mühendislerinin karbon kaplama bulusuna büyük ilgi duyduklari belirtildi.

    Sürtünme katsayisini sifira indiren bulusuyla bir anda triboloji biliminin dünyadaki bir numarali ismi haline gelen Dr. Ali Erdemir, bu bulusuyla ikinci defa R&D 100 ve Discover ödüllerine layik görüldü.

    Dr. Ali Erdemir, daha önce de borik asidin motor ve makinalarda sürtünme ve asinmayi önleyici özelligini bularak, bu bilimin Nobel`i sayilan R&D 100 ödülünü aldi.

    TEST MAKINESI IFLAS ETTI

    Dr. Ali Erdemir, bulusunu bir bilyeye kaplayarak, test makinesinde denedi. 32 gün içinde bilye test makinesinde 17.5 milyon defa agir sürtünme altinda döndürüldü. 32 gün sonra test makinesi bozuldugu halde, Dr. Erdemir`in karbon atom kaplamasinin hala bilyenin üzerinde gözle görülür sekilde durdugu belirlendi.

    Dr. Erdemir`in bulusunu ``akil almaz`` olarak nitelendiren uzmanlar, bulusun endüstride uygulanmasiyla, milyarlarca dolarlik tasarruf saglanabilecegini kaydetti.

    Argon Laboratuvarlari Teknoloji Transfer Ünitesi, Amerikan CemeCon ve Alman CemeCon firmalarinin, karbon kaplamayi çesitli endüstri imalatlarina kaplayabilecek makineler üzerinde çalismalara basladigini duyurdu.

    Gerekli kaplama makineleri ortaya çiktigi zaman, karbon atom kaplamanin 100 binlerce parçaya kaplanabilecegi ve endüstriyel hale gelebilecegi kaydedildi. Kaplamanin dizel gaz sistemi, roket atan rampalar, mil yataklari, imalat makineleri, kompresörler ve daha yüzlerce endüstri parçasina uygulanabilecegi bildirildi. Amerikan Havacilik ve Uzay Dairesinin (NASA) karbon atom kaplamayi yakin takibe aldigi ve bazi denemelere basladigi belirtiliyor.

    Türk bilim adami Dr. Ali Erdemir ile ilgili habere, Argon laboratuvarlarinin ``http://www.anl.gov`` internet adresindeki sitesinden ulasilabilir.

    TÜRK BILIM ADAMINA 2 YENI ÖDÜL DR. ERDEMIR, ``ALLAN A. MANTEUFFEL`` VE ``AL SONNTAG`` ÖDÜLLERINI KAZANDI

    CHICAGO - Teknolojide cisimlerin sürtünmelerini inceleyen bilim dali olan tribolojinin dünyadaki en önemli isimlerinden Dr. Ali Erdemir, "Tribology and Lubrication" adli kurulusun "Allan A. Manteuffel" ve "Al Sonntag" ödüllerini kazandi.

    Endüstride alüminyum plakalarin sekillendirilmesi için yeni bir yaglama teknigi gelistiren Dr. Erdemir''e "Al Sontag" ödülü, bulusunun çevre kirlenmesini önleyici ve enerji tasarrufu saglayici islevi nedeniyle verildi. Dr. Erdemir''in, borik asit kullanarak kuru film seklinde gelistirdigi yaglama teknigiyle, otomobillerin alüminyum gövdeleri daha az enerji harcanarak ve çevreye zarar vermeden sekillendirilebilecek.

    Otomobil fabrikalarinda alüminyum sekillendirilmesinde kullanilan yaglarin, hem çalisanlara, hem de çevreye zarar verdigine isaret eden uzmanlar, Dr. Erdemir''in uzun zamandan beri endüstri ve çevre uzmanlarini rahatsiz eden bir soruna çözüm getirdigini kaydediyor. Dr. Ali Erdemir''e "Al Sonntag" ödülü, 21 Mayis''ta ABD''nin Houston kentindeki Hyatt Regency Oteli''nde düzenlenecek özel bir toplantida verilecek.

    Ayni kurulusun "Allan A. Manteuffel-2002" ödülüne de layik görülen Dr. Erdemir''e bu ödülü, sürtünme katsayisini sifira indiren bulusu nedeniyle verildi. Son yillardaki buluslariyla bugüne kadar birçok ödül kazanan Dr. Erdemir, buluslarinin endüstride uygulanmasinin kendisi için en büyük ödül olacagini söyledi.

    Dr. Erdemir''in borik asitle ilgili bulusu, ABD ve bazi ülkelerde "Silk Motor" adiyla, motor yaglarina katki maddesi olarak pazarlaniyor. Motor yagina konulan bu maddenin motordaki asinmayi önledigi ve motorun ömrünü en az üç kat artirdigi belirtiliyor. Bu madde, ayrica yüzde 12 civarinda benzin tasarrufu saglayabiliyor. Dr. Ali Erdemir''in buluslariyla silah sanayiinin ve uzay merkezlerinin de ilgilendigi bildirildi.

    Türkiye'de is bulamadi ABD'DE OSCAR KAZANDI

    ISTANBUL - ABD''de iki buyuk bilim odulu alan Dr. Ali Erdemir ile New Mexico''daki evinde Internet araciligi ile soylesi yaptik. Dr. Erdemir, 1986 yilinda ABD''de doktorasini tamamlayarak Turkiye''ye geldigini; ancak gunlerce is aramasina ragmen, tatminkar bir is bulamayip yeniden ABD''ye dondugunu soyledi.

    SEZAR'IN HAKKI SEZAR'A

    Turkiye'de is bulamayan bilim adamimiza ABD''liler sahip cikmis durumda. ABD butun imkanlari Erdemir''e sunmus. Erdemir kendisine sunulan imkanlari soyle anlatiyor: "Benim calistigim laboratuvarin yillik butcesi 500 milyon dolardir (yaklasik 135 trilyon lira). Benim gibi bir bilim adaminin laboratuvara yillik masrafi yaklasik 250 bin dolardir (680 milyar lira). Benim calistigim konuda laboratuvarin harcadigi para yaklasik 4 milyon dolardir (1.08 trilyon). Deney aleti ve malzeme konusunda hicbir eksigimiz yok. Boyle bir imkanin saglandigi ortamda tabii ki basarili olmamak mumkun degil. Zaten butun bu imkanlara ragmen basarili degilseniz, burada yukselme sansiniz sifirdir. Amerika''da, basarili bilim adamina saygi, sevgi ve ilgi cok fazladir. Kisacasi Sezar''in hakki Sezar''a verilir."

    TURKIYE'DE CALISMAYI COK ISTERDIM

    Turkiye'de calismayi cok arzu ettigini soyleyen Erdemir, R&D ödülünü aldiktan sonra Turkiye'den cok sayida mesaj aldigini kaydederek, "Bu mesajlar inanin beni cok etkiledi. Benim basarimi paylasan, bilime yaptigim ufak bir katkiyla buyuk gurur duyan tum vatandaslarimiza, genclerimize candan tesekkurlerimi iletiyorum." dedi.

    BULUSLARI NE?

    Ali Erdemir, bilimsel calismalarini genelde asinma ve surtunmenin azaltilmasi ile enerji tasarruflarinin artirilmasi konularinda yogunlastirmis durumda. Yaklasik 11 yildan bu yana ABD'de Argonne National Laboratory'de calismalar yapan Ali Erdemir'in ilk bulusu Borik asit. Ali Erdemir, 1991 yilinda ulkemizde tonlarca rezervi bulunan boraks madeninden uretilen borik asitin yaglayici bir madde oldugunu kesfetti. Borik asit su siralarda ABD''de motor yaglarina katki maddesi olarak gelistirilip, denenmekte. Bir firma "Motor Silk" adi altinda bu ticari urunu piyasaya surmek uzere. Erdemir, Borik asidi motor yaglarinda kullanarak hem yuzde 15 yakit tasarrufu sagladi, hem de motor yataklarindaki asinmayi onledi. Dr. Ali Erdemir, bu ilk bulusundan dolayi Bilim Nobel''i olarak kabul edilen R&D-100 odulune layik goruldu. Daha sonra teflondan 30-40 kat daha kaygan olan NFC adli bir maddeyi bulan Dr. Erdemir, ABD''de bilim Oscar''i olarak kabul edilen Discover odulune layik goruldu.

    ALI ERDEMIR KIMDIR?

    1954 Kadirli-Adana dogumlu olan Erdemir, ortaokulu Kadirli'de, liseyi Adana'da, Metalurji dalinda lisans egitimini de ITU''de yapti. 1977'de lisans derecesini alip yaklasik 2 sene Iskenderun Demir Celik Fabrikasi''nda calisan Erdemir, 1979'un baslarinda Amerika''ya master egitimi icin gitti. Erdemir, masterden sonra doktoraya kalarak metalurji ve malzeme muhendisligi dalinda, 1986 yilinda doktorasini tamamladi. Erdemir, Atlanta kentindeki Georgia Institute of Technology'den mezun oldu. 1987 yilinda Turkiye'ye donen ve is arayan Erdemir, tatminkar bir is bulamayinca doktora sonrasi bilimsel calismalar yapmak icin yeniden ABD''ye dondu. Erdemir 1987'den bu yana Argonne Laboratuvari''nda calisiyor.

    ARGON: Amerika'nin dev ulusal laboratuvari Ikinci Dünya Savasi''ndan sonra 1946 yilinda kurulan Argon Ulusal Laboratuvari, Enerji Bakanligi'nin en büyük arastirma merkezlerinden biri. Devlet, öngördügü konularda arastirma ve gelistirme yapilmasi için kurdugu laboratuvarin gerekli finansmanini karsilamakta. Yillik 470 milyon dolar dolayindaki bütçesi ve 1775'i bilimadami olmak üzere toplam 4 bin 500 çalisaniyla birlikte Argon buluslarin yapildigi dev bir laboratuvar. Yönetimi Chicago Üniversitesi''ne birakilmis durumda. Devlet sadece istedigi çalisma alanlarini belirtiyor. Su anda atom çekirdegi üzerine çalismalardan, yerel iklim degisikligi arastirmalarina kadar 200 civarindaki proje üzerinde bilimadamlari burada çalismalar yapiyor. Laboratuvar devlet tarafindan desteklenip, üniversite tarafindan yönetilmesine ragmen özel firmalarla da yakin temasta. 1990 yilindan bu yana Argon 600''den fazla firma ve çok sayida kurulusla irtibatli olarak çalismalarini yürüttü. Laboratuvar ABD'de iki ayri bölgede konuslandirilmis. Biri Illionis Eyaleti'nde Chicago'nun 25 mil kuzey batisinda ormanlik bölgede bulunuyor ve burada yaklasik 3 bin 600 kisi çalisiyor. Digeri Argon Bati adiyla aniliyor ve Yilan Nehri Vadisi'ndeki Idaho Selalesi'nin 50 mil batisinda yer aliyor. Bati Argon, nükleer reaktör arastirmalarinin büyük kisminin yapildigi bir merkez ve 900 çalisani var.

    Alintidir

  2. #2
    Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2012
    Yaş
    33
    Şehir
    İstanbul/Küçükyalı
    Mesaj
    4.126
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prof. Erdemir, 1986'da Ankara'ya gelip is aramaya basladi. Ne var ki "kendisine uygun bir is" bir türlü bulunamadi. Bir gün tanistigi bir milletvekiline egitiminden ve hedeflerinden bahsetti. Milletvekili, Erdemir'in issiz olmasina üzüldü ve su teklifte bulundu "Madem Ingilizce biliyorsun. Büyük Ankara Oteli'nin resepsiyonunda çalis."

    Sonra Turkiye niye gelismiyo, niye kendi arabamizi uretemiyoruz niye soyle niye boyle. Diyanet islerine milyon milyarciklar vermekten baska seye ayiracak butce kalmiyor ki. Beslesinler kendilerini.
    Not Stock I20N
    Pedal Box
    Başaran Coil
    Mud flaps

  3. #3

    Üyelik
    Jan 2013
    Yaş
    37
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    311
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haberi okurken isyan ettim vallahi bunun gibi ne cevherler kayboldu gitti türkiyeden türkiyede bulsaydı bu olayı gelicek paranın hesabını yapamıyorum

  4. #4
    RCkid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Sep 2007
    Yaş
    39
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    3.770
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dodoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Prof. Erdemir, 1986'da Ankara'ya gelip is aramaya basladi. Ne var ki "kendisine uygun bir is" bir türlü bulunamadi. Bir gün tanistigi bir milletvekiline egitiminden ve hedeflerinden bahsetti. Milletvekili, Erdemir'in issiz olmasina üzüldü ve su teklifte bulundu "Madem Ingilizce biliyorsun. Büyük Ankara Oteli'nin resepsiyonunda çalis."

    Sonra Turkiye niye gelismiyo, niye kendi arabamizi uretemiyoruz niye soyle niye boyle. Diyanet islerine milyon milyarciklar vermekten baska seye ayiracak butce kalmiyor ki. Beslesinler kendilerini.
    Yorumunla konunun ne alakası var?
    Araştırma yapacağım dedin de sana bütçe mi sunmadılar?
    Şu an araştırma ve geliştirme için yeterli bütçe var yeterki sen çalışmakmistiyorum de ve projen olsun
    USPerformance by UtkuSelamoğlu
    https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance

    100-200 km/h 5.761sec

  5. #5
    Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Feb 2006
    Yaş
    41
    Şehir
    İstanbul / Avrupa
    Mesaj
    13.153
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kaynağı ve tarihi nedir. Motor Silk piyasaya sürülmeye hazırlanıyor diyor ama bu isimde bir ürün nerdeyse 10 seneden fazladır piyasada.
    Schumi.Projects

    106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

  6. #6

    Üyelik
    Dec 2005
    Yaş
    52
    Şehir
    türkiye
    Mesaj
    9.379
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu çok eski bir alıntı...

  7. #7
    By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2009
    Yaş
    34
    Şehir
    Bursa-Akhisar
    Mesaj
    5.972
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski bi haber sanirim Oerlikon da çalişiyorum kaplama yapiyoruz bizde dünyanin en iyisi diyebilirim sürtünmeyi azaltma konusunda hiç alakası yok bence bu yazilanlarla

  8. #8

    Üyelik
    Mar 2010
    Yaş
    43
    Şehir
    Antalya / Kemer
    Mesaj
    5.489
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet bu yazı oldukça eski..motor silk in satış ilanlarında var.
    Crm performance

  9. #9
    dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Feb 2012
    Yaş
    35
    Şehir
    london
    Mesaj
    1.513
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RCkid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yorumunla konunun ne alakası var?
    Araştırma yapacağım dedin de sana bütçe mi sunmadılar?
    Şu an araştırma ve geliştirme için yeterli bütçe var yeterki sen çalışmakmistiyorum de ve projen olsun
    Tarımı bıle desteklemeyenler ıcatlara buluslara kaka gıbı bakarlar buyuzden bırcok hocam sureklı canadaya ısvıcreye gıdıp gelır

  10. #10

    Üyelik
    Jul 2009
    Yaş
    40
    Şehir
    izmir
    Mesaj
    1.675
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bu yazıyı yıllar once okumuştum

  11. #11

    Üyelik
    Mar 2013
    Yaş
    52
    Şehir
    Hollanda-Turkiye
    Mesaj
    188
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olayin 1986 da imkan verilmemesi...diye devam ediyor. Arkadasin biriside diyanete daha fazla para ayriliyor diyor..
    Yaa beyler lutfen yaa..Biyerlere laf atilmaya calisiliyor yine, ama en azindan tarihe bakarak bir yorum yapsaydiniz..

    Haa ben insanlik icin yapilan bilim arastirmalarinin her turlusu icin onunde egilirim..AMA INSANLIK ICIN..
    Tarihte bircok bulus yapan unlu bilimadamlarinin hangi gizli bilimler yardimiyle buluslar gerceklestirdigini ve o bulusu o sahsa danadigini ve profosor unvani verildigini de biliyorum..
    Newton: Sanmayin ki kendi kapasitesi ile gelmistir o noktaya..Sayet olumumden daha sonra yayinlansin dedigi en onemli kitabi daha yeni yeni ortaya cikti..

    Tanidigim en super bilimadi TESLA (Nikola Tesla) 700 uzeri patenti olan, florasan lambanin, mikrodalga firinin, radyoyu (Sonra guclu kisilerce radronun icadi baskasina verildi, ama o teslanin kendi notlarini kullanmistir) ..
    en onemlisi elektrik yuksek frekanslari ile ilgili buluslari, ..Alaskada su an CIA in kullandigi HARP projesini (Tesla bunu insanliga bedava elektrik saglamak icin kurmustu, sonra o gucler sponsor oldugu sirketi batirip, insa ettigi kuleyi yiktilar) ve su an o antenler ile ionosferde yuksek frekans sinyal gonderip yeryuzunde nokta depremleri yapiyorlar.
    Su an kullandigimiz alternatif akimin (sebeke elektrigi) Edison dene siyonistin ve patronlarinin tum zorlamalarina karsi bulan adam..Edisona kalsaydik halen aku elektrigi ile evi n enerji ihtiyacini karsilamaya calisacak, mahallenin diger ucuna elektrik tasimak icin bacak kalinliginda bakir kablolar kullancaktik..
    Sirf Teslanin alternatif akimi insanlara tehlikelidir savini kanitlamak icin TARIHTEKI ELEKTRIKLI SANDALYEYI ICAT ETTI VE INSANLARIN ONUNDA BIR KOPEGI O SANDALYEDE INFAZ ETTI.. Amerika halen elektrikli sandalye kullaniyor dikkat!!
    Lambanin temel yapisini once tesla onun labaratuvarinda calisirken buldu, Edison uzerine kondu, dunyaya Lambayi bulan adam olarak lanse edildi..!!

    NASA ovunuyor, molekul transferi yapiyoruz diye!!
    Tesla'nin Philedaphia deneyinde USA nin ici amerikan denizcileri ile dolu gemisini ayni zaman dili icinde dunyanin cesitli limanlarinda gorunteleyen kim di?
    Olaydan sag cikan 2 denizcinin (degisim esnasinda gemiden denize atlayarak) sonrasinda ortadan kaldirilmasi nasil oldu?

    Bize gelelim:
    Bildigimiz Erbakan, dunyada surtunme kuvvetinin yok denecek kadar oldugu maddeyi bulup, savunma sanayinde kullanacakti..
    Kullandirmadilar..

    Evet haklisiniz, Bu kardesimiz cok super bir bulus yapmis, ama oralara nasil gitti, daha gitmeden isin altyapisi hazirlanmis miydi?? Oyle ya doktora yaparken gelip konusanlar olmus muydu?? 1986 yilinda!!!

    Insan icin, insan yararina yapilan her turlu bilimin onunde egiliyorum, yetenek ve bilgili olan tum ksileri irk, din, dil ayirmaksizin kutluyorum..

    Saygilar.

  12. #12
    AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2011
    Yaş
    39
    Şehir
    Antalya/Baghdad/Adelaide
    Mesaj
    3.868
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eski evet ama sitede yayinlanmamis tı her cevher yurtdışına gidiyor maalesef.

  13. #13
    aliburma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2011
    Yaş
    42
    Şehir
    İSTANBUL-BEYKENT
    Mesaj
    836
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AEAlmas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eski evet ama sitede yayinlanmamis tı her cevher yurtdışına gidiyor maalesef.
    eski ama yeniden içimizi burkan vakıalardan... bence de Adam Haklı. Resepsiyonu duyduktan sonra eminim hiçbirimiz kalmazdık...
    HONDA; KONFOR DA O'NDA ...

  14. #14
    MehmetCanA. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2011
    Yaş
    30
    Şehir
    İstanbul-Ankara
    Mesaj
    660
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mühendis abilerimiz daha iyi bilir ama sürtünmenin sıfır olması imkansız değil mi?

  15. #15
    63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Sep 2010
    Yaş
    37
    Şehir
    İSTANBUL
    Mesaj
    8.301
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kadirli egitim durumu tr de en üst durumda olan ilcelerden. Osmaniyeden daha iyi bie egitimi var. Ortaokulu orada okudum. Tr nin her universitesinde hemen mutlaka bir kac akademisyen var kadirlili. Bi cogu doktor
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

    Instagram : mehmetguliaytar

  16. #16
    AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2011
    Yaş
    39
    Şehir
    Antalya/Baghdad/Adelaide
    Mesaj
    3.868
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sürtünme sıfır olması farklı deneyler var ben bir boya arastiriyordum bu çıktı yayinlamak istedim gerçekten sonuna kadar okudum üzüldüm boşuna değil bazı şeyler hatta hiç bir başarı cezasız kalmıyor ülkemizde

  17. #17
    AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2011
    Yaş
    39
    Şehir
    Antalya/Baghdad/Adelaide
    Mesaj
    3.868
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RCkid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yorumunla konunun ne alakası var?
    Araştırma yapacağım dedin de sana bütçe mi sunmadılar?
    Şu an araştırma ve geliştirme için yeterli bütçe var yeterki sen çalışmakmistiyorum de ve projen olsun
    Şöyle birşey daha var devlet bazı harcamalari fazla fazla veriyor Ama ne kadarı kullanılıyor veya ne kadar i cebe iniyor yada imkansız dedikleri buluşlara onay çoğu kişi şu forumda 86 yılını hatirlamaz bilmez adam o yılda yaşamış söylemiş hala bir arabamiz yok yaptigimiz forumda yazan kişiler bazı konuşmalara renk katacak ki anlamı olsun

  18. #18
    gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2007
    Yaş
    42
    Şehir
    Papua Yeni Gine
    Mesaj
    2.774
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

  19. #19
    AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2011
    Yaş
    39
    Şehir
    Antalya/Baghdad/Adelaide
    Mesaj
    3.868
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşşekürler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •