Arkadaşlar kısa sekilde anlatıcam, forumda mutlaka bılen bırılerı vardır danışmak ıstedim.
Benim bir kiracım vardı ve 2.5 yıldır düzenli şekilde kirasını ödüyordu, geçtiğimiz hafta tam kira döneminde bir telefon geldi. Kiracımın ailesel problemlerden ötürü memleketine gittiğini evde birkaç eksik olduğunu kendisinin arkadaşı olduğunu ve eksikleri giderip anahtarımızı vereceğini söyledi. Ev eşyalı kiralık bu arada. Başta sıcak bakmasamda kiracıya ulaşamadığımdan kabul ettim. Bu arkadaş geldi, evi gösterdi yapılacak şeyler hakkında mutabık kaldık biraz tartışsakta ancak bu hafta başında evi teslim edeceği şeklinde konuşmuştuk. Eşyalarda ve evın demırbaslarında eksıklık ve hasarlar mevcut. Haftabaşından beri oyalıyor telefonlarını açmıyor yada komple kapatıyor. En son dun aradı bu aksam ıcın sözleştik az öncede 8bucukta orada olacağım dedı gittim bekledim yine gelen giden yok ve şu anda telefonu kapalı. Çok sinirliyim ve şu durumda ne yapsam mantıklı olsam diye uğraşıyorum.
Elimde tahliye taahhütnamesi ve kira kontratı mevcut. Ama kiraladığım sahıs ortada yok. Evin kilidini kırdırıp yenı kılıt taksam olurda şikayetçi olursa sıkıntı dogarmı? Yasal yolu ızlemek adına önce noterden ıhtarname vs. mi göndermelıyım yoksa kira sözleşmesi tek taraflı fesh edilebilirmi.