4 tane ev kirada , bizde kendii evimizde değil kiracı olarak oturuyoruz şuanda evde (buda ayrı fantezi)
bitanesiyle sorun yaşamıştık bi şekilde hallettik aramızda , dava falan girince olay çok uzuyor ev sahibine sıkıntı veriyor bize çok sıkıntı vermişti
Atıyorum şimdi benim sözleşmemde 7 ay var , sen benim kilidimi değiştirsen ben seni dava ederim üstüne bide 7 ay para falanda vermem
kilit değiştirmeye kalkma yani zararına olucaktır
Livestrong
bende hem kiracıyım hem kirada evim var..
bir türlü düzgün bir kiracı bulamadık devamlı her kiracı bir sıkıntı .. biz kendi dükkan ve ev sahiplerimizi üzmüyoruz kirasını gününden önce veriyoruz ama iş kendi evimizin kirasını almaya geldimi devamlı geç ödemeler eksik ödemeler bir sonraki aya atmalar birde oldum olası hep bahaneler aynı..
işler kötü memlekette yakınım öldü telefon açmamalar hep yıllardır değişmedi yalanlar..
ben bankaya kredi borcumu ödemeyip faize bindirip gidip kiramı zamanında ödediğimi bilirim..
bu işler için avukatın olucak ben artık uğraşmıyorum bir ihtarname yollattım zaten ikinciyi yolladınmı otomatik tahliye kararı çıkıyor mahkemeden bekleme zaman kaybı olmadan..
avukatın varsa o bilir o işleri bizde bu sayede öğrendik ezberledik.. ihtarname çıkartmakda noterde 70 tl idi en son iki tane çıkarttınmı tabi kiranı almıyorsan.. git avukatına ver hemen mahkemeden tahliye emrini çıkartıyor eskisi gibi değil bu tip mevzularda sistem otomatiğe bağlanmış çokda güzel ve hızlı olmuş..
avukat ücretide almıyor avukatlar senden bu gibi mevzularda avukatlar avukatlık ücreti ve diğer masrafları falan kiracıdan alıyorlar..
ama bu yukarda yazdıklarım kiranı alamıyorsan yada zamanında ödeme olmuyor geç oluyorsa falan kira süresi geçdikden bir hafta sanırım bir bekleme müddeti var hala kira yatmamışsa ihtarname çekme hakkın oluyor... ikinci kez aynı şekilde ihtarname çekersen direk tahliye hakkın doğuyor..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
kilit değiştirme vs direkt olarak seni suçlu duruma düşürür, öyle bir hata yapma. her ne kadar ev senin olsa da, kontrat varsa o kontrat süresince evle alakalı herhangi bir söz hakkın yok. arkadaşların dediği gibi ihtarname çekebilirsen olayı resmiyete dökmüş olursun ve mağduriyetini bir şekilde karşılarsın diye düşünüyorum.
twitter: sedatmert10
instagram: sedatmert10
web: bursapower.com
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)