User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Edirne - İtalya Roma Bisiklet Turu

oguzRs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Edirne - İtalya Roma Bisiklet Turu

Merhaba arkadaşlar,
    Kısaca kendimi tanıtayım. Adım Oğuzhan, geçtiğimiz haziran ayında mezun oldum. Öğrencilik dönemimde dağcılık sporu ile ilgilenmeye başladım vakit ve nakit oldukça devam ediyorum.
    Kasım da askere gitmeden önce bisiklet ile uzun bir tur yapmayı planlıyoruz. 3 kişiyiz. Seçenekler arasında Paris, Barselona ve Roma vardı. Roma yı tercih ettik.
    Arife günü Ankara da Yunanistan Konsolosluğun dan Shengen vizesi başvurusunda bulunduk. Ayın 14 ünde gidip alıcaz pasaportları. Vize görüşmesi iyi geçti. Bence alıcaz Shengen i.
    Rotamızdan bahsetmek ve sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. İpsala Gümrük kapısından Yunanistan a giriş yapıcaz.
    Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek, Hırvatistan, Slovenya ve İtalya.

Rotada belirttiğim yerlere gitmiş olan varsa yemek, konaklama, güvenlik, gezilmesi gereken yerler gibi her türlü tavsiyelere ihtiyacımız var. 3 Eylül - 13 Ekim arasında 40 günlük bir tur olucak. Günlük olarak 80 - 100 km gitmeyi planlıyoruz. Her 3 günde 1 gün mola vericez.
    Sponsor olayları malesef çok sıkıntı. Şuan için hiç sponsorumuz yok.
    Tc 106..

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aklıma gelen ilk şey güvenlik oldu , güvenliğinizi nasıl sağlayacaksınız?
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Volkann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aklıma gelen ilk şey güvenlik oldu , güvenliğinizi nasıl sağlayacaksınız?
    Güvenli olduğunu düşündüğümüz yerlere kamp atıcaz. Dinlenme tesislerinin alanları gibi. Hostelde nadir kalırız. Roma ve Kotor da hostelde kalmayı planlıyoruz. Diğer yerlerde çadır a devam.
    Tc 106..

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Zevklibir yolculuğa benziyo bu konuda bilgi veremicem ama bir isteğim var gezinin fotolarını bir mahsuru yoksa yaptıktan sonra paylaşırsanız mutlu olurum
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Agah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkesin yapmayı istediği şeydir sanırım . inşallah bizede nasip olur. başarılar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zevklibir yolculuğa benziyo bu konuda bilgi veremicem ama bir isteğim var gezinin fotolarını bir mahsuru yoksa yaptıktan sonra paylaşırsanız mutlu olurum

Tabiki paylasirim. Fotograflar videolar.
    Tc 106..

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eglencelı bı tur

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Makedonya da hersey ucuz.
    Bosna Hersek te keza Makedonya gibi. Saraybosna'ya gecerseniz Tarik Hocic'in (eski Gs li futbolcu) dukkaninda kofte yiyin. Bizim inegol kofteye cok benziyor. Kuru et seviyorsaniz sabit et pazarini bulun. Bir kliseyi bozup sabit pazar yapmislar. Peynir ve ozellikle kuru et basarili
    Hirvatistan Dubrovnik Old Town ara sokaklarda yemek yiyin. Salztat vs. de yemek kulturu cok yok. AB oncesi ucuzdu simdi nasil fikrim yok. Hamburgeri meshur. 1 hamburger ile doyabilirsin o derece buyuk ve eti kalin.
    Bu 3 ulkedede domuz eti pek yaygin degil. Hatta denk gelmek sansina kalmis diyebilirim.
    Karadag AB ulkesi olmadigi halde para birimi euro. Bu sebeple hayat yukaridaki ulkelere gore daha pahali. Budva sehride secenekler arasida olsun. Pocitelli yani bildigin krep ile unlu. Domuz eti yaygin. Unlu mamul icine bile koyuyorlar. 1 kruvasan 2 euro haberiniz olsun
    İtalya bildigin AB ulkelerinden. Gezilecek para harcanacak cok yeri var.
    Slovenya fikrim yok
    Yunanistan kriz ile birlikte ucuzladi iyice diyorlar ama fikrim yok

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bahsettiğintüm güzergahlarda çadırda kalabilirsin sıkıntı olmaz,aklımın almadıgı tek bir soru var,bu ülkelerden otobandan geçiceksiniz sanıyorum ki.Nasıl olucak yasal prosedür vs nedir sıkıntı olmasın tır vs ? + gezmek ıstedıgınız yerler ıcın baya içerlere girmeniz gerek osorunu nasıl aşıcaksınız ? Atıyorum Ankara otobandan geçiçeksiniz ama bahçelievler içerde ' gibi' dusunun..Hayırlısıyla kazasız belasız gidin gelin inşallaah.

@ eren

slovenden geçiçekleri için dubrovnik güneyde kalıcak...
    bir diğer gzergahınız hırvata girmeden bosnayı komple dolanıp güneyden italyaya geçebilirsiniz aklınızda olsun.

ekleme

güzergaha bakmamıştım geçiyosunuz ama madem kıyı şeridini kullancaksınız slovene cıkmanıza gerek yok aklınızda olsun.Kulagınızı ters tutarsınız..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada Hirvat sahilden giderken birden sinira gelince ne oluyor lan demeyin. Sahil kesiminin kucuk bir kismi Bosnak lara ait ve 3 km yol icin. Hirvatistan ve Bosna Hersek e giris cikis yapiyorsunuz

Bu bahsettigim yerde gozlerinizi 4 acin. Serbest bolge kisminda bir otel olacak. Cam kapli komple deniz tarafinda. Orada durun. Alt bodrum katinda free shop var Free shop ama bildigin market. alkol sigaradan basla kasar peyniri makarnadan cik. Gida ihtiyacinizi oradan karsilayabilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dönüşte mi bisikletle olacak? Hayır ise bence güzergahı tersten yapın......
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eren34, çok teşekkürler bilgiler için. Dediğin yerlere uğramaya çalışıcam. Kiminle konuşsak Dubrovnik i övüyor. Orda 2 gün kalmayı düşünüyoruz. Günlük 7 - 15 euro arasında harcama yapmayı planlıyoruz. Insallah evdeki hesap çarşıya uyar. Free shop u buluruz umarım.

Mr.K, Shengen vizesini aldığımız zaman bi problem olmuyor. Gümrük kapılarından rahatça geçebiliyoruz. Dediğiniz gibi otoban filan sıkıntılı. O yüzden yan yolları kullanmaya, köylerden gitmeye çalışıcaz. Şehirlerin içlerine girmek bizi oldukça yorucak evet. Hangi şehirlerin merkezine gireriz tam olarak netleştirmedik. Sahil yolundan ayrılmamaya çalışıcaz.

Doch, abi dönüş ucakla olucak. Haklısın güzergahı tersten yapmak daha mantıklı ancak İtalya dan vize almak zor olduğu için Yunanistan a başvurduk. Ordan giriş yapmak durumundayız.
    Tc 106..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oguzRs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eren34, çok teşekkürler bilgiler için. Dediğin yerlere uğramaya çalışıcam. Kiminle konuşsak Dubrovnik i övüyor. Orda 2 gün kalmayı düşünüyoruz. Günlük 7 - 15 euro arasında harcama yapmayı planlıyoruz. Insallah evdeki hesap çarşıya uyar. Free shop u buluruz umarım.

Mr.K, Shengen vizesini aldığımız zaman bi problem olmuyor. Gümrük kapılarından rahatça geçebiliyoruz. Dediğiniz gibi otoban filan sıkıntılı. O yüzden yan yolları kullanmaya, köylerden gitmeye çalışıcaz. Şehirlerin içlerine girmek bizi oldukça yorucak evet. Hangi şehirlerin merkezine gireriz tam olarak netleştirmedik. Sahil yolundan ayrılmamaya çalışıcaz.

Doch, abi dönüş ucakla olucak. Haklısın güzergahı tersten yapmak daha mantıklı ancak İtalya dan vize almak zor olduğu için Yunanistan a başvurduk. Ordan giriş yapmak durumundayız.
    Dubrovnik gercekten guzel ama kucuk bir sehir. Yerlerin etrafin temizligine hayran kalacaksiniz. Toz bile yok yerde o derece

Old town bizim istiklal cad. nin cok daha nizami ve temiz hali. Boyut olarak 1/4 kadar. Gunluk 15 euro yu gozden cikarin her turlu. Hadi 3 olmasada 2 gun hazir yiyeceksiniz. Yetmez.

Ornek: 1 tencere hamsi 1 bira 1 salata yemistim 75 KM yani yaklasik 10 euro odemistim. Dubrovnik deniz mahsulu ile unlu ve en ucuz yemek makarna ve deniz urunleri. 2 3 euro ya dilim pizzada secenek tabi. O kadar efor sarfedip fastfood a dayanirsaniz bilmem dayanabilirmisiniz?

Siz en iyisi otel altindaki market free shopu bulup doldurun cantalari

Edit: Su biraz pahali. Tadi biraz farkli bizimkilere gore. Alismak dert degil ama anca 2 3 sisede alisiyor insan. su demisken tahret muslugu yok *****. Suluk gibi kapakli pet su alin. Suyuda isinize yarar siseside

Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşım okumuşsundur muhtemelen ama okumadıysan şuraya bir bak derim..

Günlük 5 euroya 48 gün gezmiş bu arkadaşımız..Dün gece okudum çok etkilendim.Gerçek bir challenge..

Günde 5 Avroya Orta Avrupa ve Yunanistan Bisiklet Turu
    '' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

http://detayciyim.blogspot.com/

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önceki gün malkarada motorsikletli bir italyan çifte araba vurdu. lütfen dikkatli kullanın Allah yardımcınız olsun

corrado - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle yolunuz açık olsun. kazasız belasız gider gelirsiniz inşallah.
    uzun yol bisikletçilerinin ülkemizde artması sevindirici.
    aklımdakileri yazıyorum. biraz karışık gibi gözükebilir kusura bakma.
    yunanistanda bulunmadım ve fakat kıyı kesiminde bolca kamping alanı olduğunu biliyorum.
    makedonya ohri de sveti stefana doğru giderken kamping alanları var.
    makedonya ve arnavutlukta biraz dikkatli sürmek gerekli.trafikten dolayı.
    arnavutluk karadğ sınırı geçişinde işkodroya gelmeden sola dönerek tek şerit bir tahta köprüyü geçeceksiniz şaşırmayın.( bu nasıl sınır yolu hesabı )
    karadağ da budva gece hayatı. kotor eski şehri, kalesi ve körfezi ile meşhur.
    aslında vaktiniz olsa durmitor milli parkı ve piva kanyonuna mutlaka gidin derdim ve fakat bisikletle baya bir yükselmeniz gerekecek.
    dubrovnik. ben çok severim ve fakat oraya giden 2 arkadaşım hiç beğenmedi.
    taş eski evlerden müteşekkil sur içinde bir şehir.
    genelde pizza ve deniz mahsül menuleri 2 kişilik gelir. 3 kişi iseniz 2 kişilik siparişle doyarsınız muhtemelen.
    buza cafe vardır. sur dışında kayaların üstünde. cold drinks yazılarını takip edip bulabilirsiniiz.

Cold Drinks Buza

dubrovnik içinde konaklama pahalıdır ve fakat dubrovnik dahil tüm balkan şehirlerinde otobüs tren garlarında.ccaddelerin köşelerinde ellerinde room komnota veya almanca zimmer yazan tabelalar tutan teyzeler vardır. bunlar kendi yaşadıkları evin odalarını kiraya verir. pazarlık yapabilirsiniz.
    merkezden genelde kaya üstlerinden denize girerler. o sebeble biz kuparide konaklamış geceleri merkeze inmiştik.
    kuparide güzel bir koyda var.kampta.

AUTO CAMP KUPARI DUBROVNIK CROATIA

dalmaçya boyu yol güzeldir takviminizde musaitse beğendiğiniz yerde konaklarsınız. makarska olabilir .
    split eski şehri güzeldir.
    yine biraz sahilden ayrılıp dağlara vurmanız gerekecek ve fakat doğal güzellikleri seviyorsanız plitvice gölünede gidin derim.

italya ve bisiklet ile bilgi almak için baki berk kayalar

balkanlar ile bilgi için güneş ile ( kendisi balkanları yürüyerek gezmişitr. )

https://tr-tr.facebook.com/nomadlizard

çekinmeden irtibata geçebilirsiniz.

ayrıca döndüğünüzde geri almak üzere loneyl planet balkans kitabını ödünç verebilirim.
    detaylı balkan haritamda mevcut

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel bir rota ama bosna tarafı güvenlik sıkıntı olabilir bende 2 sene önce bu tarz bir gezi programlamıştım özel vizeler bile aldım ayrı pullu israil vizesine kadar elimizdeydi tam herşeiymiz hazır dedik crv imiz bile hazırdı 2 ay sonra arap baharı sıçtı sıvadı işin içine kaldık mal gibi onca emek çöpe gitmişti sende iyi tart biç bosna tarafında olaysızsa geçin gidin birşey olmaz ama umarım bizimkisi gibi savaş çıkmaz umarım

aha buda konusuydu.. tt dende 1 arkadaşımız gelecekti üstelik tabi olay çıkınca yalan oldu hep

http://www.techturkey.com/forum/sohb...armisiniz.html
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

CinAli_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgi veremesemde askerlik sonrası çocukluk arkadaşımla yapmayı planladığımız bisiklet yolculuğuna benziyor takipteyim.
    feel is everything

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim hoş geldin italya bisikletsiz daha güzel bence dun aksam geldik güvenlik önemli bence fazla para almayın posta çeki v.s gibi şeyler kullanmaya çalışın .
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)