User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
72 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: iş görüşmesi - nasıl bir etki?

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

iş görüşmesi - nasıl bir etki?

Merhaba arkadaşlar,

Yarın bir aksaklık çıkmazsa, şu an çalıştığım hastaneye göre, çok daha kurumsal ve büyük bir hastane ile iş görüşmesine gideceğim.

Açıkcası şu an çalıştığım hastanede 9. yılım olacak. Anlaşmazlıklar, aksilikler heryerde olabileceği gibi buradada oluyor fakat temel sebep, önümü biraz açmayı istememde yatıyor. Biraz daha geliştirme meselesi.

Bir çok kaynaktan birşeyler okudum, kurumsallığı v.s. ilke edinmiş işyerleri ile ilgili iş görüşmelerine yönelik yazılar okudum. Çok basit olacak belki ama, kimisi topsakalınız varsa kesmeyinden tutunda, ayakkabınızın rengine kadar saydırmış, kimisi sadece kendiniz olun demiş. Hiçmi hayatımda iş görüşmesi yapmadım, yaptım tabi fakat, bu gideceğim yer hayalimde yatan bir yer olduğu için, hata yapma olayını en aza indirmek adına böyle bir konu açtım ve tecrübelerden faydalanmak istiyorum.

Tavır, beklentiler, hissettirilmesi gerekenler, ufak tefek ipuçları hatta kılık kıyafet ile ilgili enteresan fikir ve tecrübeleri olan arkadaşlar fikirlerini paylaşabilirse çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden..
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Erkekler için klasiktir takım elbise ile iş görüşmesine gitmek. Karşı tarafta bırakılan ilk intiba önemlidir. Görüşmeye önem verdiğini gösterir. Konuşurken el mimikleriyle karşı tarafın gözlerine bakarak konuşmak ikna etmede avantaj yaratır. Karşı tarafın konuşması bitmeden konuşmak sıkıntı yaratabiliyor bazen. Onların soracağı her soruya cevap verebilmek gerekir.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Giyimine dikkat etmek önemli çoğu yerde, gideceğin yer hakkında'da bilgi sahibi olman iyi olur.Zaten 9 senedir yeterince tecrüben vardır o konuda sıkıntı olmaz herhalde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Erkekler için klasiktir takım elbise ile iş görüşmesine gitmek. Karşı tarafta bırakılan ilk intiba önemlidir. Görüşmeye önem verdiğini gösterir. Konuşurken el mimikleriyle karşı tarafın gözlerine bakarak konuşmak ikna etmede avantaj yaratır. Karşı tarafın konuşması bitmeden konuşmak sıkıntı yaratabiliyor bazen. Onların soracağı her soruya cevap verebilmek gerekir.
    açıkcası hayatımda giydiğim tek takım elbise, düğünümdeki damatlıktı fakat biraz resmi giyinmeye özen göstereceğim, en azından cart curt rengarenk değilde, biraz daha ağır renklere sahp birşeyler giyer giderim.
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Giyimine dikkat etmek önemli çoğu yerde, gideceğin yer hakkında'da bilgi sahibi olman iyi olur.Zaten 9 senedir yeterince tecrüben vardır o konuda sıkıntı olmaz herhalde
    Açıkcası gideceğim yer, Acıbadem hastanesi.. Görüşme genel merkezleri olan Altunizadede olacak.. bu tarz bir A+ bir hastaneyle daha önce hiç görüşmedim ama, orada mayo şort modeli birşeylerle gidip işe alınan ve 7 yıldır çalışan arkadaşlarımda yok değil.. kafam iyice karıştı

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İş görüşmesinde bunlar söylenmez! - En Son İş-Yaşam Haberleri - HTEkonomi

sakal traşı tırnaklar kıyafet özgüven diksiyon başlıca anahtarlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Şu an hangi hastane? Alman hastanesi demede

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İş görüşmesinde bunlar söylenmez! - En Son İş-Yaşam Haberleri - HTEkonomi

sakal traşı tırnaklar kıyafet özgüven diksiyon başlıca anahtarlar
    çerçevesi düzgün sayılabilecek bir top sakalım var aslında.. keseyim bari onuda napim.. bu kaynağı okumuştum bir yarım saat önce

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu an hangi hastane? Alman hastanesi demede
    hahaha yok yok Alman hastanesi, evlere uzak

Özel Çapa hastanesindeyim şu an.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Açıkcası gideceğim yer, Acıbadem hastanesi.. Görüşme genel merkezleri olan Altunizadede olacak.. bu tarz bir A+ bir hastaneyle daha önce hiç görüşmedim ama, orada mayo şort modeli birşeylerle gidip işe alınan ve 7 yıldır çalışan arkadaşlarımda yok değil.. kafam iyice karıştı
    Benim eski şirkete kot gömlek baya kirli sakalla gelen tipler vardı ve çoğu alınmıştı işe ama racon takım elbisedir en azından saygı göstermek adına.

Ben ik'cı olsam kot gömlek sakalla gelen adamı almam valla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Allah herkesi Alman'dan uzak tutsun zaten. Eşim 2 sene çalıştı yabancı ilişkiler tercümanı olarak.. Yok böyle kötü ödeme sistemi olan bir yer

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim eski şirkete kot gömlek baya kirli sakalla gelen tipler vardı ve çoğu alınmıştı işe ama racon takım elbisedir en azından saygı göstermek adına.

Ben ik'cı olsam kot gömlek sakalla gelen adamı almam valla
    valla bende almam sanırım, hani ciddiyet şart tabi ama hakaten bir takım elbisem yok, spor bir ceketim var, öyle cok spor değilde, tek ceket işte, keten pantolonun üstüne onu giyerim olmadı, keten pantolonda cok böyle gündelik giyilebilecek türden değil, özel birşey olduğunu belli eder umarm

Allah herkesi Alman'dan uzak tutsun zaten. Eşim 2 sene çalıştı yabancı ilişkiler tercümanı olarak.. Yok böyle kötü ödeme sistemi olan bir yer
    Yabancı ilişkiler uzmanlarının asistanlarının Allah yardımcısı olsun zaten, bütün özel hastanelerde türlü kazıklar yiyor arkadaşlar. Şu an calısıtgım yerde buna dahil.. Ne zaman bu arap hasta v.s. alma sevdası başladı hastanelerin, o zaman işler sarpa sarmaya başladı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iş ilanını iyice oku, ve orda anlatılan özelliklere odaklan, bu çok önemli..

Ben iş başvurusu yaparken bile CV yi ilana göre hazırlayıp başvururum, çünkü karşındaki insan elinde CV ile gelir ve bi taraftan sen anlatırken, o CV ye gözgezdirir, beklentilerini CV nde görürse ikna olması kolaylaşır

ne isteniyorsa onu yaptığını anlat (yapmasanda), önceki şirketine ne kattığını anlat (mutlaka birşeyler katmışsındır gitmeden düşün)

sorulandan başka alakasız konulara girme, sorulan sorulara kısa ve net cevaplar vermeye çalış..

İşi zaten istiyorsun, bunu karşındaki insana iyice belli et

Mutlaka takım elbise giy! aksini düşünme bile..

Genel olarak kurallar ve önerilerim bunlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla bende almam sanırım, hani ciddiyet şart tabi ama hakaten bir takım elbisem yok, spor bir ceketim var, öyle cok spor değilde, tek ceket işte, keten pantolonun üstüne onu giyerim olmadı, keten pantolonda cok böyle gündelik giyilebilecek türden değil, özel birşey olduğunu belli eder umarm

Abi özenli bir şekilde gittinmi zaten anlıyorlar sıkıntı olmaz o konuda

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle saç baş kısaca özenilmis gidin. Kolunuzda ki saatin ayarı ile oynayın ki aklınıza yanlışlıkla olsa saate bakmak gelmesin, cep telefonunuzu arabada bırakın. Rahat olun baktınız heyecanlandiniz hic dert değil derin bjr nefes alıp bu hastaneyle nasıl calismak için hevesli istekli olduğunuzu açıkça söyleyin. Acıbadem hakkında bilgi edinin. Kimsenin mulakatini kendinize örnek almayin çok değişkenlik gösterebilir. Mülakat için geldiğinizde kim olursa olsun selam verip gulumseyin orada selam verdiğiniz farzi misal bir sekreter in bile görüşü etkili olabilir ve unutmayın ki ise alinirsaniz o kişilerle çalışabilirsiniz. Mulakat için odaya alindiginizda size oturmaniz için tahsis edilen yer gösterilerek buyrun oturun denmediyse gidip tokalasmanizda fayda var her ne olursa olsun kendinizden emin olun yeterki bilmediğiniz konuda yorum yapmayin.simdilik aklima gelenler bunlsr. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iş ilanını iyice oku, ve orda anlatılan özelliklere odaklan, bu çok önemli..

Ben iş başvurusu yaparken bile CV yi ilana göre hazırlayıp başvururum, çünkü karşındaki insan elinde CV ile gelir ve bi taraftan sen anlatırken, o CV ye gözgezdirir, beklentilerini CV nde görürse ikna olması kolaylaşır

ne isteniyorsa onu yaptığını anlat (yapmasanda), önceki şirketine ne kattığını anlat (mutlaka birşeyler katmışsındır gitmeden düşün)

sorulandan başka alakasız konulara girme, sorulan sorulara kısa ve net cevaplar vermeye çalış..

İşi zaten istiyorsun, bunu karşındaki insana iyice belli et

Mutlaka takım elbise giy! aksini düşünme bile..

Genel olarak kurallar ve önerilerim bunlar
    İş ilanını bulabilirsem okuyacağım, Kariyer.net aracılığı ile ulaşıyoruz size dediler telefonda.. ben daha önce müracaat etmemiştim buraya, ve baktığımda bir kaç aynı pozisyonda ilanları var, kiminde MR tecrübesi, Kiminde BT tecrübesi kiminde de bir kaç özellik belirtmişler, zaten Radyoloji Teknikeri olarak bir iş yapılacaksa genel olarak bu ikisini bilmeniz gerekiyor. Ben biliyorum ama önemli olan, bildiğimin farklılığını onlara aktarabilmekte

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bkaraca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle saç baş kısaca özenilmis gidin. Kolunuzda ki saatin ayarı ile oynayın ki aklınıza yanlışlıkla olsa saate bakmak gelmesin, cep telefonunuzu arabada bırakın. Rahat olun baktınız heyecanlandiniz hic dert değil derin bjr nefes alıp bu hastaneyle nasıl calismak için hevesli istekli olduğunuzu açıkça söyleyin. Acıbadem hakkında bilgi edinin. Kimsenin mulakatini kendinize örnek almayin çok değişkenlik gösterebilir. Mülakat için geldiğinizde kim olursa olsun selam verip gulumseyin orada selam verdiğiniz farzi misal bir sekreter in bile görüşü etkili olabilir ve unutmayın ki ise alinirsaniz o kişilerle çalışabilirsiniz. Mulakat için odaya alindiginizda size oturmaniz için tahsis edilen yer gösterilerek buyrun oturun denmediyse gidip tokalasmanizda fayda var her ne olursa olsun kendinizden emin olun yeterki bilmediğiniz konuda yorum yapmayin.simdilik aklima gelenler bunlsr. Allah yar ve yardımcınız olsun.
    çok teşekkürler önerileriniz için.. yani bu tarz şeyleri okudukca heyecanım tavan yapıyor ama, bana yardımcı olacak şeylerde bunların ta kendisi

Sakalı kessem mi acaba? Yani cidden kafama takıldı şimdi bu, parlak bir yüzmü yoksa stil sahibi bir imajmı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gidip şu sakallarımı halledeyim geç olmadan ben Yorumlar içi çok çok teşekkür ederim, geldikten sonrada okuyacağım hepsini tekrar tekrar

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sakalinizdan memnunsaniz itici gelmiyorsa kesmeniz de neden göremiyorum, sabah uyandığınızda aklınıza ilk geleni yapın kesin yada kesmeyin. Heyecan iyidir duyguları taze tutar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)