selam arkadaşlar. dizel konusuna yazmıştım ama pek güncel değil birde sadece vag dizelciler bazen konuya bakıyor , burda turbo konusunda daha fazla bilgisi olan var vagcılarda dahil. bana daha kısa sürede bilgi gerekli oyüzden konu açmak istedim.
Belki biliyorsunuzdur benim aracin turboyu tamir ettirdik balans yapildi tamir takimi yapildi,bir hafta sonra balans sesi geldi birde egzoza yag verdi garantiden tamir ettiler.sonra 180 de arac gaz kesti kontagi kapatip actik duzeldi suan gidisinde skinti yok ama yine balans bozmaya basladi sese bakilirsa.kisacasi tamir ettirmek istemiyorum tekrardan,çünkü montaj parasi giriyor.tamir paramı geri aldım. Sifir turbo alayim diyorum 2 bin tl cik serviste fakat kodunu söylemediler.bizim araca uygun 20-40 bg daha fazla alacagimiz baska seyi ellemeden , aracın manifolduna uygun yine gt1749 serisinden hangi model turbo hangi kodlu turbo takilabilir.uzerindeki turbo 1749va olmasi gerek.aracta yazilimda var. mesela şu siteden bu kodları buldum pd150 nin- 160 nın kullandığı turbolarda yazıyor. fakat ben pek anlamıyorum. hangisi aracıma uygun olur. yazılımda küçük bir upgrade ile sıkıntısız kullanabilirim.
pd130 a ait yani benim motora avf motor için kodlar; 717858-0001 ....2,3,4 diye gidiyor bu son rakam neye göre hiç bir fikrim yok.
mesela pd160 için yine gt1749v turbo kodları ise 742614-0001 ....,2,3 diye gidiyor.
pd150 için yine gt1749v turbo kodları ise 721021-0001 diye belirtilmiş
Turbochargers for Passenger Cars and Vans - Applications - TurboMaster
ayrıca ebayda kendi turbom 300-400 dolar arasında hemde new yazıyor. acaba nekadar gümrük parası girer.
Benim turbomun kodu 717858-0007 gt1749v seklinde
sonuç son sayfada arkaşlar