Arkadaslar şuanki aracım ''Colt CZT'' sattıktan sonra ; bu iki araçtan birini düşünüyorum.
Bütçem 55bin civarı , genel olarak önerilerinizi bekliyorum.
Arkadaslar şuanki aracım ''Colt CZT'' sattıktan sonra ; bu iki araçtan birini düşünüyorum.
Bütçem 55bin civarı , genel olarak önerilerinizi bekliyorum.
-34 BF 5098 06 S2000 (New)EKN GARAGE
-07 DDL 55 08 CZT(Old)
-35 CZT 03 06 CZT(Old)
Görkem YERLİ
Karızma :kırmızı evo VIII
Evo mu STI mi tartışması senelerdir yapılır, hiç bir zaman biri diğerine tam bir üstünlük kuramamıştır. İki aracında kendine göre artıları eksileri var. Hangisinin seçileceği tamamen gönül meselesidir yani
2004 STI 2 yıl kullandım
2006 Evo IX 5 ay kullandım
Suan Evo X kullanıyorum
Bence Evo
2.videonun sonundaki Jeremy abimizin söylediği cümle fena
bu arada tercihimi söylememe de gerek yok sanırım![]()
'06 Honda Civic Turbo'12 Mini Cooper S Roadster
'02 Honda Civic Type-R-'05 Mitsubishi Lancer Evolution VIII
'03 BMW M5-'12 Mercedes SLK 250 AMG-'12 Honda Accord
bugeye
+ aktarma sistemi
+ boxer sesi
+ ucuz ve cok cikma parca
- Top mount intercooler
- Boxer motorun olusturdugu can sikan zorluklar (1 buji degistirmek bile izdirap)
- Evo'ya gore daha dayaniksiz standart motor
Evo
+ 400hp'lere kadar kaldirabilen standart motor
+ daha iyi yol tutus
- kotu suspansyon sistemi
- klasik karaktersiz 4G63 motor sesi
- yuksek benzin sarfiyati ve isletme maliyeti
Net bir sonuc yok ortada, duruma gore secim yapmak lazim...
P.S Simdi video'yu izledimde cok netmis gercekten.
Subaru is a good boy's car, mitsu is a men's car :P
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
EVO VIII (2003) IMPREZA WRX STi
Ağırlık: 1470 kg 1480 kg
Turbocharge: Turbocharged 4G63 Inline-4 Turbocharged Flat-4
Motor-Silindir: DOHC, 4 Valves per Cyl DOHC 4 Valves per Cyl w/AVCS Variable Valve Timing
Max. Güç: 202.1 kw / 271.0 hp @ 6500 rpm 223.7 kw / 300.0 hp @ 6000 rpm
Max. Tork: 370.14 nm / 273 ft lbs @ 3500 rpm 406.75 nm / 300 ft lbs @ 4000 rpm
Vites Kutusu: 5 Vites Manual 6 Vites Manual
Son Hız: 249.4 kph / 155 mph 249.4 kph / 155 mph
Impreza WRX STi vs Evo VIII - AA Torque Show - YouTube
Bu arabalar topgear da 5 kez karsılastırıldı
Canını aylmak istersen sti parçası bıraz daha ucuz evo ya gore
Evonunda transfer vs sorunları var
Cesıtlı bılgıler mevcut bır çok forumda![]()
Bır adım onde evo
Arkadaşlarla nargile içerken falan en çok konuştuğumuz konudur bu STİ mı EVO muHakkaten her dakika tartışması yapılabilicek zevkli bir konu ve çok da ilgilendiğim bir konu.
Paşaoğlu Garaj'da bu konu tartışılırken denk gelmiştim ve duyduklarımı aktarıyorum.
Yol tutuşta Evo'nun STİ'dan her modelinde (makinen-gc8) daha iyi olduğunu söylediler.
Stock motorda STİ Evo'dan daha zayıf. Özellikle Bugeye ve Hawk eye versiyonları. Blobeye versiyonun bunlara göre şanzıman ve motor olarak daha dayanıklı olduğu konuşuldu.
Yine stock motorda Evo'nun MIVEC motorunun ciddi verimli ve herşeyden önce çok sağlam kırılması kolay olmayan bi motor olduğunu biliyorum.
STİ'ın Evo'ya göre daha hantal olduğu konuşuldu ama yukarıdaki veriye bakılırsa sadece 30kg fark var neye göre söylendi bilmiyorum.
Sürüş keyfinde ise kesinlikle STİ. Boxer motor sesi,HKS egzos ile olan uyumu vs...
Kişisel tercihim 2005 DCCD diff STİ ama yapılan yerli yabancı her karşılaştırmada Evo 1 tık önde.
SUBARU TECNICA INTERNATIONAL
2005 2.0 dccd sti ve evo 8 kullanan birisi olarak .
Sti ın vites geçişleri çok mükemmel yürüyenin sağlamlığı herzaman güven veriyor istediğin zaman istediğin şartta 0 dan kafa dikebilirsin![]()
Motor sesi kendine özgü , evo dan daha güzel kesinlikle
evo dan daha yumuşak ve bütüüün parçaları neredeyse yarı fiyatına
istediğin zaman c diff ten akratmayla oynayıp s2000 gibi yanlayabilirsin![]()
sti 2.0 litre güncel motorlarıda ayrıca çok sağlam
Ben mesela birdaha evo almam ama yine 05 dccd sti herzaman alırım.
evonun motoru daha dayanıklı STİın şanzımanı
sti parçaları ucuz evo pahalı
500hp ye kadar EVO 500hpden sonra STİ![]()
şimdi başlıkta bugeye sti vs evo 8 deniyor,
bu durumda evo 8 motor şanzıman aktarma heryönden sti dan üstün bir araçtır,parça işine gelimce temsa saolsun tr de her parçası imprezadan daha pahalıdır doğru ama yurt dışında fiyatlar tamamen aynı sayılır.
bana göre standart olarak 2005 dccd 2.0sti subilerin motor yuruyen olarak en sağlam ve en güçlü olanıdır.
tr ye giren diğer butun imprezalar evoya karşı mekanik olarak çok daha fazla zayıf kalırlar..
konu çok uzun sayfalarca yazarım ama gerenk yok,ikiside ii arabadır,paranın karşılıgını fazlasıyla verirler
Bence Blobeye sti da listenizde olmalı..
Bu konuda anket açılsa katılım çoğunlukla olduğu sure açık ara farkla evo alır
Zamanında 106 -saxo tartışması gıbı![]()
İkisinin zevki bence cok ayri subi'nin boxer sesi ve parcalarin ciddi anlamda evoya gore uygun olmasi (tr sartlarinda) sanzuman'inin kolay kolay bisiy olmamasi arti yonleri ama motoru bir evo kadar malesef dayanikli deil. Evo'ya bi abim zamaninda domuz gibidr bisy olmaz demisti kesinlikle ole bolt-on parcalarla ciddi guc ve sorunsuz binersin. Ben yaklasik 1.5 sene bindim suan tekrar kanatli alsam yine evo alirim. Evo'nun bana gore alininca ilk yapilacak seyi ya oem baski balata ile biniceksin yada twinplaye takicaksin. Exedy'nin stage xxx baskilar ciddi yoruyor araci.
Bu arada benden sana tavsiye hangi araci alirsan kesinlikle refaransli olsun. İkisinin de masraflisi hayattan sogutur.
☻/
/▌
/ \
kesinlikle subaru alırdım çıt kırıldım evo yla gezmektense canını aldığında dahi çıt çıkarmayan subaru tercihimdir..o dandik aktarma o dandik şanzumanla evo dan bir yol olmaz..evo daha yakışıklı ama böyle bir araba alırkende cebini ve alacağın zevki daha öncelikli düşünmelisin.
evonun hiç bir modeli STI ın hiç bir modelinden yürüyen aktarma ve şanzuman olarak üstün olamaz.
remaps.tr & Turbo Zone Garage
STİ şanzımanı hiçbir işlem görmeden 1000hpye dayanıyor .hangi evo modeli standart şanzımanla 600hp yürüyordaily drive..?
Goruntu vs goreceli kavram fakat sti alcak olsam 2005 dccd li alir kafam rahat binerim. Evo da yuruyen transfer sikinti olabiliyor sti da yuruyen sanzuman cok cok saglam 2005 te motorda gayet saglam
DynoDynamics in Ecutuned
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)