User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Almanya vizesi hakkında bilgi

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Almanya vizesi hakkında bilgi

Abilerim arkadaşlarım. Bu yaz başı LYS sınavının son günü yani 22 Haziran gibi Almanya'ya gitmeyi düşünüyorum akrabamızın yanına. Almanya konsoloslugunun sitesinde bir çok bilgi sahibi oldum fakat hala alamadığım bazı cevaplar var.

23 yaşındayım şuan öğrenci değilim (Aslında öğrenciyim okulu bıraktım diplomamı almadım transcript lerim 0 olarak gözüküyor.) Ve Üniversiteye tekrar hazırlandığım için bir iş sahibi de değilim.

Ben bu vizeyi alabilmek için neler yapmalıyım. Uçak biletileri şuan git gel 260 euro civarında ve çok uygun. Bu yüzden vizeyi erkenden alabilir miyim ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En iyi çözüm davet gelmesi olacak. Muhtemelen orada adres kontrolüde yapılır. Havaalanında polis tarafından kısa bir sorguda ihtimaller arasında. Kuzenimin başına gelmişti.
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ilker_yusuf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En iyi çözüm davet gelmesi olacak. Muhtemelen orada adres kontrolüde yapılır. Havaalanında polis tarafından kısa bir sorguda ihtimaller arasında. Kuzenimin başına gelmişti.
    Davet kolay iş. Ama ya sonrasında ne yapmam lazım ? Adres ve polis demişsiniz o noktayı anlamadım ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Davet veren kişi o ülked bir çok masrafınızı karşılayabileceğini aynı zamanda taahüt etmiş oluyor ve belirttiğiniz adrese gerek görülmesi durumumda kontrol için gelinebiliyor,myadanoradaki havaalanı polisi neden geldin ne kadar kalcan ne zaman döncen gibi kontrol sorularımdorabiliyor
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ilker_yusuf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Davet veren kişi o ülked bir çok masrafınızı karşılayabileceğini aynı zamanda taahüt etmiş oluyor ve belirttiğiniz adrese gerek görülmesi durumumda kontrol için gelinebiliyor,myadanoradaki havaalanı polisi neden geldin ne kadar kalcan ne zaman döncen gibi kontrol sorularımdorabiliyor
    Eğer bunlar olursa benim için sıkıntı olmaz çünkü zaten hepsi yengemler ve dayımlar.
    Ama işte vizeyi şuandan alabiliyor muyum ?

Serkan_UR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Davet mutlaka olması lazım ancak öğrenci olmamanız bir işte çalışıyor olmamanız ne yazıkki potansiyel ilticacı olarak görüldüğünden vizede sıkıntı yaşama ihtimalin var.TABİ bunların hiç sorun olmadığı durumların örneğide çok..Ayrıca çok önceden vize almanda sorun olcanı sanmıyorum normalde 1 aylık verceklerdir ama hangi tarihler arası istediğine göre düzenlenebilir diye düşünüyorum..Benim 15. shengenim en fazla 6 aylık veriyorlar hala banka hesapları kartlar vs dahil herşeyi veriyorum..Kolay Gelsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Serkan_UR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Davet mutlaka olması lazım ancak öğrenci olmamanız bir işte çalışıyor olmamanız ne yazıkki potansiyel ilticacı olarak görüldüğünden vizede sıkıntı yaşama ihtimalin var.TABİ bunların hiç sorun olmadığı durumların örneğide çok..Ayrıca çok önceden vize almanda sorun olcanı sanmıyorum normalde 1 aylık verceklerdir ama hangi tarihler arası istediğine göre düzenlenebilir diye düşünüyorum..Benim 15. shengenim en fazla 6 aylık veriyorlar hala banka hesapları kartlar vs dahil herşeyi veriyorum..Kolay Gelsin
    1 aylık vize demişsiniz. Ben 2.5 ay kalıp tekrar dönmeyi düşünüyorum.2.5 ay kalamıyor muyum acaba ?Yani gidiş dönüş biletimi önceden almayı düşünüyorum.

golfcu0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostum okuman.okumaman.calisman.calişmaman vs vs fark etmez IDATA diye bir şirket var şuan ve konsolosluk artık sadece vize onayı veriyor.srn bu aracı olan firmanın sitesinden kendine uyan evrakları nı eksiksiz tamamlayacak ve davetiyeni de ekleyerek firmaya gideceksin sonrası Konsolosluğun vizeni onaylayip vermesi eksik olursa zaten pasaportun vize işlenmemiş olarak.onaylandı ise vizen pasaporta işlenmiş olarak gelir. Googleye IDATA yaz tüm detaylar ayrıntılı şekilde yazıyor; )
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    davet isteyceksin ailenin gelirini belgeleyeceksin ve ailenden senin seyahat boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarına dair bir yazı isteyecekler.
    Maddi durum iyiyse hiç sorun olmaz eğer maddi durumla ilgili bir pürüz görürlerse vermek istemezler. Evraklarını herşeyini tam olarak halledersen alamıyacağını düşünmüyorum.

İlk vizende gidiş dönüş tarihlerin kadar vize alabilirsin schengende 5 yıla kadar vize alabilirsin. En son kızım doğunca (03.09.2012) kızıma almanya vizesi aldım tüm işlemleri özel bir şirket yapıyordu. Kızım küçük olduğu için 3 yıllık vize verdiler.

golfcu0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı blow07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 aylık vize demişsiniz. Ben 2.5 ay kalıp tekrar dönmeyi düşünüyorum.2.5 ay kalamıyor muyum acaba ?Yani gidiş dönüş biletimi önceden almayı düşünüyorum.
    Nekadar lık vize süresi istediğini belirteceksin zaten, sen 6 aylık dersin onlar sana nekadar uygun görürse artık
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı golfcu0101 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum okuman.okumaman.calisman.calişmaman vs vs fark etmez IDATA diye bir şirket var şuan ve konsolosluk artık sadece vize onayı veriyor.srn bu aracı olan firmanın sitesinden kendine uyan evrakları nı eksiksiz tamamlayacak ve davetiyeni de ekleyerek firmaya gideceksin sonrası Konsolosluğun vizeni onaylayip vermesi eksik olursa zaten pasaportun vize işlenmemiş olarak.onaylandı ise vizen pasaporta işlenmiş olarak gelir. Googleye IDATA yaz tüm detaylar ayrıntılı şekilde yazıyor; )
    Bilgi için çok teşekkür ederim araştıracağım.

honour35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk vizen ise genelde tek girişli ve süresi kısa (1 ay civarı) vize verirler. 2.5 ay hemen ilk vizende vermeyebilirler. sen gene 2.5 ay şekilde talep edersin ama onlar vermeyebilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    davet isteyceksin ailenin gelirini belgeleyeceksin ve ailenden senin seyahat boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarına dair bir yazı isteyecekler.
    Maddi durum iyiyse hiç sorun olmaz eğer maddi durumla ilgili bir pürüz görürlerse vermek istemezler. Evraklarını herşeyini tam olarak halledersen alamıyacağını düşünmüyorum.

İlk vizende gidiş dönüş tarihlerin kadar vize alabilirsin schengende 5 yıla kadar vize alabilirsin. En son kızım doğunca (03.09.2012) kızıma almanya vizesi aldım tüm işlemleri özel bir şirket yapıyordu. Kızım küçük olduğu için 3 yıllık vize verdiler.

Abi annem öğretmen o yüzden bir sıkıntı olmayacak . En kötüsü geçen sene üniversite için tercih yapmadım. O yüzden yeşil pasaport alma hayalim bu seneye kaldı. Fakat öyle birşeyki üniversiteye kaydoldum ettim. Ağustos'u bulacak çok geç olacak benim için. O yüzden erkenden gidebilmek için hem erkenden istiyorum hemde şimdiden yaz ayını garantiye almak istiyorum. Umarım dediğiniz gibi olur diğer abinin de dediği gibi iDATA'yı bir araştırayım ben.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iDATA'yı araştırmana gerek yok sen direk oraya gidip başvurucaksın konsoloslukla herhangi bir görüşmen yok artık eskisi gibi.evraklarını vericeksin herhangi bir sıkıntı olmassa vizeni verirler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JayVTEC! Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iDATA'yı araştırmana gerek yok sen direk oraya gidip başvurucaksın konsoloslukla herhangi bir görüşmen yok artık eskisi gibi.evraklarını vericeksin herhangi bir sıkıntı olmassa vizeni verirler.
    Tamamdır Antalya'da şubeleri de varmış. Birazdan bir görüşmeye gidip ön bilgi alayım eğer olumsuz bir durum olmazsa ufaktan evraklarımı hazırlamaya başlayayım. Çok teşekkür ederim bilgi için.

Serkan_UR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi oldu ben bu idatayı bilmiyodum muameleciye yaptırıyordum e tabi ekstra parada veriyordum...Güzell...

AdemAr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiyeye geri dönecek pozisyonda olduğunu kanıtlarsan bi sıkıntı cıkmaz. Hesabında 1 trilyon olan bi teyzeye 1 kelime ingilizce bilmediği halde 6 aylık abd vizesini yapıştırdılar ben çat pat konuştuğum halde vermedi bana Mültecilere benzıyorum belkıd eondan vermemişte olabilirler

phantomLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haziranda gitmiştim, fakat vizeyi şöyle aldım.İsviçreden dayım istek gönderdi.Konsolusluga gitmeden evrakları hallettim 3 ay kendimi tanıdık yerde sigortalı gösterdim hesabıma görüşmeye gitmeden 10 bin lira para koydum.bütün evrakları teslim ettim avrupa vizesi aldım isviçreden almanyaya fransaya avusturyaya rahatca gittim.Benim bildiğim sigortalı bir yerde çalısıyo olman ve hesabında para olmasını istiyorlar.İş için tr ye dönmen gerektiğini para içinde orada kısa vadeli çalışmayacağın yeme içme gezme gibi ihtiyaclarını gidermek için.
    Erkan DOĞU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phantomLord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haziranda gitmiştim, fakat vizeyi şöyle aldım.İsviçreden dayım istek gönderdi.Konsolusluga gitmeden evrakları hallettim 3 ay kendimi tanıdık yerde sigortalı gösterdim hesabıma görüşmeye gitmeden 10 bin lira para koydum.bütün evrakları teslim ettim avrupa vizesi aldım isviçreden almanyaya fransaya avusturyaya rahatca gittim.Benim bildiğim sigortalı bir yerde çalısıyo olman ve hesabında para olmasını istiyorlar.İş için tr ye dönmen gerektiğini para içinde orada kısa vadeli çalışmayacağın yeme içme gezme gibi ihtiyaclarını gidermek için.
    Birileri bu devlete galiba mezun öğrencilerin olduğunu da öğretmeli galiba.

Gerçekten çok saçma bir sistem.Dediğim gibi mezun öğrenciyim. Ne bi yerden gelen maaşım var ne de sigortalı bir işim. Ne de öğrenci belgem. Gerektiği taktirde eski öğrenci belgelerimden birisini gösteririm.

Bakalım iData firması bugün kapalıymış. Yılbaşından sonraya kaydı . Detaylı bi şekilde araştırmak lazım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)