User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
79 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: bir rica istek ve vicdan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bir rica istek ve vicdan

arkadaslar ***** ciddi hayvan severim ve bu işlerde elimizden geldiğince bişeyler yapmaya calısıyoruz konuyu açma sebebım bilgilendırmedir. cocuklarımızı sirklere oyun havuzlarına eğlensin diye goturmeyelım 5 dakıkalık zevk alalım dıye eziyetden kafalarını kaldıramıyorlar ve komutlara uymaları için aç bırakılı dovuluyorlar ayrıca deney için ayrıca kişisel bakım urunleri alırkende dikkat edelim hayvanlar üzerinden test edilmiştir ürünlerini almayalım duyarlı olalım kucuk bir kare belkı herşeyi anlatabilir bu ürünlere ambargo koyarsak belkı acılarını dindirebilir ve artık onlar uzerındekı deneylerin coğaltılmasını engelleyebiliriz...
    Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eyvallah hayvanları hepimiz seviyoruz onlarda birer can ama olsaydı eğer çocuğumun mutlu olması/sevinmesi mi hayvanlar mı çocuğumu seçerdim. Diğer konuda haklısınız fakat biz almayınca onların üretimi duracak mı ya da onu üreten firmalar hayvanlar üzerinde deney yapmayı bırakacak mı? Önemli olan bu bence.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

ege_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı B.KAYA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eyvallah hayvanları hepimiz seviyoruz onlarda birer can ama olsaydı eğer çocuğumun mutlu olması/sevinmesi mi hayvanlar mı çocuğumu seçerdim..

..
    Doğru mu anladım? Çocuğum mutlu olacaksa,hayvanlara yapılan işkence,eziyet ve her türlü insanlık dışı muameleyi kabul edebilirim ve ediyorum mu demek oluyor bu?

SerkanYazgan. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer gerçek bir hayvanseverseniz o hayvanı kendiniz doğal şartlarda yetiştirirsiniz, eğitirsiniz. Hiçbirşeye gerek yoktur. Bu düşünceme katılmayanlar olabilir, doğal ortam bulamıyorum diyen olabilir fakat şu da bir gerçek eğer doğal ortam yoksa o hayvanı almanında anlamı yok. Bağeviniz, çiftlik eviniz vs. gibi yerlerde yetişebilecek hayvan almak daha mantıklı. Sizin durumunuz neyse ona göre hayvan almalısınız. Siz cansanız o da candır..
    "Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."

muratburunce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben elimden geldiğince dikkat ediyorum herkes aynı duyarlılığı gösterirse bi ihtimal belki birazda olsa unut olabiliriz onlar için... çoçuğum eğlensin diye hiç bir hayvana ve canlıya eziyet edilmesini istemem öyle birşey olduğunu görürsem ztn çocuğumu birdaha oraya götürmem...
    •06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.KAYA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eyvallah hayvanları hepimiz seviyoruz onlarda birer can ama olsaydı eğer çocuğumun mutlu olması/sevinmesi mi hayvanlar mı çocuğumu seçerdim. .

nasıl yani çocugun sevinsin diye hayvanlara yapılan işkenceye onay mı veriyorsun ? Umarım doğru anlamamışımdır ? Çocugunu psikolojisini mahfediyorsun + hayvanların işkence çekmesine sebep oluyorsun yani

BORKED

BORKED

Bence gerçekten orda neler oldugunu bilmiyorsun.Videoları izlemenizi tavsiye derim.Gerçekten bilsen asla böyle bir yorum yapmazdın hocam buna inanıyorum
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok üzülüyorum, arz talep meselesi gibi geliyor bana çoğu zaman, talep azalması için bir şeyler yapmak lazım.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu tarz sirk ve eski tip hayvanat bahçeleri dünyanın çoğu gelişmiş ülkerinde azalmaya başladı allahtan şuan tüm hayvanat bahçeleri doğal yaşam parklarına dönüyor orda imknaları birazdaha iyi hayvanların tabi kendi doğal ortamlarının yerini tutmaz hiçbir zaman...
    •06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sirk olayina bende karsiyim fakat aldigimiz urunlerde hayvanlarda test edilmezse nasil satisa sunulacak hadi diyelim kimse almadi hayvanlarda test yapilmiyor.Bu sefer para karsiligi insanlarin uzerinde test baslayacak hayatlar kararicak.Insan hayvandan ustundur sirk olayi eglence fakat tibbi urunlerde ihtiyac.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabbi ürünlerde bi yere kadar ama deney yapılacak diye hayvanları köle gibi kullanmak çok acımasız geliyor bana... eskidende ilaçlar vs tıp ile alakalı ürünler üretiliyordu bu kdr hayvan kullanılıyormuydu acaba merak ediyorum... son 10-15 yılda artış gösterdi hayvanar üzerinde deneyler ve acımasız haller almaya başladı bence... herşeyin bir usulü bir adabı olmalı bu kdr acımasız ve tek taraflı düşünmemek lazım tamam sağlık bizim için önmli kimse aksini idda etmez ama onlarınkide can onlarınkide hayat...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biz tasma takılmış ayıların sokaklarda dans ettirildiği bi çağda büyüdük ( bkz. seksenlerde çocuk olmak ) ancak eglence sektöründe hayvanların kullanılıyor olmasına karşıyım .
    Bununla birlikte tıbbi deneyler konusunda maalesef aynı fikirde değilim. etik olan, hakkaniyetli olan pek tabiki sizin dediginiz ancak ciddi kurallar çerçevesinde bunun yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hattı zatında yine ciddi kurallar/denetim çerçevesinde gönüllü insan deneklerin bile kullanılmasından yanayım.

JANJ@N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dikkat ettiğim bir konu değildi ama bu şekilde deney yapılan kozmetik ürünlerin üzerinde "hayvanlar üzerinde denenmiştir" gibi bir yazı oluyor mu ?
    K.Atatürk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rodya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biz tasma takılmış ayıların sokaklarda dans ettirildiği bi çağda büyüdük ( bkz. seksenlerde çocuk olmak ) ancak eglence sektöründe hayvanların kullanılıyor olmasına karşıyım .
    Bununla birlikte tıbbi deneyler konusunda maalesef aynı fikirde değilim. etik olan, hakkaniyetli olan pek tabiki sizin dediginiz ancak ciddi kurallar çerçevesinde bunun yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hattı zatında yine ciddi kurallar/denetim çerçevesinde gönüllü insan deneklerin bile kullanılmasından yanayım.
    bende bunu demeye çalıştım yani profesyonel ortamda profesyonel ekipman ve kişilerce denetim altında gerekli görülen hayvanlar üzerinde... hayvanları bi obje gibi görmeden denetimlerle yapılması gerekir... eğlence sektöründe sirk vb olaylara tamamen karşıyım ordaki hayvanların ne durumda olduğunu yıllarca gördük...

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SGTI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sirk olayina bende karsiyim fakat aldigimiz urunlerde hayvanlarda test edilmezse nasil satisa sunulacak hadi diyelim kimse almadi hayvanlarda test yapilmiyor.Bu sefer para karsiligi insanlarin uzerinde test baslayacak hayatlar kararicak.Insan hayvandan ustundur sirk olayi eglence fakat tibbi urunlerde ihtiyac.
    hapishanelerde 5-10 yasında cocuklara tecavüz ettikten sonra onları öldürüp gömen insanlarla dolu.Anasını babasını parası için ekmek bıçağı ile kesen ömür boyu yemiş insanlarla dolu.Bunlar üstünde çok güzel deneyler yapılabilir.Bu arada insan hayvandan üstün değildir.Bir canlıyı yakalıp öldürmek ondan üstün oldugun anlamına gelmez.Bu dünyada üstünlük doğaya kattıklarınla olunur.Mesela bir arı tüm ekosistemi dengede tutar.Tek bir yılan 100 dönümlük bir arazide fare istilasını önler avlanmasıyla.Bütün hayvanlar ekosistemin bir parçasıdır.Şimdi şöyle düşünüceksin arılar yok olursa doğa yok olur... Peki sen yok olursan doğaya birşey olurmu ? hyr tam tersi doğa yaşamaya devam eder.Şimdi gelipde insanlar daha üstün diyemeyiz.Onlar bizden milyonlarca yıl öncesinden bu dünyadaydılar.Biz onların misafiriyiz onlar bizim değil.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hapishanelerde 5-10 yasında cocuklara tecavüz ettikten sonra onları öldürüp gömen insanlarla dolu.Anasını babasını parası için ekmek bıçağı ile kesen ömür boyu yemiş insanlarla dolu.Bunlar üstünde çok güzel deneyler yapılabilir.Bu arada insan hayvandan üstün değildir.Bir canlıyı yakalıp öldürmek ondan üstün oldugun anlamına gelmez.Bu dünyada üstünlük doğaya kattıklarınla olunur.Mesela bir arı tüm ekosistemi dengede tutar.Tek bir yılan 100 dönümlük bir arazide fare istilasını önler avlanmasıyla.Bütün hayvanlar ekosistemin bir parçasıdır.Şimdi şöyle düşünüceksin arılar yok olursa doğa yok olur... Peki sen yok olursan doğaya birşey olurmu ? hyr tam tersi doğa yaşamaya devam eder.Şimdi gelipde insanlar daha üstün diyemeyiz.Onlar bizden milyonlarca yıl öncesinden bu dünyadaydılar.Biz onların misafiriyiz onlar bizim değil.
    ++++++++

wastra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam çok güzel anlatmışsınız aynen katılıyorum..

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ege_c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğru mu anladım? Çocuğum mutlu olacaksa,hayvanlara yapılan işkence,eziyet ve her türlü insanlık dışı muameleyi kabul edebilirim ve ediyorum mu demek oluyor bu?
    nasıl yani çocugun sevinsin diye hayvanlara yapılan işkenceye onay mı veriyorsun ? Umarım doğru anlamamışımdır ? Çocugunu psikolojisini mahfediyorsun + hayvanların işkence çekmesine sebep oluyorsun yani

Bence gerçekten orda neler oldugunu bilmiyorsun.Videoları izlemenizi tavsiye derim.Gerçekten bilsen asla böyle bir yorum yapmazdın hocam buna inanıyorum
    Çocuğu doğru düzgün bir eğitimle büyütür ona hayvan sevgisi aşılarsanız zaten o çocuk hayvanlara eziyet etmez. Eğer ki canlılara eziyet ederek eğlenen bi çocuğunuz varsa ya da olursa siz çocuk yetiştirmemiş,cani bi varlık yetiştirmiş olursunuz. Eğitimle ilgili bi durum yani...
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir ormana gidip 5-10 gun ac kalmis,bir canliya yemek vermek icin yaklassan o,anda cagirip seslendigin zaman Sana dogru kurtar beni diye kosmasi insanin icini acitiyor bilmiyor neden yanima cagirdigini bile caresizlik cok agir heleki hak etmemis ve hicbir sucun yokken ikinci gitmelerde arabani tanimasi Sana ewet sarilmasi acligina,ragmen ustune atlayarak sarilmasi burkuyor icimi işin bu boyutuda war hep derdim bu kopekler neden uyur yollarda oruç,tutarken bas ağrır uyku bastırır ya açlık öyle serıyor yerlere zor ne zaman saat gün sonra biseyler yiyebilecek miyim diye düşünmek inanın bırkere dokun yureklerıne bir omur kalır sızınle
    Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???

emretorlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Unhappy

Ustat ağzına eline saglik senin gibi insanlarin bu ulkede olmasi ne kadar sevindirici olsa da, cocugunun mutlulugunu hayvanlarin eziyet gormesine endeksleyen kulturel yapinin da ulkede yasamasi bir o kadar uzucu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)