User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
38 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Şu anki teknolojileri ile dsg klasik otomatik yerine tercih edilirmi

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Şu anki teknolojileri ile dsg klasik otomatik yerine tercih edilirmi

Arkadaşlar leon un genel manada herşeyinden memnum olmakla birlikte tek şikayetim tüketim.Şuanki güncel litre fiyatıyla 250 260 liraya doldurduğum depo max 650 660 km yapabiliyor şehir içinde.Yani 7.7 7.5 lt civarı depo ortalamam.
    Benzinli bir araç için fena olmasada dizelden benzine geçiş yapmış benim için fazla.
    Ayda 2000 civarı km yapıyorum.Onun için tekrar dizele dönüş için arayışa girmişken bu sefer otomatik istiyorum.

40 42000tl civarı , 50ooo kmyi geçmemiş dizel otomatik filtresinden ilk öne çıkanlar polo 1.6 dsgler.
    Küçük sınıf olması harici hatları ,şekli şemali gayet güzel.7 ileri kulağa hoş geliyor.Güncel kasa.Ama dsg ile ilgili büyük çekincelerim var.Golf 7 de 1.2tsi ve 1.6 tdi da kullandım dsg yi ama polo tdi da deneme şansım olmadı.Hill hold olmaması sıkışık dur kalklı trafikte insanı yorar mı? , öyle yada böyle debrijay balatası olan bi araç olduğu için 30 40k km de alınan bi araç titreme veya başka bi sorun yaparmı?ve en büyük korku dsg arızaları.2011 ve yukarısı (yani yandan değilde öndne mandallı)dsg lerde arıza istatistiğine durumda?halihazırda polo dsg kullanan arkadaşlar lütfen yorumlarını esirgemesin.

Birde bu endişelerden dolayı alternatif olarak baktığım , en yeninin bir öncesi proceed crdi A/T lar var.Kasa beni çok cezbetmesede şekli ve malzeme kalitesi fena değil , kasa kapı ön yargım yok , kia önyargımda yok uzun süre kullamdım.Yeni kasa olsa tabiki şahane ama onlar çok pahalı olduğu için eski kasaya bakıyorum.
    Şanzuman detaysız , sorunsuz , konforlu ama 4 ileri ve cut off olmadığı için sürekli tüketme isteğinde olacak.2.0 crdi A/T sonatamızla 12 14 leri görüyoruz , ondan korkuyorum biraz ama nette türkiyede çekilmiş ist şehit içi ortalaması videoları var.3-4 litrelerden bahsediliyor.Gerçi istisnai durumlardır onlar ama o o rtalama 6 litrelerde kalsa benim için kafi.

aynı rakamlara leonlarda var tdi dsg ama genelde boyalı değişenli araçlar.Biraz beklemek aramak gerekebilir.Al git deilebilecek kadar fazla sayıda olan tdi dsg kombinasyonlu araçlar polo

Dsg çok güzel bi teknoloji , 7 ileri olmAsı , cutoff ta yakmaması , vites geçişi hızı ile kağıt üzeri herşeyi çok güzel ama arıza yorumları , kalkışlarda titrettiği , arıza masrafları gibi söylentiler gerçekten söylendiği kadar kötümü?Bide bozuk yolda ses olayından bahsediliyor , yaşamadım bilmiyorum ama çok takmam gibi geliyor , gerçekten çok hissedilen bi ses olayımı?

Birkaç sene sonra gelişen teknoloji eil bu soru yersiz olabilir ama şuanki teknolji ile sizce kullanım esnası , servis ve satış açısından ikinci elde dsg mi , geneleksel tork konvektörlü şanzumanlı ceed mi?

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence tam otomatik ceed , zaten kafadan 1-0 önde ceed , sınıf farkından dolayı.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben DSG işine girmem. Belki alacaksınız hiç sorun yaşamadan yüzbinlerce km bineceksiniz. Belki de o hafta patlayacak. Sorun arıza çıkardığında, ki mutlaka bir dönem çıkaracak, inanılmaz yüksek masraflar açması. Yarım araç olacaksa(debriyajsız) eski nesil oturmuş sistemler bana daha çok hitap ediyor. tork konvertörü gibi.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende öyle düşünüyorum ama dgs ninde kendine göre avantajları aklımı karıştırıyor , ve en önemlisi tasarım ve kalite açısından beklentilerime yakın ne kadar araç varsa otomatiği dsg
    iki aracıda illaki kullanmış arkadaşlar vardır , onlarında yorumlarını bekliyorum.

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yalnız aracınız bildiğiniz az yakıyormuş benzinli bi araba için 7.5 litre çok güzel bi rakam
    Livestrong

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en kotu senaryoyu dusunelim;
    garantisi bitmis DSG kac para masraf acar
    klasik otomatik toplamak kac para tutar:

ve butcenizi degerlendirerek akliniza yatani bulmaniz kolaylasir
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S.Özeren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yalnız aracınız bildiğiniz az yakıyormuş benzinli bi araba için 7.5 litre çok güzel bi rakam
    Aynen benzinli için güzel ama dizelde 4 5 lerle gezen arkadaşları gördükçe ve haftada bir depo benzin gidince işin rengi değişiyor
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en kotu senaryoyu dusunelim;
    garantisi bitmis DSG kac para masraf acar
    klasik otomatik toplamak kac para tutar:

ve butcenizi degerlendirerek akliniza yatani bulmaniz kolaylasir
    asıl korku öyle yada böyle sorun çıkarcak beklentisi.Tam otomatik eski tipte çok ekstrem bişey olmadığı sürece böyle bi sıkıntı çok daha az.
    Bide balata olayı km arttıkça gerçekten kalkışta vss titreme yapıyormu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yetkili servis bakımlı bir araba bulursanız dsg ile ilgili işlem yapılmışmı yapılmamışmı yapılmışsa ne yapılmış en azından görürsünüz.Bende 3 yıldır 1.4 tsi dsg(genel ort 6.7lt/100km) kullanıyorum 78k km'de şu an,24k km'de kavramam değişti titreme var ama nadiren kalkışlarda ve özellikle dur kalk trafikte.Bozuk yoldaki ses şu an 0 km dsg'li ne alırsanız alın ondada var muhtemelen hepte olucak gibi gözüküyo,kısaca kavrama değişimi harici hiç bi sorun yaşamadım.

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biri son nokta ama kırılgan, digeri tas gibi ama cok yaktiriyor. Çevremde birçok DSG'li aracı olan var, yalan olmasın ama hepsi sıkıntı yasadi. Kavrama degisti, yok titreme yok tikirti, derdi tasası bitmedi. 7 ileri DSGli aracı olup da servise uğramamış olan var mı merak ediyorum. Ben garantisi olmayan DSGli araca yaklaşmazdim. Uçuk rakamlar cikabiliyor serviste. Ceed tarafına gelirsek, amcamda ve bir arkadasımda son kasa dizel otomatik Ceed var. Sanziman sikintisiz, ama yakit konusunda 1-2 lt fazla. Sehirici 6lt yakalamak icin cok sakin kullanmak gerekir. Garantisi olacaksa DSG, olmayacaksa Ceed diyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni Leon kullanıyorum şuan manuel 140hplik versiyon. Sehir içi ortalama. Kesinlikle öneririm perf. Bakımından da çok ideal bir araç.

" Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyide konu dizel+otomatik , 140 lık benzinli leon ne alaka ? yakıtı güzel ama
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    leon bu seviyelerde kalsaydı uyanmıycaktım belki ama 7.5 7.7 bandından aşağı inmiyor depo ortalaması.Gün içi sakinsem , trafik yoksa 6.3 6.5 ama depo bitiminde genel ortalama yine 7.5 lerde.

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DSG'li alacaksanız ki tavsiye ederim, garantili olsun aracınız. 2010-2011 yıllarında üretilmiş olan dsg'ler kavrama vb. sıkıntılar yaşadılar. Örnek olarak benim kullandığım versiyon revizyon görmüş bir dsg. 2013'ler de daha sıkıntı yaşayan görmedim, 30k km'lerde her türlü rolling-pist gazlamış kişilerde var forumda 2013'ler ile.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    46km/h şehir içi ortalama hıza takıldım ben tüketimden ziyade

140 lık Leon için güzel değerler, fakat sürekli çevre yolu veya yeşil dalga tarzı akıcı trafikte kullanılıyor araç sanırım. Ben pek şehir içi demezdim o değere bu yüzden.

20-25km/h yi geçmeyen ortalama hız içerikli bir tüketim bilgisi alalım Alp, umarım yanlış anlamazsın

Ahmet illa otm olacaksa ben DSG ile rulet oynamaz klasik otm. ile devam ederdim, ki Ceed vs yazılım sonrası ciddi azalıyor yakıtı.

by.gkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    DSG'li alacaksanız ki tavsiye ederim, garantili olsun aracınız. 2010-2011 yıllarında üretilmiş olan dsg'ler kavrama vb. sıkıntılar yaşadılar. Örnek olarak benim kullandığım versiyon revizyon görmüş bir dsg. 2013'ler de daha sıkıntı yaşayan görmedim, 30k km'lerde her türlü rolling-pist gazlamış kişilerde var forumda 2013'ler ile.
    bencede en mantıklısı bu. garantisi bitmemiş ve servis bakımlı bir araç alıp garanti süresini de uzatırsanız en kötü bir sorun bile olsa iyi niyet olayından pek sıkıntı yaşamazsınız.

son ve bir önceki kasa manuel dizel i30 a sahip iki arkadaşım var ikisininde şehir içi ortalaması 6,5 civarlarında geziyor. duruma göre üstüne çıktığıda oluyor ama öyle 5,x li rakamları hiç göremiyor. bu otomatik olduğunda min kafadan 1 litre eklemek oluyor ki dahada artabilir. kia/hyundai forumlarında da otomatik kullanıcıları yakıttan çok şikayetçiler zaten 8 e yakın seviyelerde geziyor otomatik olanları.

ama işte birde sınıf farkı var donanım farkı var arada polo sahibi olarak eğer donanım önceliğiniz varsa polo seçmeyin benim tek beklentim az yakıttı o yüzden çok memnunum manuel 1.6 dizel ile 100 liraya 400-420 km şehiriçi gidiyorum daha ne olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı by.gkn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bencede en mantıklısı bu. garantisi bitmemiş ve servis bakımlı bir araç alıp garanti süresini de uzatırsanız en kötü bir sorun bile olsa iyi niyet olayından pek sıkıntı yaşamazsınız.

son ve bir önceki kasa manuel dizel i30 a sahip iki arkadaşım var ikisininde şehir içi ortalaması 6,5 civarlarında geziyor. duruma göre üstüne çıktığıda oluyor ama öyle 5,x li rakamları hiç göremiyor. bu otomatik olduğunda min kafadan 1 litre eklemek oluyor ki dahada artabilir. kia/hyundai forumlarında da otomatik kullanıcıları yakıttan çok şikayetçiler zaten 8 e yakın seviyelerde geziyor otomatik olanları.

ama işte birde sınıf farkı var donanım farkı var arada polo sahibi olarak eğer donanım önceliğiniz varsa polo seçmeyin benim tek beklentim az yakıttı o yüzden çok memnunum manuel 1.6 dizel ile 100 liraya 400-420 km şehiriçi gidiyorum daha ne olsun
    Hocam sizin araç dsg mi?

Berkayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Leon 1.4 tsi mı 1.2 mi? Benim arkdaşimda golf 5 1.4 tsi var dsgSi 7 ileri bir depoya 700 km yaptik şehir içinde. Benim araç ise dsg 6 ileri ve arkadaşımın aracindan 100 kilo daha ağır motordan dolayi . Ben fullemiyorum ama sıkışık trafiğe girmediğim sürece ortalamam 7.5 8 Arasi 220 tl benzin almıştım 480 km gittim arada hafif gazladiğim halde. 40-45 kuruş arası yakıyorum bence çok güzel değerler 170 hp bir araç için. Senin leonun tüketimi bana fazla geldi açıkçası..

Dsg konusuna gelince 7 ilerilerde kavrama ve mekatronik sorunu var genelde vites geçişlerinde vuruntu yapıyor. Alıcaksan garantini almanı tavsiye ederim. Arkadaşimin polo gti ı 32,000 kmde mekatronik değişti ki kendisi çok titizdir araba konusunda dikkat ettiği yormadığı halde böyle oldu.

Bence çok km yapmıyorsanız leonu satmayın çünkü leondan sonra polo tüketim dışında her konuda leonu aratacaktir.
    15' F30 M pack
    13' İbiza Cupra

by.gkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam sizin araç dsg mi?
    bendeki manuel.

gp74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kısa ve öz olarak,
    Sıfır km polo GTİ alıcaktım kaporasını bile verdim, fakat sırf bu DSG ve yağ yakma ironisinden dolayı gittim 2005 model 120d aldım.
    Yorum sizin...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)