Arkadaşlar leon un genel manada herşeyinden memnum olmakla birlikte tek şikayetim tüketim.Şuanki güncel litre fiyatıyla 250 260 liraya doldurduğum depo max 650 660 km yapabiliyor şehir içinde.Yani 7.7 7.5 lt civarı depo ortalamam.
Benzinli bir araç için fena olmasada dizelden benzine geçiş yapmış benim için fazla.
Ayda 2000 civarı km yapıyorum.Onun için tekrar dizele dönüş için arayışa girmişken bu sefer otomatik istiyorum.
40 42000tl civarı , 50ooo kmyi geçmemiş dizel otomatik filtresinden ilk öne çıkanlar polo 1.6 dsgler.
Küçük sınıf olması harici hatları ,şekli şemali gayet güzel.7 ileri kulağa hoş geliyor.Güncel kasa.Ama dsg ile ilgili büyük çekincelerim var.Golf 7 de 1.2tsi ve 1.6 tdi da kullandım dsg yi ama polo tdi da deneme şansım olmadı.Hill hold olmaması sıkışık dur kalklı trafikte insanı yorar mı? , öyle yada böyle debrijay balatası olan bi araç olduğu için 30 40k km de alınan bi araç titreme veya başka bi sorun yaparmı?ve en büyük korku dsg arızaları.2011 ve yukarısı (yani yandan değilde öndne mandallı)dsg lerde arıza istatistiğine durumda?halihazırda polo dsg kullanan arkadaşlar lütfen yorumlarını esirgemesin.
Birde bu endişelerden dolayı alternatif olarak baktığım , en yeninin bir öncesi proceed crdi A/T lar var.Kasa beni çok cezbetmesede şekli ve malzeme kalitesi fena değil , kasa kapı ön yargım yok , kia önyargımda yok uzun süre kullamdım.Yeni kasa olsa tabiki şahane ama onlar çok pahalı olduğu için eski kasaya bakıyorum.
Şanzuman detaysız , sorunsuz , konforlu ama 4 ileri ve cut off olmadığı için sürekli tüketme isteğinde olacak.2.0 crdi A/T sonatamızla 12 14 leri görüyoruz , ondan korkuyorum biraz ama nette türkiyede çekilmiş ist şehit içi ortalaması videoları var.3-4 litrelerden bahsediliyor.Gerçi istisnai durumlardır onlar ama o o rtalama 6 litrelerde kalsa benim için kafi.
aynı rakamlara leonlarda var tdi dsg ama genelde boyalı değişenli araçlar.Biraz beklemek aramak gerekebilir.Al git deilebilecek kadar fazla sayıda olan tdi dsg kombinasyonlu araçlar polo
Dsg çok güzel bi teknoloji , 7 ileri olmAsı , cutoff ta yakmaması , vites geçişi hızı ile kağıt üzeri herşeyi çok güzel ama arıza yorumları , kalkışlarda titrettiği , arıza masrafları gibi söylentiler gerçekten söylendiği kadar kötümü?Bide bozuk yolda ses olayından bahsediliyor , yaşamadım bilmiyorum ama çok takmam gibi geliyor , gerçekten çok hissedilen bi ses olayımı?
Birkaç sene sonra gelişen teknoloji eil bu soru yersiz olabilir ama şuanki teknolji ile sizce kullanım esnası , servis ve satış açısından ikinci elde dsg mi , geneleksel tork konvektörlü şanzumanlı ceed mi?