User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Şu anki teknolojileri ile dsg klasik otomatik yerine tercih edilirmi

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkayy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Leon 1.4 tsi mı 1.2 mi? Benim arkdaşimda golf 5 1.4 tsi var dsgSi 7 ileri bir depoya 700 km yaptik şehir içinde. Benim araç ise dsg 6 ileri ve arkadaşımın aracindan 100 kilo daha ağır motordan dolayi . Ben fullemiyorum ama sıkışık trafiğe girmediğim sürece ortalamam 7.5 8 Arasi 220 tl benzin almıştım 480 km gittim arada hafif gazladiğim halde. 40-45 kuruş arası yakıyorum bence çok güzel değerler 170 hp bir araç için. Senin leonun tüketimi bana fazla geldi açıkçası..

Dsg konusuna gelince 7 ilerilerde kavrama ve mekatronik sorunu var genelde vites geçişlerinde vuruntu yapıyor. Alıcaksan garantini almanı tavsiye ederim. Arkadaşimin polo gti ı 32,000 kmde mekatronik değişti ki kendisi çok titizdir araba konusunda dikkat ettiği yormadığı halde böyle oldu.

Bence çok km yapmıyorsanız leonu satmayın çünkü leondan sonra polo tüketim dışında her konuda leonu aratacaktir.
    Benimki 1.2 manuel mk2 , gün içi 50 60 kmlik tüketimim esnek , basarsam 8 8.2 , sakin gidersem 6.2 6.3 lere kadar düşüyor ki benzinli için iyi değerler.Ama depo menzilim 650 +- 20 olunca ve her hafta bir depo gidince alternatif aramaya başladım.
    Emin olmamakla beraber dsg seyir halinde düşük viteste tuttuğu için biraz daha az yakıyor diye biliyorum ama şuan benim durumumda sadece benzin dsg ye geçmeye değmez
    Garantili almak lazım evet , ama garantide ikinci elde çözüm değil.Misal ikinci el aldık garanti bitmek üzereyken iki sene daha uzattık bindik.Sonrasında o garanti de bittiğinde uzatam şansımız kalmıycak ve satarken millette bizim gibi düşüneceği için elden çıkarmak zorlaşacak.ben bu konuyu açmadan önce sorunların bu kadar fazla olduğunu düşünmüyordum , aradaydım açıkçası ama her canlı ölümümtadacak misali her dsg bi gün bu sebepten servise gidiyorsa sıkıntı.

Alıntı by.gkn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bendeki manuel.
    Alıntı gp74 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kısa ve öz olarak,
    Sıfır km polo GTİ alıcaktım kaporasını bile verdim, fakat sırf bu DSG ve yağ yakma ironisinden dolayı gittim 2005 model 120d aldım.
    Yorum sizin...
    Tüm kıyıda köşede kalmış özel araçlar yüksek km.1.20 d yi de çok beğeniyorum ama km ler fiyat sınırı olmaksızın çok yüksek olduğu için cesaret edemeyip başka araçlara yöneliyorum.Aracınız otomatik mi?tüketim nasıl?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    senin sonata bir şey var ben benimkinde daha o rakamları görmedim çok şükür
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ahmet illaki otomatik olmak zorundamı yada ceed olma şartın varmı diger ihtimallerin açıkmı

manuelleri bu seviyelerde senin baktıgın kasa ceed proceed yada sw ler için bunu yazanda sw kullanıcısı hatta

örneklerle ilerliyim

Merhaba,
    2011 Ceed Motion SW M/T aracımla 1550 km.lik şehirlerarası bir iş seyahatini geride bıraktım. Bu 1550 km. içerisinde gitttiğim il ve ilçelerde yapılmış şehir içi km.leri de vardır. Sadece yakıt alımlarında gösterge kendini otomatik olarak sıfırlamıştır, bunun haricinde yokuş aşağı iniyorum sıfırlayayım da tüketim düşük göstersin diye müdahalede bulunmadım. Araçta tek kişi idim, ama bagajda hatırı sayılı şekilde örnek kitaplar vardı. Ağırlıkları 3 insana eşitti diyebilirim. Gelelim sonuçlara;
    Hız limitlerine uyup 120-130 km.yi geçmeyerek ekonomik kullanmaya gayret ettiğinizde ortalama 5,2 lt.lerde seyrediyor. Yol ve radar şartları müsait olduğunda ekonomiyi düşünmeden 140-180 km. hatta 200'e kadar bastığınızda 6,4 lt.ler seviyesinde bir ortalama yakalıyorsunuz ki; bence bu performansa ve yüklenmeye göre mükemmel değerler.
    Öte yandan aracın çekişi , performansı ve yol tutuşu da bir o kadar mükemmel. Sonuç olarak fiyat-performans-memnuniyet açısından aracımdan gayet memnun olduğumu bir kez daha anladım.

bazı cool olan arkadaşlar sitede 4-5 lt arası yaktıklarını gösteriyordular inanamıyordum. bendeki motion olduğu için janttan ve 25bg den dolayı çok yaktığını düşünüyordum, nekadar kassam (120-140 arası ) 5.6 dan düşememiştim. Geçen tesadüf eseri çok yavaş gitmem gerekti yaklaşık 30 km mesafeyi 100-110 arası gittim, ortalamaya bi baktım hep 6lt olan yerde 4.7 gösterdi şaşırdım. az önce sakaryadan geldim 350 km yol biraz kasayım dedim bakalım ne olacak sonuç 4.4 . istanbul çıkışına kadar 3.9-4.0 arası geldim sonrası biraz yokuş oldğundan ve sabrım tükendiğinden yükseldi. Bu sonucu gördükten sonra 4-5 lt yakan arkadaşları tebrik ediyorum iş sabır işi başka bişey değilmiş anladım. bidahada aynı sabrı zor gösteririm

dün akşam istanbula gittim saat :16:00 fabrikadan çıktım 20:00'de ortaköydeydim
    Saat:23:00 istanbuldan çıktım 00:25 hendekteydim gidiş dönüş toplam 370 km. otalama yakıt tüketimi 5,4 lt....
    bide chiple kaderi degişiyor aracın 1.1,5 lt kadar

yeni kasa + chip +oto

Bugün itibari ile şehir içi dur kalk 5,5 Litre. Tem de 140 km/s de 4,8 Litre- 120 km/s de 4,5 Litre - 90 km/s de 3,8 Litre. Teşekkürler Yusuf & Bekir.
    Ben 900 gidiyorum full şehir içi aracım at
    1881 - 193

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gp74 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kısa ve öz olarak,
    Sıfır km polo GTİ alıcaktım kaporasını bile verdim, fakat sırf bu DSG ve yağ yakma ironisinden dolayı gittim 2005 model 120d aldım.
    Yorum sizin...
    Bence bu son derece mantikli. Birisi torklu morklu dizel arkadan itis hb, oburu ile kiyas kabul edilmez ki. Biri ne biri ne yani. Insanlara demeye calistigim o. Polo gti scirocco falan bunlarin yerine alinacak her ulkeden o kadar cok otomobil var ki...
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ahmet illaki otomatik olmak zorundamı yada ceed olma şartın varmı diger ihtimallerin açıkmı

Şimdi dizel şart , otomatiğide şunun için istiyorum.Ne kadar dizel kullandıysam debriyajı torku taşıması için olsa gerek taş gibiydi.Şuan kullandığım leon tsi o açıdan çok rahat.dizel manuel olarak rapidde kullandım poloda c4 te kia da , hepsinin debriyajı kazık gibi olunca o olaya geri dönmek istemiyorum.Sonuçta günlük kullanım için istiyorum.
    Ceed olmazsa olmaz değil , tam otm. 43000tl civarlarına dizel diğer alternatiflerede açığım tasarımı hoşuma gittiği ve ekonomi amacımıza hizmet ettiği sürece.Yoksa leondan her açıdan memnunum.
    Hiç gözüme çarpmamıştı dün c30 lara baktım çok hoşuma gitti ama hem manuel hem çok yüksek km.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi dizel şart , otomatiğide şunun için istiyorum.Ne kadar dizel kullandıysam debriyajı torku taşıması için olsa gerek taş gibiydi.Şuan kullandığım leon tsi o açıdan çok rahat.dizel manuel olarak rapidde kullandım poloda c4 te kia da , hepsinin debriyajı kazık gibi olunca o olaya geri dönmek istemiyorum.Sonuçta günlük kullanım için istiyorum.
    Ceed olmazsa olmaz değil , tam otm. 43000tl civarlarına dizel diğer alternatiflerede açığım tasarımı hoşuma gittiği ve ekonomi amacımıza hizmet ettiği sürece.Yoksa leondan her açıdan memnunum.
    Hiç gözüme çarpmamıştı dün c30 lara baktım çok hoşuma gitti ama hem manuel hem çok yüksek km.
    üstteki mesajı editledim bilgi amaçlı ceedin ikiz kankisi i30da var alternatif olması amaçlı

Connecting site...

Connecting site...

Connecting site...
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahmet, dizel arıyosan eger bu kasanın DSG 105hp lik dizelleri mevcut bi bak istersen test sürüşüne katıl derim. Hem yakışıklı hemde kullanışlı bir araba. Fiyat aralıgını mümkün degilse ceed ve i30 mantıklı gibi gözüküyo şuan için. Hayırlı olsun şimdiden araçın.

Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyide konu dizel+otomatik , 140 lık benzinli leon ne alaka ? yakıtı güzel ama
    Kel alaka işte.

Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    46km/h şehir içi ortalama hıza takıldım ben tüketimden ziyade

140 lık Leon için güzel değerler, fakat sürekli çevre yolu veya yeşil dalga tarzı akıcı trafikte kullanılıyor araç sanırım. Ben pek şehir içi demezdim o değere bu yüzden.

20-25km/h yi geçmeyen ortalama hız içerikli bir tüketim bilgisi alalım Alp, umarım yanlış anlamazsın

Ahmet illa otm olacaksa ben DSG ile rulet oynamaz klasik otm. ile devam ederdim, ki Ceed vs yazılım sonrası ciddi azalıyor yakıtı.
    Selam Levent, yalnış anlaşılcak bi durum yok tabiki. Valla ev-iş modu sabah trafigi ve akşam iş cıkış trafigi. Cevre yolu olsada sabah trafiginde eskişehir yolunu bilen bilir mutlaka. Max bu araç 6.8lt görür emin olabilirsin araçın kasası hafif geliyo bu motor için benim görüşüm yolda akışkanlıgı çok ideal olmuş. Eskişehire gittik 2 kişi 5.7lt ortalama ile 102km cruise aldım.

Alıntı elma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    46km/s şehir içi oluyomuş
    Olmuş.
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

TechTurkey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    benzinli otomatik + lpg kombinasyonunu neden secenekleriniz arasına almıyorsunuz ?
    A programmer is an organism that turns coffee and pizza into software

www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GökhanOluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benzinli otomatik + lpg kombinasyonunu neden secenekleriniz arasına almıyorsunuz ?
    sessizliği açısından dahada işime gelirdi fakat 2011 ve yukarısı alacağım bi aracın lpg sonrası yaşayacağı değer kaybından korkuyorum ;+ ailedeki lpgli 2007 civic sedan 1.6 m/t ve 2004 a3 1.6 a.t araçlarda benim leondan km başına çok bi tüketim farkı göremedim.Benim aracımın 370 kuruş yaktığı yerde civic 350 , a3 370 kuruş gibi yakıyor(beniznide ekleyince).C sınıfı otm. lpg ile az yakan ne alınabilir?

Berkayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimki 1.2 manuel mk2 , gün içi 50 60 kmlik tüketimim esnek , basarsam 8 8.2 , sakin gidersem 6.2 6.3 lere kadar düşüyor ki benzinli için iyi değerler.Ama depo menzilim 650 +- 20 olunca ve her hafta bir depo gidince alternatif aramaya başladım.
    Emin olmamakla beraber dsg seyir halinde düşük viteste tuttuğu için biraz daha az yakıyor diye biliyorum ama şuan benim durumumda sadece benzin dsg ye geçmeye değmez
    Garantili almak lazım evet , ama garantide ikinci elde çözüm değil.Misal ikinci el aldık garanti bitmek üzereyken iki sene daha uzattık bindik.Sonrasında o garanti de bittiğinde uzatam şansımız kalmıycak ve satarken millette bizim gibi düşüneceği için elden çıkarmak zorlaşacak.ben bu konuyu açmadan önce sorunların bu kadar fazla olduğunu düşünmüyordum , aradaydım açıkçası ama her canlı ölümümtadacak misali her dsg bi gün bu sebepten servise gidiyorsa sıkıntı.
    Benim çevremdeki 7 ileri kullanan arkadaşlarım bu problemleri yaşadılar ama hepsinde olucak diye bir kaide yok. Galiba son takılan kavramalarda problem giderilmiş. Ben sırf 7 ileri dsg nin problemlerini gördüğüm için garantisiz polo gti almaya cesaret edemedim 6 ileri dsg golf gt aldim. kul yapısı sonuçta bozulmayacak diye bir kaide yok Ciddi polo düşünüyosanız tavsiyem garantisiz araç bakmayın. Garantisi bitmiş olsa bile tüm bakımları serviste yapılan araçların iyi niyet garantisi devam ediyor tam emin olmamakla birlikte sadece işçilik ödüyorsunuz diye biliyorum.
    15' F30 M pack
    13' İbiza Cupra

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2013 polo gti 16.000km oldu en ufak bir sorun yok su ana kadar.Guncelleme var diye 3 ayri servise sordurdum sizinkinde yazilim guncel 2014 gozukuyor dediler ayrica Almanyanin bu dsg bozulursa surucu hatasi olmaz surucu bu sanzimani bozamaz sorun olursa garantiye dahil edilir dediklerini ilettiler bana.Bence polo aklinda kaldiysa yetkili serviste servis danismani bulup sorularini iletmelisin belki sandigin kadar sikintili degildir.Keyfi zaten tartisilmaz kiralik otomatik hyundai accentte kullaniyorum su an dsg den sonra zulüm resmen

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 ileri ıslak kavrama dsg king... gerisi hikaye...
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alp1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni Leon kullanıyorum şuan manuel 140hplik versiyon. Sehir içi ortalama. Kesinlikle öneririm perf. Bakımından da çok ideal bir araç.

Yanlış anlamayın güzergahı falan açıklamışsınız tabii ki de sizin değerleriniz böyledir ancak tam anlamıyla şehir içi demek içi 15-30 km arası ortalama hızdan bahsetmek daha doğru olur.
    1.6 dizel araçla Ortalama hız 45-50 km olacak şekilde gidersem 4.5 civarı yakıyor.
    Ancak şehir içi hali maksimum 30 km ortalama hız o bile çok zor , 22-23 km lerde oluyor hız. Bu şekil 4.9 5.2 arası yakıyorum.

Size özel değil alınmayın internette denk geldiğim çoğu turbo benzinli 'downsizing' ürünü motor kullanıcıları şehir içi tüketimlerini yazıyor 6-6.5 lt diye ama hızlar hep ortalama 40 üzeri.

Ortalamanız 20-25 km olacak şekilde şehir içinde dolaşınca ara sokak vs doğru orantılı olarak tüketim de 8-9 litrelere çıkmıyor mu ?
    -Fırat

Type-Rdinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi şu anda benzinliyle 7 7.5 yakıyorum demişsin dizele geçip 6 litre yaksam yeter demişsin arada 3 litre fark koyusak fazla fazla 1 tl fiyat farkıyla 100km de 3 tl kar etmek için bence poloya binilmez yada dsg nin sorunlarıyla uğrasılmaz leonla devam ederim ben olsam leona yazılım yaptırmak da bi seçenek
    Alıntı i-vtec07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben böyle bi camera açısı görmedim ..
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hava parcali bulutlu, balkanlardan gelen soguk hava dalgasi net olarak gozukuyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış anlamayın güzergahı falan açıklamışsınız tabii ki de sizin değerleriniz böyledir ancak tam anlamıyla şehir içi demek içi 15-30 km arası ortalama hızdan bahsetmek daha doğru olur.
    1.6 dizel araçla Ortalama hız 45-50 km olacak şekilde gidersem 4.5 civarı yakıyor.
    Ancak şehir içi hali maksimum 30 km ortalama hız o bile çok zor , 22-23 km lerde oluyor hız. Bu şekil 4.9 5.2 arası yakıyorum.

Size özel değil alınmayın internette denk geldiğim çoğu turbo benzinli 'downsizing' ürünü motor kullanıcıları şehir içi tüketimlerini yazıyor 6-6.5 lt diye ama hızlar hep ortalama 40 üzeri.

Ortalamanız 20-25 km olacak şekilde şehir içinde dolaşınca ara sokak vs doğru orantılı olarak tüketim de 8-9 litrelere çıkmıyor mu ?
    Yok tabiki yalnış anlaşılcak bi durum yok, ben şehir içi güzergahımı söyledim. Ortalama için o degerler alınıyo ise bilmiyorum kaç lt yakar araç. Ama bu araçın 7/7.2lt den fazla yakıcagını pek düşünmüyorum. Alt devirleri ölü kalmıyo hiç bir viteste sıkıntısız arabayı taşıyo.

Bu araçı o zaman şehir içi karışık kullanımda 7/7.5lt arasında gidip gelicektir diye tahmin edebiliriz. Bu güçteki araç için güzel deger.
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Type-Rdinc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi şu anda benzinliyle 7 7.5 yakıyorum demişsin dizele geçip 6 litre yaksam yeter demişsin arada 3 litre fark koyusak fazla fazla 1 tl fiyat farkıyla 100km de 3 tl kar etmek için bence poloya binilmez yada dsg nin sorunlarıyla uğrasılmaz leonla devam ederim ben olsam leona yazılım yaptırmak da bi seçenek

Yanlis hesap yapiyorsun.Benzinde 100km de 1.5 lt fark yaklasik 7.5TL fark eder.Bide benzin dizel farkindan(dizelin litresi kac para bilmiyorum) nerden baksan yaklasik 9 TL civarina gelir her 100kmde..

Type-Rdinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Zero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlis hesap yapiyorsun.Benzinde 100km de 1.5 lt fark yaklasik 7.5TL fark eder.Bide benzin dizel farkindan(dizelin litresi kac para bilmiyorum) nerden baksan yaklasik 9 TL civarina gelir her 100kmde..
    haklısın abi fazla iyimser bi hesap olmus cok daha fazlası cıkıyo
    Alıntı i-vtec07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben böyle bi camera açısı görmedim ..
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hava parcali bulutlu, balkanlardan gelen soguk hava dalgasi net olarak gozukuyor.

01ayk01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2011de 700 km.de passat cc aldim. 35k chipsiz. 40k hard yazilimla kullandim. 2.0tdi idi benimkisi. O kadar sacma sikistirdimki anlatamam. Hic bise olmadi dsg'ye ocu gozuyle bakmamak lazim.
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tatmin olan arkadaslar olarak elele tutuşup titreyerek boşalalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki bu dsg nin 7 ileri ve 6 ileri diye sadece iki tipi mi var , yoks 7 nin kendi içinde 6 nın kendi içinde versiyonları varmı?motorlar belli 1.2 1.4 1.8tsi , 1.6 2.0 tdi.Yaklaşık 15 16 tane farklı marka model var vag grup içinde.Bunların hepsinde motora göre dişli oran farkı harici mekanik yapı aynı mı?Bazı araçlar çok sıkıntılıyken bazılarınde en ufak bi sorun yok çünkü.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)