SA arkadaşlar. Bulunduğum memlekette yakın bir arkadaşımın isteği üzerine harekete geçtik.
Malzemeler Merco çıkması kapaklar, Hella bixenon mercekler, Osram 4300K D1S ampüller, AL Bosch balastlar, bilgisayar güç kaynağı, pimaş boru, diyotlar, bez bant, ıvır zıvır.
Farları elektrikli ısıtıcının karşısına koydum ve kenarlarından ısıtarak ayırdım.
Far seviyesini aldım ve duvarda işaretledim.
Far tasını işaretledim ve kestim.
Merceği fara oturttum ve işaretlediğim seviyeye göre merceği oturtarak sabitledim.
Buradan aydınlatma keskinliğini ve kalitesini görebilirsiniz. Far yan sanayi olduğu için ışığı bayağı dağıtıyordu.
Sabitledikten sonra vidaladığım yerleri ve merceğin tasa değen kısımlarını kırmızı ısı dayanıklı conta ile silikonladım. Ayrıca vidalar uzun olduğu için kestim farın arka kısmına baskı yapmaması için.
Mercek kapaklarını taktım ve far tasını fara taktım.
Farın arka kısmına çapı ne kadar bilmiyorum ama pimaş boru cuk oturdu. Sağından solundan vidaladım. Far yan sanayi olduğu için ampül kapağı körük gibi bir malzemeydi o da tam kapattı farın arka ampül kısmını.
Arkadaşta farın cama bağlı reflektör kısmını kararttı ve farı kapattık.
Ve ortaya böyle birşey çıktıAydınlatma fotomuz yok ama bana belirttiği selektörüne değer.
Taktıktan sonra ertesi gün ampülün birisi patlamıştı aydınlatma fotolarını ekleyememiştik. Çekim modlarıyla oynayarak mercekte nasıl göründüğünü aktarmak için diyafram ayarlarıyla oynayarak fotolar çektik. Bu merceğin görüntü kalitesi budur...
Maşallah deyin sağlıcakla kalın.