User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
41 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Motor suyu dondu yardım !

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Motor suyu dondu yardım !

Arkadaşlar motor suyu donmus su deposuna baktım oldugu gibi buz yurt dısında yasıyorum burda gecelerı -20 e varıyor ama aracı hic bi şekilde çalıştırmadım acaba diyorum. zarar vermişmidir aracda su tam degildi. bu buzu nasıl eritebilirim yardımcı olabilicek varmıdır ?

Arac: Bmw 330d 2002 Model e46 kasa otomatik

Sözde 1 litre kadarda antifriz koymuştuk

Aracı çalıştırmak 1 kere istedim fark etmeden zaten çalışmadı akü düşmüş sadece 10 saniye calıstırmak ıstedıgımde bişey oldumu acaba dertsiz başımıza dert aldık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracı kurtarıcıya yükleyin bi boya fırınına çektirinin. yarım günde çözülür. Zarar vermesine bişey diyemem onu çözülünce anlarsınız
    Coğrafya kaderdir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cektirebilecegim bi yerde degil arac beklesem havaların duzelmesini acaba sıkıntı cıkarmı ?

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı egouard Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cektirebilecegim bi yerde degil arac beklesem havaların duzelmesini acaba sıkıntı cıkarmı ?
    olabilecek en kötü olay blok çatlar

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 sn marş mı denedınzı anlayamadım. onun dısında kendı kendıne cozulmesını beklemekten baska care yok sanırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olabilecek en kötü olay blok çatlar
    zaten ondan korkuyorum ama aracı calıstırıp calıstırmamak fark edermı blok un catlaması ıcın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    10 sn marş mı denedınzı anlayamadım. onun dısında kendı kendıne cozulmesını beklemekten baska care yok sanırım
    hocam gır gır yaptı sadece arac kayıslar donmedi bile baktım calısmıcak bı bakayım dedım su deposuna falan buz tutmusmu sensor cubugu hareket ettıremedım feci halde buz tutmus

TuNeR_32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracı hiçbir şekilde çalıştırmayın kapalı sıcak bir otopark gibi bir yer varsa oraya çekici yardımı ile yada evin garajı varsa oraya çekin orada oda sıcaklığında bir kaç gün dursun aracın motorundaki buzlar çözüldüğünden emin olduktan sonra aracınızı çalıştırın sıcak su vs gibi yöntemler denemeyin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en son cagre garaj arıcam bakalım olmadı aracı oldugu gibi bırakcam havaların duzelmesını beklıcegım

Boldenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim 2.0 benzinli vectra donmuş, bloktaki pullardan birini fırlatmıştı. Allahtan fırlatmış, yoksa blok çatlardı. Ben ılık su ile çözmüştüm. Hafif ılık ama sıcaklığı elle hissedilmeyecek gibi. Sonra pulu sıvı contayla yerine çakıp suyu tamamladım. Sorun olmadı. Sözde servise kış için bakıma götürmüştük ve hiç antifiriz koymamışlardı. (Lüleburgaz opel inan) anlamadığım ise zaten antifiriz olan suyu niye boşaltıp sırf su koydukları.
    Byte-R
    instagram: dogancglr

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motor bloğu ve radyatöre çeşme suyuyla yani sıcak olmayan suyla yıkayarak dereceyi yükselterek ayrıca fanlı ısıtıcı yardımıyla buzu 1 saatte çözebilirsiniz bizim başımızada gelmişti -25 derecedeki havada. aracı kendi haline bırakmanızdan daha güvenlidir bi sorun çıkmadıysa daha uzun süre buzlu kalması sıkıntı açabilir.ko0lay gelsin
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genleşmeden dolayı motor su tapaları şişmiş olabilir, blok çatlamış veya hortumlarda çatlama vs olmuş olabilir. En yakın servise çekmekte fayda var.

dj_batukaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çalışmadıysa birşey olmaz diye düşünüyorum, donmuş vaziyette de bırakmak çok mantıklı değil. hiç birşey yapmasa tüm su boruları ve sensörlere zarar verir. arkadaşlarında söylediği yöntemlerle yada bir garaj yardımı alarak aracı çalıştırmanız daha doğru
    ancak çalıştıktan sonra yapacağınız ilk iş Antifiriz olsun -25 derec gören bir yerde su kullanmanız çok kötü olmuş

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurtdışında servise çektirmek vs tr gibi değil malesef. Belçika da adamlar bir yağ bakımı 150-200€ ya yapıyorlardı.

Baklava tepsisi gibi geniş ve alçak tepsi içine mangal yakıp araba altına sürebilirsiniz. Tek dikkat edilmesi gereken nokta yağ filtresi sıcak görmesin, patlar.

Kalanıda kısmetiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hddsheriff Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Genleşmeden dolayı motor su tapaları şişmiş olabilir, blok çatlamış veya hortumlarda çatlama vs olmuş olabilir. En yakın servise çekmekte fayda var.
    blok a artık zarar vericegini dusunmuyorum hocam bloklarda tapalar varmıs bmw de bilmiyorum diger araclarda varmı tapalardan atmıstır blok a zarar gelmemıstır ama radyator hortum vs zarar gormus olabılırmiş. kısacası garaj bakıcam aracı oraya sokucam olmadı havaların duzelmesini bekliyecegim kısmet artık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Su dondu ise hacmi artmıştır. Esnek yerlerin kapasitesi yeterli gelmez ise metal yerlere zarar vermişsinizdir. Beklemekten başka çareniz yok. Antifirizi %50 oranında koymak lazım en iyi koruma için. Örneğin motor suyu 4 litre ise 2 liter antifriz, 2 litre su şeklinde.
    Okumadan imzalamam.....

akıncı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    radyatoru sokun veya sokturun dışarı çıkarınca sıcak su yardımıyla yada eve goturerek açarsınız,motor içinde su donduysa şarz ,devirdaım kayısını çıkarın devırdaıme zarar vermemesı ıçın 3-4 dk çalıştırın motor içindeki donmus suda açılcaktır.En başta marş yaptıgınız için devirdaım çarkları kırılmıs olabılır ona dıkkat edın yoksa bu seferde hararet yapar
    AKINCI GARAJ

serci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malesef istanbul gibi yerde aracı 3 gün önce aldığım kişiye güvenerek bende bakmadım antfiriz koydugunu söylemişti sahibi

Bu sabah kaputu actıgım gibi al ve üst hortuma baktım donmuş..Araç 98 polo 1.4 afh motor.

2 gün beklicem artık hafta içi diyorum ılık suyla açmaya calıssam buzlu suyu yada sıcak hava tabancası var onunla radyatörü hortumları birazda bloğu ısıtsam çözebilirmiyiz.??

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çalıştırmayı denememek lazımdı.. Tapalar hemen hemen her blokta vardır muhtemelen.
    Zaten benim bildiğim amacı da bu tür donma olaylarına karşı bloğa zarar vermesin diye yapılmaları.
    Buzlarının çözülmesini beklemelisiniz. Sonra da oluşan hasar gün yüzüne çıkar kullanırken.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler