Arkadaşlar herkese merhaba. Aranıza Ankaradan katılıyorum. Aracım Volkswagen Golf 1.8 4Motion 5V N/A DOHC dur... Stock olarak 125hp 170nm ydi ama şu an kaç bilmiyorum açıkçası
Aracımın ilk sahibiyim, Aldığımızda tabiki de full orjinaldi, ERE VW çıkışlı faturalıdır. Tüm evrakları ve yedek anahtarları vs... mevcuttur. Hor kullanılmamış kız gibi bakılmıştır kendileri
Sizlere Ufak bir hikaye hazırladım. Hikayemi video ve resimlerle süsleyip elimden geldiğince tanıtmaya çalışacağım... Kimisi çok beğeniyor, kimisi beğenmiyor herkesin zevki ama ben ona resmen aşığım
Öncelikle şunu belirteyim, aracıma 2006 yılına kadar oem bindim ve 2006da ufaktan ufaktan bir şeyler yapmaya başladım, şu anki haline getirmek için çok emek ve zaman harcadım, projelerim de bitmeyecek, %100 proje aracı haline getireceğim inşallah, Allah kaza bela vermezse...
OEM Halimiz:
Şimdi gelelim yapılanlara; ilk aldığımda öğrenciydim baya bi süre çok bir şey yapamadım. İlk iş kapı çıtalarını, tampon eklerini vs... boyamakla başladı...
Kapı çıtası, plastik astar, su zımparası, vernikleme, rötuş gibi işlerde bana "yıllar öncesinden beri" yardımcı olan, her konuda desteğini esirgemeyen, saçma sapan boyacılara beni muhtaç olmaktan kurtaran aynı zamanda forum üyesi de olan Murat Ş. kardeşime de teşekkürlerimi iletmeyi borç bilirim....
Sene 2008 - hey gidi günler hey...
Ardından arkada eksikliği olan sağ sis farını soldan paralel hat çekerek yaptım...
ve bir süre sonra oettinger logolu ufak bir body kit uygulamam oldu... (Bu görüntüyü baya bir değiştirmişti...)
Farları hiç beğenmiyordum ilk olarak angel far alıp D2S bi-xenon mercek montajı yaptım... (Odak tutturana kadar canım çıktı...)
Bu arada ön tarafa da OEM tampon için üretilmiş Hella Micro DE sis farı montajı yapmıştım... ve ardından 3W power led 45derece gündüz farı...
Daha sonra rahat durmadım, kapı altları, bagaj, iç aydınlatma, kapı cepleri, orta kol dayama, ayak altlarına kablolar asla görünmeyecek şekilde, 7812Voltaj regüleli şerit led aydınlatmalar ve W8passat ın kullandığı submarine light ve ışıklandırması olan aydınlatmayı ve 4motion vites topuzu LED aydınlatmasını yaptım... Tesisatı aracın dimmer devresinden çektim ki istediğim zaman tüm aydınlatmaları kısabileyim diye.
Baktım ki led aydınlatma işine girdik, iç kapı kolları ambiyans ve BMW5,25 tarzı dış kapı kolları led aydınlatma işini de tamamlayım dedim. içler iç aydınlatmayla, dışlar ise tavan lambası ile beraber azalarak yanıp sönüyor...
![]()