Octane Nickli Üyeden Alıntı
Keske dusuk km veya yeni arac satin alabilsek. Paradan dolayi degil, yeni araclarin cop olmasindan dolayi pek sicak bakmiyorum. Bunu boyle kesin olarak soyleyecek kadar farkli firmadan farkli siniflarda sifir km arac satin aldim, kendime ve yardimimi isteyen baskalarina. Durum hic ic acici degil. Ulkedeki yakittan enjektor pompa bozarsin garantiye girmez tanesine 1000tl enjektor parasi odersin. 30-40 binde aracin yag yakar, tamam garantiden acilir yapilir ama guvenemezsin, yetkili serviste isi bilmeyen essekler motorunu acti topladi sonucta. Turbonu dizel aracta bile beklersin, aracini yokus asagi falan hic kompresyona dusurmezsin, turbon patlar, cunku yetkili serviste garanti devam etsin diye yaptirdigin bakimda koyduklari yag dandiktir. M bmw alirsin, balatasi biter, balatalara 100ptl isterler, +iscilik. Ben parcami alirim yurtdisindan dersin hemen garantiden cikaririrz diye tehdit ederler. Sonra zaman gecer diferansiyeli bozulur iyi ki garantiden cikarmamisim diye sevinirsin, ama para odemesen bile 1 ay arabasiz kaldiginla kalirsin. Vw alirsin, dsg bozulur, servis der ki sen bunu isiklarda trafikte n'ye alman lazimdi o yuzden ben odemem kullanici hatasi. Baskasi gider der ki ben n'ye aldim, almamaniz lazim derler kullanici hatasi. Yasadigin yerde yazin santiye boldur, hava filtreni erken degismek istersin, 70 liraya alirsin, yan sanayisi yoktur performans tipi yurtdisinda yoktur. Ufacik kaza yaparsin, farin kirilir tamponun duser, far 1800 liradir tampon bulamazsin bile, mecbur yetkili. Kaskon olsa ne oldu aracta 4 lira hasar kaydi, degisen far tampon, metal biseyde boya bile yok, satarken ugras dur. Cok paran var, arac surmekten zevk aliyorsun, gideyim de guzel arac alayim deyip bir bakiyorsun ki manuel hic bir sey yok. Illa otomatik olacak. Istemiyorsun belki, daha yavas olsun daha fazla yaksin benim basim agrimasin ben istedigim gibi arac kullanayim manuel istiyorum diyorsun, aracin manueli yok, varsa da adamlar getirmiyor(bmw mesela, audi mesela). Bu ulkede ben bu yuzden kaziklaniyorum hissediyorum. Arac ve parca fiyatlari yurtdisi ile ayni olsa kim neyi nasil isterse alsin ama elin dogus otosuna toyanina borusanina kolumanina boyle domalmak benim hic hosuma gitmiyor.