User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
75 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Ortalama Ekonominlk Ömür ve Psikolojik Sınır

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim önceki bravom'da 193.000 deydi boyasızdı ve en ufak bir sorunu bile yoktu. kullandığım süre içerisinde kızdırma bujisi ve motor kulağı arızası yapmıştı sadece. onun dışında gerçekten kaya gibi arabaydı. Km'den korkup çoğu insan yanaşmıyordu arabaya ama benden önceki sahipleride temiz baktığı için bir problem olmamıştı. Gel gelelim 60-70 binde anası bellenmiş sorundan kurtulmayan arabalar da var. Birazcıkta bakarsan bağ olur hesabı bu işler.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kuzenimde 2007 range rover sport var 110 bin civari almis, 3 senede 240 bin km olmus ama hala saat gibi calisiyor ve dip diri tertemiz.

Kendisi metal sanayinde fabrikasi var makinalara ve ozellikle bakima asina, sanziman yagindan diferansiyel yagina kadar bakima dair herseyi yapiyor ve olmasi gereken malzemeler ile referansi iyi servislerde yaptiriyor.

Ondan arac alinir mesela. 240 bin olsa bile km sayacina bakmazsan anlamiyorsun mesela.

Kastettigim araclar bu tip araclar tam olarak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayni mesaj ikinci defa oldu.. Akilli telefon gazabina ugradim sanirim

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayatımda ilk defa düşük km, boyasız aracım olsun diye 3 ay aradım istediğim gibi buldum. noterden çıktım kaza yaptım 2 parça değişeni oldu o andan beri km model boya falan hiç farketmez, temiz bakıldıysa alırım valla ben
    .

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende piskolojik sınır falan yok hunharca kullanıyorum bozulan parçayı değiştiriyorum devam ediyorum

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

A.Cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konuda benim de pek yaş / km takıntım yoktur, şu an 2001 330 kullanıyorum 225.000 km'de. Tutup 1950 model jaguar alacak kadar cesur değilim tabii ki ama bir araba genel olarak diri ise, piyasada parçası ve ustası bulunabiliyor ise alırım.
    Custom Electronic Projects

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hep benzinli araç hothatch spor araçlar kullandım. 60 bin ile 29 bin km arası oldu bu araçlar aldığımda. Benzinli araçta km umrumda olmaz. Hiç dizel araç almadım halen daha düşünmüyorum. Dizelden korkuyorum 100 bini geçmiş dizel almam 150 bine gelse satarım herhalde. KM yapsa bile otomobil için aslında var olmayan metal yorgunluğu diye kalkıp arka dingil yada ön travers değişmiyor. Bir otomobile ön takım yaptırmak ne kadar zor olabilir. Yada motor yaptırmak. Olmazsa olmazım şudur. Kesinlikle ama kesinlikle şasede işlem olmayacak. Vida ile sökülmeyen kaporta parçaları değişmiş olmayacak (arka çamurluk, tavan vs.vs. gibi). Hiçbir arabayı satmak niyetiyle yada ileride satarım diye almadım. Satmam icap ederse satarım.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben küçükken, yanlış hatırlamıyorsam, babamgilin atölyede, böyle bişey yazıyordu ;

"en iyi bakım, kullanırken yapılandır"

bu sözü çocukluğumdan beri, doğru bulmuşumdur,

bu sebeple, km/yaş benim için önemsiz, yeter ki canı alınmamış bir araç olsun

bu arada ne varsa eskilerde var, biraz eski kafalıyım sanırım

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Psikolojik sınır 20... eğer gerçekten egzotik veyahut temiz spor araç ise30 bile olur.
    fakat, araç satan kişi önemli. 2.el'de birçok arkadaş, bakımlarına bakarım demiş. servis kaydına ulaşırız anca... çok yeterli bir bilgi mi peki, görecelidir... tanıdıkdan 2.el alabilmek gibi şansınız var ise, alınır. yoksa alırken çok iyi baktırmak lazım.
    Türkiye'de yaşadığımız için, birçok fiyasko yapabilen bir yapımız var. Entrika çok yani. Dikkat etmek lazım.
    ----Motor ve Yürüyen geri gelir de... Şasi ve Kaporta geri gelmez Arkadaşlar... ---
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Boldenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 50k olmadan satarım genelde. ikinci ele de sıcak bakmıyorum. ben çok titizim aracım konusunda. en ufak şeyde uykum kaçar. o yüzden zorunlu kalmadıkça ikinci el bir araç almam zor.
    Byte-R
    instagram: dogancglr

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim psikolojik sinirim km ya da boya degisenle değil yaşla bir arac 5 yaşına geldimi eski geliyor bana sırf bu yuzden 2010 model 38.000 de boyasiz dizel corollami satıp 2014 corolla aldim.
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendimi bildim bileli sıfır araç alıyoruz.Babamın aldığı son ikinci elde 1 yaşında 8bin km de bir araba olmuş..

Açıkçası km benim için önemli.TR'de kimse arabasına iyi bakmıyor.Sırf yakın çevremde bile 2 senede bir 25binkmde bir arabalarını bakıma sokan adamlar var.Yine çevremde 250binde TDI kullanan hiç sorun yaşamayan insanlar da var ama onların arabalarının da kozmetiği gitmiş, kapı bile sabit yerinde durmuyor.Yani temiz geçmişini bildiğim veya öğrendiğim ikinci eli alırım.Ama km si çok olup 0 ayarında bir arabayı da almam satması zor çünkü..

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güvendiğim temiz arabayı alırım
    kilometre benim için bakımları vesaire yapılıktan sonra temiz ve bilinen bir araç olduktan sonra hiç önemli değil
    halkımızda 200k korkusu kesinlikle var onunda asıl sebebi

'' daha bir malı almadan satmayı düşünmek ne yazıkki ''

herkes kendıni çakal esnaf sanıyor ya
    allah herkesın carsısına pazar versin ne diyelim

HG6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kmye takilmak cok mantiksiz onemli olan bakimli duzgun araba almak sen gider sirf kmsi dusuk diye hor kullanilmis araba alirsan cok fazla sanayide vakit gecirirsin. Ben bizim milletteki bu km korkusuna bi turlu anlam veremiyorum gercekten bilinclenmemiz lazim

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    kilometre benim için bakımları vesaire yapılıktan sonra temiz ve bilinen bir araç olduktan sonra hiç önemli değil

Sana araba mı dayanır sürekli alıyosun satıyorsun konuşma sen
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kastettiğim özellikle yürür aksam olmakla beraber, kaportasındaki o diri halin de kullanım / hava şartları / düzgün olmayan ya da hiç olmayan boya korumaları neticesinde kaybolması
    Yoksa 100k'daki blok ile 0 km blok arasında metalin alaşımıyla alakalı bir fark olacağını düşünmüyorum
    Sağol hocam.
    Alıntı gökberk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Metal yorgunluğuna ek olarak yaşlandıkça esneyip trim vs sesleri artıyor.
    Katılıyorum.
    Teşekkürler.
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuzenimde 2007 range rover sport var 110 bin civari almis, 3 senede 240 bin km olmus ama hala saat gibi calisiyor ve dip diri tertemiz.

Kendisi metal sanayinde fabrikasi var makinalara ve ozellikle bakima asina, sanziman yagindan diferansiyel yagina kadar bakima dair herseyi yapiyor ve olmasi gereken malzemeler ile referansi iyi servislerde yaptiriyor.

Ondan arac alinir mesela. 240 bin olsa bile km sayacina bakmazsan anlamiyorsun mesela.

Kastettigim araclar bu tip araclar tam olarak.
    Teşekkürler.
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Km'yi hiç önemsemem ben. Bilakis kaporta durumuna ve fazla el değiştirmemiş bir araba olmasına önem veririm. Onun dışında şu km'ye geldi mi satayım , şu km'de alayım gibi bir durumum olmuyor. Param neye yetiyorsa f/p olarak en iyisini almaya çalışıyorum hep.
    Teşekkürler.
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim için ekonomik ömür ve psikolojik sınır cebimde bulunan paraya endeksli, gerisi teferruat.
    Para-çokomel eğrisi
    Para yoksa ekonomik ömrü dolsada tamirat yoluna gidilip devam edeceksin.
    Katılıyorum.
    Teşekkürler.

Alıntı TolgaEsentepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayatımda ilk defa düşük km, boyasız aracım olsun diye 3 ay aradım istediğim gibi buldum. noterden çıktım kaza yaptım 2 parça değişeni oldu o andan beri km model boya falan hiç farketmez, temiz bakıldıysa alırım valla ben
    Teşekkürler.
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende piskolojik sınır falan yok hunharca kullanıyorum bozulan parçayı değiştiriyorum devam ediyorum
    Hunharca kullanmak iyiymiş.
    Teşekkürler.
    Alıntı A.Cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konuda benim de pek yaş / km takıntım yoktur, şu an 2001 330 kullanıyorum 225.000 km'de. Tutup 1950 model jaguar alacak kadar cesur değilim tabii ki ama bir araba genel olarak diri ise, piyasada parçası ve ustası bulunabiliyor ise alırım.
    Bende onu söylüyorum çok nizami bir 1950 model olabilir ama yürütmek mesele olacak.
    Teşekkürler.
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hep benzinli araç hothatch spor araçlar kullandım. 60 bin ile 29 bin km arası oldu bu araçlar aldığımda. Benzinli araçta km umrumda olmaz. Hiç dizel araç almadım halen daha düşünmüyorum. Dizelden korkuyorum 100 bini geçmiş dizel almam 150 bine gelse satarım herhalde. KM yapsa bile otomobil için aslında var olmayan metal yorgunluğu diye kalkıp arka dingil yada ön travers değişmiyor. Bir otomobile ön takım yaptırmak ne kadar zor olabilir. Yada motor yaptırmak. Olmazsa olmazım şudur. Kesinlikle ama kesinlikle şasede işlem olmayacak. Vida ile sökülmeyen kaporta parçaları değişmiş olmayacak (arka çamurluk, tavan vs.vs. gibi). Hiçbir arabayı satmak niyetiyle yada ileride satarım diye almadım. Satmam icap ederse satarım.
    Aynen hocam.
    Teşekkürler.
    Alıntı Emre İlbi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben küçükken, yanlış hatırlamıyorsam, babamgilin atölyede, böyle bişey yazıyordu ;

"en iyi bakım, kullanırken yapılandır"

bu sözü çocukluğumdan beri, doğru bulmuşumdur,

bu sebeple, km/yaş benim için önemsiz, yeter ki canı alınmamış bir araç olsun

bu arada ne varsa eskilerde var, biraz eski kafalıyım sanırım
    Doğru söze ne denir.
    Teşekkürler.
    Alıntı Trance-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Psikolojik sınır 20... eğer gerçekten egzotik veyahut temiz spor araç ise30 bile olur.
    fakat, araç satan kişi önemli. 2.el'de birçok arkadaş, bakımlarına bakarım demiş. servis kaydına ulaşırız anca... çok yeterli bir bilgi mi peki, görecelidir... tanıdıkdan 2.el alabilmek gibi şansınız var ise, alınır. yoksa alırken çok iyi baktırmak lazım.
    Türkiye'de yaşadığımız için, birçok fiyasko yapabilen bir yapımız var. Entrika çok yani. Dikkat etmek lazım.
    ----Motor ve Yürüyen geri gelir de... Şasi ve Kaporta geri gelmez Arkadaşlar... ---
    20 yaş benimde sınırım. Üstü yaşlı araç almak artık meraka, hevese giriyor.
    Km olayınada katılıyorum Tramer sorgusu, servis kayıtlarına güvenilmez.
    Örnek veriyorum; 250k da aracı gider düşürtürsün sonra Tüve girersin her muayene öncesi bunu yapabilirsin yada silecek değişimi için servise girersin kayıt görünür. Kesinlikle güven vermez bunlar.
    Son kısmada katılıyorum şase ve kaporta önemli kısım gerisi kolay.
    Teşekkürler.
    Alıntı Boldenon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben 50k olmadan satarım genelde. ikinci ele de sıcak bakmıyorum. ben çok titizim aracım konusunda. en ufak şeyde uykum kaçar. o yüzden zorunlu kalmadıkça ikinci el bir araç almam zor.
    Teşekkürler.
    Alıntı tylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim psikolojik sinirim km ya da boya degisenle değil yaşla bir arac 5 yaşına geldimi eski geliyor bana sırf bu yuzden 2010 model 38.000 de boyasiz dizel corollami satıp 2014 corolla aldim.
    Teşekkürler.
    Alıntı dqn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendimi bildim bileli sıfır araç alıyoruz.Babamın aldığı son ikinci elde 1 yaşında 8bin km de bir araba olmuş..

Açıkçası km benim için önemli.TR'de kimse arabasına iyi bakmıyor.Sırf yakın çevremde bile 2 senede bir 25binkmde bir arabalarını bakıma sokan adamlar var.Yine çevremde 250binde TDI kullanan hiç sorun yaşamayan insanlar da var ama onların arabalarının da kozmetiği gitmiş, kapı bile sabit yerinde durmuyor.Yani temiz geçmişini bildiğim veya öğrendiğim ikinci eli alırım.Ama km si çok olup 0 ayarında bir arabayı da almam satması zor çünkü..
    "Tanıdık" olayı çok önemli. Çünkü ilandaki araçların yarısından fazlası sorunlu yada katakulleli.
    Teşekkürler.

Teşekkürler.
    Alıntı HG6161 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kmye takilmak cok mantiksiz onemli olan bakimli duzgun araba almak sen gider sirf kmsi dusuk diye hor kullanilmis araba alirsan cok fazla sanayide vakit gecirirsin. Ben bizim milletteki bu km korkusuna bi turlu anlam veremiyorum gercekten bilinclenmemiz lazim
    200k psikolojik sınır birazda bu yüzden oluşuyor.
    Kmsi düşürülmüş araç alıyorlar ondan sonra 200k da motor bitmiş oluyor halbuki gerçek kmsi 2 katı.
    Teşekkürler.

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sana araba mı dayanır sürekli alıyosun satıyorsun konuşma sen
    Aldığım malda sattığım malda kendini belli ediyor kilometresi veya yaşı ne olursa olsun.
    hiç bir malımdan kar etmedim etme amacımda yok
    alıyorum keyfimi cıkarıyorum zararına satıyorum

sattıgım aracların sahipleride konuyu görürlerde yazarlarsa ne demek istediğimi anlarsın
    binemediğim malı satmam

omco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendimi bildim bileli 0 benzinli araç alırız. Kafamız rahat olsun diye tercih ederiz, kokusu, 0 olmasının verdiği heyecan vs tamamen psikolojik yani. 2. el tercih etmememizin nedeni temizlik diyebiliriz, titiziz biraz. Arabada bir şey yemek-içmek vs sevmeyiz ayrıca ailece sigara kullanmadığımız için içilmiş araba istemeyiz mesela ama en önemlisi geçmişi, nasıl bakıldığı. Bakımlarını zamanı gelmeden yapıp, düzgün kullanırız hani gözümüz gibi bakarız ama bir önceki sahibini bilemeyiz. 2. el alırsak km olarak 0 gibi olmalı ama o zamanda kullanılmışını alana kadar 3-5 fazla verir sıfırını alırız durumu oluyor. 0 arabanın satarken değer kaybı çok oluyor tabi ama şöyle bir durumumuz var çok yol yapmadığımız ve arabaları dönüşümlü kullandığımız için genelde hep düşük km'li ve kazasız olur. Her açıdan çok temiz baktığımız için ve düşük km'li olmasıyla birlikte piyasanın üstünde bir fiyata satabiliyoruz. 6 yaşında hemen hemen gırtlak dolu s60'ımızı satarken 36.xxx km'deydi, 2 günde gitti. Genelde 5-6 yıl oluyor psikolojik sınırımız, bu sürede aracın yüzünün iyice eskimeye başlaması ve asıl neden bu sürede kullanılan teknolojilerin ciddi derecede gelişmesi. Kendi arabamdan örnek vereyim, 8V A3 ilk olarak 2012'nin sonunda çıktı, 2007 sonu üretilmiş üretilmiş 8P ile kıyasladığımızda her açıdan ciddi farklar var

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Psikolojik araç yaşı sınırım 20 yaklaşık, istisnalar harici tabi onlar da fc rx7, mk3 supra falan olur zaten.

km olarak pek takıntım yok ama yıllık 20 bin km limittir benim için, alacağım aracın da yaş - km oranına bakarım net olarak. bakımları zamanında doğru malzemelerle yapılmış, değişmesi gerekli parçalar varsa değişmiş olsun yeterlidir.

ancak şöyle bir olay da var tabi, eski ne kadar temiz olursa olsun teknolojinin getirisi olarak yeni arabalar 10 konunun 9 unda bana göre daha başarılıdır eskisine oranla. o yüzden imkanlar doğrultusunda elde edilebilecek yeni aracı tercih ederim.

yani e90 320d yerine f20 116d alırım gibi (misal)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler