Öncelikle merhaba. Başlıkta belirttiğim "Delimisin kanka xxxxx alınır mı?" "Evlat olur" "Noterde tc verirler sana" dedikleri arabalardan bi tane aldım.
Aracın hikayesi biraz karışık özet geçiek olursam;
Bundan önce Astra gsi sahibiydim. Aracımdan olması gerekenden daha fazla memnundum. Satma gibi bi düşüncem vardı ancak bi yanım da satma diyordu. Takas ile gsi ı verdik. Aldığımız aracı da 1 ay içinde ölü parasına verdik bi e30 3.18 is vardı arkadaşımda kaçırmak istemiyordum. Manta'dan sonra 2 önden çeker (106 & gsi) kullanmıştım ve itişli özlemim gittikçe artıyordu. Parayı cebime koydum ankaraya yola çıktım yolda arkadaşımın babası aradı (şaşmazda o dükkanda yapılıyordu araç zaten) bu araba sana yaramaz dedi. Yola çıkmış bulundum zaten geliyorum Ankaraya dedim devam ettim yola.
e30 a hiç gündüz gözüyle bakmamıştım. Biraz bakıma ihtiyacı vardı ki elimden gelmeyecek şeyler değildi. Neyse araç bana nasip olmadı. Ankaraya gittiğimde 2 gün önce arkadaşım İstanbul'dan Rover 220 turbo almıştı (6 senedir rover sahibi) Burda da Rmg serviste yaklaşık 5-6 yıldır sürekli görüp hayranı olduğumuz bi TC vardı. Arkadaş istanbulda noterdeyken Recep usta bizim arkadaşı arayıp " TC satılık düşünürsen onu al" dedi ancak noterden dönmek olmazdı ve diğer Coupemiz de oldukça temizdi. Arkadaş onu aldı 2 gün sonra da ben ankaraya gelirken aradım "e30 u usta beğenmedi. ne yapalım dedim" TC satılıkmış bi de onu gösterelim" dedi. Olur yoldayım zaten dedim.
Neyse ankaraya indim e30 a bi de gündüz gözüyle bakalım dedim benim antika babam da geldi bakmaya tabi. Beğenmediler bizimkiler. Dedim durum bu e30 u beğenmediyseniz almam zaten. Ama bi araba var getirirsem bakar mısınız? dedim olur dediler. Gittik getirdik TC yi...
Şaşmazın içinde 2 tane aynı model arabayla arka arkaya giderken bile çok mutluydum. Ki arkadaşım dediğim adamla zaten can ciğeriz.
Neyse aldık geldik arabayı dükkanın önüne Arif usta baktı inceledi. dediği laf ise tam olarak buydu.
"Rover arabasını tasvip etmiyorum. Ama araba düzgün. Almak istiyosan buyur"
Bi yandan ufak bi onay almıştım, bi yandan da kafamda hala soru işareti vardı. İlk roverim olacaktı ve ilk turbo aracım...
Gittik pazarlığa 500 lira için babamla Recep usta anlaşamıyordu. Ki babam şuan bunu okuyabilecek olsa bana çok kızacaktırRecep ustayı aldım hemen çaktırmadan dedim. "Usta 500 ü ben sana vericem bozmayın işi sen babama olur de" ki babam durumun bence farkında ama heves ettik işte.
Fotoğraflara başlayım sıkıcı olucak konu yoksa
Kardeşimin ve Gayrı resmi benim arabamın ilk fotoğrafı. Notere girmedik daha *****...
Bu arada bu olay 20 -22 nisan arasında geçiyor...
![]()
BONUS
Bu da Bonus videosu
https://instagram.com/p/2wSTIKx533/