User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
45 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: "Mühendis Arabası" Nedir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

"Mühendis Arabası" Nedir?

Merhaba arkadaşlar,
    ***** ilan sitelerinde hep gördüğüm "Mühendisten Araba" ilanlarına illet oluyorum
    Bu yüzden de bu konuyu açma gereği duydum.

Ya arkadaş bir kere ne mühendisisin? Ulan "Su Ürünleri Mühendisliği" bile var

Bindiğin arabayı sen mi ürettin?

Mühendis olunca yolda hesap yaparak mı araba kullanıyorsun?
    Sanki adam arabaya binince sanırsın eline kağıt kalemini alıyor "hmm rüzgar 10 m/sn ile doğu istikametinden esiyor. Hava açık, yolun ısısı 38 santigrat derece. Lastik basınçları muhtemelen ben yola çıktıktan 10 dk sonra 5psi daha artacak. Rüzgar ve yol şartlarını da hesaplarsak hmm tahmini olarak 350 km lik yolda 87,5 TL yakıt yakarım. Bak bak bak şimdi ben frene bassam arkada ki araç saatte +15 km farkla benim aracımın kıç tarafından 17 derecelik açıyla vuracak, en iyisi fren yapmayıp direksiyonu 45 derecelik açıyla sola kırıp sonrada 90 derecelik açıyla tekrar sağa girerim" Yok kardeşim böyle bir şey
    "Memurdan" diyenlerin ne mantıkla dedikleri anlayabiliyorum "Ya kardeşim memuruz işte; kullanırsak hafta sonu, olmazsa bayramda da memlekete gidip geliyoruz işte"

Ama "Mühendisten Araba" mantığını anlayamadım
    Ha şu olabilir adam "Otomotiv Mühendisi" veya "Makine Mühendisi" filan olur da der ki "Ben güvenmediğim araca binmem" ha bu seferde karşı taraf "ulan bu herif madem bu arabayı satıyor bi halt olabilir o zaman" da diyebilir o ayrı konu

Ya bizim şirkette de vardı, adam "Jeoloji Mühendisi"; "Mühendisten Araba" diye ilan veriyor (severim keratayı) demezler mi kardeşim "Ulan Jeoloji Mühendisinin arabayla ne ilgisi var?"

Ben bu arkadaştan arabayı alacak olsam sorardım.

Durun hayali olarak aramızda şöyle bir konuşma geçsin

- Abi ne Mühendisisin?
    +Jeoloji Mühendisiyim
    -hmm ama arabayla ne alaka abi?
    +Olur mu kardeşim...! Yol nedir?
    -Nedir?
    +Yol Litosfer üzerine kurulmuş bir yapıdır. Litosfer tabakasını iyi tanımazsan ne olur?
    -Ne olur abi?
    -Ee Litosferi tanımazsan, yol çevresinde ki jeolojik oluşumları tanımazsan yolda ne ile karşılaşacağını bilemezsin. Biz Jeologlar olarak bunları hesaplayarak arabamızı kullanırız.
    +hasssss

Heralde bu maksatla filan yazıyorlardır diye düşünüyorum şahsen

Bu gidişle bende arabamı satarken "Bilişim Uzmanından Araba" diye yazacam. Soran olursa da arabanın yazılımından filan sallar geçerim herhalde

Sağlıcakla kalın.

Not: Mühendis abilerimiz, kardeşlerimiz alınmasın sadece işi biraz espriye dökmek istedim. Ama gerçeklik payı da elbet var

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Adamin mesleği okumuş filan daha mübarek oluyor yaa

Bi bitmediler

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kuyumcudan satılık ( altın ya da gümüş sanırsın )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı blow07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuyumcudan satılık ( altın ya da gümüş sanırsın )
    Ha bak kuyumcuyu da anlarım çünkü adam "Ulan bu arabaya 2 kilo altın parası yatırdım" diye hesap yaparak biniyordur
    Bir de adam zaten esnaf kolay kolay dükkanı kapatıp bir yere gidemez; ancak işten eve, evden işe
    Para da olduğu için arabasından masrafı da sakınmaz
    vs vs

Sebring - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jeoloji mühendisiyim,bastım kahkahayı.

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende ayar oluyorum, inşaat mühendisinden diye ilan vermiş adam. Ben şantiyenin 2 sokak uzağına bırakıyorum arabayı sıkıntı olmasın diye, önceki arabama kalas düşürdüler şantiyede adam bu durumu artı olarak kullanmaya çalışıyor satışta.

ES353 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biyomedikal muhendisinden satilik. (Sadece hastaneye giderken kullanildi)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Adam uzayla ilgili birşey okusa demekki

Araba uzaya çıkıyor filan yazacaklar.

Öğretmen doktor bayan nedir allah aşkına.: )

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cami imamından satılık diye ilan açacam

stak67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mühendisten ilan konusunu görünce kardeşimin arabasını sattığımız abi geldi aklıma Bir insan bu kadar mı detaycı olur. Arabaya bakmaya gelmeden kendisi ve eniştesinin telefonundan 2 kere tramer sorgulamış. Gelince şase numarasını 2 telefonla birden bir daha sorguladı. Arabayı kendisi bir testten geçirdi. Ama ne test Daha sonra sanayide motor ustasına gittik. Ordan onay alınca boyacısına gittik. Ardından da computest Ve computest'te bir kez daha detaylı tramer sorgulattı. Allahtan bu kadar emek noter'de sonuçlandı da adama mahcup olmadık. Her mühendis böyle detaylı inceliyorsa arabasını tabii ki mühendisten olmasının bir artısı var

temmuz06
    Misafir
    Kadın doğum doktorundan olursa ne olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erhanarici18 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cami imamından satılık diye ilan açacam
    Soran olursa da "Efendim arabanın içinde katiyyen kotü kelimeler veyahut edep ahlak dışı şeyler yapılmamış olup, içinde bolca dua edilerek koruma altına alınmıştır. Korkmayın siz satın aldıktan sonra da dua ederim 5 yıl garanti veriyorum"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı stak67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mühendisten ilan konusunu görünce kardeşimin arabasını sattığımız abi geldi aklıma Bir insan bu kadar mı detaycı olur. Arabaya bakmaya gelmeden kendisi ve eniştesinin telefonundan 2 kere tramer sorgulamış. Gelince şase numarasını 2 telefonla birden bir daha sorguladı. Arabayı kendisi bir testten geçirdi. Ama ne test Daha sonra sanayide motor ustasına gittik. Ordan onay alınca boyacısına gittik. Ardından da computest Ve computest'te bir kez daha detaylı tramer sorgulattı. Allahtan bu kadar emek noter'de sonuçlandı da adama mahcup olmadık. Her mühendis böyle detaylı inceliyorsa arabasını tabii ki mühendisten olmasının bir artısı var
    Sizde peygamber sabrı varmış.: )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnceleyebilir de bakalım aynı güzellikte kendi kullanabilicek mi?

Benim bahsettiğim arkadaşın her gün (abartısız ) ama her gün kazası vardı irili ufaklı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçenlerde arabamı sattım..alıcı expertiz merkezine gösterdi..expertizi yapan kişi hakikaten işinin hakkını verdi 80 tl aldı..alıcı yetinmedi yetkili servise 400 tl ödeyip birde orada expertiz yaptırdı.
    Crm performance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çalıştığım şirket komple mühendis arkadaşlarla dolu bu yüzden iyi tanırım kendilerini
    Vardı bir tane başmühendis abimiz (Makine Mühendisi)
    Aynen dediğin gibi kıl tüy her şeyi didik didik ederdi bir şey alacaksa 100 kişiye sorardı ama en sonunda en .oktan ne varsa onu gidip bulurdu

Konuyla alakası yok ama bir olayını anlatayım

Bunun bir bahçesi vardı kenarına da su kuyusu açtırdı. Su güzelce akıyor sorun yok bahçeye yetiyor.
    Aklı evvelin biri geliyor "x bey biraz daha kazdırında daha fazla su gelsin"
    Hoop bu bizim amca da durur mu gidip kazdırıyor.
    Adamlar gelip biraz daha derin kazında aşağıda ki kil tabakasını deliyorlar ve su hoop kaçıp gidiyor
    Tabi bahçe susuz.

Ya araştırmaz soruşturmak güzel şeydir eyvallah ama çok da pimpirikli olmak ve ona buna fazla danışmak ta iyi değil

doncarlo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

doncarlo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

temmuz06
    Misafir
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Katı katıla güldüm

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)