Merhaba arkadaşlar,
***** ilan sitelerinde hep gördüğüm "Mühendisten Araba" ilanlarına illet oluyorum
Bu yüzden de bu konuyu açma gereği duydum.
Ya arkadaş bir kere ne mühendisisin? Ulan "Su Ürünleri Mühendisliği" bile var
Bindiğin arabayı sen mi ürettin?
Mühendis olunca yolda hesap yaparak mı araba kullanıyorsun?
Sanki adam arabaya binince sanırsın eline kağıt kalemini alıyor "hmm rüzgar 10 m/sn ile doğu istikametinden esiyor. Hava açık, yolun ısısı 38 santigrat derece. Lastik basınçları muhtemelen ben yola çıktıktan 10 dk sonra 5psi daha artacak. Rüzgar ve yol şartlarını da hesaplarsak hmm tahmini olarak 350 km lik yolda 87,5 TL yakıt yakarım. Bak bak bak şimdi ben frene bassam arkada ki araç saatte +15 km farkla benim aracımın kıç tarafından 17 derecelik açıyla vuracak, en iyisi fren yapmayıp direksiyonu 45 derecelik açıyla sola kırıp sonrada 90 derecelik açıyla tekrar sağa girerim" Yok kardeşim böyle bir şey
"Memurdan" diyenlerin ne mantıkla dedikleri anlayabiliyorum "Ya kardeşim memuruz işte; kullanırsak hafta sonu, olmazsa bayramda da memlekete gidip geliyoruz işte"
Ama "Mühendisten Araba" mantığını anlayamadım
Ha şu olabilir adam "Otomotiv Mühendisi" veya "Makine Mühendisi" filan olur da der ki "Ben güvenmediğim araca binmem" ha bu seferde karşı taraf "ulan bu herif madem bu arabayı satıyor bi halt olabilir o zaman" da diyebilir o ayrı konu
Ya bizim şirkette de vardı, adam "Jeoloji Mühendisi"; "Mühendisten Araba" diye ilan veriyor(severim keratayı) demezler mi kardeşim "Ulan Jeoloji Mühendisinin arabayla ne ilgisi var?"
Ben bu arkadaştan arabayı alacak olsam sorardım.
Durun hayali olarak aramızda şöyle bir konuşma geçsin![]()
- Abi ne Mühendisisin?
+Jeoloji Mühendisiyim
-hmm ama arabayla ne alaka abi?
+Olur mu kardeşim...! Yol nedir?
-Nedir?
+Yol Litosfer üzerine kurulmuş bir yapıdır. Litosfer tabakasını iyi tanımazsan ne olur?
-Ne olur abi?
-Ee Litosferi tanımazsan, yol çevresinde ki jeolojik oluşumları tanımazsan yolda ne ile karşılaşacağını bilemezsin. Biz Jeologlar olarak bunları hesaplayarak arabamızı kullanırız.
+hasssss
Heralde bu maksatla filan yazıyorlardır diye düşünüyorum şahsen
Bu gidişle bende arabamı satarken "Bilişim Uzmanından Araba" diye yazacam. Soran olursa da arabanın yazılımından filan sallar geçerim herhalde
Sağlıcakla kalın.
Not: Mühendis abilerimiz, kardeşlerimiz alınmasın sadece işi biraz espriye dökmek istedim. Ama gerçeklik payı da elbet var![]()