User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
47 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 5664'e Güvenmeyin !

BoOoM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Angry 5664'e Güvenmeyin !

Abilerim Kardeşlerim merhabalar ;

Sizlere yaşadiğim mağduriyetimi ve değerli düşüncelerinizi almak için yaziyorum , uzatmadan

Geçtiğimiz haziran 600 lük motorumu satip yerine cc büyütmek amaçli kendime 2.el bir motor beğenip almaya karar veriyorum. Neyse Bismillah diyip bir motorda karar kılıyoruz. 5664'den ve sigortaci arkadaşimdanda sorgulatmak kaydiyla çıkan 2 tane hasar kaydi görüyorum bunlarin biri 2014 4. ay biri de 2013 10. ay tarihli hasarlar ve sadece çarpma olarak geçen hasar kayitlari hem şase hemde plakadan sorgulattiğimda yine ayni şeyi görüyoruz. Satıcı arkadaşlada konuştugumda diğer 2013 tarihli hasarin kendisinde olmadiğini fakat 2014 hasarinin kendisinde olduğunu ve 2 bin tlye yakin sigortadan aldiğini sözlü beyanda bulunuyor.Bu arada motorda herhangi bir hasarda gözükmüyor bahsettiği gibi 2binTL lik bir hasar belli ama başka bir şeyi yok gözüküyor. Benim için bi sorun teşkil etmediğini düşündüğüm için gerekli işlemleri halledip noter uzerinden satişini yapiyorum. Gel gelelim agustos sonuna doğru artik bir araca ihtiyacim olduğu için motoru satiliğa koyuyorum. Vel hasil kelam biriyle hayirli olsun dedikten sonra her zaman ki gibi alici arkadaş benden motor plaka ve ruhsat bilgilerini istiyor. Bende gayet tabi veriyorum kendisine bu konuyla alakalida gerekli anlatimi yapiyorum zaten. FAKAT alici arkadaş bana 5664 sorgualamasinda 2bin tlilik bir hasar ve motorda AGIR HASAR kaydi çiktiğini söylüyor bana bunu söylediği an ilk başta inanmiyorum ve üzerine bende sorgulama yapiyorum ve bir anda gördüğüm şeye bende inanamiyorum.Hani insan der ya başimdan aşaği kaynar sular döküldü diye.. Karşı tarafa karşi yaşadiğim mahçubiyete mi yanayim yoksa kendi magduriyetime mi ! Neyse ilani da kaldiriyorum motoruda kaldiriyorum bi kenara.
    Yasal işlemler için 5664 ile mailleşiyoruz itiraz belgesi dolduruyorum vs onlarda beni direk sorumlu sigorta şirketine yönlendiriyolar. Çünkü 5664 sadece araci olan herhangi bir yasal sorumluluk kabul etmeyen araci bir kuruluş oldugunu belirtiyorlar. (SORGULAMA 5TL !) Sigorta şirketiylede mailleşmeler sonucu böyle bir kayidin olduğunu ve bunun için yansidiğini söylüyolar mağduriyetimi anlatmaya çalişiyorum ama tabi nafile.. Sigortaci arkadaşlarimla görüşüyorum onlarda yasal işlemlere başvurmam gerektiğini söylüyolar.. Avukat olan kuzenimle görüşüyorum kendisi bu işlerinde içerisinde olduğu için butun exper raporlarini vs çikartiyor. 2014 tarihli 2 bin tllik raporda resimler ve anlatildiği gibi olduğunu gözüküyor fakat 2013 tarihli Ağir hasar kaydinda exper raporu bomboş , işçilik parça vs hiç bi tutar yazmiyor. Sonra biraz daha kurcalayip 10bin tlilik bir rakam buluyorum ama sadece bu kadar. Biraz detayli incelediğimde 2013te perte çıktığında sahibi olan bayan şahis 2014te ne hikmetse geliyor benim satin aldiğim şahisa arkadan çarpmak suretiyle tekrar beliriyor... TEŞKILATLAR YANİ. Tamam diyorum herşey ortada vs.. güzel , E HADI !

Kuzenimle ufak bi sohbetten benim harciyacağim Bilirkişi rapor masraflari dava için dosya masraflari ve davanin suresinden dolayi ortaya çikacak değer kaybini hesapladiğimizda benim elime hiç bir şey geçmiyeceğini ve tam tersine zararda olucağimi anliyorum. Sonra bu (kusura bakmayin artik ağzimi bozucam) bu a**kodumun sisteminin hep puştlardan yana oldğunu ve bende sadece içmiş olduğum buz gibi bir bardak suyla kaldiğimin farkina variyorum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ben bu işin içinden çıkamadim , başina daha önce gelen ve akil vermek isteyen olursa yorumlarini bekliyorum..
    Rabbim kimseyide böyle evlatlarının eline düşürmesin..

Saygilar..

Arabası kadar kafası var anahtari kadar beyni yok.

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla benım aracım da 2014 model ama 2010 senesinden hasar kaydı cıkıyo..ben bunların yapacağı işe sokayım kısaca

Ghan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun. Malesef benzer durum bizimde başımıza geldi, ankara yetkili honda servisi bilerek anlasmali sekilde pert araç sattılar bize. Yillar sonra anladik Allah'a havale ettik. Kimsenin yanina kar kalmaz fitil fitil cikar burunlarindan. Dediginiz gibi ugrassaniz ettiginiz masrafa degmez. Allah bu sekilde haram pesinde kosanlarin belasini versin.
    Ayrica bu tramer sacmalik devletin bunu daha pratik,işlevsel bi platforma tasimasi lazim.

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ağır hasarın olduğu rapor dosyası nasıl boş oluyor? Sigorta neye güvenip ödeme yapmış? Hangi sigorta şirketi acaba merak ettim.

Ayrıca bu sisteminde .mk yani. Normal vatandaş bu hukuk sistemi yüzünden hakkını arayamıyor. Sineye çekip susuyor.

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok gecmis olsun
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

mehmet6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun abi, denilecek tek şey Allah beterlerinden saklasın. Ama gerçekten şu bozuk sistem artık hukuk mudur ne zımbırtıysa şu ülkede hep mağdur edeni daha çok savunuyor.
    MR.EVO53

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BU ülkede insanların sorunlarını kendi bildikleri yöntem olan kavgayla çözmelerinin en büyük sebebi bu hukuk sistemidir.Her zaman haksız olandan yana

denizhandinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sistem düzgün olsa ne olacak adamın hasarı sanayide elden yaptırıp yaptırmadıgını nerden bileceksin. Bu islerde en temizi klasik usuldur yanında ustanla gider bakarsın arabaya

Runaway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun.bencede en güzeli eksper sonra tekrar eski usul ustanın bakması

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Şu final oto nun olayı gibi olmasın.

Motor satılana kadar hasar dosyası açık bırakılıp satış yapılınca dosyayı kapatmış olabilirlermi?

Avukatın bi kontrol edebilir bence.

GuneyOnur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı denizhandinc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sistem düzgün olsa ne olacak adamın hasarı sanayide elden yaptırıp yaptırmadıgını nerden bileceksin. Bu islerde en temizi klasik usuldur yanında ustanla gider bakarsın arabaya
    Aynen en temizi bu şekilde.

peace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun her türlü boşluğu kullanıyo bu şerefsizler.
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uzaylıların bizi görmesi için çizilen sıfırlar gayet gereksiz..
    https://www.instagram.com/topalworks/

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dava süreci zaten çok uzun ve meşakkatli en az zararla kapatmaktan başka bir çaren yok

takasta biraz daha şanslı olabilirsin ..

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşa geçmiş olsun, yasal boşluk olur ve hukuksal olarak yaptırımda bulunmazsan bu ve buna benzer konular daha çok açılır.

Hepimizin başına gelebilir bunun istisnası yok. Bu işin çözümü basit aslında yasal olarak öyle ağır ceza vereceksin ki kimse yapmaya tenezzül etmeyecek.

Öncelikle Ağır hasarlı olan aracı sattırmayacaksın devlet olarak. Sadece parça olarak kullandıracaksın.

Sigorta şirketi usulsüzlük mü yaptı, öyle sağlam bir ceza vereceksin ki bir daha aklından bile geçirmeyecek.

Yetkili servis onarılacak aracı perte mi çıkardı ya da basit bir kazayı x3 tutarla mı onardı, belgesini iptal edeceksin.

Ayrıca sigorta primlerinin yüksek olmasının sebebi de bu ve bunu gibi insanlar ve servisler.

Yakın zamanda x yetkili serviste 2013 fiestanın arka tamponda bulunan reflektör ve üst kısmı boyandı. Reflektör değişti.

Kaskodan yapıldı. Rakama bir baktık 2.750 TL yazık günah dedim. Dışarı da en fazla 500 TL ye hallolacak masraf için kaskodan alınan paraya bak.

canozgur106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Takas seçeneğini kullan bu durumda..Çok geçmiş olsun
    ALLAH VAR GAM YOK..

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ilk sahibi oldugumuz araci satarken basimiza geldi bizimde. Daha sorgulama yapmadan biz olan kazayi soyledik.4-5 sene once oldu dedik.adam sorgulama yapti bizim söylediğimiz haricinde 1 sene once olmus bir hasar daha cikti. Oyle bisey olmadigina emindik. Zaten 1 yil icinde boyanan parca kendini belli eder.alacak kiside işten anladigi icin cok sorun yasamadik aldi araci.

Herkesin basina gelebilir zor bi durum.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla benım aracım da 2014 model ama 2010 senesinden hasar kaydı cıkıyo..ben bunların yapacağı işe sokayım kısaca
    Plakan 0 mı eski plaka mı

mannerboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 temmuzda bir yasa çıktı artık çarpma diye bi kayıt gözükmücek bende mart ayında bi araç almıştım haziranda sattım ben ve benden alan arkadaş aracı hasar kaydı yok rakamsal olarak sadece çarpma yazıyor diye aldık çünkü hasarsızı çok az kalan bi araçtı benden alan arkadaş aracı aldıktan sonra temmuz 15 gibi plakasını takınca arabada 2 adet olarak gözüken çarpma rakamlara dönüşmüş değişen parçalarında ismi doğruydu sadece 1 tane extradan yükleme yapmışlardı itirazdan sonra bazı değişiklikler düzeltildi fakat tek kaza olan rakam 5664 de artık gözüküyor büyütülcek rakam değil ama işte ikimizde çarpma yazmasına aldanmıştık.yani sizde çıkan kayıt büyük ihtimalle doğru bi kayıt çünkü bazı kayıtlar şasede kalıyor bunuda sadece sigorta şirketleri görebiliyor