Abilerim Kardeşlerim merhabalar ;
Sizlere yaşadiğim mağduriyetimi ve değerli düşüncelerinizi almak için yaziyorum , uzatmadan
Geçtiğimiz haziran 600 lük motorumu satip yerine cc büyütmek amaçli kendime 2.el bir motor beğenip almaya karar veriyorum. Neyse Bismillah diyip bir motorda karar kılıyoruz. 5664'den ve sigortaci arkadaşimdanda sorgulatmak kaydiyla çıkan 2 tane hasar kaydi görüyorum bunlarin biri 2014 4. ay biri de 2013 10. ay tarihli hasarlar ve sadece çarpma olarak geçen hasar kayitlari hem şase hemde plakadan sorgulattiğimda yine ayni şeyi görüyoruz. Satıcı arkadaşlada konuştugumda diğer 2013 tarihli hasarin kendisinde olmadiğini fakat 2014 hasarinin kendisinde olduğunu ve 2 bin tlye yakin sigortadan aldiğini sözlü beyanda bulunuyor.Bu arada motorda herhangi bir hasarda gözükmüyor bahsettiği gibi 2binTL lik bir hasar belli ama başka bir şeyi yok gözüküyor. Benim için bi sorun teşkil etmediğini düşündüğüm için gerekli işlemleri halledip noter uzerinden satişini yapiyorum. Gel gelelim agustos sonuna doğru artik bir araca ihtiyacim olduğu için motoru satiliğa koyuyorum. Vel hasil kelam biriyle hayirli olsun dedikten sonra her zaman ki gibi alici arkadaş benden motor plaka ve ruhsat bilgilerini istiyor. Bende gayet tabi veriyorum kendisine bu konuyla alakalida gerekli anlatimi yapiyorum zaten. FAKAT alici arkadaş bana 5664 sorgualamasinda 2bin tlilik bir hasar ve motorda AGIR HASAR kaydi çiktiğini söylüyor bana bunu söylediği an ilk başta inanmiyorum ve üzerine bende sorgulama yapiyorum ve bir anda gördüğüm şeye bende inanamiyorum.Hani insan der ya başimdan aşaği kaynar sular döküldü diye.. Karşı tarafa karşi yaşadiğim mahçubiyete mi yanayim yoksa kendi magduriyetime mi ! Neyse ilani da kaldiriyorum motoruda kaldiriyorum bi kenara.
Yasal işlemler için 5664 ile mailleşiyoruz itiraz belgesi dolduruyorum vs onlarda beni direk sorumlu sigorta şirketine yönlendiriyolar. Çünkü 5664 sadece araci olan herhangi bir yasal sorumluluk kabul etmeyen araci bir kuruluş oldugunu belirtiyorlar. (SORGULAMA 5TL !) Sigorta şirketiylede mailleşmeler sonucu böyle bir kayidin olduğunu ve bunun için yansidiğini söylüyolar mağduriyetimi anlatmaya çalişiyorum ama tabi nafile.. Sigortaci arkadaşlarimla görüşüyorum onlarda yasal işlemlere başvurmam gerektiğini söylüyolar.. Avukat olan kuzenimle görüşüyorum kendisi bu işlerinde içerisinde olduğu için butun exper raporlarini vs çikartiyor. 2014 tarihli 2 bin tllik raporda resimler ve anlatildiği gibi olduğunu gözüküyor fakat 2013 tarihli Ağir hasar kaydinda exper raporu bomboş , işçilik parça vs hiç bi tutar yazmiyor. Sonra biraz daha kurcalayip 10bin tlilik bir rakam buluyorum ama sadece bu kadar. Biraz detayli incelediğimde 2013te perte çıktığında sahibi olan bayan şahis 2014te ne hikmetse geliyor benim satin aldiğim şahisa arkadan çarpmak suretiyle tekrar beliriyor... TEŞKILATLAR YANİ. Tamam diyorum herşey ortada vs.. güzel , E HADI !
Kuzenimle ufak bi sohbetten benim harciyacağim Bilirkişi rapor masraflari dava için dosya masraflari ve davanin suresinden dolayi ortaya çikacak değer kaybini hesapladiğimizda benim elime hiç bir şey geçmiyeceğini ve tam tersine zararda olucağimi anliyorum. Sonra bu (kusura bakmayin artik ağzimi bozucam) bu a**kodumun sisteminin hep puştlardan yana oldğunu ve bende sadece içmiş olduğum buz gibi bir bardak suyla kaldiğimin farkina variyorum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ben bu işin içinden çıkamadim , başina daha önce gelen ve akil vermek isteyen olursa yorumlarini bekliyorum..
Rabbim kimseyide böyleevlatlarının eline düşürmesin..
Saygilar..