arkadaşlar şimdi bi arkadasıma gelir testi olayından 1400 lira borç çıkarmış sgk ,
bende merak edip girdigimde 1100 lirada bana cıktı nedir nasıl iptal edilir bilgili arkadasları davet ediyorum![]()
arkadaşlar şimdi bi arkadasıma gelir testi olayından 1400 lira borç çıkarmış sgk ,
bende merak edip girdigimde 1100 lirada bana cıktı nedir nasıl iptal edilir bilgili arkadasları davet ediyorum![]()
Kaymakamlığa gidip test yaptırıyorsunuz. Arkadaşınız daha önce part time bir yerde çalışm ise oradan çıkmıştır borç.
Bugün son günüydü ama o işin..
Devlet baba sana durduk yere kafasına göre borç çıkarıyor abi, sonra bu borca itiraz etmek için Kaymakamlığa gidiyorsun çalışıyor/çalışmıyor isen sana diyor ki geliri " x " tutardır diye yazı veriyor. Borcunda 10tl diyor ki bunun gelir düzeyi bunu ödeyecek durumda değil, 2 tl öder dosya kapanır diyiyor.
2012 de inditex ( bershka ) da çalışıyordum part-time.
o yıllar söyledil işte, part time bundan sonra geri kalan günleri kendi ödeyecek dediler o ara sigortaya her gün gittim ve kimse böyle bir şey yok bilmiyoruz dediler..
sonra dediğin gibi sapladılar vallahi abiPart-time dan bile gelir sağlıyorlar artık
![]()
İki gündür bizim evdede aynı muhabbet dönüyor, bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim. Eşim iki sene önce işten ayrıldı ve şuan çalışmıyor, e-devletten baktığımızda borç görünmüyor, benimde pek işsizlik durumum olmadı bendede borç görünmüyor, araştırma yapabileceğimiz başka bir yer varmı ? Hangi şartlarda borç çıkar neden çıkar detaylı bilgiye sahip arkadaşlardan paylaşmalarını rica ederim.
abi bu borçlanma, yanlış bilmiyor isem / Part-Time çalışan personeller için geçerli. Part-Time ayda 15-18 vs gün çalıştığı için, devlet geriye kalan ( 30 günü tamamlamak ) için arada ki farkı sigortalıya yansıtıyor işte. Bir çok kişide bundan habersizdi, öyle herkes bir anda ne olduğunu şaşırdı. Part-Time çalışanları kapsayan bir durum olay.
dün haberlerde denk geldi bana hayatı boyunca hiç çalışmamış veya hali hazırda çalışan sigortası düzenli yatırılan kişilerde bile borç çıkabiliyormuş sistemsel bir sorun vs dediler herkes bireysel olarak kontrollerini yapsın sigortası yattığı halde borç çıkanlar ve öğrenci vs olup kendi sigortası yapılmamış kişilerden borçlu gözükenler itiraz etsin gibi bi açıklama yaptılar hatırladığım bu daha detaylı bilen biri bilgilendirsin
Saçmalık, benim de uzun zamandır borcum görünüyordu ille dediler gelir testi yaptır düşsün. Neyse 2012 de üniden mezun olmuştum ben ve 2 yıl nerdeyse işsizdim KPSS ye hazırlanıyordum bu sürede bana borcu geçirmişler. Çok şükür 2014 haziranda işe girdim. Geçenlerde gittim gelir testi yaptırdım dedi sen bekarsın memursun gelirin yüksek sana en yüksekden çıkar. Dedim ben iki yıl işsizdim hergün emekli babamdan para alıp kütüphaneye gidiyordum falan yok beni bağlamaz şimdiki durum neyse odur dedi. Bende dedim ödemiyorum lan nasıl olsa en yüksek düzeyden geçirmişler.
bu devletin yapacağı iş ancak bu kadar olur olayıdır. gss olayı 2012 nin başından beri piyasaya çıkan bir olay. şimdi devlet dediki ben herkese sağlık hizmeti sağlayacağım nasılmı olacak ? çalışan adamın zaten sigortası yatıyor, çalışmayan adamında gelir testi diye bir teste sokarım bakarım durumuna ödeyebilecekse belli bir sigorta primi ile sağlık sigortası veririm. bu test ise sizin ikamet adresinizde olan gelirin kişi sayısına bölümü. mesela e çocuklu bir aile (en az 3 tayyip baba diyor) anne baba toplam 5 kişi:
1 baba 2000 lira geliri var
1 anne çalışmıyor
1 cocuk okumuyor yaşı 18 den büyük çalışmıyor.
1 çocuk okuyor yaşı 18 den büyük.
1 çocuk okumuyor çalışıyor yaşı önemli değil eşşeğin çalışsın para getiriyor 1500 lirada o kazanıyor.
ev aileye mi ait kiramı kira ise ne kadar kira ödeniyor diyelimki 500 lira kira.
bu evdekilere ait araba varmı
bu evdekilere ait arsa arazi gayri menkul varmı (bankadaki paraya bakmıyor şimdilik ama bu işin ilerisi kesinlikle banka hesaplarıda kapsayacak bknz. e-haciz)
2000+1500-500= 3000/5 = 600 işte buna göre başka kriterlerle sistem o evdeki 18 yaş üstü okumayan safi zarar olan çocuğa gss(genel sağlık sigortası) primi yazıyor. her ay g1 çıktıysa 50 lira g2 çıktıysa 150 g3 çıktıysa 250 gibi bir para.(primler sallamadır ne kadar olduğunu tam bilmiyorum ama -+20lira oynayabilir)
tabi bizim devlet hiç yumurta peşinde koşmadığı tavuğu komple istediği için para ufakken hiç sesini çıkarmıyor. yani 2012 de kimse çıkıp ekranda bu şekilde anlatmadı. geçti 3 yıl ortalama herkese 2000-3000borç birikti milyonlarca kişiyeçarp bakalım kaç milyar oluyor. $$$$$$
benim bilgim bu kadar. hatalar olabilir ama genel budur.
turbocuk istiyoruz
yaptırmayınca yuksek cıkıyor gıdıp yaptırınca tutar dusuyor.ısten ayrılınca yaptırmak gerekıyor sanırım. kız cocukları muaf tabı ıse gırene kadar gırdıkten sonra ısten ayrılırsa yıne yaptırmak zorunda. yenı bır sey degıl
Tamamen devletin para kapısıdır. Çoğu kişinin bile haberi yok. bende işsiz kaldığım zamanlarda hemen geçirmişler 1400 lirayı. Gittim gelir testi yaptırdım. herşeyini soruyorlar. mesela evin toplam geliri,oturduğunuz daire sizin mi kira mı,elektrik ne kadar geliyor su ne kadar geliyor. ayda ne kadar mutfak alışverişi yapıyorsun kendine ne kadar harcıyorsun,ailenin üstüne arsa daire araç var mı hepsi cıkıyor zaten sistemde. bu bilgileri söyledikten sonra heyete yollanıyor dosyanız. lütfedip ilgilenirlerse ya komple siliniyor ya da en alt dilimden devam ediyor. benim borcum 400 e inmişti. Çok tepki olsa da havadan para devlet için. Yani uygulamanın kalkacağını düşünmüyorum ben
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)