User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
57 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Araba alim satim vergi sorunu

cdaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Araba alim satim vergi sorunu

Merhabalar.Al sat isine girmis bulunuyorum fakat vergi konusunda bir kac sorum olacak.
    Senede 3 aractan sonra vergi cezasi kesiliyormu
    Ceza odememek icin nasil bir yol izlenebilir
    Bu isi yapmanin yasal yollari nelerdir ve odeyecegim vergi arba basina ne kadar olur
    Tesekkur ederim

Otto_Skorzeny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Akrabalarının üstüne alabilirsin araçları
    Hepiniz hızlısınız ama bayır aşağı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Devrini anne , baba kardeşinin üstüne yapabilirsin , maliyede vergi cezası olarak değil şahsi - özel ihtiyaç alım satımı vergilendirmesi olarak adlandırılıyordu sanırım cezai bi durum değil yani . Bildiğim kadarıyla da vergi ödemeden bu tarz alım satım yapmanın yasal olarak bir yolu yok . Kesilen vergi de araç bedeline göre yüzdelendiriliyordu

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şahıs firması kurabilirsin. Binek araçlarda %1 ticarilerde %18 kdv ödersin.

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her sattığın araçta noterde zarar göster

SerkanYazgan. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen başka bir forumda 5 araca çıkarıldı yazıyordu , bunun hakkında bilgisi olan var mı? Net olarak rakam nedir?
    "Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aile bireylerini kullan, en temizi o.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güvenebilirsen vekalet al yap vergi mükellefi olmak istiyorsan aldığın araç ile sattığın arasında 500-1000 kar göster devlet adam olsada bu işi insanlar kazandığı şekilde yapsa...

turkerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dikkat çekersen incelemeye girersin ve vergi mükellefi olursun ilk araç aldığın tarihten itibaren yıllık beyanname vermediğin için ceza yersin araç satışlarından zarar göstersen bile beyanname ve tasdik cezalarını ödemek durumundasın, kar gösterdiysen birde oradan gelir vergisi ödersin. sürekli yapacaksan bence şahıs şirketi olarak resmi şekilde yap başın ağrımasın derim ben.

ufak tefek kar gösterirsin yaptığın masrafları gider yazarsın üç beş vergi ödersin daha sonra kredi falan çekerken işinede yarar.
    ORDU SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
    ZEY OTOMOTİV
    https://zeyotomotiv.sahibinden.com/

metin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turkerrr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dikkat çekersen incelemeye girersin ve vergi mükellefi olursun ilk araç aldığın tarihten itibaren yıllık beyanname vermediğin için ceza yersin araç satışlarından zarar göstersen bile beyanname ve tasdik cezalarını ödemek durumundasın, kar gösterdiysen birde oradan gelir vergisi ödersin. sürekli yapacaksan bence şahıs şirketi olarak resmi şekilde yap başın ağrımasın derim ben.

ufak tefek kar gösterirsin yaptığın masrafları gider yazarsın üç beş vergi ödersin daha sonra kredi falan çekerken işinede yarar.
    doğru bilgi
    ben bir yılda iki araçtan girdim üçüncü yılbaşından sonraydı işin sürekliliğine bakıyorlar
    bu işi yapacaksan resmi yap riske girme
    Bil ki, hakları bedelsiz vermez, zulmeden alçak ;
    Özgürlük armağan edilmez, feth edilir ancak !!!

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eski model araçların ve mali değeri düşük araçların takibini pek yapmıyorlar ben bu yıl içerisinde 4 defa alım satım yaptım bir sıkıntı olmadı çünkü alıp sattığım araçların en yüksek değeri 20 bin TL idi ve takibe alınmadım ama bazıları ikinci araçta maliyenin takibine giriyor ve vergilendirme yapılıyor yani 40 bin 80 bin yada 100 bin gibi rakamlar ve üstü araç alım satımlarına daha dikkat ediyorlar birde para akışı banka üzerinden olduğu zaman direk takibe alıyorlar.en az 3 araç alıp satabilirsin diye bir kural yok mevzuat öyle demiyor ama halk arasında 3 rakamı dolaşıyor.

GuneyOnur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her sattığın araçta noterde zarar göster
    Maliyede o kadar kerizdi zaten.

Kardeşim en temizi şahıs firması kur.Anne-Baba-Eş üzerine olunca bile dikkat çekiyor çok arkadaşımın canı yandı gerçi birazda şans işi açıkcası.

Normal araçta %1 - Ticari %18 Faturanı kes, Her araçtada max. 300-500-TL kar göster hiçbir sıkıntı olmaz.Fiş-Fatura felanda toplarsın verginden düşer olur biter kafan ağrımaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kazançtan doğan vergiyi vermemek için akil verenler, akaryakıt ve araçlardaki yuksek vergiden şikayet etmesin bi zahmet.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GuneyOnur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maliyede o kadar kerizdi zaten.

Kardeşim en temizi şahıs firması kur.Anne-Baba-Eş üzerine olunca bile dikkat çekiyor çok arkadaşımın canı yandı gerçi birazda şans işi açıkcası.

Normal araçta %1 - Ticari %18 Faturanı kes, Her araçtada max. 300-500-TL kar göster hiçbir sıkıntı olmaz.Fiş-Fatura felanda toplarsın verginden düşer olur biter kafan ağrımaz.

Maliyenin keriz olup olmaması beni ilgilendirmez onu maliyeciler düsünsün . Ben fıkır verdım gidip kasko bedelinden yukarı satıs göstermesin yeterli
    devlet herkesi dükdüklüyo vatandas kendı caresını kendı bulmak zorunda .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aile bireylerinin adına al sat yapanlarda soruşturmaya tabi oluyor artık.

en güzeli firma kur çikart vergi levhanı noter satış kasko değerinden %30 düşüm yaparak defterine gir satarkende 500-1000 tl kar gösterip %1 ile çikiş faturasını kes kafan ağrimasın.

faturali araç alim satiminda da fatura bedelinin aradaki farkının kdv sini ödüyorsun.

ne yaparsan yap devletle işin olmayacak.

ben merdiven altı işletmeye karşiyim aynı havayı soluyorz aynı topraklardayız ben vergimi veriyorum. vergisiz al sat cılar yüzünden işlerim de azalma oluyor.

kimse keriz değil.

maliye artık aile bireylerini de incelemeye tabii tutuyor.
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün akşamki yarıştan önce start verecek olan hatun dediki elimi bı yerıne götürüp : kazansanda kaybetsende bu senın ama kazanırsan hepsi senın , iliğimi guruttu gevurun gızı yarışı kazandıktan sonra

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turkerrr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

tam olarak anlayamadım ... diyelim ki kasko bedeli 50bin TL olan aracın noter satışında satış bedelini 70bin TL olarak yazdırdık, galerici olmadığımız halde aracı karlı sattık diye vergiye mi tabi oluyoruz ?
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Erdem K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tam olarak anlayamadım ... diyelim ki kasko bedeli 50bin TL olan aracın noter satışında satış bedelini 70bin TL olarak yazdırdık, galerici olmadığımız halde aracı karlı sattık diye vergiye mi tabi oluyoruz ?
    İşte bu ve bunun gibi durumlar için bahsetmeye calıstım ama maliye keriz değil oldu
    onlar keriz değilde biz mi keriziz

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nette baya araştırdım, 3 araba diye yazılı bir beyan yokmuş, 1 yıldan kasıt da "takvim yılı" yani 1 ocak - 31 aralık arasıymış ...

çok kafam karıştı, kasko bedeli 50 bin gözüken arabamın km'sine/boya/kaza/aksesuar vb. durumlarına bakarak mı bu kasko değeri çıkıyor, Hayır ! Peki kaskonun üzerinde sattım diye neden gelir elde etmiş oluyorum

bu durumu açıklayabilecek, net bilgi sahibi arkadaş yok mu?
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle şunu belirteyim, yıllık HAK diye bir şey yok. Araba alım satımını ihtiyacından veya yenilemeden dolayı yapıyorsan zaten problem yok. Kazanç elde etmek için yaptığın fark edildiği anda incelemeye girersin. Yasalara göre bu ticaretten para kazanıyorsan vergisini ödeyeceksin. Bir araç aldın, haftasına sattın. İkinci araç aldın, haftasına sattın. Fark edilirse gelirler kapına. 3 hak, 5 hak mak yok. Bu işe yeni başlayacaksan akrabalarının üzerine birer tane olarak denersin. Sonrasında şahıs şirketini açarsın. Ödeyeceğin toplam vergi araç satış beledinin %1 i (yani 30.000 TL ise 300 TL) + Elde ettiğin kazancın %18'i.(3000 TL kazandıysan 540 TL) Toplamda 840 TL vergi ödersin. Yıllık aylar bazında kazanç dilimin arttıkça vergin de artar.
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)