% 100 katılıyorum. Ben ve eşim bordroluyuz bu ay devlete 3 bin küsür tl vergi ödedik.
Bakıyorsun adam Dr, Avukat, Kuyumcu matrah ya sıfır yada çok küçük rakamlar.
Sonra aynı kişinin yaşantısına bakıyorsun seni 2 ye 3 e katlamış.
Biz de isyan edelim o zaman. Bu şekilde bir sürü insanın kaçırdığı vergi yüzünden kaçamayan yada kaçınamayan (kaçmak doğru değil) bir sürü insan tavuk gibi yolunuyor.
Ötv - Mtv - Maktu vergilerin yüksek olmasının sebebi VERGİ KAÇIRAN insanlardır.
Kültürel olarak çalmaya alışık olduğumuzdan (maalesef) yadırganmıyor bu tür şeyler.
Yaptırım yok bu ülkede, ABD de mesela çok katı bu durum, adam öldürmekle eş.
Kaçıran var mı ? Mutlaka vardır ama oransal olarak TR ye göre çok çok azdır.
Bu da örnek link 50 milyon dolar vergi kaçırmış 54 Yıl hapis vermişler. İyi de olmuş.
http://www.haberler.com/abd-de-vergi...699939-haberi/
Araçla ilgili duruma gelince vergi idairesi olaya tacir kavramı içerisinden bakıyor.
Genel kanı olarak 3 araca kadar incelemeye takılmıyorsunuz.
3 ve sonrası araç alım - satımında idare adınıza inceleme başlatıp sizi mükellef yapabiliyor.
Bu durum bağlı olduğunuz vergi dairesi için değişebilir net bir rakam yok çünkü.
Bu işi ya ticari işletme kurup yasal olarak yapacaksın, ya da eş dost üzerine alıp satacaksın.
Keyfi olarak yılda 3-4 araç değiştirenlerin eş-dost sistemini kullanması en güzeli.
Ama ticari olarak menfaat sağlayanların yapmasını doğru bulmuyorum.
Tacir, ticari bir işi sürekli olarak yapan ve onu meslek edinen, bu faaliyeti bir düzen içerisinde meslek ve sanatının gereklerine göre yapan gerçek veya tüzel kişilerdir.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Bizden sebep vergiler kol gibiymis
Uzun adamin oglunun gemicik almasi ile bir alakasi yokmus diyor
Oldu o zaman.
Devlet mikmedigi bir yer birakmadi dostum.
Bizde nerden daha az darbe alırız diye kafa patlatiyoruz.
Uyuyan halk uyanmadikcada devam edicez benim gibiler
Bu devlete degil vergi gunah bile verilmez
Cocuklari biraz daha zengin olsun diye kusuruma bakma vermem .
ben bu yıl tam 10 tane araç değiştirdim hep anneye babaya abiye halaya felan yaptık alış fiyatıyla satış fiyatını noterde hep aynı gösterdikinş çıkmaz bişey
Hakkı Can Eryüzlü...
Simdi bir satis yontemi soyleyip noter bedelinden bile kar etmenizi saglardim da gonlumden de geciyor ama maliye ile kanli bicakliyiz basima bela almiym saglam muhasebe - ekonomici tanidigi olan varsa sahis firmasi zararli alim satimlar prosedurunu sorsumbu guzelligimi de unutmayin
tüm bu yazdiklarin benim gelir vergisini oransal olarak senden çok verdiğim gerçeğini ve teorik olarak senin vermen gerekeni ben verdiğimden hakkimi gaspettigin gerçeğini değiştirmiyor.
uzun adam oğluna gemicik aliyorsa, sende vergi yerine birşeyler aliyorsun fark yok, senin ölçeğin küçük sadece.
bu vermek gerekeni vermediğini gerçeğini değiştirmeyecek.
ayni oranda veriyorsak sorun yok. az kazanan az çok kazanan çok verecek.
bu arada bu durum uzun adamdan cook öncede böyleydi yeni değişmedi yani..
ben buna itirazim var dersin saygi duyarim, ama kural buysa uymamiz gerekli.
yok bu bana fazla geliyor bende o yüzden vermiyorum diyorsan yukarıda da yazdim uzundan farkin ölçek.
bu arada ilk 9 ay ya yaklasik 10.000 TL gelir vergisi odemisim. kazancima oranliyorum, tutarina bakiyorum da çok iyi para. %15-20 arasi vergi oranina gore sen kendinle kiyaslarsin ne verdiysen.
Hangi vergi sistemi hangi adalat derim valla ben..
Maaşlı çalışanı bilmem ama devletin eli her zaman iş yapanın cebindedir, hiç çıkmaz..
Sadece vergi anlamında değil, ceza anlamında da aynı sıkıntı var.
Örnek vereyim,şantiyemde altyapı haritasına göre olması gereken yerde olmayan yer altı yüksek gerilim hattına zarar verdim. 154.000 Volt bir hat.
Delgi makinası ile zarar vermiş operatör, kablonun 15cm kadar bir kısmı ezik. TEİAŞ bunun için 180 metre kablo değiştirdiğini söylüyor bilirkişi incelemesiyle
ama bize yapılan tebligat yok, kamu yararınaymış o yüzden zorunlu değiliz diyor müdür, istersen Başbakan'ı getir diyor. Sonuç? Tam 450.000 TL ceza geldi şirketime.. 6 yıllık emeğimiz çöp olup gitmek üzere..
E 30 tane trafo patlatan? 300 tane yüksek gerilim direğine zarar veren?? Yok olmaz, ödeyen enayi varken gel benden al.
Kaçak elektriği benden al..
TRT payını benden al..
KDV'yi katmerli katmerli benden al..
Benden önce bi geçici vergi al, sonra kurumlar vergisi al, stopaj al ama yetinme sakın, yıl sonunda dönüp cebime para koyarsam bir de gelir vergisi al..
Personeline sigorta primi ödeyeyim, OSGB'ye dünyanın parasını vereyim, iş güvenlik malzemesi yığayım hepsin ama soksun makinaya parmağını koparsın, dava açsın, gel benden al...
Geminin parasını gel benden al..
Gemilere akaryakıtı ÖTV'siz ver, ama benim çalıştırdığım sana vergi getirmiyor ya sanki, gel benden bir de ÖTV al..
Milyarlarca lira naylon faturaya göz yum ama o vazgeçemediğin KDV'yi gel yine benden al..
Al amk al.. Ne bulursan al...
Diyecek tek birşey var bunun üstüne benim açımdan..
evet göre katiliyorum.
devlet baskasindan alamadigi gelir vergisini benden araba benzin/LPG/dizel , cep telefonu faturadi ÖTV si olarak almasi benide rahatsız ediyor.
bu bizim hepimizin devletle olan sorunu.
ama birisi ödemesi gereken vergiyi vermezse bana giren kismi daha fazla oluyor..
benimde anlatmak istediğim bu.
fore olcakti göre yazmis telefon![]()
tabiki belirli kanuna gore tahsil ediliyor.
Tamam kanuna göre oluyorda.
Senin cebinden 9 ayda 10.000 tl yi almış.
Ve bu ülkede suan mutlu ve huzurlu yaşıyorsun.
Senin için bir sıkıntı yok şu anki türkiye de o zaman.
Ama benim sıkıntım var hak etmiyor bu ülke vergimi
Ilk once guneydogudaki kaçak elektirigin faturasini bana kesmeyi biraksin.
Kacak mazotu kacak alkol sigara yi kessin.
Ben kendimi kusuruma bakma bu keneleri ustumde barindirmamak için ne gerekiyorsa cabalarim.
Zaten ne kadar kacarsan kac.
Devlet su an bu yaziyi yazarken bile benden ozel iletisim vergisi aliyor
Beni yanlış anladığını zannediyorum.
Hukuk adalet herkes eşit olduğu gün her türlü kazancimin vergisini vermek boynumun borcu olsun.
Ama bugünün turkiyesinde dilencisine bile guvenmiyorum.
valla senin cercevenden bakinca sende haklisin dostum.
aksama greencard başvurusu yapicam anasini satayim..
Tüm kalbimle katılıyorum ama sen ve senin gibi düşünen arkadaşlar aynı şekilde yapmaya devam ederse. Senin gibi düşündüğü halde sorumluluklarını yerine getiren insanların omzundaki yük daha da artacak. Gerçek olan bu maalesef.
Ayda net 3 emekli maaşını benim ailemin oluşturduğu katma değer sayesinde alıyor. Yani vergimle. Bunların sebebi 35 yaşında insanları emekli eden zihniyettir. Yakaladığını yatırıyor devlet.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Ekonomi gelişene ve oturana kadar bazı şeylere müsade edilir. Kayıtsız kar ve para döngüsü belli zamanlarda toplum ve ekonomi için iyidir. Bu sebeplerden ötürü misal, nerden buldun yasasını masaya koyup koyup geri çektiler; kokusu bile yaprak kıpırdatmadı 98'de, 2003'te.
Son zamanlarda kurumlar ve büyük paralarda Türkiye'de geçti; eskiden bankalararası işlem kadar Tahtakale'de döviz işlemi dönerdi. Artık basit işlemlere doğru iniyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)