http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...31308159/detay
http://www.techturkey.com/forum/arac...ml#post7935508
yukarıda ilanını verdiğim astra gtc araç ile ilgilendim ve araç hakkında bilgi almak için ilanı aradım , aracın sahibi almanyada olduğu için aracın satışıyla dayısı ilgileniyordu kendisinden aracın fotoğraflarını istedik bize arabanın yıkanmış ve ıslak haldeki fotğraflarını yolladı göderilen resimler aşağıdaki gibidir
bu resimlere bakarak arabayı beğendik , şase numarasından yaptığımız sorgulamada aracın sol arka tekerden hasar aldığını ve sol tarafındaki air baglerin açıldığını öğrendik satıcı ile bu durumu görüştüğümüzde aracın kaldırıma çarptığını bu hasardan dolayı arabanın kasasında değişen yada boyanan bir parçasının olmadığı bilgisi verildi
bize gönderilen resimlerde arabanın sol tarafından genel bir resmi yoktu fakat arabayı canlı gördüğümüzde sol taraftan arka çamurluk ve kapı boydan boya 1 karış eninde çizikliydi , bizim arabanın ilanında okuduğumuz kadarıyla arabanın kasasında boya olmadığı fakat ufak tefek çizikler olduğu idi
izmire gittiğimizde gerçekten hiç beğenmediğimiz durumda olan bir arabayla karşılaştık , ön kaput ve tavan tamamen güneş yanığı içindeydi , ön tamponun her yeri çizikler içindeydi ve üst kısımlarında güneş yanığı vardı , farların üzerindeki plastik güneş yanığından katman katman soyulmuştu , arka tamponda kılcal boya çatlamaları oluşmuştu , arabanın sağ ve sol yanı ise harita diye tabir edebileceğimiz şekilde çizikler ile doluydu , bize arabanın ıslak fotoğrafları göderilerek arabanın kusurları kapatılmıştı ,
bütün iyi niyetimizle güzel bir boya koruma ile belki kurtabiliriz diye düşündük ve aracın motoru mekaniğinde sorun yoksa aracı alalım diye düşündük
araç sahibinin dayısı kalkıp ankaradan izmire gitmemize rağmen bize fazla vakti olmadığını , izmir menemendeki küçük bir sanayide araca baktırmamızı söyledi fakat biz yetkili serviste aracı kontrol ettirmek istedik ve bornovadaki kavuklar yetkili servisine yola koyulduk , araçla seyahatimiz esnasında özellikle arka sağ arka amortisöründen ses geliyordu , yetkili servise gittiğimizde ise servisin eskpertiz hizmeti vermediğini öğrenince aracı bir computeste sokmaya karar verdik
yapılan computest sonuçlarına göre
2008 model 88 bim km deki aracın
motor gücü 150 beygir
teker gücü 126.5 beygir
sağ arka çamurluğunda lokal boya
tahmin ettiğimiz gibi sağ arka amortisör durumu yüzde 49 , sol arka yüzde 57 , ön sol yüzde 82 , ön sağ ise yüzde 85
aracın turbo bypass valfinde arıza olduğu
klima sisteminde hava dağıtım kapağı arızası
4 tekerinde tekerlek devir sensörü arızası olduğu söylendi
satıcının söylemesine göre daha yakın zamanda aracın 4000 tl kadar bakımı yapıldığı 6 ay önce yeni lastiklerin alındığıydı fakat söylenilenlerin tutmadığı lastikleri 2013 26. hafta tarihli , komple boya isteyen durumda , resimlerin kusurları örtülmek için ıslak olarak yollandığı bir araba ile karşı karşıya kaldık ve arabayı almaktan vazgeçtik
bu moral bozukluğu ile satıcıdan ayrıldık otobüs biletimizi alıp yola koyulduğumuz anda daha 12 saat önce gönderdiğimiz kaporamız aklımıza geldi , bizde gördüğümüz araba karşısından haklı olarak telefonla arayıp kaporamızı geri yatırmasını söyledik fakat parayı vermek istemediler , uzun bir telefon konuşmasının ardından araç sahibi arkadaş dayısı için noterden vekalet çıkartıklarını ve paranın yarısını geri ödemeyi kabul etti , o anda vekalet ücretinin ne kadar tutacağını bilmediğim için bende bu şekilde kabul ettim ama verdiğim kaporanın yarısı ile 4 kere vekalet çıkarabileceğini sonradan öğrendim
olayın özeti olarak ıslak fotoğraf ile malını güzel gösterip bizi kandırmalarının bedeli bir gün içerisinde
ankara izmir uçak bileti 252 tl
ankara havalanı ulaşımı 50 tl
computest ücreti 150 tl
yemek içme masrafları 50 tl
dönüş otobüs bileti 130 tl
ve üstüne yatılan 250 tl kapora ile toplamda 882 tl zarara uğratıldım
bunlar gibi insanlara asla hakkımı helal etmiyorum haram zıkkım olsun Allah yedirtmesin