User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
74 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: İzmire araba almaya gittik kandırıldık ASTRA GTC 09 DR 219

tayf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İzmire araba almaya gittik kandırıldık ASTRA GTC 09 DR 219

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...31308159/detay

http://www.techturkey.com/forum/arac...ml#post7935508

yukarıda ilanını verdiğim astra gtc araç ile ilgilendim ve araç hakkında bilgi almak için ilanı aradım , aracın sahibi almanyada olduğu için aracın satışıyla dayısı ilgileniyordu kendisinden aracın fotoğraflarını istedik bize arabanın yıkanmış ve ıslak haldeki fotğraflarını yolladı göderilen resimler aşağıdaki gibidir

bu resimlere bakarak arabayı beğendik , şase numarasından yaptığımız sorgulamada aracın sol arka tekerden hasar aldığını ve sol tarafındaki air baglerin açıldığını öğrendik satıcı ile bu durumu görüştüğümüzde aracın kaldırıma çarptığını bu hasardan dolayı arabanın kasasında değişen yada boyanan bir parçasının olmadığı bilgisi verildi

bize gönderilen resimlerde arabanın sol tarafından genel bir resmi yoktu fakat arabayı canlı gördüğümüzde sol taraftan arka çamurluk ve kapı boydan boya 1 karış eninde çizikliydi , bizim arabanın ilanında okuduğumuz kadarıyla arabanın kasasında boya olmadığı fakat ufak tefek çizikler olduğu idi

izmire gittiğimizde gerçekten hiç beğenmediğimiz durumda olan bir arabayla karşılaştık , ön kaput ve tavan tamamen güneş yanığı içindeydi , ön tamponun her yeri çizikler içindeydi ve üst kısımlarında güneş yanığı vardı , farların üzerindeki plastik güneş yanığından katman katman soyulmuştu , arka tamponda kılcal boya çatlamaları oluşmuştu , arabanın sağ ve sol yanı ise harita diye tabir edebileceğimiz şekilde çizikler ile doluydu , bize arabanın ıslak fotoğrafları göderilerek arabanın kusurları kapatılmıştı ,

bütün iyi niyetimizle güzel bir boya koruma ile belki kurtabiliriz diye düşündük ve aracın motoru mekaniğinde sorun yoksa aracı alalım diye düşündük

araç sahibinin dayısı kalkıp ankaradan izmire gitmemize rağmen bize fazla vakti olmadığını , izmir menemendeki küçük bir sanayide araca baktırmamızı söyledi fakat biz yetkili serviste aracı kontrol ettirmek istedik ve bornovadaki kavuklar yetkili servisine yola koyulduk , araçla seyahatimiz esnasında özellikle arka sağ arka amortisöründen ses geliyordu , yetkili servise gittiğimizde ise servisin eskpertiz hizmeti vermediğini öğrenince aracı bir computeste sokmaya karar verdik

yapılan computest sonuçlarına göre

2008 model 88 bim km deki aracın

motor gücü 150 beygir
    teker gücü 126.5 beygir
    sağ arka çamurluğunda lokal boya
    tahmin ettiğimiz gibi sağ arka amortisör durumu yüzde 49 , sol arka yüzde 57 , ön sol yüzde 82 , ön sağ ise yüzde 85
    aracın turbo bypass valfinde arıza olduğu
    klima sisteminde hava dağıtım kapağı arızası
    4 tekerinde tekerlek devir sensörü arızası olduğu söylendi

satıcının söylemesine göre daha yakın zamanda aracın 4000 tl kadar bakımı yapıldığı 6 ay önce yeni lastiklerin alındığıydı fakat söylenilenlerin tutmadığı lastikleri 2013 26. hafta tarihli , komple boya isteyen durumda , resimlerin kusurları örtülmek için ıslak olarak yollandığı bir araba ile karşı karşıya kaldık ve arabayı almaktan vazgeçtik

bu moral bozukluğu ile satıcıdan ayrıldık otobüs biletimizi alıp yola koyulduğumuz anda daha 12 saat önce gönderdiğimiz kaporamız aklımıza geldi , bizde gördüğümüz araba karşısından haklı olarak telefonla arayıp kaporamızı geri yatırmasını söyledik fakat parayı vermek istemediler , uzun bir telefon konuşmasının ardından araç sahibi arkadaş dayısı için noterden vekalet çıkartıklarını ve paranın yarısını geri ödemeyi kabul etti , o anda vekalet ücretinin ne kadar tutacağını bilmediğim için bende bu şekilde kabul ettim ama verdiğim kaporanın yarısı ile 4 kere vekalet çıkarabileceğini sonradan öğrendim

olayın özeti olarak ıslak fotoğraf ile malını güzel gösterip bizi kandırmalarının bedeli bir gün içerisinde
    ankara izmir uçak bileti 252 tl
    ankara havalanı ulaşımı 50 tl
    computest ücreti 150 tl
    yemek içme masrafları 50 tl
    dönüş otobüs bileti 130 tl
    ve üstüne yatılan 250 tl kapora ile toplamda 882 tl zarara uğratıldım

bunlar gibi insanlara asla hakkımı helal etmiyorum haram zıkkım olsun Allah yedirtmesin

Eray35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi geçmiş olsun ama canınızı sıkmayın herşeyde vardır bi hayır.Keşke İzmirdeki arkadaşlardan yardım isteseydin en azından gidip bi bakardık araca... Malesef kötü bitmiş ama bakalım daha güzel içinize sinen araç bulmanız dilegiyle

fkocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun paranın çıkacağı varmış artık ama resimlerdeki sahtekarlığı öğrenince iyi niyetli kişiler olmadığını düşünüp geri dönseydiniz keşke

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun.

Ben 15 senedir izmir de yaşıyorum. Henüz bir tane dahi aracın istanbul-Ankara fiyatı ile aynı paraya ilan verildiğini görmedim.

Bir araba eğer izmir de piyasa fiyatı ile satışa çıkıyor ise hele hele altında çıkıyor ise kesin hasarı sorunu vardır. Burası öyle garip bir yer. Malı Kıymetli yani. Temiz araçlar istanbul fiyatından %10 pahalı yazılır genelde.

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabada çok bir şey yok bence boya olmadıgı sürece komple detaylı temizlik işi görür

yani orda çok kötü yada kötü bir araç görmedim ben siz kötü araç görmemişsiniz

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun fakat aracı daha önceden burada bir sorgulatsaydınız İzmirden yardımcı olacak arkadaşlar çıkardı gidip bakarlardı araca size bilgi verirlerdi
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun, gitmeden önce forumdaki biz İzmirlilerden rica etseydiniz aracı canlı inceleyip fikirlerimizi sizinle paylaşırdık ...
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aliağa tarafına sürekli gider gelirim daha 2 gün evvel görmüştüm aracı. Kırmızı ışıkta yanında durmuştum. Turbomu diye bakmıştım. Geçmiş olsun.

metin_1989 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir arkadasın dedıgı gıbı masraf olarak o kadar cok bırsey yok ama konuya gelıcek olursak sız haklısınız cunku bıraz yalan dolan karısmıs ıse buda ınsanı rahatsız edıyor dogru olanı yapmıssını herseyın hayırlısı

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun, daha kötüsünü ankarada gördüm, 5 yaşında exeo, özellikle sürücü koltuğu paramparça, hoparlörler paramparça, arabanın far çamurluk kaput tampon birleşemiyordu Motorun her yerinde sıvı kaçakları, zımpara izleri... Teşekkür ederim dedim, niye vazgeçtin diye sordu. Araba çok bakımsız dedim, sen bakımsız araba görmemişsin dedi. Dedim bu araba komple b7 a4 üstelik 5 yaşında keşke 15 yaşındaki a4 üm burda olsaydı da bakımlı araba görseydin dedim daha konuşuyordu.

Pişkinlik oldukça yaygın.

Ama ben de bir gtc bakmıştım bu aracımı almadan önce, onda da güneş yanığı çoktu. Normal astralarda görmedim böyle bir durum ama sizinki ile beraber bu güneş yanıklı gtc sayısı bu sene için 3e yükseldi. Açıkçası merak etmedim değil.

omerce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun. Araçta ciddi bir sorun olmamasına rağmen ben kesinlikle kaportaya takılırdım. İlanda dikkat ettiysen iç temizliği korunmuştur yazmış. Yani dışı ile ilgili bilgi vermemiş. Bu biraz hile hurdaya girer konuşmuşsun resim istemişsin vs sonuna kadar haklısın. Gönlüne göre arabayı bulman dileğiyle
    instagram.com/omersaglm

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya gözünüzü seveyim görmediğiniz arabalara şehirlerarasından kapora yollamayın zorla kendiniz dolandırtmaya çalışıyorsunuz.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maddiyat bir şey değil de o yol git gel sinir stres çekilmiyor hiç.

Sırf bu yüzden uzak mesafe de daha uyguna istediğim bir araç ta görsem gidip bakmak istemiyorum.

Biz araba satarken çalışmayan cam düğmesine kadar yazıyoruz milletin yaptığına bak.

Böyle yapıp kul hakkına girenlere ben de hakkımı helal etmiyorum. Vaktimi naktimi çalmaya kimsenin hakkı yok.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecmis olsun. Bundan dolayi sehir disina araba bakmaya gitmiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunlar hep o kadar yoldan gelmis alir arabayi bos donmez kafasiyla ilan acan tipler , maddiyat degil de o kadar yorgunluga bide bos donmek can *****i oluyor .

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun bende haziran temmuz gibiydi sanırım izmir'e 106 almaya gitmiştim hemde 3 kişi giren çıkan masrafı siz düşünün
    resimler ok gibi araba *** gibiydi.sonra bir çok yerde aracı satılmasın diye elimden geleni yaptım insanları uyardım yazdım çizdim
    tehditler facebook üzerinden profilimi kullanıp sahtekar esnaflığım mı dersin neler neler yapıldı.

benzer olayı yaşadığım için senin adına çok üzüldüm
    Rabbim doğru insanlarla karşılaştırsın
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

tayf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok teşekkurler herkese inanin arabanin rengi siyah ise gozunuzle gormeden hic bir foto vs nin gercegi yansitmadigini bu arabada ogrendim , siyah arabada bazi kusurlar kayboluyor kendim aracin fotograflarini cektim ama gozumle gordugum ile kendi cektigim fotograf arasinda bile fark var hele bide boyle hile yapilacak ise yanilmamaniz cok zor malesef

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araba fiyatları Bursa da diğer illere göre oldukça yüksek olmasına rağmen araç bakmaya şehir dışına asla gitmem bursa da bile araç fotoğrafta ayrı gerçekte ayrı oluyor sıkıntı çıkıyor başka şehirde olunca olay çıkar geçmiş olsun

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç izmirde ama gördüğüm kadarı ile 09 Plaka, aydında yaşıyorum ve ne kadar sıcak olduğunu biliyorum, eğer üstü kapalı bir yerde durmuyorsa koyu renk araba buradan alınmaz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)