User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
90 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Araç Satıp Parasını Alamama Hakkında Acil Yardıma İhtiyacım Var

cyclonee16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Araç Satıp Parasını Alamama Hakkında Acil Yardıma İhtiyacım Var

Olay geçtğimiz pazartesi günü gerçekleşti. İletişime geçtiğimiz sahış aracı şirketin üzerine alacagını oyuzden önce satısı alıp sonra 10 dk içinde paranın hesabıma gececegını soyledi. Araç babamın üzerine bu beni yancısıyla bankaya gönderdi bunlarda babamla notere geçti. Satışı verdik basladı aksilikler işte suydu buydu hep bir sorun salı oldu bir senet daha verdi oldu iki tane 40 bin liralık senet ama hala birsey yok.Durumu anladık ama geç oldu salı günü gittik emniyete adam bursanın bir numaralı dolandırcısı cıktı. Fotografına kadar gösterdiler hemen dediler savcılığa git belki satılamaz koydurursun. Gittik dilekçemizi verdik ifade senetleri gösterdik noter kagıdını yok savcı SATILAMAZ koyamam koyarsam ben suc işlerim ee diyorum adam böyle böyle olsun diyor her olay birbirinden bagımsızdır. Adam birde dalga geçer gibi atmden hesabıma 500 lira yatırmış neymiş oraya gidip gelmişiz masraf yapmışız. Abilerim Kardeşlerim yaptığımız bir hata sonucu bir haftadır anamdan emdiğim süt burnumdan geldi adam beni yasal şekilde dolandırmış yani kısacası bu. Legel yolla birsey yapamıcagım kesinleşti. Yardımınıza ihtiyacım var.

Buarad adamın adı Kenan İlhan Bursa Görükle Gürkaynak inşaat olarak geçiyor İşyeri ama sahte baska kişinin adını kullanıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok geçmiş olsun , noterde parayı aldım dedikden sonra birşey kanıtlamanız çok zor gözüküyor. daha öncede örnekleri vardı forumda. senetler geçerli ise arkası senet işleriyle uğraşan birine verin o halleder

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    geçmiş olsun

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ah be arkadaşım, para almadan satışmı verilir .

Allah yardımcınız olsun, aracın yedek anahtarı falan var mı ? Yada aracın nerde olduğunu biliyomusunuz ? Yanlışda yönlendirmek istemem ama, legal yollardanda bi cacık çıkmaz .

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cyclonee16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sahış aracı şirketin üzerine alacagını oyuzden önce satısı alıp sonra 10 dk içinde paranın hesabıma gececegını soyledi.

" If everything seems under control, you're just not going fast enough. "

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O KADAR örnek var tv lerde çıkıyorlar hala insanımız neden bunların tuzağına düşüyor şaşıyorum valla

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    herkesin başına bu tür şeyler gelebilir kaç kişi direk noterde parayı alıyorki çoğumuz önden parayı alıp yada veriyoruz sonra notere geçiyoruz..

Araba şirket üstüne kayıtlı oluyor adamın fatura kesmesi gerekiyor bazıları 50 bin liralık araca 30 bin fatura kesiyor 20 bini elden istiyor v.b bazısı bankadan transferi tercih ediyor komisyon vermemek için v.b .. kısaca sistemde eksliklik var.. zaten bu eksiklik bu tür dolandırıcıları oluşturuyor bu açığı görenler fırsatçılık yapıyor..

Burda önden bankacılık sisteminin ardındanda adalet sisteminin güven sigortası şalteri olması lazım bu açıkları en azından kapatmak adına mağduriyet olmaması için..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun artık yapılacak bir şey görünmüyor.Aynı olay malesef benim de başıma geldi Gayrettepe dolandırıcılık şubeye gittim ifade verdim çok iyi avukarla görüştürdüm ama malesef noterde o satışı yaptıktan sonra her şey bitiyor.Mekanına el yapımı bomba atıcaktım yada kalaşnikofla tarattırıcaktım çevremde bunları yapanlar var ama yine benim başım belaya girecekti işin kısası büyük ve acı bir tecrübe oldu bu Allah kolaylık versin zor mevzu.
    Savaş MotorSports

ozan gülle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnsanin bazen basireti baglaniyor mutlaka sizde biliyorsunuzdur para almadan satis yapilmaz hukuken yapilacak bisey yokmus gibi duruyor acikcasi cunku noterde parami aldim diyorsunuz imzalamadan önce

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AlwaysFast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun artık yapılacak bir şey görünmüyor.Aynı olay malesef benim de başıma geldi Gayrettepe dolandırıcılık şubeye gittim ifade verdim çok iyi avukarla görüştürdüm ama malesef noterde o satışı yaptıktan sonra her şey bitiyor.Mekanına el yapımı bomba atıcaktım yada kalaşnikofla tarattırıcaktım çevremde bunları yapanlar var ama yine benim başım belaya girecekti işin kısası büyük ve acı bir tecrübe oldu bu Allah kolaylık versin zor mevzu.
    ISID'densiniz heralde? El yapimi bomba , mekan tarama falan ulu orta konusma rahatligi olduguna gore . Resmi olarak yapilacak bisey yok gibi Allah yardimciniz olsun

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    keşke benimde böyle tanıdıklarım olsa etrafım kan gölüne dönerdi sanırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok ağır Akpartiliyim.Suriyede gidip cephelerde çatışan arkadaşlarim var çok zor bir şey değil içinde varsa yaparsın.Ulu orta derken kimseyede tavsiye veya sır vermedim burda.Kendi basimdan geçen olayda ki tepkilerimi yazdım.
    Savaş MotorSports

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok ağır Akpartiliyim.Suriyede gidip cephelerde çatışan arkadaşlarim var çok zor bir şey değil içinde varsa yaparsın.Ulu orta derken kimseyede tavsiye veya sır vermedim burda.Kendi basimdan geçen olayda ki tepkilerimi yazdım.
    Anladim , Allah kolaylik versin sizin islerde zor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    keşke benimde böyle tanıdıklarım olsa etrafım kan gölüne dönerdi sanırım
    Ya bunlar marifet değil tamamen cahillik ama insan çok zor durumda kalınca salak saçma herşeyi düşünüyor.
    Savaş MotorSports

cyclonee16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun dileğinde bulunan herkese çok teşekkür ederim

Basiretimiz mi bağlandı ne bilim ilk arabam olsa yanlız olsam tamam da babam yanımda Ada'mın yeri mekanı belli zaten paranı yada arabanı vericem diyor fakat amaç geçiştirmek. Kanun madem birşey yapmıyor kendi başımızın çaresine bakıcaz bu kadar kolay olamaz alın terini yılların birikimini alıp rahat rahat yemek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cyclonee16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun dileğinde bulunan herkese çok teşekkür ederim

Basiretimiz mi bağlandı ne bilim ilk arabam olsa yanlız olsam tamam da babam yanımda Ada'mın yeri mekanı belli zaten paranı yada arabanı vericem diyor fakat amaç geçiştirmek. Kanun madem birşey yapmıyor kendi başımızın çaresine bakıcaz bu kadar kolay olamaz alın terini yılların birikimini alıp rahat rahat yemek
    Walla dostum damdan düşen anlar misali bu iş.Bir şekilde bu işi çöz ama şiddete sakın baş vurma kendini yakarsın.Allah kolaylık versin.
    Savaş MotorSports

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun hocam ülkemizde satış işlemi gerçekten çok keyfe keder işliyor..

Noterlerde her işlem farklı bir odada yapılsa para alışverişi o odada gerçekleşse yada bankadan havale yapılacaksa orda mevcut bulunacak ekranlardan yapılsa mesela?

Ne bileyim bende araba alırkende satarkende aldınmı parayı dediklerinde evet diyip kapıda arabayı teslim ederken alıyorum yada veriyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yapacak tek şey o parayi alabilecek bir babayiğit bulup paranın yarısından vazgeçmek )

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)