User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
33 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Siz olsanız ne yaparsınız? Sevgili abilerim...

mehmet6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Siz olsanız ne yaparsınız? Sevgili abilerim...

Selamün Aleyküm abiler, şu aralar aklımı kurcalayan bir mesele var. En iyisi siz abilerime danışmak dedim ve konuyu açtım.
    Bu sene KYK öğrenim kredisine başvurdum. Ayda 400 lira kredi alıcağım. Krediyi tamamen aracım üzerindeki planlarım için alacağım; egzozdu, spoilerdı, r tampon, detailing malzemeleri vs liste uzarda uzar.
    Şimdi diyorum ki 400 lira az değil 10 ayda 4 bin yapar; benim aracı yaz sezonunda 42 bine satsam diyorum( tamamen varsayım ama gidebilir bir fiyat) bu arada aracım 2014 Polo 1.4 comfortline 13 binde. Konusu buyrun; http://www.techturkey.com/forum/otom...zi-tavsan.html
    Yani lafın kısası şu 42 bine satsam kyk hesabımada hiç dokunmasam 10 ay 46 bin yapar. Bu niyetle başlarsam 1-2 bine biriktirir artı borçta bulabilirim. 48 bin lira bandında boyalı, bir değişenli ibiza cupra- polo gti falan bulunabilir, diyorum.
    Sizce olan aracımla projelere devam mı, yoksa parayı biriktir daha hızlı-seri araca niyet edeyim mi?
    Şimdiden değerli yorumlarınız için çok sağolun.
    MR.EVO53

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aleyküm Selam, en temizi çok daha donanımlı mümkünse boyasız bir gti alıp binmek...
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KYK' yi arabana harcayacak kadar basit bir universite hayati yasama.(mezuniyeti yaklasmis bir kardes tavsiyesi olarak al)
    Hele istanbuldaysan, yapacak cok seyin var, universite hayatimda keske sunu yapsaydim dedigim hic bir sey yok. Senin de olmasin.
    Bende zaten para var keyfimden harciyorum diyorsan 10 ay biriktir kiz arkadasinla avrupa turu yap.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    235 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kız arkadaşı yoksa eğer ?
    Ben olsam parayi biriktirir model yukseltirdim.

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende krediyi arabaya harcayanlardanim, ozel giderlerime vs de arada birakiyorum ama en az 250si her ay arabaya gidiyor. Bence cok buyuk nimet.
    TR - B13

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kisa vadeli dusunuyosan krediyi diledigin gibi harca ister arabaya harca, ister kizlarla ez. Uzun vadeli dusunuyosan eger kredinin getirdigi paraya ciddi manada ihtiyacin yoksa direk krediyi alma. Geri odemesi faizi vs ilerde aldigin paradan daha fazlasini odemek manasiz.
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Asdadf millet okumak için para bulamaz, bizimkilerde devletin alın okuyun diye verdiği parayı arabaya yatırır

Eğitim amaçlı kullanabiliyorsanız kullanın fazla geliyorsa bir fakirin okumasına yardımcı olun. Araba falan her zaman yapılır ama birisinin okumasına katkıda bulunmak her yiğidin baba harcı değildir.

Yiğid olun panpalarım yiğid olun.

RedCan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sosyal biriysen arabana harcama.
    Bugünlerini özlersin. Sonuçta mezun olunca ibiza polo gti gibi araçların sıfırını alabilecek durumda olacaksın ama, kız arkadaşınla veya arkadaşlarında doya doya gezme, yeme, içme ve hayatına renk katacak aktivitelerde bulunamayacaksın.
    Work and travel, interrail gibi seyahatlere çıkmadığına pişman olabilirsin.

Paradan daha önemlisi zamanın varken bunları yap. Paran olduğunda zamanın olmayabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aleyküm Selam, en temizi çok daha donanımlı mümkünse boyasız bir gti alıp binmek...
    Gönül ister tabiki, inşaAllah diyelim.
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    KYK' yi arabana harcayacak kadar basit bir universite hayati yasama.(mezuniyeti yaklasmis bir kardes tavsiyesi olarak al)
    Hele istanbuldaysan, yapacak cok seyin var, universite hayatimda keske sunu yapsaydim dedigim hic bir sey yok. Senin de olmasin.
    Bende zaten para var keyfimden harciyorum diyorsan 10 ay biriktir kiz arkadasinla avrupa turu yap.
    Önerileriniz için sağolun, Kız arkadaşım yok. Farklı yaşam tarzım var öyle gezmeyi tozmayı çok seven biri değilim. Yani 2 saat kitap okuyayım yanımda sıcak kahvem veya 2 saat arabamı yıkayıp temizleyeyim karşısında çay içeyim benim için interrailden daha mutluluk verici birşey. Yaşam tarzı diyelim farklılık gösterir o yüzden arabama harcadığım para bana göre basit değil neticede elime bir daha ne zaman fırsat geçer bilemeyiz.

Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    EyvAllah abim sağol.

Alıntı painkller Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende krediyi arabaya harcayanlardanim, ozel giderlerime vs de arada birakiyorum ama en az 250si her ay arabaya gidiyor. Bence cok buyuk nimet.
    Özel giderlerim için zaten ara sıra çalışıyorum, aîlemde sağolsun arada harçlık atıyor. Krediye aslında ihtiyacım yok tamamen arabam için başvurdum ama işte insanoğlu her daim fazlasını istiyor. Mesele burda aracımla biraz daha oynamak mı yoksa yeni seri bir araç mı arasındayım. Teşekkürler yorumun için.

Alıntı mrtysn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kisa vadeli dusunuyosan krediyi diledigin gibi harca ister arabaya harca, ister kizlarla ez. Uzun vadeli dusunuyosan eger kredinin getirdigi paraya ciddi manada ihtiyacin yoksa direk krediyi alma. Geri odemesi faizi vs ilerde aldigin paradan daha fazlasini odemek manasiz.
    Kısa vadeli düşünüyorum, çünkü bir daha bu zaman ve fırsatı bulabilek mîyim bilmiyorum, bu yaş ve bu enerji her zaman insanda olmuyor. Geri ödemeyi dert etmiyorım açıkcası Neticede üniversite bitince inşaAllah bir iş sahibi olduğum zaman öderim, o sıkıntı değil benim için. Çok sağol cevabın için.
    MR.EVO53

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Her aksam rus ayarla namin yürüsün.

Arabayi ne yapacan yawww.

Okul bitince alırsın bi tane...

Dalgana bahhhhh sen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Asdadf millet okumak için para bulamaz, bizimkilerde devletin alın okuyun diye verdiği parayı arabaya yatırır

Eğitim amaçlı kullanabiliyorsanız kullanın fazla geliyorsa bir fakirin okumasına yardımcı olun. Araba falan her zaman yapılır ama birisinin okumasına katkıda bulunmak her yiğidin baba harcı değildir.

Yiğid olun panpalarım yiğid olun.
    Malesef dediğin gibi abi, bizdeki kaşıntı biraz. Arabam yokken 4 teker olsun; olunca da biraz daha hızlı olsun istiyorsun.
    Bir talebeyi okutmayı en çok yine bir talebe anlar. İhtiyacığım olduğu zamanlar da oldu anlamak gerçekten kolay benim için ama bir talebeye yardımcı olmayı kendi kazandığım parayla yapmak daha manalı olur diye düşünüyorum.

Alıntı RedCan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sosyal biriysen arabana harcama.
    Bugünlerini özlersin. Sonuçta mezun olunca ibiza polo gti gibi araçların sıfırını alabilecek durumda olacaksın ama, kız arkadaşınla veya arkadaşlarında doya doya gezme, yeme, içme ve hayatına renk katacak aktivitelerde bulunamayacaksın.
    Work and travel, interrail gibi seyahatlere çıkmadığına pişman olabilirsin.

Paradan daha önemlisi zamanın varken bunları yap. Paran olduğunda zamanın olmayabilir.
    Yukarıda da dediğim gibi gezeyim tozayım yiyip içeyim tarzım değil. Yakın arkadaşlarımın çoğu interrail yaptı. İmkanımda oldu yapmadım. Kesinlikle interrail yaparım diyorum ama listemde başlarda değil açıkcası.

Cevaplar için sağolun.
    MR.EVO53

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence listeni güncelle, daha var yaz'a onca ay.
    Hem kafanı toplarsın, belki başka fikirler gelir aklına.
    Genç adamsın, ne gerek var parayı arabaya yatırmaya.
    Şimdi yaptım, gezdin dolaştın dolaştın. Sonra buraya girer çok ararsın bu yazılanları.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kyk kredisinin geri odemesi var hiç bulaşma okul bitip mezun olunca küt diye cıkartıyorlar karşına. sonra yok taksitlendirme yok ödemesi uğrasıp duruyorsun. okurken tatlı geliyor para ama mezun oldugunda evlat acısı gibi o kredi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her aksam rus ayarla namin yürüsün.

Arabayi ne yapacan yawww.

Okul bitince alırsın bi tane...

Dalgana bahhhhh sen
    Yok abi sağol o taraklarda hiç bezim yok...

Okul bitince evo9 projem var, ben sadece yapacağım; bu araca daha fazla harcama yapmalı mıyım veya daha üst bir araca binmeli miyim deyim?
    MR.EVO53

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben iki yıl üst üste avrupa turu yaptım. İlkinde yunanistan, bosna, macaristan, hırvatistan, sırbistan..... İkincisinde 45 gün gezdik isviçre, italya, fransa, ispanya, portekiz, iskandinav ülkeleri, avusturya, almanya.....

2'sindede arabayla gittik 3 kişi. Çok keyifli ve güzel oluyor. Sene başından biriktirin sene sonu gezin. keşke vaktim olsa şimdi. 3 gün vakit bulup bi yere gidemiyorum.

doncarlo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okuma hevesi olan bir yoksula verirdim yada kişisel gelişimime yatırırdım Sırf arabaya para bağlamak ahmaklık gibi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gel etme 2 sene buyuk neden bana "abilik" tasliyor deme bana.
    Araba hep hayatinda olacak, para hep hayatinda olacak
    bu kadar bos zaman ve bu kadar enerji olmayacak ileride, ilk stajina gidince anlayacaksin hayatin ne kadar acimasiz oldugunu.

arabaya-eve mazot, genel bakim disinda 5 kurus harcayinca uzuluyorum ben, disarida "ezecegim" paradan gitti diye.

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zamanında ben de almıştım 2006-2007 falandı oradan gelen para ile corsa gsi'ım vardı adam etmiştim, mezun olalı 5 yıla yakın oluyor, keşke o krediyi almasaydım diyorum şuan çünkü azda olsa gelecekte kazanacaklarından harcamış oluyorsun

Uur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerçekten Kyk kullanıp geri seve seve ödeyen biri olarak. Tatlı yemenin birde acı çıkarması var ödemek dert oluyor keşke çekmeseydim diyor insan.
    Kesinlikle imkanın varsa araba için kullanma hatta hiç o krediyi kullanma yok abi ben kullanacağım diyorsan da kesinlikle eğlenmene bak model yükselt

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)