User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
33 sonuçtan 20 ile 33 arası

Konu: Siz olsanız ne yaparsınız? Sevgili abilerim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostum sen benimle aynı kafadasın bence paraya hiç dokunma biriktir cupra al pişman olmazsın ayrıca bu kyk kredisini ödemeyide dert etme daha ben ödeyen görmedim her sene af çıkıyor hele seçim falan zamanına denk gelirse kesinlikle ödemene gerek kalmaz

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alma o krediyi. Hazir para banada tatli gelmisti zamaninda 2016 da odemesi basliyor. Hayata direk borcla basliyorsun, gereksiz bi para zaten. Tek bir faydasini gormedim

mehmet6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı johnie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence listeni güncelle, daha var yaz'a onca ay.
    Hem kafanı toplarsın, belki başka fikirler gelir aklına.
    Genç adamsın, ne gerek var parayı arabaya yatırmaya.
    Şimdi yaptım, gezdin dolaştın dolaştın. Sonra buraya girer çok ararsın bu yazılanları.
    EyvAllah abi cevabın için çok sağol.

Alıntı rcourb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o kyk kredisinin geri odemesi var hiç bulaşma okul bitip mezun olunca küt diye cıkartıyorlar karşına. sonra yok taksitlendirme yok ödemesi uğrasıp duruyorsun. okurken tatlı geliyor para ama mezun oldugunda evlat acısı gibi o kredi
    Anladım abi çok sağol cevabın için.

Alıntı 2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben iki yıl üst üste avrupa turu yaptım. İlkinde yunanistan, bosna, macaristan, hırvatistan, sırbistan..... İkincisinde 45 gün gezdik isviçre, italya, fransa, ispanya, portekiz, iskandinav ülkeleri, avusturya, almanya.....

2'sindede arabayla gittik 3 kişi. Çok keyifli ve güzel oluyor. Sene başından biriktirin sene sonu gezin. keşke vaktim olsa şimdi. 3 gün vakit bulup bi yere gidemiyorum.
    Avrupa seyahati arabayla olunca kafama yattı abi, çok sağol değerli yorumun için.

Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Okuma hevesi olan bir yoksula verirdim yada kişisel gelişimime yatırırdım Sırf arabaya para bağlamak ahmaklık gibi.
    EyvAllah kardeşim sağol yorumun için.

Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gel etme 2 sene buyuk neden bana "abilik" tasliyor deme bana.
    Araba hep hayatinda olacak, para hep hayatinda olacak
    bu kadar bos zaman ve bu kadar enerji olmayacak ileride, ilk stajina gidince anlayacaksin hayatin ne kadar acimasiz oldugunu.

arabaya-eve mazot, genel bakim disinda 5 kurus harcayinca uzuluyorum ben, disarida "ezecegim" paradan gitti diye.
    Yok abi est. ben yaştan daha çok yaşanmışlık yüzünden birine abi derim, samimi yorumun ve tavsiyelerin için çok sağol.

Alıntı R.I.P Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zamanında ben de almıştım 2006-2007 falandı oradan gelen para ile corsa gsi'ım vardı adam etmiştim, mezun olalı 5 yıla yakın oluyor, keşke o krediyi almasaydım diyorum şuan çünkü azda olsa gelecekte kazanacaklarından harcamış oluyorsun
    Anladım abi çok sağol cevabın için.

Alıntı Uur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerçekten Kyk kullanıp geri seve seve ödeyen biri olarak. Tatlı yemenin birde acı çıkarması var ödemek dert oluyor keşke çekmeseydim diyor insan.
    Kesinlikle imkanın varsa araba için kullanma hatta hiç o krediyi kullanma yok abi ben kullanacağım diyorsan da kesinlikle eğlenmene bak model yükselt
    EyvAllah abi cevabın için, çok sağol.

Herkese tekrardan teşekkür ediyorum, gerçekten konuyu laf olsun diye değil danışmak için açtım. İştişarede çıkan karar benim için haktır. O yüzden krediyi başvurdum ama almama kararı aldım, hakkımda hayırlısının bu olduğu kanısına vardım sizin yorumlarınızla beraber. Altımdaki aracın kıtmetini bilip yola devam edicem inşaAllah. Tekrardan sağolun.
    MR.EVO53

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum sen benimle aynı kafadasın bence paraya hiç dokunma biriktir cupra al pişman olmazsın ayrıca bu kyk kredisini ödemeyide dert etme daha ben ödeyen görmedim her sene af çıkıyor hele seçim falan zamanına denk gelirse kesinlikle ödemene gerek kalmaz
    Demek bizim yaşımızda öyle düşünülüyor, tabi düşünmeyenlerde var. Ama bu kadar yaşanmışlık varken ve bağıra bağıra alma deniliyorsa söz dinlerim ben.

Alıntı Sezgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alma o krediyi. Hazir para banada tatli gelmisti zamaninda 2016 da odemesi basliyor. Hayata direk borcla basliyorsun, gereksiz bi para zaten. Tek bir faydasini gormedim
    Allah yardımcın olsun abi, dediğiniz gibi yapıp almıyacağım artık.
    MR.EVO53

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araba için değil hayatını yaşa okulda araba iş hayatında alırsın ama okul ortamı her zaman olmaz keyfini çıkar la pompa

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    arabaya para harcama gerek yok öğrenciliğin keyfini çıkar o kredi de her şekilde öpe öpe ödeniyor kaçarsın ama sonsuza dek değil maaşına hacizi koyuverirler er ya da geç
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keşke imkan olsa da tekrardan öğrenci olabilsem . Zevk senin kredi senin ama bence öğrenciliğin keyfini çıkar zorlama kendini
    imzasız..

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elindeki parayı biriktirip daha sonra aracı satıp gti a girmek isteyeceksin ama piyasa günden güne pahalılaşıyor. Yani senin seneye 4 bin tl fazla paran olacak ama gti piyasası ne olacak onu kesitmen gerek.
    yine polo ya niyetleneceksen bu araca daha sonra gti da kullanabilceğin parçalarla yatırım yap derim. WRC tampon spoiler coil vs. hem süreçte sıkılmamış olursun

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen kredi falan alma bence. Ben almadım şuan çok rahatım. Borcum yok, derdim yok.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Öğrenim kredisini arabaya harcamak..
    Allah akıl fikir versin

uluckaban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O para birikmiyor, benden söylemesi.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öğrenim kredisini öğrenimin dışında bir şey için harcayacaksan, yani tabiri caizse çar-çur edeceksen kesinlikle kendine harca.

Gez-toz, üni hayatını doyasıya yaşa. Araba her zaman alınır, ancak iş güç sahibi olduğunda öğrenci hayatındaki kadar boş vaktin olmuyor.

yilmazcatalbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tavsiye 1 : Arabayı boşver çatır çatır ye o parayı.
    Tavsiye 2 : O para hiç gelmiyormuş gibi düşün ve bırak okul hayatın boyunca biriksin. Paran tamamen biriktiğinde arabanı satıp sıfır faizli kredi çektim mantığıyla daha iyi bir araba alırsın taksit taksit ödersin
    Techturkey dediğin 12, bilemedin 16. sayfada adamı bulur, 500.000 yerine 1m alır, konuya giren herkesi ihya ederdi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araba için değil hayatını yaşa okulda araba iş hayatında alırsın ama okul ortamı her zaman olmaz keyfini çıkar la pompa
    EyvAllah sağol yorumun için.

Alıntı Orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabaya para harcama gerek yok öğrenciliğin keyfini çıkar o kredi de her şekilde öpe öpe ödeniyor kaçarsın ama sonsuza dek değil maaşına hacizi koyuverirler er ya da geç
    Yok canım niye kaçayım borç benim borcum

Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Keşke imkan olsa da tekrardan öğrenci olabilsem . Zevk senin kredi senin ama bence öğrenciliğin keyfini çıkar zorlama kendini
    EyvAllah abi sağol yorumun için.

Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elindeki parayı biriktirip daha sonra aracı satıp gti a girmek isteyeceksin ama piyasa günden güne pahalılaşıyor. Yani senin seneye 4 bin tl fazla paran olacak ama gti piyasası ne olacak onu kesitmen gerek.
    yine polo ya niyetleneceksen bu araca daha sonra gti da kullanabilceğin parçalarla yatırım yap derim. WRC tampon spoiler coil vs. hem süreçte sıkılmamış olursun
    Aslında krediyi bu araç için çekicektim ama düşündüm de az para değil ayda 400. Değindiğin konuda çok mantıklı seneye yazın gti yada cupra fiyatları yerinde duracak mı? Varsayım yapabilirim ancak. Teşekkürler cevap için.

Alıntı mimarsertac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen kredi falan alma bence. Ben almadım şuan çok rahatım. Borcum yok, derdim yok.
    Öyle yapıcam gibi gözüküyor.

Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öğrenim kredisini arabaya harcamak..
    Allah akıl fikir versin
    Ami , cümlemize

Alıntı uluckaban Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O para birikmiyor, benden söylemesi.
    Senin gibi diyenlerde var ama ben amaç edindinmi şaşmayan biriryim maddi anlamda özellikle.

Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öğrenim kredisini öğrenimin dışında bir şey için harcayacaksan, yani tabiri caizse çar-çur edeceksen kesinlikle kendine harca.

Gez-toz, üni hayatını doyasıya yaşa. Araba her zaman alınır, ancak iş güç sahibi olduğunda öğrenci hayatındaki kadar boş vaktin olmuyor.
    Teşekkürler abi cevap için.

Aslında olay tamamen yanlış anlaşıldı daha doğrusu ben yanlış anlattım. Günlük yaşantımda sosyal hayatım da harcayabileceğim param var çok şükür hem part time çalışıyorum hem de ailemden harçlık alıyorum. Yani krediye ihtiyacım yok aslında . Arabam var çok şükür üniversite hayatım için aldım o arabayı yani 4 yıl için aldım o arabayı. Ufak ufak ta birşeyler yapıyorum. Bunları yaparken de kendime üstüme başıma harcayacağım paradan kısıyordum. Ve dedimki zaten arabayı satacağım üniversite bitince elimde para olucak o yüzden kredinin borcunu hiç dert etmedim, öderim diye. O yüzden krediye başvurdum ne kendimden kısayım ne de arabadan hesabı. Sonra dank etti parayı biriktir son iki sene daha seri araç binebilirsin diye, kaşıntı işte ...

Yani aslında olay şu anki aracıma para harcamak mıydı, yoksa farklı araç için para biriktirmek miydi?
    Zaten iş hayatına atılınca çok farklı projelerim var. Ben sadece önümdeki 2.5 - 3 sene için tavsiye istemiştim ama anlatamdım.
    Büyüklerin lafını mantıklı çerçevede dinleyen biriyim , gerçekten onca yorumdan sonra krediyi almama kararı aldım.
    Hepinizden Allah razı olsun.
    MR.EVO53

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)