Merhabalar ,
araç kiralama işi yapan ya da benim başıma geleni daha önce deneyimlemiş kişilerin olduğunu varsayarak bu konuyu açıyorum.
22 gün önce aylık olarak araç kiraladım. İşim gereği araca ihtiyacım var ve devam eden aylarda da kiralamaya devam edecektim.
Aracı kiralarken herhangi bir kaza durumunda aracın kiralık olduğunu söylememem istendi , araç kuyumculuk şirketi adına kayıtlı.
Full kaskolu dendi.
Şimdi gelelim konuya ,
Bana çarpan arkadaş daha yeni ehliyet almış o da şok ben de şok.
Ben trafik polisini aradım araç kiralık ama söylemek istemiyorum , kiralayan kişiye de ulaşamadım.
Trafik polisi geldi aranızda halledin dedi ve gitti !?
biz tutanaklarımızı tuttuk , diğer araçta fazla hazar gözükmüyordu ama bendeki araç pert.
Sabah oldu kiraladığım yere gittim fotoğraflarla belgelerle durumu izah ettim.
Tutanağın bizim için kötü yazıldığını söylediler ve beraber bana çarpan kişinin yanına gittik , saolsunlar problem çıkartmadılar hatalı olduklarını kabul etmişlerdi , sıfırdan kiraladığım kişilerin yazdıkları tam olarak net ve doğru tutanağı imzaladık. Şu ana kadar bir problem yok.
Benim problemim ,
Exper araca pert dedikten sonra araca belli bir değer biçecek. Piyasa değeri 30-35 arasında değişiyor şuan.
Karşı tarafın trafik sigortası sompo japan , bizimki de öyle.
Şimdi araç kiralık araç ama kiralık araç kaskosu yok , sigortanın parayı ne zaman vereceği belli değil.
Sigorta aracın değerinden eksik para verirse ve bu adamlar benden arada ki farkı kapatmamı isterlerse hukuki olarak ne yapabilirim ?
Aracın parasının ödenmediği süre için benden aracın günlük kiralık bedelini isteyecekler muhtemelen buna karşı çıkabilme şansım var mı ?
Sonuçta benim kazayla ilgili hiçbir suçum yok , emniyet şeridinde dörtlüleri yakmış dururken arkadan çarptılar.
Suçum olmadığı halde ekstra para ödemek istemiyorum. Neler yapabilirim ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler , olayın verdiği etkiyi hala üstümden atabilmiş değilim bu yüzden belki biraz gereksiz ve zaman zaman saçma yazdığım kısımlar olmuş olabilir affınıza sığınıyorum , iyi forumlar dilerim.