User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
45 sonuçtan 39 ile 45 arası

Konu: Kiraladığım araca çarptılar , araç pert bende suç yok

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kurumsal bi firmadan araba kiralamış olsaydınız muafiyet tutarını öderdiniz Polo Tarzı alt grup araçlar 750 - 2000 arası değişiyor. Geçmiş olsun deyip yeni bi araçla madur olmadan devam ederdiniz. Ucuz Etin yahnisi. İl köyü olunca herkes kötü olacak iki tarafta cetrefilli işlere girecek. Yarın biri gelecek size çarpan dobloyu kiralama şirketi yollamıştır. Hep böyle yapıyorlar diyecekler geçmiş olsun umarım zararsız atlatırsınız
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

burakk. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah yardımcınız olsun vakti zamanında benim de dilim yandı bu mevzu yüzünden keşke maddiyatla bitse her şey.İnsan psikolojikmen bile etkileniyor.Size tavsiyem araya sokacağınız sözü geçen bir yakınınız yoksa hiç tehdit işlerine bulaşmayın. Genelleme yapmak istemiyorum ama bu sokak arası araba kiralayan insanlar içinde mutlaka yarı mafya tip insanlar var malesef ve insana dişini göstermek için her şeyi yapabiliyorlar.Görüyoruz duyuyoruz.Bu raddeden sonra size vah niye ordan kiraladınız vah niye burdan kiralamadınız demek çok çok saçma olur. Olan olmuş vardır bunda da bir hayır.Siz iyilikle,yasal şekilde yürümekten geri durmayın. Yattı parası içinde doblocuya ödetin denmiş bence de bu cok makul bir seçenek bu adımı takip etmeniz sizin için daha yararlı olabilir.
    Çeyrek Mühendis

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakk. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah yardımcınız olsun vakti zamanında benim de dilim yandı bu mevzu yüzünden keşke maddiyatla bitse her şey.İnsan psikolojikmen bile etkileniyor.Size tavsiyem araya sokacağınız sözü geçen bir yakınınız yoksa hiç tehdit işlerine bulaşmayın. Genelleme yapmak istemiyorum ama bu sokak arası araba kiralayan insanlar içinde mutlaka yarı mafya tip insanlar var malesef ve insana dişini göstermek için her şeyi yapabiliyorlar.Görüyoruz duyuyoruz.Bu raddeden sonra size vah niye ordan kiraladınız vah niye burdan kiralamadınız demek çok çok saçma olur. Olan olmuş vardır bunda da bir hayır.Siz iyilikle,yasal şekilde yürümekten geri durmayın. Yattı parası içinde doblocuya ödetin denmiş bence de bu cok makul bir seçenek bu adımı takip etmeniz sizin için daha yararlı olabilir.
    Doblocudan para nasıl istenecek ? Adam arabanın kiralık olduğunu bilmiyor öğrenirse sigortaya söyler yani.

Geçmiş olsun.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaza olayında suçun yok evet, ama sen de bile bile kiralama kaskosu olmayan aracı daha uygun maliyetle kullanmak için kiralamışsın.

2 taraf açısından da bakmak gerekli,

Sen kiralayan olarak öncelikle imza attığın sözleşmeyi okuyacaktın ve ne şartla olursa olsun 1 kopyasını elinde tutacaktın.

Yarın bir gün olaylar mahkemeye intikal ettiğinde ya da aranızda uyuşmazlık çıktığında

"kusura bakma arkadaşım ben aracı senden kiraladım bak sözleşmem var, aracın şahıs değil de kiralık araç kaskosu yapmak senin sorumluluğunda"

diyebilme imkanın olurdu. Ama şuan yok. Kaldı ki kiraladığın adamlar anladığım kadarıyla eş/dost sanırım.

Piyasa da bu işin adaleti şudur : araç kaza yaparsa onarılana kadar geçen süredeki kirayı sen ödersin.

Araç pert olursa da adam kaskodan parasını alır aracın piyasa değerinden bunu düşer aradaki farkı ödersin.

Bu yazdıklarım işleyişi ama böyle olacak diye bir kaide yok. Sen haklı olarak cebinden para çıksın istemiyorsun.

Ama karşı tarafında bir zararı söz konusu. Sanmıyorum ama ikili diyalog ile biraz senden biraz ondan gidecek ve orta yolu bulacaksınız.

Başımıza gelen bir olayı anlatayım, kendi üzerime olan ve kardeşimin rent olarak kullandığı bir aracı arkadaşına veriyor.

Adamlar alkollü kaza yapıp arabayı bırakıp gidiyorlar, sabah polis beni arıyor size 1400 küsür tl ceza yazıldı aracınız kaza yapmış diyor.

Arıyorum kardeşimi bir gidiyor araba pert ötesi. Çocuklar yok piyasada.

Arabanın piyasası sanırım 25 civarıydı (kia rio) kazalı sattık 18 gibi, çocuğa gittik kredi çektirdik 7 Bin TL.

Maalesef bu söylediklerim çok ta güle oynaya olmadı, böyle olması doğru da değil belki ama işleyiş bu.

Netice de ceza tutarı kadar bir zararımız oldu. Çok şükür o kafayla birine çarpıp ölümüne sebep olmamışlar dedik geçtik.

Ben rent işini sevmiyorum bence çok büyük bir risk, ama getirisi de çok tatlı, canlı para oluyor sürekli.

O yüzden mutlaka cebinden bir para çıkacak, sonuçta sen aracı bile isteye kiralıyorsun ve mutlaka bilgin vardır diye düşünüyorum kaza durumunda yatar parası vermek konusunda.

Adına üzüldüm, umarım bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsın.

orhansah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kurumsal firmadan kiralasaydın demişsinizde sanırım arkadaş aydan aya, ihtiyacı olduğu kadar kiralıyor. var mı 12-24-36 aydan kısa süreli kiralama yapan kurumsal firma?? ayrıca kurumsal firmadan araba kiralamak o kadar kolay mı yahu?? şirketinizin mali verileri uygun değilse bile vermiyorlar araç.

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun , en önemlisi öncelikle size bir şey olmaması, ikincisi boğulacaksan büyük denizde boğulacaksın aga.
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

omerce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok geçmiş olsun. Benzer durum geçenlerde benim kuzenimin başına geldi. Araç kiralama kaskosuna sahip değildi mahalle arası bir kiralama firmasından kiralanmıştı. Kuzenim kaza yaptı. Yatma bedeli dahil bütün masrafları ödemişti. Mahalle arası kiralama firmalarından uzak durulmalı.
    instagram.com/omersaglm

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)