User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 2. El Oto Satarken Taşıt Kredisi....

anıl turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2. El Oto Satarken Taşıt Kredisi....

Dun bir arkadasla aracim icin anlastik gibi. Anlastigimiz bedelin bir kismini pesin oteki kismini arac kredisi cektikten sonra odeyecegini soyledi.

Surekli degisen bir prosedur var ve takip etmekte zorlaniyorum. Sorum su:

Ben arkadastan pesin olan bedeli aliyorum, bankasindan bir garanti mektubu gibi bir sey aliyorum, satisini sonra mi veriyorum?
    Ben satisi verdikten sonra alan arkadas krediden vazgectim derse beni magdur etme gibi bir imkan dogar mi?
    Kendimi ne sekilde garantiye alabilirim?

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mağdur olma durumun yok para zaten direk senin hesabına aktarılacak satış sonrası
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mağdur olma durumun yok para zaten direk senin hesabına aktarılacak satış sonrası
    banka satışı gormeden parayı gondermiyor diye biliyorum...

serkan_2120 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işlemler şöyle gerçekleşiyor araca baktı beğendi anlaştınız ruhsat fotokopisini bankaya veriyor alıcı kredisi onaylandıktan sonra banka size bi yazı veriyor kredisi hazır müşterinin satışı yapıp gelin parayı vereyim diye notere gidip paranın tamamını aldım diye beyanda bulunup noterde satışı adamın üstüne yapıyorsınuz adamla birlikte bankaya gidiyorsunuz adam kredi evraklarını imzalıyor para sizin hesabınıza geçiyor adam ben vazgeçtim diyebilir satışı aldıktan sonra hiçbirşey yapamazsınız tamamen karşı tarafa güven meselesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı serkan_2120 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işlemler şöyle gerçekleşiyor araca baktı beğendi anlaştınız ruhsat fotokopisini bankaya veriyor alıcı kredisi onaylandıktan sonra banka size bi yazı veriyor kredisi hazır müşterinin satışı yapıp gelin parayı vereyim diye notere gidip paranın tamamını aldım diye beyanda bulunup noterde satışı adamın üstüne yapıyorsınuz adamla birlikte bankaya gidiyorsunuz adam kredi evraklarını imzalıyor para sizin hesabınıza geçiyor adam ben vazgeçtim diyebilir satışı aldıktan sonra hiçbirşey yapamazsınız tamamen karşı tarafa güven meselesi
    satış öncesi kredini tüm işlemleri bitiyor imza vs
    sonrasında notes satışı yapılıp asbis no veya sözleşme ile birlikte geçici ruhsat resimlerini bankaya atıyorsunuz para hesabınıza geçiyor.en son ben aracımı alırken bu şekilde oldu..hatta banka işlemleri cumaya denk geldi vs derken bekledik sistem gitti derken banka teminat yazısı vermek istedi satıcıya satıcı doğal olarak kabul etmedi bende etmezdim oturduk muhabbet sohbet bekleme stress derken para hesaba geçti helalleşip yola çıktık

yucelebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya satistan sonra alici bankaya imza atmaya gitmezse? Bir firsatini bulup yol alir giderse ne olcak? Ben herzaman uzak durmusumdur kredili satislardan

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yucelebeci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya satistan sonra alici bankaya imza atmaya gitmezse? Bir firsatini bulup yol alir giderse ne olcak? Ben herzaman uzak durmusumdur kredili satislardan
    Benimde aklima direk bu geldi. Saticinin satis kagidiyla gitmesi yeterli olmali bence.

mannerboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kredili satış sıkıntı banka eğer plaka değişcekse yeni ruhsat değişmeden parayı yatırmıyor mesela ben istanbuldan kalktım ankaradan araç aldım bir kısmını elden verdim kalanınıda kredi çektim plaka değişikliği istedim banka diyorki ruhsat çıkartın alıcıyada söyledim kardeşim özel plaka alıcam istanbula gidince 5 güne halleder imzayı atarım satışı verdiniz imza atmassa araba onda kalır plaka değişkliği istemesse gün içinde halledilebilinir
    Powered By Demir Garaj Fast N' Loud

instagram brkdiinc-facebook burakdiinc

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    satış öncesi kredini tüm işlemleri bitiyor imza vs
    sonrasında notes satışı yapılıp asbis no veya sözleşme ile birlikte geçici ruhsat resimlerini bankaya atıyorsunuz para hesabınıza geçiyor.en son ben aracımı alırken bu şekilde oldu..hatta banka işlemleri cumaya denk geldi vs derken bekledik sistem gitti derken banka teminat yazısı vermek istedi satıcıya satıcı doğal olarak kabul etmedi bende etmezdim oturduk muhabbet sohbet bekleme stress derken para hesaba geçti helalleşip yola çıktık
    anladigim kadari ile alici zaten kredi islemlerini bitirip notere satisa geliyor.

sunu anlamadim, para hesaba gectikten sonra mi siz aracin satisini aldiniz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mannerboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kredili satış sıkıntı banka eğer plaka değişcekse yeni ruhsat değişmeden parayı yatırmıyor mesela ben istanbuldan kalktım ankaradan araç aldım bir kısmını elden verdim kalanınıda kredi çektim plaka değişikliği istedim banka diyorki ruhsat çıkartın alıcıyada söyledim kardeşim özel plaka alıcam istanbula gidince 5 güne halleder imzayı atarım satışı verdiniz imza atmassa araba onda kalır plaka değişkliği istemesse gün içinde halledilebilinir
    haydaa... e ben plakami istiyorum...

ayrica imza atmassa araba onda kalir derken, adam satisi verdikten sonra isterse arabasi kendinde kalsin... alici art niyetli olduktan sonra bu arac benim satisida burada adam arabama el koydu der yakalama cikarttirir arabaya...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    %100 garantiye alamıyorsun sonuçta mahkeme vs. uğraşman gerekecek durumlara gelebilirsin. Noterlerin bir havuzu olsa para orda dursa noter satışı verince paranın blokesi noter tarafından çözülse hiçbir sıkıntı kalmayacak.
    Veya noterde taşıt kredisini banka hesabıma yatıracak bile diyemiyorsun illa yalan beyan verip parayı aldım demen gerekiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mannerboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı anıl turan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anladigim kadari ile alici zaten kredi islemlerini bitirip notere satisa geliyor.

sunu anlamadim, para hesaba gectikten sonra mi siz aracin satisini aldiniz?
    şöyle özetlim
    sen alıcısın bende satıcı.ben sana ruhsatımı gönderiyorum sen bankaya gidip kredi başvurunu yapıyorsun..kredin onaylanınca gidip imza evrak vs vs işlerini hallediyorsun sonrasında notere gidip araç satışını yapıyorsun.bu sırada kalan bakiyeyi elden bana veriyorsun.araç satışı gerçekleşiyor araç artık senin bu evrakları bankaya yolluyoruz ve kalan bakiye benim hesabıma geçiyor seni uğurluyorum

tabi bu arada sen eğer ki plaka değişikliği talebinde bulunuyorsan orada iş kördüğüm oluyor..Çünkü kredi alacağın aracın üzerine o plakaya çıkıyor.Eğer banka tanıdık sürekli çalıştığın bir banka değilse o işlem ozaman bitmez sen memleketine geri dönersin trafikten randevu alıp yeni plaka ruhsat çıkarır bankaya yollarsın rehin konar para ozaman benim hesabıma geçer buda ortalam 1 hafta beklemem demek ki ben bunu kabul etmem iş patlar

aslında şase belli motor kodu belli ne saçmalıktır ki rehin plakaya konuyor buda en büyük açık
    plakayı değiştirmezsen iş hemen halloluyor sen zaten benim yanıma notere gelirken imza vs atıyorsun kaçma gibi bir durum söz konusu olamaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alici sirketinin uzerine kredi cekecekmis. acaba bloke cek mi alsam?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alici sirketinin uzerine kredi cekecekmis. acaba bloke cek mi alsam?
    öyle bir durum varsa teminatlı çek sor ve alacak kişinin şirket üzerindeki vekaletini kontrol ettir aaa o yokmuş abi bu yokmuş abi yeniden notreden çıkartcaz abi olmasın bilen birine baktırın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen kisiyi arastiracagim, cok sikintili isler...

arastirdigima gore motor sasi numarasina rehin koyuluyormus, plakaya konulmuyormus.

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen kisiyi arastiracagim, cok sikintili isler...

arastirdigima gore motor sasi numarasina rehin koyuluyormus, plakaya konulmuyormus.
    en ince ayrıntısına kadar öğrenin, mağdur olmayın..
    gerçekten ciddi bir olay, umarım içiniz rahat ederek satarsınız aracınızı..
    herhangi bir bankaya danıştınız mı olayı ? Belki sizi daha fazla aydınlatabilirler..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı johnie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en ince ayrıntısına kadar öğrenin, mağdur olmayın..
    gerçekten ciddi bir olay, umarım içiniz rahat ederek satarsınız aracınızı..
    herhangi bir bankaya danıştınız mı olayı ? Belki sizi daha fazla aydınlatabilirler..
    cok sagolun, umarim stressiz sikintisiz hayirlisiyla satisi veririm.

esim kamu bankasinda bankaci bende birkac bankaci arkadasim ile gorustum buradanda aldigim tavsiyeler dogrultusunda izlemem gereken prosedurler asagi yukari soyle

1- alicinin sirketi ve sahsi arastirilacak
    2- alici ile beraber kredi kullanacagi banka subesine gidilerek bireysel musteri temsilcisi ile gorusulecek, satis sonrasinda paranin hangi hesaba yatirilmasi gerektigi soylenilecek
    3- satis onceside bloke cek veya senet alinacak
    4- satis verilecek

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bankada bir sözleşme hazırlayıp karşılıklı imzalayabilirsiniz, şahit olarak da bankacı yazılabilir sözleşmeye. Olası aksi bir durumda elinizde kanıt olur en azından.

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cekinecegin hiç bir şey yok

Satış tan sonra bankaya gidilip evrak imzalamasi falan diyede bişey yok onların hepsi satıştan once kredi çeken tarafindan imzalaniyor sen satışı yaptiktan sonra o kredi miktarı senin parandir bankada senin hesabina geçer biter gider
    Livestrong

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)