Selamlar herkese forumun takipçisi ancak yeni üyesiyim hemen hemen bir yıla yakın süredir kendime ait bir aracım olsun hedefiyle sabırsızlıkla bankaların kredi verebilmesini bekledimSonunda paramızı hazırladık falan derken küçüklüğümden bu yana ilk arabamın hot hatch olmasını istediğim ve bundan bir yıl önce 94 model body kitli kırmızı bir astra gsi görmem ile benim için doğru kararın bu oldugunu düşündüm
![]()
Yani tutturdum body kitli olsun diye ama yok var tabi ama bulduklarımda A3 parası yada satıcıları ve araçları güven vermeyen olunca alternatiflere yöneldik.Muğla dan 95 model body kitsiz ama c20Xe li bir arkadaşın ilanını gördük en azından motor isteğim tutuyordu o an çok beğendim fotolardan aracı arkadaş opelde çalışıyordu ve gm parçalar kullanarak güzel bakıldığını aracın mekanik olarak iyi oldugunu işlemlerin opel servis kayıtlarında bulunduğunu incelenebileceğini söyledi döşemelerde sorun olmadıgını konuştuk 3 gün sonra soluğu Muğla da aldık arkadaşın dediği gibi aracın içi gayet güzel elektrikli sunroof olması cam otomatiklerinin ısıtmasının yol bilgisayarının düzgün çalışması olsun içimize sindi sıra geldi yola çıkmaya araç sahibi arkadaş dürüstçe gidişini gösterdi bende denedim.Alt devirlerde garip bir ölülük vardı turbo lag gibi 3k rpmden sonra vtec açan opel gibi yazılımdan kaynaklı oldugunu düşünüp çok takmadım çünkü orta ve üst devir performansı tatmin etmişti kaportaya baktırıp iki değişeni oldugunu ciddi kazası olmadıgı öğrenip rahatladım fiyatta anlaştık alışını yaptık getirdik İzmir e.
C20XE ile neler yapabildiğini bildiğim için Kaan Kara ya götürmek istedim aracı fakat kendisi garajını kapatıp İzmir Yarış Pisti ekibine geçiş yaptığı için mümkün olmadı.Forumdan gsi ustası tavsiyesi olarak 3. Sanayi Engin ustayı buldum yoncacı servis yakın bir arkadaşımında ustası olması ve kendisininde çok güzel bir astra gsi sahibi olması soru işareti bırakmadı kafamda.Eksiklerinin giderilmesini istedim kendiside alt devirlerde ki ölülüğü farkedip çözüleceğini söyledi bıraktım Engin Ustaya bir kaç gün kaldı tabi.En başta tüm arıza lambarımız elden geçirildi gösterge sorunsuz hale getirildi.Engin ustadan binilir onayı alındı![]()
Özetle
Turbo lagimiz artık yok şaka bir yana performans anlamında ve genel çalışması çok daha iyi oldu
Basıklığı fena değil eibachlar yol tutuş ve konfor anlamında beni çok şaşırttı saçma sapan ses gelmiyor en azından sağdan soldan seke seke gitmiyor araç.63 lük düz boru ile ses güzel evet ama ilk tünelime görmediğim trafik polisiyle girdim 2 günde 2. Trafik polisinden 'Memur bey 48 saat olmadı henüz aracı alalı lütfen yapmayın' çözümüyle kurtulduk.
Döşemelerin durumu güzel ama en azından yan koltuk kavramalarını koruma amaçlı ve daha güzel göstericek örnekler buldum onları yaptırmayı düşünüyorum hemen olmasada bodykiti topladıktan sonra komple boya var aklımda.Aslında bel altı boyası düzgün ancak yaş yüzünden üst taraflarda vernik atmaları başlamış.Yeni eklemeler yaptığımda tekrar paylaşmak ve sizlerden fikir almak isterim
İlk konum ve aracımın olması konuyu biraz uzattı sanırım zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim
![]()