User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
102 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Çaldırdığım Çek Yüzünden İcralık Oldum

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Çaldırdığım Çek Yüzünden İcralık Oldum

Temmuz ayında arkasını ciroladığım 01.08.2008 tarihli çekimi çaldırmıştım. Çekin günü gelmeden önce çek sahibi (kuzenim olur kendisi) ile adliyeye gittik ve kendisi çekin çalındığına dair ifade verdi. Gerekli tüm işlemler yapıldı. Ticaret mahkemesinde dava açıldı. Çekin günü gelmeden de gerekli dilekçe çekin ait olduğu banka şubesine verildi. Bankada evrağın işleme koyulacağı, çekin blokelendiği söylendi. Tabi yapılan tüm bu işlemler avukatımın bilgisi dahilinde oldu ve kendiside en doğru olanı yaptığımızı söyledi. Buraya kadar herşey normal. Fakat bugün öğlen telefonum çaldı, arayan tanımdığım bir avukattı. Bu çek yüzünden yarın icraya geleceklerini söyledi. Ben durumun bu şekilde olduğunu izah ettim fakat kendisi bu konu bizi ilgilendirmez icraya geleceğiz dedi. Bende buyrun gelin dedim..

Şimdi sizlere sormak istediğim nasıl bir yol izleyebilirim? Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlarımız olabilir daha önce böyle birşey yaşamış veya hukuk konusunda bilgili..

_cAgdAsH_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en iyi yol awukatını bilgilendirmen olucaktır önce icraayı durdurur daha sonrada gerekli ne warsa yapar die düşünüorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _cAgdAsH_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en iyi yol awukatını bilgilendirmen olucaktır önce icraayı durdurur daha sonrada gerekli ne warsa yapar die düşünüorum.
    avukatımla görüştüm şimdilik yapabileceğimiz birşey yok parayı ödedikten sonra gerekli işlemleri yapabiliriz dedi bende bi ton laf saydım kapadım telefonu

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yani sizin bu çekinizin calındıgına dair bi tutanak bi bunu belgeleyen bisey varsa ki saten ifade vermişşsinz bu olay cok saçmaa biseyy..bence baska bi avukatada danısın eger sizin avukatınız öle diyorsa..en kötüsü bu parayı ödersiniz,ondan sonra dava acıp işlem yapılıp fln bi seklde o paranızı alırsınız bu verdigniz ifadeler dogrultusunda...

ama baska bi avukatada danısmakta fayda var geçmişş olsun diyorumm

rahmi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    size ıcra teblıgatı geldımı pekı ole ben ıcraya gelıyorum demekle olmaz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı punto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani sizin bu çekinizin calındıgına dair bi tutanak bi bunu belgeleyen bisey varsa ki saten ifade vermişşsinz bu olay cok saçmaa biseyy..bence baska bi avukatada danısın eger sizin avukatınız öle diyorsa..en kötüsü bu parayı ödersiniz,ondan sonra dava acıp işlem yapılıp fln bi seklde o paranızı alırsınız bu verdigniz ifadeler dogrultusunda...

ama baska bi avukatada danısmakta fayda var geçmişş olsun diyorumm
    zamanında işlemleri yaptıktan sonra avukatıma sordum en doğru yolu izledik yapacak başka birşey yok dedi bugünde parayı ödeyelim icrayı durdularım sonra birşeyler yaparız dedi. dediği şekilde yapmak istesek bile benim şu an için 9000 ytl verecek durumum yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rahmi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    size ıcra teblıgatı geldımı pekı ole ben ıcraya gelıyorum demekle olmaz...
    işin ilginç yanı tebligatta gelmedi

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bloke edilen çekin arkasını vuramazlar.neye istinaden icraya gelecekmiş böyle komedimi olur

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zamanında işlemleri yaptıktan sonra avukatıma sordum en doğru yolu izledik yapacak başka birşey yok dedi bugünde parayı ödeyelim icrayı durdularım sonra birşeyler yaparız dedi. dediği şekilde yapmak istesek bile benim şu an için 9000 ytl verecek durumum yok
    ooo 9000 ytl .. ozman siz bi anca önce bi avukata veya bu işi adam gibi bilen birine danışın..cnkü cok alicengiz olan işler bunlar çek,senet fln fişman...aman dikkt et

bilen birine danıss adam gibi anlatsın izah etsin bnce

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı overblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bloke edilen çekin arkasını vuramazlar.neye istinaden icraya gelecekmiş böyle komedimi olur
    banka bloke koyduk dediği çeki imzalıyor
    tebligat gelmeden icraya geliyorlar
    nasıl iş anlamadım vallahi çıldırmak üzereyim şu an

emre yeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anlattıkların ile yaşadıkların birbirlerini tutmuyo birincisi çekim çalındı dedyisen hiç bişey alamazlar ikincisi çekin çalındıysa demiyomusun seni arayan avukata sen kimsinlan çalıntı çekin sende ne işi var gel bakim sen buraya diye yani adam çekini çalmış veya bulmuş icraya geliyo sen konu açıyosun gidip çekinerden bulduğunu öğren sen hep hukuk ararsan ooooo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre yeşil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anlattıkların ile yaşadıkların birbirlerini tutmuyo birincisi çekim çalındı dedyisen hiç bişey alamazlar ikincisi çekin çalındıysa demiyomusun seni arayan avukata sen kimsinlan çalıntı çekin sende ne işi var gel bakim sen buraya diye yani adam çekini çalmış veya bulmuş icraya geliyo sen konu açıyosun gidip çekinerden bulduğunu öğren sen hep hukuk ararsan ooooo
    sordum tabi ki durumuda izah ettim
    konuyu açma sebebimde belki daha önce böyle bir olayla karşılaşmış olan arkadaşımız varsa yardımcı olabilir diye

likedead - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    icraya gelirler ve alırlar...çünkü sen 711 yaptırdın çekini zannedersem..bu maddede şöyle bi durum var sadece eğer çeki alan(çalan diyelim ) bunu ispatlayabilirse direk icraya gidiliyo hiç beklemeden bu aralar bizim iş sektöründe moda oldu çeki 711 yaptırmak ve bize gelen 711 olan çeklerin hepsinide icra yoluyla tahsil ettik ...tekrardan güzel bi araştır bence bu adamların kanıtlaması lazım senden çeki aldıklarına dair bi belge falan olması lazım...bu 711 i neden yapıolar diyosan çekin karşılıksızdır yemiyo böylelikle bankayla papaz olmuyorsun..
    Sfi...

rahmi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dosya numarasını ogrenebılırsenız ıcra daıresınden bı bakın dosyaya nedır ne degıldır ayrıca sız dava acmısınız elınızde mutlaka bır belge vardır yarın gelen ıcra memuruna bunlarını sunarsınız...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı likedead Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    icraya gelirler ve alırlar...çünkü sen 711 yaptırdın çekini zannedersem..bu maddede şöyle bi durum var sadece eğer çeki alan(çalan diyelim ) bunu ispatlayabilirse direk icraya gidiliyo hiç beklemeden bu aralar bizim iş sektöründe moda oldu çeki 711 yaptırmak ve bize gelen 711 olan çeklerin hepsinide icra yoluyla tahsil ettik ...tekrardan güzel bi araştır bence bu adamların kanıtlaması lazım senden çeki aldıklarına dair bi belge falan olması lazım...bu 711 i neden yapıolar diyosan çekin karşılıksızdır yemiyo böylelikle bankayla papaz olmuyorsun..

çeki çalan adam hakkında sadece benim açtığım dava değil birçok dava var. hatta 2 hafta önce kadar savcı çekin sahibi kuzenim ile görüştü konuda gelişme var mı diye sordu. çeki çalan adam hakkında birçok mahkeme olduğunu söyledi

emre yeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çek bloke edildi mahkeme kararı varsa kimse bişey alamaz hiç kafana takma sen çalındı dediğin anda o iş bitti strees yapma bak keyfine çalıntı çekten dolayı gelen adamı senden aldığını ispat edemediği fatura vs olmadığı için adama kayarlar canlı canlı 3 yıl

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saat 4den beri bu konuyu düşünüyorum çıldırmak üzereyim neredeyse
    çeki çalan şerefsize bir ton laf saydığım yetmez gibi avukatımada kızıyorum
    yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim

Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkası yazıldıktan sonramı çalındı dedin? tebligat gelmeden ne icrası almışlar çeki seni yokluyor olmasınlar?

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elinde mahkeme kararı varsa kimse bişi alamaz bu bir. İcraya sebep olan şey senin ödenmeyen çekin ise bu çekin yazdırılması lazım. Çeki yazdıran bankada bu çekin blokeli olduğunu sistemde görmesi gerekir. Bu işte bi iş var. Ya sen olayı yanlış anladın yada olay sana yanlış aksetti.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)