User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: B5 1.6 - 1.8t

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

B5 1.6 - 1.8t

Arkdaşlar yakın zamanda b5 kasa bir Audi almayı planlıyorum. Fakat bugüne kadar hep fransızlara bindiğimden almanlar hakkında pek bir bilgi sahibi değilim. Aslında en çok istediğim performaslı olması açısından 1.8T fakat bu motor hakkında hiç bilgi sahibi değilim. 1.6 Atmosferiğin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Bu motorlar hakkında hakkında bilgisi olanlar sorularımı cevaplarsa çok sevinirim.
    Benim amacım temiz bir b5 alıp birazda kendi isteklerim doğrultusunda topayıp tertemiz bir araç sahibi olmak ve uzuuuuuun yıllar binmek.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkisine de sahip oldum. Hatta önce 1.6 aldım, yetmedi 1.8t ye geçtim. 1.8t taş gibi motordur, aeb daha iyi olsa da apu da Harika ve sorunsuz motordur. İkisini kıyaslamam, hatta turbosuz 1.8le bile 1.8t yi kıyaslamam. Temizini bulmak artık çok çok zor olsa da karar b5 ise 1.8t tek karardır. Parçası da pahalı değildir, kullanımı çok zevklidir, yakıt olarak ise 1.8t 1 tık daha az yakıyordu. "Yaşıtı olan" her Fransız karşısında tercihtir

mstfcn28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.8T taşşşş gibi motor kolay kolay hiçbişi olmaz çokta eğlenceli bir araba tavsiye ederim.
    Daha tecrübeli olanlar daha iyi şeyler söyleyeceklerdir arkadaşıma almıştık 1 yıl kadar bindi sattı 1.8T A3 e şimdi tekrar arıyoruz.

gecesurucusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardesim guzel arac ama alabilirsen 1.8t quattro al bex motor a4b6 193 beygir onu acik bir araba
    efsaneler bitmez sadece şekil değiştirir...ve gömülmediği sürece hiçbir şey ölü degildir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzun vadeli sorunsuz binme açısından quatro sistemi sorun çıkarabilir deniliyor. baştada dediğim gibi tertemiz bir araç yapıp uzun yıllar sorunsuz binmek istiyorum

kıvancr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2003-04 senelerınde yuklu bır 2001 ıbıza cupra 1.8t aracım vardı. Benı cok yormustu. Devamlı basınc dusmesı vb gıbı sorunlardan dolayı sogumustum.
    Belırttıgım gıbı arac yukluydu nos'tan egzantırıge kadar bır yıgın şey vardı. Bunlarında payı vardır tabıkı ama suda bır gercek baktıgınız aracın artık yaşıda var,ben olsam daha sorunsuz olması acısından daha dusuk guclu ve yenı bır arac tercıh etmeye calısırdım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İbizadaki 1.8 t hakkında benzer şikayetleri duymuştum, 1.8 t de motor kodu önemli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. ancak nokta atışı bir yorum göremedim. 2001 model 1.8t buldum otomatik vites. tam istediğim gibi bir araç. fakat motor ve şanzuman hakkında acilen bilgiye ihtiyacım var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlanı koy yorumlayalım

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genel olarak 1.8T otomatik VAG grubu araçlar tabiri caizse "taş" gibidir. Kolay kolay bozulmaz, arıza çıkarmaz, ama düzgün olmak kaydıyla. Masraf çıkarmaya başlayınca önü çok açıktır, kıçı kırık bir sensör arızası okursunuz, bi bakarsınız 10 binlik olmuşsunuz. O yüzden pahalı diye referanslı, geçmişi düzgün ve kayıtlı araçlardan ziyade 3-5 daha ucuz olup da düzgün "görünen" araçlara yönelirseniz baştan kendi kalenize gol atmış olursunuz.
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Genel olarak 1.8T otomatik VAG grubu araçlar tabiri caizse "taş" gibidir. Kolay kolay bozulmaz, arıza çıkarmaz, ama düzgün olmak kaydıyla. Masraf çıkarmaya başlayınca önü çok açıktır, kıçı kırık bir sensör arızası okursunuz, bi bakarsınız 10 binlik olmuşsunuz. O yüzden pahalı diye referanslı, geçmişi düzgün ve kayıtlı araçlardan ziyade 3-5 daha ucuz olup da düzgün "görünen" araçlara yönelirseniz baştan kendi kalenize gol atmış olursunuz.
    yıllardır 1.8 t ile uğrasırımm kıcı kırık hiç bir sensörü yüzünden 10.000 tl lik olmassın.

kronik arızaları turbo dur saglikli bakımlı bir araç alırsan evlatlarına bile birakabilirsin.
    stock motor a gtx 2871 ile 2 bar bastık kıramadık.
    motor yapıyım dersen 1500 tl dolu üst kapak 2000 tl kol ve pistonların 800 tl krank 350 tl yağ pompası 250 tl takım conta fiyatlarıdır.

sormak istediğin 18.t ile ilgili sorular olursa özelden de yazabilirsin.
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün akşamki yarıştan önce start verecek olan hatun dediki elimi bı yerıne götürüp : kazansanda kaybetsende bu senın ama kazanırsan hepsi senın , iliğimi guruttu gevurun gızı yarışı kazandıktan sonra

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ramcho® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yıllardır 1.8 t ile uğrasırımm kıcı kırık hiç bir sensörü yüzünden 10.000 tl lik olmassın.

kronik arızaları turbo dur saglikli bakımlı bir araç alırsan evlatlarına bile birakabilirsin.
    stock motor a gtx 2871 ile 2 bar bastık kıramadık.
    motor yapıyım dersen 1500 tl dolu üst kapak 2000 tl kol ve pistonların 800 tl krank 350 tl yağ pompası 250 tl takım conta fiyatlarıdır.

sormak istediğin 18.t ile ilgili sorular olursa özelden de yazabilirsin.
    Ramazan, ben başıma geleni bilirim. Temiz diye aldık vaktiyle 1.8T, kucağımıza düştü. Basınç sensörü arızası okuduk, sonrasında harcanan para yaklaşık 10 bin oldu. Ondan dedim zaten referanslı araç alın, geçmişi belli, kayıtlı araç alın, 3-5 ucuz diye "düzgün" görünen araç almayın diye. İlle özelden konuşmak istersen yaz, ama ben 1.8T defterini kapatalı 5 yıldan fazla oluyo.
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ramazan, ben başıma geleni bilirim. Temiz diye aldık vaktiyle 1.8T, kucağımıza düştü. Basınç sensörü arızası okuduk, sonrasında harcanan para yaklaşık 10 bin oldu. Ondan dedim zaten referanslı araç alın, geçmişi belli, kayıtlı araç alın, 3-5 ucuz diye "düzgün" görünen araç almayın diye. İlle özelden konuşmak istersen yaz, ama ben 1.8T defterini kapatalı 5 yıldan fazla oluyo.
    5 yıl önceki maliyetle şimdiki maliyet arasında dünya fark var.

doğru usta ile çalişmamiş olabilirsiniz. aracınız çok bitik bir araç olabilir öle almiş olabilirsiniz diye 1.8 T ler kötü anlamına gelmiyor malesef.

siz 5 yıl önce birakmiş olabilirsiniz ben 6 yıldır çalişiyorum ve her kusurunu her ince detayını öğrendim.Daha da öğrenmeye devam ediyorum. Her araçta doğru teshis bulunmadığı zaman 10.000 tl lik olabilirsiniz. Vag grubu özellikle 1.8t üzerine face de grubumuz mevcut dilerseniz Vag1.8t olarak ekleyip takip edebilirsiniz.

iyi günler dilerim.
    dün akşamki yarıştan önce start verecek olan hatun dediki elimi bı yerıne götürüp : kazansanda kaybetsende bu senın ama kazanırsan hepsi senın , iliğimi guruttu gevurun gızı yarışı kazandıktan sonra

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 yıl önce araba kaç paraydı ki 10.000lik oldunuz??
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ramcho® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5 yıl önceki maliyetle şimdiki maliyet arasında dünya fark var.

doğru usta ile çalişmamiş olabilirsiniz. aracınız çok bitik bir araç olabilir öle almiş olabilirsiniz diye 1.8 T ler kötü anlamına gelmiyor malesef.

siz 5 yıl önce birakmiş olabilirsiniz ben 6 yıldır çalişiyorum ve her kusurunu her ince detayını öğrendim.Daha da öğrenmeye devam ediyorum. Her araçta doğru teshis bulunmadığı zaman 10.000 tl lik olabilirsiniz. Vag grubu özellikle 1.8t üzerine face de grubumuz mevcut dilerseniz Vag1.8t olarak ekleyip takip edebilirsiniz.

iyi günler dilerim.
    Aynı şeyleri farklı yoldan söylüyoruz. Benim asıl demek istediğim şey "referanslı araç alın, geçmişi belli, kayıtlı araç alın, 3-5 ucuz diye "düzgün" görünen araç almayın" buna da kendimi örnek gösterdim. 1.8T'leri de asla kötülemedim, daha önce de belirttiğim gibi "Genel olarak 1.8T otomatik VAG grubu araçlar tabiri caizse "taş" gibidir. Kolay kolay bozulmaz, arıza çıkarmaz"

Dediğim gibi, aynı şeyleri söylüyoruz, o yüzden benden yana bir sorun/problem yok Facebook kullanıyor olsaydım grubunuza katılmayı da çok isterdim.

İyi dileklerimiz karşılıklı.

Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5 yıl önce araba kaç paraydı ki 10.000lik oldunuz??
    Arabayı 19.750'ye mi ne almıştım. O zaman da 24-25 bandında 1.8T'ler vardı. Yanarım yanarım onlardan birini almadığıma yanarım. Sırf siyah, otomatik, sunroof'lu, tek kapı 1.8T diye Ankara'dan kalkıp İstanbul'a gittim. Baktık baktırdık, düzgün dediler aldık. Alırken bile gördüğüm halde görmek istemediğim, ancak arabanın düzgün olmadığına dair ibareler vardı (peluşa benzer bir kumaşla kaplanmış tavan, km'sine göre nispeten biraz daha eski duran direksiyon simidi derisi, yenmiş kapı tutacakları, cam kontrollerinin olduğu trimler vs.) ama dediğim gibi, arabayı almayı kafaya koymuştum bir kere.

Benim arabanın neden düzgün olmadığına gelince, motordan W12 Phaeton motorunda kullanılan bobinler çıktı diyeyim, siz yapın hesabınızı. (dipnot, bahsi geçen bobinlerin yetkili servis kanalıyla Türkiye'ye girişi yok )

Bütün bu deneyimlerimden kaynaklı olarak diyorum ki, 1.8T iyidir hoştur. Sorun çıkarmadığı zaman kullanıcısını çok mutlu eder. Ama geçmişi belli olmayan bir 1.8T de adamı fena üzebilir.
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    b5 kasada aramız gereken motor kodu nedir? 1.8t olacak şekilde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    AEB olur........

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler