User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
59 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: R51 Pathfinder

AvcI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

R51 Pathfinder

model yılı en yenisi 2006 olmasına rağmen bence gayet diri gözüken erkek işi kare kasa 2,5TDI motor 174hp

off-road gibi bir etkinliğim yok, günlük kullanmayı planladığım bir araç, bu kasada kullanan yada tecrübe etmiş olan varmıdır ?

neden Nissan diyenler içinde ***** s13 ve s14 projeleri derken araç taşıma römorkuda aldım önlü arkalı Nissandan devam etmek istiyorum.

yükseltme kiti olmadan ortalama yakalamak istediğim görüntüde bu şekilde olacak,

new project GTR 280SX

https://www.instagram.com/gtr_280sx/?hl=tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    makine sağlam sanzuman saglam yürüyen üzmez.

yakıt uzay.
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün akşamki yarıştan önce start verecek olan hatun dediki elimi bı yerıne götürüp : kazansanda kaybetsende bu senın ama kazanırsan hepsi senın , iliğimi guruttu gevurun gızı yarışı kazandıktan sonra

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babamın arkadaşının galeriye almıştık, bayiiden dükkana ben götürmüştüm hatırladığım şanzıman ve motor çok istekliydi o cüsseye rağmen çok güzel hızlanıyordu. Yakıtı yanlış hatırlamıyorsam ortalama 13 gösteriyordu Babama niyetlenip yakıttan sebep vazgeçmiştik. İlana koymadan gitmişti, ikinci elde sevilen bir arabaydı o zamanın piyasasında. Bence yükseltip lastik koyunca çok yakışıklı oluyor.

8.000rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunlarda ne hikmetse hep ilanlarda "motor yapıldı" diyor
    bilmiyorum işin içini
    ama dci olduktan sonra tüm motorlar güvenilir benim gözümde
    bu arada bu pathfinder yürüyen ve çekiş sistemleri olarak gayet iyi ve kabiliyetlidir
    Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı model yılında 100.000 km navara kullandım ( motor şanzıman ön yürüyen aynı )
    şimdi bu aracı tek başına değerlendirmeyelim bence.
    aynı model yılından 3P rakipleri toyota prado3.0 ve mitsubishi pajero 3,2 ile beraber ele alalım..
    iç mekan kalitesinde bir birlerinden ciddi bir üstünlükleri yok... pradoların göğüslerinin çatlamış olması benim ciddi canımı sıkıyor. Pathfinder bu konuda daha sağlam ama onunda boyaları çok dökülüyor boya nispeten ucuz bir onarım olduğu için avantajlı.. Pajeroda her hangi bir kronik yok bence bu segmentin birincisi pajero

motor konusunda en istekli en keyifli motor pathfinderda.. mitsubishi ve toyota benzer güçlerde ama hissiz motorlara sahip yazılım vs gibi ufak gıdıklamalarada pek cevap veremiyorlar.. Pathfinder 210 hp üstünü yazılımla alabiliyor ve gerçekten eğlenceli oluyor... Mitsubishinin mazot pompası arızası kronik pompa şuan 90.000 tl üstüdür... Toyota enjektör değişim periyodu koymuş bakım düzenine ülkede yapanı olmadığı için enjektör işemesi kaynaklı bol bol motor kıran prado biliyorum.. path birazdaha az sorunlu bu konuda...

yürüyen aksam konusunda geldiğimizde ak koyun kara koyun ortaya çıkıyor ve neden path diğerlerinden daha ucuz anlıyoruz.. liğmik liğmik aks şaft doğruyor araç... artık piyasada aks kalmadı o derece doğruyor... makina güçlü alt yapı zayıf olunca araba kesinlikle zorlanmaya gelmiyor...römork çekme işi o yüzden pathfinderda sıkıntılı bir sürece dönüşebilir... ayrıca hararete de çok yatkın. pajero ve prado burada kazanıyor... her ikiside ölümsüz yürüyen aksama sahip pajero yükseltmeye vs çok uygun değil ayrıca esp tam kapatılamıyor.. toyotada ağır devire alınca dur sahip diyor esp abs tcs ne varsa kapatayım sen yorulma diyor..

bence bu sınıfın kazananı prado ikincş olarak pajero sonra pathfinder

Bcaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eşimin kullandığı T30 kasa X-trail'i yükseltmek istediğim kasa R51, üzümlü kekim. Az bir para daha yapıp hemen bunu da yükseltip Y61 kasa PATROL
    Ancak ne zaman niyetlensem hep korkmuşumdur. Yakıtı ve Burak hocamın bahsettiği yürüyen kısmından dolayı hep çekindim ve benim için hem pathfinder hem de Patrol bir tık kursakta kalan lokma oldu. Neyse biz en küçük kardeş X-trailden devam.

Bu arada kullandığımız kasa 2,0 benzinli 16valf X-trail çok çok verimli ve sağlam bir motor ve yürüyene sahip. Hacimsel olarak tabi ki pathfinder ve patrol'a nazaran küçük ancak azımsanmayacak derecede de iri bir kasa. QE20DE kodlu motoru kullanıyor yanlışım yoksa ve 2 senedir sadece bakıma götürdüm o kadar. kalkış ve ara hızlanmalarda istekli olmasına rağmen 100km civarı hızlar sonrasında biraz isteksik o da şanzımanın ve ağırlığının da vermiş olduğu dezavantajlardır diye düşünüyorum. Ancak yakıt konusunda muazzam güzel bir muhteşemlik sergiliyor. LPG konusunda biraz sorunu var ancak o da çözülüyor, pek sevmiyor lpg'yi o nalet olası arıza ışığını yakıyor sürekli. Bunun dışında bana mı denk geldi bilmiyorum ancak cam açma kollarında ikidir sorun yaşıyoruz hayırlı dedim artık

T31 kasa daha da heybetli ancak benzinli 2,0 seçenek az bulunmakta ve 2,0 dci dizel seçeneği daha fazla. Ancak benzinli motorun performans ve tasarrufunu gördükten sonra da hem yakıt dolayısıyla hem de dizel makinanın yürütme maliyetinin yüksek olması dolayısıyla çok girmek istemiyorum.

Sonuç olarak T30 kasa hem cüsse hem yakıt olarak muazzam. Motor, mekanik hiç sorun yaşamadım. iç mekan çok geniş ve ferah (biraz da bu yüzden diğer marka araçlara çok bakmıyorum, duble sunroof insanı kendine alıştırıyor sanırım.) İç mekanda kullanım kolaylaştıran çok şey var ve ortada yer alan göstergelere insan çok çabuk alışıyor ve benimsiyor T31 çok daha heybetli ve dci motorlar için zaten diyecek söz yok. iç kısım yine keza çok geniş ve ferah. Bence pathfinderdan ziyade güzel bir T31 gider size gelişmeleri takipteyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Burak Mehmet

eşimde 1,0 Nissan Juke var, ***** yarış arabasıda 200SX olunca başka bir markaya geçmeyi gönlüm çok istemiyor,

bende birazcık marka takıntılığı var sanırım
    new project GTR 280SX

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Bcaner

x-trail güzel ama çok cılız geliyor,

patrolde ulu reyiz aslında, fakat şehir içinde yakıt olarak üzer birde dediğim gibi offroad işini sevmiyorum
    new project GTR 280SX

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AvcI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Bcaner

patrolde ulu reyiz aslında, fakat şehir içinde yakıt olarak üzer birde dediğim gibi offroad işini sevmiyorum
    Peki Murano TR' de üvey evlat muamelesi görmüş ama Amerika pazarı için üretilmiş bir model. Tipi göreceli ama bence çok tatlı duruyor.

Patrol bu arada çok yakışıklı olur abi, bütçe elveriyorsa başka araba bakmazdım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @AliGizda

Nissan Murano tıpkı Subarudaki Tribeca gibi, çok dolu bir araç fakat ikinci eli ve en önemlisi usta problemi olan araçlar,

bu arada Pathfinder Navara ile aynı motor yürüyen hatta far stop bile aynı, parça sorunu kolay kolay olmaz yani

gelelim reyiz Patrole; gerçekten sahip olmak istediğim bir araç fakat şuan değil maalesef

Just a moment...
    new project GTR 280SX

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanıyorum bineceksinizde..
    daha çok cekici olarak kullanılıcak olsa ben 1.5 kabin navara önerecektim.
    tarz olurdu

Just a moment...
    médiocrité partout

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende navara kasa pathfinder çok bakındım zamanında, çok kalıplı geliyor. Hatta Türkiye pazarında son Nissanlar olarak andığım arabalardan fakat t32 kasa koleos pardon xtrail bu konuda işinizi görmez mi ? Biraz hikayeli bir şey alınıp motor ve şanzıman parasını alırken kenara koyarak. (makyajlı olarak anılan dörtgen sisli olanlarda otomatik şanzıman sorunu indirgenmiş diye biliyorum.) 1.6 dci yazılım ile hali keyif verici olacaktır, parça konusun da da sonuçta reno. Arabacı tayfaya göre kardeşi 1.5 dci gibi kaya değil, değil ama 80bin kmdir birlikteliğimiz var ki arabayı hoyrat kullanırım bende henüz bir şey patlamadı.

Kronikleri ve benim sorun olarak gördüklerim;
    -cvt şanzımanın aklı köreliyor - kaçırma yapıyor,
    -sensörleri en ufak kirlendiğinde arızaya düşüyor silince geçiyor,
    -start-stop her binmede aktif oluyor kapatmak gerekiyor (kaput switchini söküyorlar ama bence çözüm değil),
    -fan arızası kronik termostat veya şanzımanda ısı sensörleri stop ederken okuduğu değeri baki kalıp sabaha kadar fanı açık bırakıyor ve sonrasında başlıyorsun acaba akü mü miyadını doldurdu diyerek sorunları aramaya. Termostatı değiştirince düzeliyor diyorlar, benim ısı sensörüm ve termostatımda sorun olmadığı için fanı kapattıktan sonra stop ediyorum. Açık kalan fan zamanla bozuluyor, dizel makinada harareti fark edebileceğim bir trafik ortamı oluşmadığı için ben klima soğutmayınca uyanmıştım. Fan serviste 50 liraysa koleos, kadjar olarak reno parçacısından valeo,kale,veka olarak bulunuyor en son 2.5 falandı.
    - 1.6dci narin diyorlar, kırılıyor diyorlar. Başıma gelmedi, bakımı yapılan bilinçli kullanılan arabada sorun olacağını düşünmüyorum. Velev ki oldu sandık motor bulunuyor hala.

Eklemek isterim taşıma-çekme kapasitesi mevzuatlarını bilmiyorum, yasal olarak araba römorkunu kurtarır mı ebatları araştırmak gerekiyor.

örnek olarak eski kasa ve makyajlı olarak gönderiyorum;

-makyajlı;
    Just a moment...

-eski kasa;
    Just a moment...
    TR - B13

Bcaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Bcaner

Patrol ve pathfinder arasında tabiki cılız ancak, bir yükseltme kiti, bir offsetli jant, bir at lastik bir de geniş dodik çaktın mı gulyabaniye döner T31 kasa

zeuss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    R51 çok keyifli kasadır ama söylendiği gibi aks doğruyor , yenisi zaten zor bulunuyor . Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam 5 ileri olması lazım. Şehir içi çok keyifli ama uzun yolda şanzıman daha gitmek istiyor. Yakıt maalesef yüksek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunların asıl kaliteli olanları r50 kasa, 3 yıl kullandım kaliteli konforlu,sağlamdır. 3.3 keyiflidir. 3.5lari daha narindir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuya bir güncelleme getireyim,

ilandaki tüm pathfinderlara ciddi alıcı gözüyle baktım, %90 kısmı ya offroad donanımlı yada offroad dan çıkmış elinizi yüzünü yalap şap toplayıp ilana girmişler

aslında bir tane araç kaçırdım ki sormayın...

araç ilk elden ve şirket aracıydı km diğerlerine göre çok düşük 220-240 arasıydı diye hatırlıyorum, ve kasası motor içi mihrabı herşey aşırı iyiydi, hatta Ankaradaydı araç ben ne yaptım bugün giderim yarın giderim derken araç satıldı gitti...

hatta ilan takibinin yanına watsap grubuna girdim 100 küsür kişi benim düzgün path aradığımı biliyor

bir tane istanbulda birinde var, adamda 2 path var biri kocaman offroad donanımlı diğeri günlük bindiği orjinal kondisyonda, vakit bulursam ona gideceğim takasa

bu küçük eniştesi;

new project GTR 280SX

FatihR. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim üst sokakta bir tane bayan kullanıyor. Sıfır aldılar kilometresi de çok düşük olduğunu düşünüyorum çocukları okuldan alıp bırakmak için kullanıyor.

Google sokak görünümünde de çıkmış. Keşke satsa da bunu alsan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her şeyi yerli yerinde, keşke satılık olsada talip olsak

yeni fark ettim Ankaradaymışsın sende, hani semt burası ?
    new project GTR 280SX

FatihR. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her şeyi yerli yerinde, keşke satılık olsada talip olsak

yeni fark ettim Ankaradaymışsın sende, hani semt burası ?
    Pursaklar merkez mahallesinde.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler