Öncelikle tüm techturkey ailesine merhaba![]()
17 yaşında genç bir "pistonhead" olarak girdiğim bu platformda bulunduğum yıllar boyunca bir konu açma hayalim vardı ve sonunda gerçekleştiriyorum
Tabii biraz geç oldu ancak 25'ime ulaştım ve ilk arabamı birikimlerim sonucunda krediye vs. bulaşmadan aldım.
Aracım kaçıncı sahibi olduğunu bilmediğim ve son sahibinin götürdüğü kasap ustalardan nasibini almış, kozmetiği vasat denebilecek düzeyde ancak yaşına göre KM'si oldukça düşük olan 2004 model otomatik Renault Megane 2 HB 1.6 16v.
Alır almaz ilk iş yıkattık tabii. Pembe bozar mı acaba dedikten sonra bu seferlik bozmasın mutlu günümüzdeyiz diye kabul ettik
Tabii bu mutluluk uzun sürecek miydi? Ne yazık ki hayır... Tanıdık vasıtasıyla alıp ekspertize sokmayınca başına neler gelir adlı sunumuma hoş geldiniz:
Ertesi sabah aracımla bir keyif sürüşüne çıkayım diye çalıştıracakken akünün bitmesiyle sanayi yoluna düştük. Altı üstü bir akü değişimi diye önemsemeden pederin ustaya götürdüm aracı. Bir baktık ki orijinal fan sisteminin yerine tofaş müşürlü karadüzen bir sistem yapmışlar. Meğer son zamanlardaki sıcaklardan gece kendi kendine çalışıp aküyü bitirmiş.
Orijinaline dönelim derken asıl sorunun fanın 1. devreden 2. devreye geçmemesi olduğunu ayrıca beynin arızalı olduğunu öğrendim. Sigorta kutusunu da kontrol ettireyim derken bir baktım ki tabla sizlere ömür... Megane II faz 1'in en sorunlu kroniği kaputtan su alması ve sigorta kutusuna birikmesi. Fransızlar faz 2'de (2005 sonrası) bunu kutuyu ters çevirerek çözmüşler.
Neredeyse son paramla arabayı aldım, maaşın da yatmasına daha var diyerek mecbur sıfır yan sanayi sigorta tablası tercih ettim. Aküyü de 60 yerine 74'lük AutoPower (Varta'nın alt markasıymış) akü ile değiştirdim.
Artık göze de hoş gelsin diye ufak tefek iyileştirmelere başlayalım dedim. Siftah olarak bir tuning dükkanında çalışan arkadaşım sağolsun far parlatma ısmarladı![]()
Bifor:
Aftır:
Bunu da dolu geçen bir günün ardından eve dönüşte çektim.
Maşallahları esirgemeyelim lütfenBaşıma gelenler daha bitmedi
Sağlıcakla...