User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
44 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Minibüsler metrobüsle rekabete giriyor

SerdaR A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Minibüsler metrobüsle rekabete giriyor

Renkleri değişiyor, soğutma sistemi ekleniyor.İstanbul genelinde toplu taşımacılık hizmeti veren başta İETT olmak üzere özel halk otobüsleri, minibüsler ve taksiler için yapılan iyileştirme ve düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor. 2007 yılından bu yana taksi, özel halk otobüsleri ve minibüs şoförlerine insan ilişkileri ve trafik konularında çeşitli eğitimler veriliyor. Ancak en önemli değişim ve iyileştirme önümüzdeki dönemde minibüslerde yaşanacak.

İstanbul'daki ulaşım yükünün halen önemli bir kısmını karşılayan minibüsler, şoförlerin diğer araçlara ve yolculara karşı olumsuz tutumları sebebiyle kamuoyunda olumsuz bir imaja sahipler. Bu soruna denetim ve eğitimlerle çare bulunmaya çalışıldı. Meslek odaları bu konuda yoğun çaba sarf ederken, çabalar istenilen olumlu sonucu vermedi: Şoförlerin tavır ve davranışlarında istenilen iyileşme sağlanamadı. Bunun üzerine minibüs esnaf odaları ve belediye, birlikte karar alarak minibüslerin aşamalı bir şekilde kaldırılması ve yerini daha konforlu dolmuşlara bırakması çalışmalarına başladı. Çalışma çerçevesinde yıl sonuna kadar 2 bin minibüs yerini yeni dolmuşlara bırakacak. Bu çerçevede minibüsçüler de Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) bir dizi iyileştirme teklifi gönderdi. Merkez bu konuda görüşmelere devam ederken, kararın olumlu çıkacağını tahmin eden minibüsçüler şimdiden hazırlığa başladı. Buna göre, 9+1 olarak inşa edilecek yeni dolmuşlar turuncu ve turkuaz renklere boyanacak. 1 metre 50 cm. uzunluğa sahip olacak dolmuşlara, ayakta yolcu alınmayacak. Araçlar engellilere uygun yapılacak. Araçlarda soğutma sistemi de olacak.

Bahçelievler Minibüsçü Esnaf Odası Başkanı Halit Yılmaz, metrobüslerin hizmete girmesiyle birlikte minibüslerin yolcu sayılarının çok düştüğünü söyledi. Kamuoyunda minibüs imajının da olumsuz olduğunu belirten Yılmaz, "Biz metrobüsle rekabet etmek istiyoruz. Bu yüzden değişime ihtiyacımız var. Bu dolmuş projesiyle yolculuk konforu artacak." dedi. Yeni dolmuşlarla ilgili olumlu karar çıkması halinde, durma yerlerinin sınırlı olacağına dikkat çeken Yılmaz, böylelikle konforun yanında kurallara uygun sürüşe önem verdiklerini de göstereceklerini kaydetti.
    http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2009/06/11
    Alıntı. .

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Klimasız hiçbir toplu taşıma aracı kalmamalı

ice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İçindekileri eğitmedikçe hiçbirşey değişmez + yumurta dayanınca mı akıllarına geliyor

SerdaR A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ICE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçindekileri eğitmedikçe hiçbirşey değişmez + yumurta dayanınca mı akıllarına geliyor
    +100000000000000 haklısın eğitim şart

desibel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ICE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +1453.bence kaldırılsın trafiğin anasını ağlatıyolar resmen trafik tröristi
    Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayakta yolcu alınması zaten yasak ama yaptırımı yok...Muavin şart olmalı dolmuşlara adam para mı sayıyo arabamı kullanıyo belli değil...Allah'a emanet araba kullanıyor amcamlar....

MertS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eminim ki ayakta yolcu almazlar
    Mert Songül ART
    Try to use your imagination

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Minibüs klimalı, soför ayakkabıları cıkarmıs corapla kullanıyor ne anladık o isten

Gercekten zor, metrobüs büyük sekte vurdu sektöre...
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayakta yolcu almaalarsa para kazanamazlar bence zor bu iş

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    oldum olası sevmem minibuscculeri üste kırar bakmadan yola cıkar belki bole olunca akılları baslarına gelir
    1881 - 193

HALUK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu minübüs sürücülerini alıp yerine insandan dünyaya gelmiş insan evladı sürücülerle degiştirsinler, klimasız olmasına razıyım.
    Çok bilmiyecen, Bir bilenede sormuyacan, bileni bulmuşken yaptıracan

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    klimayı açmazlar az yaksın diye İzmirde var bi kaç klimalı dolmuş nadirde olsa dolmuşa binerim hiç açtıklarını görmedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani milleti anlamıyorum minibüscü dedinmi direkt hayvan konumuna sokuyosunuz insanları cümleye bak akrabalarımın pek cogu bu işi yapıyo gayet düzgün insanlar 2 kere kendini bilmez bi şöförden laf yiyen yada benzer bi durumla karşılasan geneli hayvan yerini sokuyo bu nedir ya bnm bütün sülalem bu işi yapıyo kendi arabası çogunun ama hiçbiriyle ilgili en ufak şikayet duyamazsın gerek yolculardan gereke çevresinden trafik teröristi vsvsvs bi sürü değişik tabir
    çok haklsıın genele vurmamak lazım.ve çoğu yaşlı başlı insanlar genclere veriyorlar onlar yapıyor bütün krolukları
    OEM+

Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolmuşunu gençlere verenlere haywan diyorum bende hepsi olmasada çoğu öyle izmirde zamanla yrışıyor çoğu geçen gün binmemle yerlerde bulmam bir oldu kendimi geri zekalı elimde kalıyodu .Dolmuş hareket etmeden gaza bastı sonra önüne araba çıkıp ani freni koyunca kapaklandım dolmuşun içinde kapıdan aşşa uçuyodum 1 hafta bacağım mos mos gezdim.bunu yapan haywan değil mi şimdi?
    Wagon 911 / Ibiza Cupra / Polo GTi

HALUK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani milleti anlamıyorum minibüscü dedinmi direkt hayvan konumuna sokuyosunuz insanları cümleye bak akrabalarımın pek cogu bu işi yapıyo gayet düzgün insanlar 2 kere kendini bilmez bi şöförden laf yiyen yada benzer bi durumla karşılasan geneli hayvan yerini sokuyo bu nedir ya bnm bütün sülalem bu işi yapıyo kendi arabası çogunun ama hiçbiriyle ilgili en ufak şikayet duyamazsın gerek yolculardan gereke çevresinden trafik teröristi vsvsvs bi sürü değişik tabir kullanılıyo
    ugur senin adına sevindim, ama 20 senedir istanbulun yollarında kah arabayla kah minübüsle dolaşıyorum. arabayla dolaşırken okadar minübüs duragından geçtim, bir tanesinde aynaya bakarak yola çıkan minübüs gördedim. iş icabı okadar minübüsle seyahat ettim, birtane metrobüs şoförlerine benzeyen şoför görmedim. ayakkabısının arkasına basanmı dersin, camı acıp balgam atanmı dersin, sigara içilmez yazısının altında bulunan küllüge sigarasının külünü dökenmi dersin. 15 kişilik minübüse 40 kişi bindirmek için arkaya dogru ilerleyelim diyenmi dersin, begenmiyorsan in ulan aşagı diyenmi dersin, kadınların arkalarında fordculuk yapanlara bagıran kadınlara abla ayıptır çocugun yaşında ondan ne olur diyenmi dersin. son durakta oturyorsan ve tek kaldıysan arabayı kenara çekip abi arızalandı bundan sonra yayan diyip ben indikten sonra geri dönüp tam gaz gidenmi dersin. öndeki araca çarptıgında suçlu oldugu halde levyeyle diger şoförü tehtit edenmi dersin.
    iyisi illa vardır, ben hepsi diye bir ifade kullanmadım, ama tüm minübüs şoförleri akrabansa yazdıklarımın arkasındayım
    Çok bilmiyecen, Bir bilenede sormuyacan, bileni bulmuşken yaptıracan

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla çoğunlukla tafik teröristileri geçenlerde bir tanesi ters yönden dönerken bana çarpıyordu zor kaçtım az daha kaldıram çıkıyordum, bide öküz minibüsçü inmiş arabadan bağırıp çağrıyor yanımda küçük kuzenim olmasaydı gösterirdimde ben ona ters yönden dönmeyi neyse allahın ayısı

trafik cezaları ve denetleme bu kdr az olduktan sonra olur böyle şeyler londradaki paristeki gibi kamera kamera koy her kavşağa her sokağa radar koy trafik cezalarını 4 katla bak bakalım alkollü araba kullananmı kalır makas atanmı ama nerdeee

köprülerde şeritler düz kamerada var ama köprüde şerit değiştirdiği için evine ceza gelen oldumu hiç olanda kullanılmıyor

ben zorunda olmadıkça halk otobüsü, minibüs ve dolmuşları protesto ettiğimden binmem

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün dragger'ın evinden (beşiktaş evlendirme dairesi önü) kuştepeye gittik taksiyle, o kısa mesafede adam yapabilecegi tüm kasaplıkları yaptı.. Minibüs esnafınında onlardan farkı yok..

Arabaları modernize edeceklerine sürücülerini modernize etsinler... Ne bi egitim var ne bi kontrol..
    Tango-1 never dies.

TechTurkey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bi laf vardı bir çuval inciri mahvetmek diye, sizin çevrenizde ailenizde ne kadar bu işi iyi yapanlar olsada kötüler yüzüden çuval herzaman mahvolur bence
    A programmer is an organism that turns coffee and pizza into software

www.drecu.com

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Shadow_Dancer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dün dragger'ın evinden (beşiktaş evlendirme dairesi önü) kuştepeye gittik taksiyle, o kısa mesafede adam yapabilecegi tüm kasaplıkları yaptı.. Minibüs esnafınında onlardan farkı yok..

Arabaları modernize edeceklerine sürücülerini modernize etsinler... Ne bi egitim var ne bi kontrol..
    Ben bile korktum bi ara, kolumu camdan iceri soktum falan adam teget gidiodu
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)