User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
106 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Sigara Tiryakileri. . .

SerdaR A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sigara Tiryakileri. . .

18'den küçüğe sigara satana hapis
    Lokanta, kahvehane, kafeterya ve birahane gibi eğlence yerleri de 19 Temmuz'dan itibaren sigara yasağı kapsamına alınıyor. Buralarda sigara içen 69 TL, içiren ise 560 TL'den 5 bin 600 TL'ye kadar ceza ödeyecek.
    İstanbul Valisi Muammer Güler, tütün ve tütün mamulü kullanımı konusunda 19 Temmuzdan itibaren yeni bir dönem başladığını belirterek, ''Bu yasaklar, artık günlük hayatta belirgin şekilde uygulanmaya başlıyor'' dedi.

Doktor Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen ''Tütün Kontrol Toplantısı''na başkanlık eden Vali Güler, sloganlarının ''Tam dumansız İstanbul'' olduğunu söyledi.

Sigaranın doğum öncesinden başlayarak insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Güler, ''Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kullanımı'' hakkındaki kanunun, 19 Mayıs 2008 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Özel kişilere ait lokanta, kahvehane, kafeterya ve birahane gibi eğlence yerlerinin de 19 Temmuz 2009 tarihinden itibaren kanun kapsamına alınacağını belirten Güler, bu alanlarda tütün ve tütün mamulleri kullanılması durumunda bu yıl itibarıyla 69 TL ceza uygulanacağını kaydetti.

Yasağa uyulmayan işletme sahiplerine de 560 TL'den 5 bin 600 TL'ye kadar para cezasının söz konusu olduğunu anımsatan Güler, ''Yasağa karşı çıkanlara müeyyidelilerin tam ve zamanında uygulanması zorunluluktur'' dedi.

Kanun ile çocuk ve gençlerin sigara içmeye başlamasının önlenmesi, içmeyenlerin sigara dumanından korunması, içenlerin de bırakmasının teşvik edilmesinin amaçlandığını anlatan Güler, Türkiye'nin kapalı yerlerde sigarayı kanunla yasaklayan dünyadaki 13 ülkeden biri olduğunu bildirdi.

Vali Güler, 19 Temmuz öncesinde tüm kentin yasağa yönelik afişlerle bilgilendirileceğini belirterek, ''19 Temmuzdan itibaren yepyeni bir dönem başlıyor. Bu yasaklar (tütün ve tütün mamulü kullanımı) artık günlük hayatta belirgin şekilde uygulanmaya başlıyor'' diye konuştu.

-İŞ YERLERİNİN MÜŞTERİ KAYBEDECEĞİ İDDİASI-

''Yasağın uygulanmasıyla birlikte lokantaların müşteri kaybedeceği ve bu yerlerin havalandırmalarla arındırılabileceği'' yönünde iddialarda bulunulduğunu ifade eden Güler, dünyada yapılan çalışmalara göre, sigara yasağı uygulanan lokanta ve restoranlarda iş hacminin azalmadığının görüldüğünü, ayrıca sigara dumanını tamamen havalandıracak bir sistemin de var olmadığını söyledi.

Kapalı mekanlarda sigara kullanımı yasağına ilişkin konunun gündemde tutulması ve toplumun bilinçlendirilmesinin önemine de işaret eden Güler, toplumun el birliğiyle bu mücadeleye katkı sağlamasını beklediklerini bildirdi.

-YASAKLARIN SIKI TAKİBİ-

Bu yıl itibarıyla çevreye atılan izmarit, paket, ağızlık gibi maddelerle ilgili olarak uygulanan cezanın 25 TL olduğunu hatırlatan Güler, reklam ve promosyon faaliyetlerinin önlenmesine yönelik de yasaklar bulunduğuna dikkati çekti.

Güler, 18 yaşından küçüklere tütün mamulü satılmamasının önemli olduğunu vurgulayarak, satış yapan yerlere ilişkin müeyyide uygulanması konusunda da denetimlerin sıklaştırılacağını belirtti.

Buna göre 18 yaşından küçüklere sigara ve tütün ürünleri satanlara para cezası yerine TCK'nın 194'üncü maddesinde "özel bir suç" kapsamında 6 aydan bir yıla kadar hapis cezası verilecek.

Kamu binalarında yöneticilerin dışardan ceza kesebilmeleri için makbuz dağıtılması konusunun da gündemde olduğunu ifade eden Güler, özellikle spor alanlarında yasağın kesinlikle uygulanacağını anlattı.

Toplantıda sunum yapan İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar da Türkiye'nin sigara tüketiminde dünyada 7. sırada olduğunu ve yılda 100 bin kişinin sigaradan öldüğünün hesaplandığını belirterek, sigaranın zararlarının Türk insanına getirdiği mali yükün de yılda 23,5 milyar TL olduğunu, bu parayla 1 yılda 230 tane 500 yataklı yeni hastanenin inşa edilebileceğini söyledi.

-KULLANICISINI ÖLDÜREN ANCAK SATIŞINA İZİN VERİLEN ÜRÜN-

Marmara Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı da ''kullanıcısını öldüren ve satışına yasal olarak izin verilen yegane ürünün sigara olduğunu'' kaydederek, Türkiye'de her gün Atlantik'te düşen Fransız uçağında ölen yolcu sayısı kadar kişinin sigaradan hayatını kaybettiğini, yani Türkiye'de her gün sigara nedeniyle Atlantik'te bir uçak düştüğünü dile getirdi.

Basına kapalı olarak devam eden toplantıya, kamunun üst düzey yöneticilerinin yanı sıra yerel yönetim, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Basına kapalı bölümde İstanbul ilinde 19 Temmuzdan itibaren uygulanacak yasağa ilişkin düzenlemeler ele alındı.
    http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2009/06/11
    Alıntı. . .

ice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hadi inşallah uygularlar

nitrO_Oxide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaşasın sigarasız yaşam sahası

Jem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mükemmel ötesi kararlar
    http://i37.tinypic.com/ruy141.png

Alıntı Jem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seviyosunuz bu hayatı

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sigaramı seviyorum kampanyası başlatıcam bende

Şaka bi yana iyi olmuş ben içiyorum ama içmeyenleri zehirlemekten hoşlanmıyorum ...
    Ayrıca gençler alışmasın biz bikere bulaştık bulaşmayanlarda imrenmesinler imrenilicek bi meret değil ...
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yasak uygulayan yerlerde iş hacmi azalmamış..

Yahu bre cahil dünyada "Türk gibi sigara içmek" diye bir deyim varken, dünyada iş hacmi azalmadı diye Türkiyede de azalmaz orantısını nasıl kurabilirsin.

Ben bir fasıla gidicem,

Rakım, kavunum, peynirim önümde, müzik kulağımda ama sigara içmeyecem öyle mi?

Veya bir cluba gittiğimde vodkamla sigara içemeyecem öyle mi?

Nah giderim o mekanlara.. Al sana iş hacmi azalması..

barutçu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yahu bre cahil dünyada "Türk gibi sigara içmek" diye bir deyim varken, dünyada iş hacmi azalmadı diye Türkiyede de azalmaz orantısını nasıl kurabilirsin.

Ben bir fasıla gidicem,

Kesinlikle yazacaklarımın aynısı.

Büyük AVM'ler bile bu konuda şikayetçi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben sigara kullanmayan biri olarak, 19 temmuzdaki yasağın biraz kantarın topuzunu kaçırmak olduğunu düşünenlerdenim.. çünkü bar pavyon kahvehane de sigara içilmezse kim gider o mekanlara? şimdi pavyonda bırakın müşteriyi çalışanların alayı sigara içiyo. dakka başı millet içmek için balkona dışarıya mı çıkacak? en azından bar-pavyon-kahvehane yasak kapsamı dışında tutulmalıydı...

ice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz senelerce sizi çektik şimdi sıra sizde bizi cekme sırası biz gitmiyorduk sigara içilen yerlere simdi siz gitmeyip biz gideceğiz iş hacminde azalma değil aksine artış olacak çünki sigara içmeyenler azınmsanmayacak kadar çok Türkiye"de
    sözlerim genel kimse üstüne alınmasın

Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben sigara kullanmayan biri olarak, 19 temmuzdaki yasağın biraz kantarın topuzunu kaçırmak olduğunu düşünenlerdenim.. çünkü bar pavyon kahvehane de sigara içilmezse kim gider o mekanlara? şimdi pavyonda bırakın müşteriyi çalışanların alayı sigara içiyo. dakka başı millet içmek için balkona dışarıya mı çıkacak? en azından bar-pavyon-kahvehane yasak kapsamı dışında tutulmalıydı...
    doğu diyosun.

neyani ben şimdi bi mekana gidicem sigara içmek için kalk yerinden dışarı mı çık yapıcam yani.Kapının önünde sigara içenlerden geçilmez artık.
    Wagon 911 / Ibiza Cupra / Polo GTi

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ozaman alkol satılan yerlere gitmiyeceksiniz
    evde içiceksiniz dışarıda değil

_sinan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ben bir fasıla gidicem,

+10000 , ikide bir dışarımı çıkıcaz , offff

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PROMINENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ozaman alkol satılan yerlere gitmiyeceksiniz
    evde içiceksiniz dışarıda değil
    komplo teorisi olacak belki, bu yasağın gizli gizli alkollü mekanları yıldırma politikası olacağını düşünüyorum..

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla banada öyle geliyor

barutçu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    komplo teorisi olacak belki, bu yasağın gizli gizli alkollü mekanları yıldırma politikası olacağını düşünüyorum..
    Kesinlikle. Bugün derler sigara yasak yarın derler alkol yasak dışarda içilmesi (zaten bi kaç yerde yasaklanmıştı) Sonrada biri çıkar "oh ne güzel biz yıllarca alkol içenleri çektik şimdi herkes kola içsin ne güzel" die. Sonra aradan zaman geçer bakarsın başına "şeriyat" gelmiş. Dersin "ooooo ne güzel yıllarca cumhuriyeti çektik birazda şeriatı deneyelim" vs... Bu böyle gider.
    Madem özgür bir ülkede yaşıyoruz sana ne benim sigaramdan alkolümden. Hoşnut değilsen aynı ortamda bulunmazsın. Sigaraya alkole gelene kadar o kadar çok şey varkı bu ülkede... Kimse üstüne alınmasın genel yorum olarak yazdım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    barutçu ellerinden sıkarım kardeşim.. güzel yazmışsın...

mertacar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barutçu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle. Bugün derler sigara yasak yarın derler alkol yasak dışarda içilmesi (zaten bi kaç yerde yasaklanmıştı) Sonrada biri çıkar "oh ne güzel biz yıllarca alkol içenleri çektik şimdi herkes kola içsin ne güzel" die. Sonra aradan zaman geçer bakarsın başına "şeriyat" gelmiş. Dersin "ooooo ne güzel yıllarca cumhuriyeti çektik birazda şeriatı deneyelim" vs... Bu böyle gider.
    Madem özgür bir ülkede yaşıyoruz sana ne benim sigaramdan alkolümden. Hoşnut değilsen aynı ortamda bulunmazsın. Sigaraya alkole gelene kadar o kadar çok şey varkı bu ülkede... Kimse üstüne alınmasın genel yorum olarak yazdım.
    gidişat bunu gösteriyor ne yazıkki. kaç kişi mekan kapatır bu kanunla kim bilir.

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ICE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz senelerce sizi çektik şimdi sıra sizde bizi cekme sırası biz gitmiyorduk sigara içilen yerlere simdi siz gitmeyip biz gideceğiz iş hacminde azalma değil aksine artış olacak çünki sigara içmeyenler azınmsanmayacak kadar çok Türkiye"de
    sözlerim genel kimse üstüne alınmasın
    Doru diyosunda cluba bara giden adam sayısı gecede atıyorum 100se 80i içiyor.gelmeyen kesimide mekan sahipleri istemez zaten.yani onlar düşünmez içmeyenleri almış olduk daha iyi.sigara içmeyen adamında zaten %30 40ının öyle mekanlarda işi yoktur hem içmeyenler hadi gidiyo diyelim ayın her günü orda değil ayın 1-2 günü çeksin
    Vorsprung Durch Technik

MuratB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapalı alanlarda sigara içilme yasağı için çok bile geç kalındı.Avrupa da da buna benzer yasaklar var.Bence Geri Kafalılıktan çok batılılaşmaya örnektir bu yasak özgürlüğünü yaşarken kimseye zarar veremezsin.Sigara içerken içmeyenler de zarar görüyor.Alkol kullanımı sadece o kişiye zarar verir(biyolojik anlamda) bu yuzden alkolun yasaklanacagını düşünmüyorum.Bence yapılan her şeyi siyasi yönlere çekerek düşünmeyin.
    MÜLPA EMLAK | Mülkiyet Pazarlama

mulpa.sahibinden.com

Alıntı kop42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bak kanka
    ınadına yapıolar amk ayfonla surdaydık burdaydık
    kanka al canon makınayıda su zıynet esyalarını
    cekek şeklimiz olsun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)